Scudo Sports

Bisiklete motorsuz taşıtlar vergisi geliyor...

Sn @nonsteril çok uzun yıllar din eğitimi aldım. Bu alanda kaleme aldığım naçizane bir kitabım var. 2. si yolda. Ancak siyaset ve siyasetin etki alanındaki günceler o kadar yoğun ki; vakit ayırıp tamamlayamıyorum.

Din soyut (numenal) temele dayana bir olgu (fenomen). Bunda hemfikiriz. Ancak sosyo/psikolojik olarak bir gerçek var ki; bir kavram ne kadar marjinalleştirilir ise o derece kapalı ve radikal toplumlar ortaya çıkıyor.

Ve maalesef bu süreçte kavram dogmalaşıyor, kalıplaşıyor, bu dogmalaşma ve radikalleşme ile tek noktada kalıp gelişemiyor. Bu anti-gelişim, kavramın kabul gördüğü toplumları da etkisi altına alıyor.

Aynı şekilde bir kavram, dogma ve kalıplardan bağımsız olarak belirli sınırlar içerisinde esnetilebiliyor ise o derece gelişiyor, kavram geliştikçe müdavimlerini de geliştiriyor.

Her zaman söylüyorum; mizah insanlığın bulduğu en büyük icat. Çünkü mizah ile bir çok konu ele alınabilir.
Yaşadığımız yöreye özgü; Ben, spesifik olarak bölgemize özgü insan üstü irade Allah'a çoğu konuşmamda "Sn Allah" yahut "Sevgili Allah" olarak hitap etmeyi seviyorum.

Tabi radikal düşünceye sahip dindarlar hemen tepki veriyor. "Ne demek sayın Allah?" Ben "Sayın Allah" yahut "sayın Muhammed bey" hitabı ile kavramları içselleştiriyorum. Bu şekilde insanların kavramlara karşı edindikleri yanlış tabuları sarsıyorum. Bir çok insan ilk duyduklarında "tövbe estağfirullah" dedikten sonra gerekçelerimi dinledikten sonra destek veriyorlar.

Şu noktaya gelmek istiyorum; İstihza (alay), tahkir (hakaret), tekfir (öteleme) olmadığı müddetçe dinin argümanları sevimli mizahi dil ile anlatılabilir. Bu konuda fıkralar, hikayeler, analojiler yazılabilir,hatta yazılmalıdır.

Bu şekilde din ve dine ait kavramlar insanlara sevdirilebilir.

Esen kalın.

Scudo
@Mesut DOĞRU
insanların dokunulmazları vardır.
mesela bir annenin küçükbebeğini seveceksen de dokunamazsın
senin zarar vermeyeceğini bilse de yine dokunamasın.

benimkafam kelken okşayacağını da bilsem dokunamazsın
dokunup ta "bak okşuyorum ne güzel değil mi"

deyip tekrar dokunamazsın.

dokunmak ta hoş değildir.

o yüzden kendi doğrularınız yüzünden insanları rahatsız etmeyin

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Sayın @Mesut DOĞRU :) Yazdığınız uzunca yazı üzerine biraz düşününce birkaç yerine katılmasam da genel olarak hak verdiğimi söyleyebilirim.
Maalesef genelde mizah anlayışı alay/ ötekileştirme üzerine kurulduğu için din kavramına çok fazla dokunmamasi gerektiğini düşünüyorum. Zira kalın çizgilerle ayrılmış sınırlar yok ve bazıları bu sınırı kestiremeyebilir. Genelde de olan maalesef bu.(özellikle de batının İslamiyet'e karşı kasıtlı takındığı mizahi anlayış)

Bir susmadınız be. :( Forum paranoyak ve espri anlayışı olmayan insanlarla dolmuş. Ahmetgitar kimdir nedir niye bir devlet büyüğü onu dinlesin?

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Mesut DOĞRU bilgece, anlayış dolu yazılarınızı keyifle takip ediyorum. Pek ilgimi çekmeyecek bir konu altında bile olsa, sizin bir yazınız varsa mutlaka okuyorum. Forum üzerinden de olsa ortak bir platformda sizinle paylaşım yapmak mutluluk verici. Ayrıca kitabınızın ismini buradan ya da özel mesaj yoluyla söyler misiniz? Mutlaka edinmek isterim.

@nonsteril sanıyorum ki siyasetten, inanca çok farklıyız birbirimizden. Ancak siz de Mesut Bey gibi çok ince karakterli hoş yazılı, forumun çok değer verdiğim kişilerin başında geliyorsunuz. Sizin gibi biri karşımda olduğu sürece tartışmak, zıt fikirleri ortaya dökmek inanılmaz keyifli. Hangi dünya görüşünde olursa olsun, keşke herkes sizin gibi olsa.

Yanlış anlaşılmasın, amacım sizi olumlamak da olsa bir değerlendirme yapmış gibi görünmek istemem, zaten bu yetkinlikte de değilim. Sadece ikinizi bir arada yazışırken görünce, bugüne kadar okuduğum yüzlerce iletiniz için geç kalınmış bir teşekkürü etmek istedim.

İyi ki varsınız...

