Scudo Sports

Bisiklete motorsuz taşıtlar vergisi geliyor...

2 yılda bisiklete gelen zam kompnent ve kadro aynı.

Dosyalar

• 1A6C518B-8634-42E3-A22E-CEA8341C1DC3.png
    1A6C518B-8634-42E3-A22E-CEA8341C1DC3.png
    12,9 KB · Okunma: 126
  • 535D336C-E585-4DA8-83D6-15B9F299FF0C.png
    535D336C-E585-4DA8-83D6-15B9F299FF0C.png
    27,6 KB · Okunma: 129
Scudo
kazandınız para sabit ama almak istediniz ürün sürekli fiyat tavan da^^ bugun 5 tl olan ürün yarın 6 tl :)

Tamam karar verdim. Vergi kaçırmak istiyorum. Evet istiyorum. Bir yerden vergi kaçırmak istiyorum. Nasıl olur bilmiyorum. Kaç lira olur bilmiyorum. İsterse 1 lira olsun. isterse 1.000.000 lira olsun fark etmez. Yeter ya canımdan bezdim vergi vergi vergi yeter be, bir vatandaşa bu kadar yüklenilir mi ya? Bir vatandaşı bu kadar üzerseniz ilk fırsatta vergiyi de kaçırır başka şeyleri de çalar çırpar yapar eder. Ben başka bir şey yapmak istemiyorum. Ben sadece vergi kaçırmak istiyorum. Aldığımız paralar zaten elimize geçmeden önce gelir vergisi kesiliyor. Vergisi kesilmiş olarak aldığımız bu paralar ile vergisi içinde elektrik ve vergisi içinde su kullanıyoruz. Sonra da vergisi içinde olan herhangi başka bir şey alıyoruz ki bunun da içine ekstra bir de katma değer vergisi de katılmış oluyor. acayip aşırı lüks bir şey alırsanız araba gibi, hani 6 kişilik bir ailesindir, yaşlı anan baban karın ve 2 de çocuğun vardır. Bir yere gitmek istersen o yaşlı adamı, kadı ve 2 küçük çocuğu ve karını eğer kendine ait bir araba ile bir yere götürmek istersen hoooop ötv vergisi. Çünkü araba özel tüketim kalemidir. Öyle bedavaya yoookk. Minibüse bineceksin 80 yaşıunda adam, 75 yaşında kadın 5 yaşında 2 çocuk, karın kendin . Özel tüketim yapacaksan ödeyeceksin.

Bak büyük konuşuyorum, fırsatını bulayım ilk fırsatta vergi kaçırırım. Kaç lira olduğu umurumda değil. Forumda vardı arkadaşın biri. Komşum kaçak elektrik kullanıyor ne yapayım diye konu açmıştı. Milet çatır çatır elektrik çekiyor amperler harcıyor sabaha kadar elektrikli ufolarla evi ısıtıyor, biz doğalgaz kesilmesin, eektrik kesilmesin, ayranım dökülmesin ...
Ya deliricem valla çok sinirliyim elim ayağım titremeye başladı yazılarım da dengesiz sapıtık cümleler düşük

Meyve suyundan bile ÖTV alıyorlar. Yani olur mu öyle şey demeyin.

@Ahmetgitar 2 yıl önce "nisan bir şakası" olarak bu mizahi başlığı açtığında belki absürd bir durum komedisi gibiydi..
Geçen zamanda vergi ve haraçların nitelik ve niceliğine bakınca trajikomik bir duruma geldiğimiz ortada...

