Scudo Sports

Bisiklete mecburi ara! Avasküler nekroz.

@Okan Örs , Çok uzun bir aradan sonra MERHABA dediğim için yine UZUN bir yazı olacak baştan söyleyeyim.
Ofisten bana ‘ birisi ostokini 1 yıl kullandım, Bir yararını görmedim diye yazmış dediklerinde,
Yine bir Aceleci sinektir diye düşündüm ne yalan söyleyeyim. Hani derler ya, ‘ Aceleci Sinek Süte düşür.’’ Öyle çok kişi geldi geçti, yarım yamalak ostokin içip, aa işe yaramıyor diyip, ostokin’e veryansın eden. Oysa Ostokin bir boyacı küpü değildir, hop sok çıkar hastalık yok olsun.

Ama gelin görün ki, çıka çıka siz çıktınız karşıma. Evet gayet düzenli kullanmışsınız gerçekten.
Bize eşiniz ortak bir arkadaşımız sayesinde 23/03.2012 tarihinde ilk ulaşmış. ( Benimde AVN hastası olduğumu bilen arkadaşım vasıtası ile, rastgele değil yani ) Sizin durumunuzu değerlendirmiş kullanmanızda bir sakınca yok ama kullanması için çok geçerli bir sebebi var demişiz.
Zaten size de ilk kutu Ostokin’i 24/03/2014 tarihinde kargo ile adresinize göndermişiz. Her ay düzenli olarak alıp kullanmışsınız. Buraya kadar her şey ok.
Ancak bir başka ortak arkadaşımız ki Marc ZUCKERBERG, bana bir hatırlatma yaptı sağ olsun, biz o süreçte sizinle hep facebook üzerinden durumunuzla ilgili yazışmışız.
Şöyle ki ;
***********************************************************************************************************************************************

- merhaba Cumhuriyet hanım.Henüz MR sonucumu aldım.Paylaşmak istedim. Stage 2 durumu devam. fARK ise 'lezyon komşuluğunda izlenen ödem alanında minimal regresyon mevcuttur' cümlesi.Bildiğim kadarıyla geriye dönüş demek.3. kutuya henüz başladım biliyorsunuz. Acaip moralim yükseldi.

- Selam Okan Bey
Demek sizde Ostokin'le yüzü gülecekler arasına girdiniz ( Biz %94 şans diyoruz sadece)
MR sonucunuz süper, evet belirgin gerileme var demek ki mevcut durumunuzda. AVN'ye frenlemişsiniz, bundan sonrası TOPARLANMA, TAZELENME için Ostokin alacaksınız.

4.11.2012
-Merhaba, Umarım sizde iyisinizdir. Önceki (5 ay olmuş:) görüşmemizde,üç aylık kullanım sonunda minimal regresyon olması ile ilgili moral dolu yazışmamız olmuştu hatırlarsanız.Geçen süre zarfında tek kanedyen ile hiç bir ağrı belirtisi olmadan 4ayım geçmişti.Daha sonra ben kanedyeni de kullanmayı tamamen bıraktım.Dr. umun dediği üzere normal hayata hoplamak-zıplamak dışında neredeyse döndüm.Ancak uzun yürüyüş ya da uzun ayakta kalışlardan sonra 1-1,5 aydır kasık bölgesinden ilk defa ağrı hisstmeye başladım.bir iki gün dinlenerek ağrı kesici bile almadan geçen ve farklı bir tarzda gelen ağrılar.Farklı diyorum çünkü benim ilk şikayetlerimin ağrıları tamamen farklı olarak belimde oluşan ve basmamı engelleyen ağrılardı.Bu durum biraz canımı sıktı açıkçası.Şimdi 8. kutu bitmek üzere ve ayın 21'inde on gün sonra bir mr'ım var(6.ay mr'ı).o mr sanırım yol gösterici olacak.Belki de bu ağrılar,kanedyeni bırakmamla ilgili olarak kaslarımın zayıflaması sonucu oluşmuş ağrılardır.Aklıma kötüyü getirmek istemiyorum çünkü ağrının geliş yeri daha öncekinden farklı.aYIN 23'ünde sonuçlar umarım iyi çıkar ve size güzel bir yazı yazmaktan inanın keyif duyarım.

