Scudo Sports

Bisiklete motorsuz taşıtlar vergisi geliyor...

Scudo
Şaka bir yana da bir bisiklet aldığımızda %18 KDV ve %18 ÖTV ödüyoruz. Eğer ithal ise %18 gümrük de ödeniyor. Ayrıca çok düşünülmeyen bir konu daha var. Bisikleti üreten işçinin toplam maaşından %40-50 civarı devlete gidiyor. Onu da ödüyoruz. Ayrıca üretici kadro için alimunyum aldığında ona da KDV ödeniyor. Yerli bile olsa aktarıcı vs yurticine girerken gümrüğü yine ödeniyor. Bir muhasebe uzmanı ince hesap yapmıştı bir arabanın fiyatının %80 gibi bir miktarı tamamen vergilere gidiyor. Sadece KDV değil üretimin her aşamasında herşey vergili. Düşünün üretimde harcanan elektriği bile satıcı bize yanistiyor ve bunun içinde bile vergiler var.

Şaka bir yana da bir bisiklet aldığımızda %18 KDV ve %18 ÖTV ödüyoruz. Eğer ithal ise %18 gümrük de ödeniyor. Ayrıca çok düşünülmeyen bir konu daha var. Bisikleti üreten işçinin toplam maaşından %40-50 civarı devlete gidiyor. Onu da ödüyoruz. Ayrıca üretici kadro için alimunyum aldığında ona da KDV ödeniyor. Yerli bile olsa aktarıcı vs yurticine girerken gümrüğü yine ödeniyor. Bir muhasebe uzmanı ince hesap yapmıştı bir arabanın fiyatının %80 gibi bir miktarı tamamen vergilere gidiyor. Sadece KDV değil üretimin her aşamasında herşey vergili. Düşünün üretimde harcanan elektriği bile satıcı bize yanistiyor ve bunun içinde bile vergiler var.
devlet bize 1600 kcal yemek versin günlük. para mara vermesinler. anladığım kadarıyla kazanıyor illüzyonu oluşuyor bizde. para kazandım diye sevinirken hiç bişi kazanmıyoruz desenize.

Doğru olduğunu amk gazetesinden öğrendiğim haber. Bize çıksa da ufak bir meblağ çıkar, karbon bikeli, ultegra grupsetli arkadaşlarımız düşünsün :)

Bu cennet vatandaaağğ öyle beleş yaşamak yok kardeşim. Burdaaağ yaşamanın bir bedeli var ?
Bilişim sektöründeyim. Son 10 yıldır sektör çalışanları bu güzel ülkemizden yurt dışına gidiyor. Bazısının canı çok yanmış olacak ki, tee yeni zellandaya giden iş arkadaşım var. Ülkede üretim olsa ihracat yaparız diyoruz ya, hay işte yetişmiş insan ihraç ediyoruz. Şimdilik zararına. İşte bu giden kişileri, bu cennet vatanaağdaki toki toki evlere para gömmeye ikna ettiğimiz an zarardan kara geçeriz diyorum ben. Mesele mürekkep yalamış bu kaçkın faydayı ikna etmenin zor olması.
İşte mesele de o. Yetişmiş adam niye gidiyor? Niye ikna etmek zorunda kalıyoruz. İnsanlar işini, dostunu hadi onları geçtim ailesi bile bırakıp gidebiliyor. Tak etmiş artık. Böyle yaşanmıyor diyor. Ayrı yaşarız ama en azından karnımız doyar diyip bilmem nerelere gidiyor. Vatan cennet de vatandaşın boğazını sıkıyorlar resmen. Televizyonu açıyorum gelişiyoruz, kalkınıyoruz, ekonomik büyümede dünya sıralamasında ilk 10 dayız. Alışverişe gidiyorum alacaklarımın 1/3ünden vazgeçip geri geliyorum. Öyle abur cubur da değil yani. Ne diyelim inşallah geçim sıkıntısı olmadan huzurlu yaşamak nasip olur.

(link)
Şaka bir yana, bu köşe yazısındaki bisikletlilere olan nefret, bedava ulaşımı vatanseverlikle hatta vatan hainliğiyle bağdaştırılması beni çok rahatsız etti. Asıl bisiklet gibi doğaya zararı olmayan bir aracı kullanmak daha vatansever bir davranış değil midir? Trafik yavaşlatma bedeli de istiyor yazar.. Şaka gibi.

@ogishelby Yazan kişinin mantığını anlamak kesinlikle güç. İşte toplumda bizi tehlikeye atan bir zihniyet, resmen trafik canavarına hedef gösteriyor.

(link)
Şaka bir yana, bu köşe yazısındaki bisikletlilere olan nefret, bedava ulaşımı vatanseverlikle hatta vatan hainliğiyle bağdaştırılması beni çok rahatsız etti. Asıl bisiklet gibi doğaya zararı olmayan bir aracı kullanmak daha vatansever bir davranış değil midir? Trafik yavaşlatma bedeli de istiyor yazar.. Şaka gibi.

(link)
Yazan arkadaş yarın a-haber'de işe başlayabilir o kıvama gelmiş kendisi :)

(link)

Çok şey yazıyorum, sonra geri siliyorum.

Bu sefer harbi geliyor galiba.

Konuyu gece gördüm aklım uçuyordu, bugüne kadar yediğim en fena 1 Nisan şakasıydı, yapan arkadaşı tebrik ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş Lale
(link)
Toplaşıp bu yazar arkadaşa musallat olalım derim.

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
(link)

Çok ilginç bir vatandaş. Yazıda bisikletçi vergi vermiyor vatan haini derken diğer yazıda Corona var vergi indirimi yapılmıyor demiş. Düşünceler karışmış bulanmış.

Herkese sağlıklı günler dilerim.Biliyorsunuz artık millet otobüse , taksiye , metrobüse binmekten korkmaya başladı bisiklete talep %40 artmış.

Sizce bisikletlere daha çok vergi gelir mi ?

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
Gelmez ama mevcut sistemde vergiler belki indirilebilir, devletimizin sağı solu belli olmuyor şaşırtabilir bizleri :)

bu konuda bir talep var sanki, yani vergi gelse herkes rahatlayacak gibi. devamli bu konu resmen "kasiniyor".
verginin vergisini alan ve turlu turlu ve akla hayale gelmeyen vergiler cikartabilen bir mercii , saniyorum buna da bir cozum bulacak ve hepimizi rahatlatacaktir. devamli dillendirile dillendirile olacak az daha sabir. (!)

Geri