Bence esnaf kobi ve işletmeler zaten vergi kaçırıyordu ve kaçırıyor. Her şirkette biri resmi diğeri gayri resmi şirket girdileri var. Bunu bilmeyen de yoktur. Muhasebecisinden mali müşavirine kadar herkes bilir. Hatta sen bilmiyorsan seni uyarır mali müşavirin daha az vergi ödemen için seni yönlendirir. Hiç birimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Ancak buradaki yanlış verginin çalışan kesimden alınması. Adamın eli mahkum para cebine girmeden kesintiyle alınabiliyor. Ama şirket mal üstüne mal koyuyor çala çırpa. İşçisine gelince para yok kriz var edebiyatı yapıyor. Yani zengin daha zengin fakir daha fakir durumlarına devam.
Üretmiyoruz tüketiyoruz bir birimiz üzerinden kazanıyoruz. dışarıya ürün satamıyoruz. Çünkü kaliteli iş yapmıyoruz. Çıraklıktan itibaren çalmaya başlamışız. Holding olunca çalmanın boyutu değişiyor.
Meyva bahçesinin yanından geçerken göz hakkı deyip meyvayı alınca normal durum gibi davranıyoruz. Bugün başkasının meyvasını alan yarın hakediş adına nemalanmaya başlar sonra idareci olur vergiler vergiler filan falan feşmekan :D

Tamam karar verdim. Vergi kaçırmak istiyorum. Evet istiyorum. Bir yerden vergi kaçırmak istiyorum. Nasıl olur bilmiyorum. Kaç lira olur bilmiyorum. İsterse 1 lira olsun. isterse 1.000.000 lira olsun fark etmez. Yeter ya canımdan bezdim vergi vergi vergi yeter be, bir vatandaşa bu kadar yüklenilir mi ya? Bir vatandaşı bu kadar üzerseniz ilk fırsatta vergiyi de kaçırır başka şeyleri de çalar çırpar yapar eder. Ben başka bir şey yapmak istemiyorum. Ben sadece vergi kaçırmak istiyorum. Aldığımız paralar zaten elimize geçmeden önce gelir vergisi kesiliyor. Vergisi kesilmiş olarak aldığımız bu paralar ile vergisi içinde elektrik ve vergisi içinde su kullanıyoruz. Sonra da vergisi içinde olan herhangi başka bir şey alıyoruz ki bunun da içine ekstra bir de katma değer vergisi de katılmış oluyor. acayip aşırı lüks bir şey alırsanız araba gibi, hani 6 kişilik bir ailesindir, yaşlı anan baban karın ve 2 de çocuğun vardır. Bir yere gitmek istersen o yaşlı adamı, kadı ve 2 küçük çocuğu ve karını eğer kendine ait bir araba ile bir yere götürmek istersen hoooop ötv vergisi. Çünkü araba özel tüketim kalemidir. Öyle bedavaya yoookk. Minibüse bineceksin 80 yaşıunda adam, 75 yaşında kadın 5 yaşında 2 çocuk, karın kendin . Özel tüketim yapacaksan ödeyeceksin.

Bak büyük konuşuyorum, fırsatını bulayım ilk fırsatta vergi kaçırırım. Kaç lira olduğu umurumda değil. Forumda vardı arkadaşın biri. Komşum kaçak elektrik kullanıyor ne yapayım diye konu açmıştı. Milet çatır çatır elektrik çekiyor amperler harcıyor sabaha kadar elektrikli ufolarla evi ısıtıyor, biz doğalgaz kesilmesin, eektrik kesilmesin, ayranım dökülmesin ...
Ya deliricem valla çok sinirliyim elim ayağım titremeye başladı yazılarım da dengesiz sapıtık cümleler düşük

Vergi kanunu, askerlik kanunu, medeni kanun, ceza kanunu, trafik kanunu, Allahın kanunu, ayıp-gunah ,....... seni , beni ,... garibanları bağlar . Bazıları ise ne kulun ne de Allahın kanunlarına uyar.....
@Basar Giderim kanunlar konulurken kime soruluyor ? danışilıyor? Kimler öncesinde yada sonrasında itiraz ediyor?

Ya ben ciddi ciddi araştırıyorum da ne kadar çok yasal vergi kaçırma yolu varmış. aklım durdu gerçekten. bir şey söylemek istemiyorum ama önce ben çok salağım, sonra da benim gibi salak arkadaşlarım çok salak. Liseli ergen cümlesi gibi oluyor içimden geldiğince yazamayınca. Bu işyeri sahipleri de nasıl desem.. .... .. .. . . .. . . Bir şeyler yazacağım da yazamıyorum. En iyisi incisözlüğe üye olayım iki küfür sallar rahatlarım. Ya da kimsenin olmadığı bir ormana filan girip bağırayım avazım çıktığı kadar yeter huleeyn şeklinde. Artık .. ormanda bağırma vergisi de gelir mi ki