-Merhaba Okan Bey, çok şükür iyiyim artık. Yaz başı birden çift görmeye başlayan gözlerim ile yine eskiyi hatırladım ve hayatımı biraz rolantiye aldım. Ostokin'e hız verdim hemen hemen hergün içtim, gözleri yeniden açtım tabiri caizse :))
Gelelim sizin durumunuza....
Ostokin'le iyileşme süreci aynen bu şekilde cereyan ediyor aslında. İlk aylar Ostokin'in antiinflamatuar ve anakjezik etkisi sponsorluğunda, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınızı toparlayarak, mikrosirkülasyonunuzu düzenleyerek, bağışıklık sis. dengeleyerek geçirdiniz. Artık nekrozlu alanda daha fazla mesai tüketilmeye başladığından, Ostokin'e rağmen ağrı duyuyorsunuz. Bu '' İYİLEŞME AĞRILARI' denilen durum. Siz iyileşmeyi yaşıyorsunuz şuan. Bu dönem, genel olarak moral bozucu oluyor. Noldu, yanlış bir şey mi yaptım, yoksa durumum daha da mı kötüleşti gibi çok yoğun endişe duyulan zaman. Bu dönem, core dekompresyon ameliyatı olan kişilerde çok çekilmez oluyor (doğum ağrısı, böbrek ağrısı gibi tarif ediyorlar, dayanamayıp Ostokin'i bırakanlar oldu.) Sizin ağrı eşiğinizi bilmiyorum ama, gerekli gördüğünüzde ağrı kesici alabilirsiniz. Lütfen bacağınızı kollamaya devam edin.
Siz hala AVN hastasısınız ve Ostokin'den elde ettiğiniz enerjiyi israf etmeyiniz ok? Siz bu ağrılı dönemde, ÜST ÜSTE OSTOKİN içebilirsiniz. Kalsiyum tablet ile B12 vitamini alıyor musunuz ? Almıyorsanız, alın lütfen. Kısaca son derece normal bir iyileşme dönemini tecrübe ediyorsunuz. Dilerim MR görüntüleri de bunu destekler. ( Sadece kemiğin kendini tamir etmesi hayli yavaş olduğundan, çok bariz bir iyileşme rapor edilmezse, moral bozmayın ok ) Selamlar CDT