Sn @Ahmetgitar öncelikle nezih ifadeleriniz için teşekkür ediyorum. Bizim için her alanda fark gözetmeksizin insan değerlidir. Elimizden geldiğince dost olmaya, dost olunca acı olsa da söylemeye, acıyı da tatlı tatlı söylemeye gayret ediyoruz.

Sn Ahmet bey kitabım kaynak/rehber niteliğinde, daha çok teist/İslam müdavimlerine hitaben yazılmış, teoloji tabanlı bilgilendirme kitabı. Sure anlamları, Mekki (Mekke'de kayıt altına alınan) ayetler, Medeni (Medine'de kayıt altına alınan) ayetler,sehiv secdeleri, hangi sure ismini hangi ayetten, hangi konu nedeniyle almış? gibi konuları açıklığa kavuşturan kaynak kitap.

Non-Teistler, düşünce farklılığı nedeniyle tabiidir ki okumak istemeyebilirler. Ancak dilerseniz e-kitap olarak ÖM olarak paylaşabilirim.

Kitabımın adı "Kur'an Rehberi". Şimdi kalem aldığım kitabımın adı ise "Sure Konuları ile Kur'an". Kur'an'ın konu bazında ki zenginliği düşünüldüğünde, Kıssa/kaynak/detaylama/sağlama noktasında oldukça zahmetli.

Erken İslam dönemi, Mekke/Medine süreci ve sahih hadis külliyatının yanında bazı konularda Ahd-i Cedid ve Ahd-i Atik'e de başvurmam gerekecektir.

Sanıyorum yıl sonuna doğru yazımı bitirip sayfa tasnifine geçebilirim. Yazmak harika bir duygu. Şahsen ben, yazarken o dönemleri yaşıyor gibiyim. Bu kitabım teoloji tabanlı olmasa, sanıyorum kurgu ile beraber harika hikayeler yazılabilirdi. Hatta spesifik olarak bir konuda yoğunlaşılır, roman dahil çıkarılabilirdi.

İlgi ve alakanız için teşekkür ediyorum.

Esen kalın.

@Ahmetgitar guzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Herşeyin temelinde insana (tabiki de düşünceye) saygı yatar.
Evet sizinle birçok noktada farklı düşünüyoruz. Bu birbirimizin hayatlarına dokunmaya, birbirimizi anlamaya engel değildir, olmamalıdır. Farklılıkları zenginlik olarak görmedikçe (sözde değil gerçekte) insan olarak gelişemeyiz.
Ben İslami alt yapımı müslüman arkadaşlarım sayesinde oluşturmadim. Tam tersi islami dusuncelerime sorularıyla en çok olumlu katkı yapan ateist arkadaşlarım oldu. Bu sebeple benden farklı düşünenler in değerini iyi bilirim :)
Düşünceler çarpıştıkca gelişir. Maalesef biz düşünceleri değil bedenleri çarpıştırma kolaylığına sığınıyoruz.

Oh be arkadaşlar..Işte özlediğimiz ve hep umut ettiğimiz diyaloglar bunlar..
Dünyayı güzellik kurtaracak,bir insanı sevmekle başlayacak her şey...

@Mesut DOĞRU
sizinle muhtemelen teolojik yönden en ufak bir paydada birleşemem. ama samimi, artniyetsiz yaklaşımınız ve zihinlerin berraklaşmasına duyduğunuz arzu gözlerimi yaşarttı. hani hep birlik-beraberlik diye laflar gevelerler ya. bu laflar sizin gibi insanlar sayesinde safsata olmaktan kurtuluyor.

Şu an konuyu okuyan üye sayısı: 3

Misafir sayısı: 350

Benim devreler yandı. Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastahanesine tedaviye gidiyorum.

Sosyal medyada siyasi malzeme olarak okumadan paylasan arkadaslarım var bu mevzu buyur soyleyeyım :D Devlet el atıyomus kaldırın konuyu dıye :D

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
İnsan düşünmüyor değil acaba vergi ödemediğimiz için mi bu kadar bisiklet kazası yaşanıyor. Benim de b ehliyetim var. İnsan sağda giden bisikletliyi nasıl görmez. Normal arabalar sağ şeritten gitmezler bile orta şeritten ya da en sol' dan giderler. Bisikletli ölümlü kazalarında çoğu kaza kasıtlı arkadan çarpma olarak kayıtlara geçiyor. Acaba bisiklete vergi alsalar bir şeyler değişir mi ? Bu kadar bisikletli ölüm kazası olurken gazetede medyada bu konulara eğinilmemesi oldukça ilginç görünüyor. Bisiklete binenlere bu muamele neden anlamak güç.

"Bisiklet kullanımının artmasıyla hükümet,bisikletle ulaşıma vergi dönemi için kolları sıvadı" bu kısma epey sövdüm.Her girdiğimde gerçek sanıyorum,Allah ne etmesin seni :D

• Beğen
Tepkiler: NEVRES KME
@Ahmetgitar Şakaydı gerçek oldu :D Orgeonda 200$ üzeri her bisiklet için 15$ vergi konuldu. İlk uygulama sanırım dünyada.

(link)

Geri