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ya ben ciddi ciddi araştırıyorum da ne kadar çok yasal vergi kaçırma yolu varmış. aklım durdu gerçekten. bir şey söylemek istemiyorum ama önce ben çok salağım, sonra da benim gibi salak arkadaşlarım çok salak. Liseli ergen cümlesi gibi oluyor içimden geldiğince yazamayınca. Bu işyeri sahipleri de nasıl desem.. .... .. .. . . .. . . Bir şeyler yazacağım da yazamıyorum. En iyisi incisözlüğe üye olayım iki küfür sallar rahatlarım. Ya da kimsenin olmadığı bir ormana filan girip bağırayım avazım çıktığı kadar yeter huleeyn şeklinde. Artık .. ormanda bağırma vergisi de gelir mi ki

Yaz gitsin içinden geldiği gibi abii yaa, devir acayip bir devir. Liseli ergen falan demez kimse herhalde. Herkes çıldırmış dünyada. Baksana Trump bile nasıl bir tweet attı :D

Verginin vergisi olan bir ülkede yaşıyoruz. Önceden koyulmuş vergiyi kaldırmayan amaan nolcak canım modunda abuk vergilerin alındığı fakat pırlanta gibi lüksten vergi alınmayan bir ülkede yaşıyoruz. Vatandaşın delirmemesi elde mi. Olacak o kadar vardı bir ara, bu ülkeyi o kadar güzel özetiyordu ki. Artık ayarında mizah bile yok. Çünkü yasak yasak üstüne. Millet düşündüğünü konuşamıyor bile aman vergi gelmesin, başka şeyler diyor, bişey diyemiyor ..

Sigaranın %82.4'ü vergi. Yani 10 liralık sigaranın 8.2 lirası vergi.
Tamam anladık sigara sağlıklı bir şey değil de . neyse.

• Beğen
Tepkiler: efaruk
Bu bilgiyi düşmek boynumun borcu, osmanlıda konulan hiç bir vergi kalkmamış. Vergi bizde, ata sporu. Eğer tarih tekerrür ederse bir sonraki adım, vergi gelirlerini toplama işinin satılması. Gel keyfim gel.

Bir dükkanım vardı.Bütün mallarımı faturalı aldım, barkod sistemini kurdum ve faturalı sattım.Bu olması gerekendi vicdanım rahat.Ama bakın başıma neler geldi:

-İki sene içinde çeşitli zamanlarda yaklaşık 1 milyon liralık mal aldım.Bu malı alırken Kdv ödedim.Bu 1
-Satarken hep fiş kestim.Yine Kdv fazlası verdiğim zamanlar olduğu için dönem dönem de olsa vergi ödedim Bu 2
-Dükkanımı ikinci sene sonunda kapatmak zorunda kaldım.İki sene içinde yaklaşık 892000 liralık mal satmışım.Devlet bana dedi ki ''Dur arkadaş arada 100000 liralık fark var.Bu mal ticari emtia ,bu şekilde olmaz.Bu ticari malı kendi üzerine fatura etmelisin ki kapatabilesin.'' Devlet şunu sormadı sen niye dükkanını kapatıyorsun ,4 kişiye ekmek veriyorsun bizim devlet olarak bir kusurumuz var mıydı demedi.Sen dedi bu malı kendi üzerine fatura et ki mal ticarilikten çıksın dedi.Ben de kendi kendime fatura ettim.:booo:Bu 3
-Bir süre sonra ben yine dükkan açtım.Ama devlet baba, vergi alacağı dürüst esnafı bulmuştu durur mu hiç:krktm:Hani ticari emtiyalıktan çıkardığım 100 binlik mal vardı ya bu sefer de dedi ki:Sen bunu bu sefer de bilmem ne vergisi (tam hatırlayamıyorum galiba gider pusulası idi) adı altında %5 lik vergi verip bu malı, ticari emtia yapacaksın ki satabilesino_O.Bu da 4

Bu nedir arkadaş, bir mal üzerinden 4 defa vergi mi kesilir?:acpsnr: Böyle bir düzende dürüst olmak suç mu?Haksız mıyım?

Geri