***********************************************************************************************************************************
İşte bu ve bunun gibi yazışmalar ile biz size kılavuzluk etmiş, sizi SUYUN karşı kıyısına taşımışız ki, hayatınıza kaldığınız yerden SAĞLIKLA devam edebiliyorsunuz.
Esas benim takıldığım kısım sizin, Ostokin’i BİLİMSEL bulmuyorum demeniz !
Pardon ama siz bize X Fakultesinde Ana Bilim Başkanıyım, doçentim, .... Ostokin’le ilgili çalışma yapmak istiyoruz, ya da şu hastane de hekimin diye ulaşmadınız ki,
sizinle Ostokin’in KLİNİK ÇALIŞMALARINI paylaşalım.
Hatırladığım kadarıyla sadece tibbi Mümessil olarak çalışmışlığınız vardı. Yanılıyor muyun ?
Bize ulaştığınız da öyle derin depresyondaydınız ki, biz teklif etseydik bile, sizin çalışmaları görecek gözünüz yoktu. ( Şöyle geriye dönüp bir düşünün o günlerdeki ruh halinizi. )
Zaten o bozulan moralinizi düzeltmek adına KULLANICI tecrübelerini sizinle paylaşmıştık. Merak etmeyin iyi olacaksınız, bakın bu böyleydi şöyle oldu, ben böyleydim böyle oldum... Sizin tavan yapmış endişelerinizi gidermek, bu hastalıktan iyileşenlerin olduğunu tekrar tekrar hatırlatmak içindi. Klinik çalışmalarımızın olmadığından değil yani.
Keşke o zaman rica etseydiniz.
Sizin bu kadar derin Medikal bilgi sahibi olduğunuzdan gerçekten haberimiz yoktu.
Bilimsel bulmuyorum demeniz ancak ben size BALIK KILÇIKLARINI öğütüp öğütüp yuttarmaya kalksaydım anlamlı olurdu.
Ostokin siz kullanmadan önce de, siz kullanırken de ve şuan da oldukça bilimseldir. Aslında Ostokin GELENEKSEL ile BİLİMİN şişelenmiş halidir.
Koltuk değnekleriniz ile bize gelmiştiniz ya, inanır mısınız insanlar hala bize koltuk değnekleri ile gelmeye devam ediyor,
Biz o koltuk değneklerini attırıp gönderiyoruz onları. Tıpkı sizin gibi . Bizim işimiz bu :)
Ve inanır mısınız hala yıllardır aynı yer de aynı şeyleri söylüyoruz. Bu bizim İSTİKRARLI ve GÜVENİLİR olduğumuzu gösterir.
Son olarak Ostokin’i facebookda avn grubun kapısından almıyorlar demişsiniz, onları kendi hallerine bıraktığımız için.Yoksa oraya giremediğimizden değil.
Öyle körler sağırlar birbirlerini ağırlar takılıyorlar. Hepsine zamanında Ostokin ile şans verildi, O şansı kullanan kullandı , kullanmak istemeyenler işte orda hala debelenip duruyor.
Siz de eğer bir iki kutuda vazgeçmiş, ostokini gerçekten anlamamış olsaydınız, sizin de bu söylediklerinizi, yazdıklarınızı görmezden gelir yine sesimizi çıkarmazdık.
Ama şu durumda ben sizi affetsem bile,
Allah affetmez emin olun.
CDT

Scudo
Bir yıllık kullanım sonucunda,stage 2 durumu maalesef korunmamış aksine avn ilerleyerek stage 3 aşamasına(kıkırdak yüzeyinin bozulmaya başlaması) geçmiş ve ağrılarım artmış,kalça direncim iyice düşmüştü.Mr sonucunu gören dr. Um,1 yıllık beklemenin ardından hemen operasyon yapmalıyız demişti.
Bu iyileşme dediginiz ağrılarla açıklanamaz ki?cepten uzun cevap yazamiyorum,eklemelerim olucak tabi ki.
Neyse,özelden yazismayi tercih ederim.
Allahın neyi affedip neyi affetmeyeceğini biz bilemeyiz bu arada...

@Okan Örs ,
Size Ostokin’le iyileşme sürecinin dalgalı seyrettiği, kemikteki iyileşmelerin hemen MR’da görülmesinin mümkün olmadığını, erken çekilen MR ile kafaların karıştığını, MR sonucu ile Moralinizi sakın bozmayın dediğimi hatırlıyorum. Siz de kontrol edersiniz. Esas olan KLİNİK olarak kişinin değelendirilmesidir değil mi ?
Siz daha ikinci kutuda Ostokin’le netice alacağınızın sinyallerini almıştınız.
Aylar içerisinde koltuk değneklerine ihtiyaç duymadan günlük hayatınızı geçirir hale gelmiştiniz.
Bunlar sizin bana yazdıklarınız.
Nasıl aklınız karıştı ben size söyliyeyim mi ?
En temel sebep, avn vakalarının hep günden güne kötüye gidişatına şahit olmuş ,belki de hiç iyileşen avn vakası görmemiş,
hele Ostokin’le iyileşme sürecini hiç tecrübe etmemiş bir doktora danışmanız.
Sizin kullandığınız 2012 yılı zaten Ostokin çok yeniydi bu memleket için. Yani Ostokin’i bilen, etkisini olgunlukla karşılayan hekim sayısı çok azdı. Aslında şansınız çok düşüktü bu anlamda. İşte siz o nokta da tercihinizi yaptınız ve dr.un tavsiyesine uyarak ameliyat oldunuz. Oysa yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmiştiniz. Size söylenilmesi gereken her şeyi söylemiştik. Sormuş olsaydınız, daha fazla yardımcı olurduk. Dediğim gibi siz tercihinizi doktorunuzdan yana yaptınız. Emin olun bu tercihi yapan ilk siz de değilsiniz. Yola bizimle devam edenler ameliyatsız finish çizgisini geçtiler. Gerçi siz o tecrübeleri bilimsel bulmadığınızı belirtmiştiniz, oysa görmek isteyen bir çift göz için bütün o bilimsel detaylar o tecrübelerin satır aralarında gizli.

Bunca şeyi nasıl mı söylüyorum, sizin kendi avn tecrübenize, önce ben kendi avn tecrübemi koyuyor, arttırıyorum
üzerine bugüne kadar takip ettiğimiz binlerce kişinin tecrübesini ilave ediyorum.
İşte bu bilgi birikimi ile söylüyorum.
Diğer taraftan hani Ostokin avn’ye çözüm olsaydı, hocalarımız çoooktan bulur getirir, AVN diye bişey olmazdı söylemi var ya. Genelde Facebook AVN grubunda baş geyiktir bu mevzu.
Tabii Önce Çin’de kalmazmış :)
Yıllar yıllar evvel işte bende bu hüsnü niyet ile düşünüyordum. Batı Tıbbının çaresiz kaldığı, insanların genç yaşta telef olduğu bir hastalık . ASLINDA bir ÇÖZÜMÜ varmış, bunu hangi doktor hastasına kullandırmak istemez ki ? ( Bak yine yüzümde bir gülümseme belirdi, o saflığı düşününce )
Meğer kazın ayağı öyle değilmiş. Yaşayarak öğrendik emin olabilirsiniz. Siz eski bir mümessil olarak daha kolay hayal edebilirsiniz.
Düşünün ki mesaisinin neredeyse tamamını OPERASYON yaparak geçiren bir doktora,
- Hocam iyi günler, size müjdeli bir haber ile geldim, bundan sonra protez ameliyatlarını yapmanıza gerek yok, çünkü biz varız.
Bakın burada klinik çalışmalarımıza ait dosyamız dediğinizi hayal edin.
Sizce O hekim’den hemen reçete çıkartabilir mi siniz ? Cevabınız evet ise, buyurun gelin pazartesi iş başı yapın :)
Size daha ACI ama GERÇEK bir şey söyleyeyim mi ?
Kendisi avn olduğu için Ostokin kullanan, iyi olan, ama bugüne kadar bir reçetesini duymadığım doktorlarımız var maalesef. ( üzerinden yıllar geçti )
Bu kadar kelam ile sanıyorum konuya fazlasıyla açıklık getirmiş olduk.
Dilerim sizin de kafa karışıklığınız gidermişizdir.
Siz Madalyonun bir yüzü olarak yazdınız, ben DİĞER YÜZÜNÜ göstermek istedim.
CDT

Ortalık karışacak!Vaziyet alın...:)
Şaka bi yana bir iki kelam da ben etmek isterim.

Öncelikle kimse iyilik bulduğu bir yere hıyanet etmek istemez. Benim de bilgi soran arkadaşla yazışma amacım size hıyanet etmek değil Ostokin tecrübelerimi paylaşmaktı ..

İznim olmaksızın yazışmalarımı paylaşmış olsanız da evet yazışmalar doğrudur; 1 yıl çok düzenli olarak ostokin kullandım. Ostokin kullandığımın üçüncü ayı sonu mr'ında regresyon(gerileme) sonucu çıkmıştı ve benim bunu sizinle olan görüşmelerim ve aldiğim bilgiler doğrultusunda ilaca yormam hiç şaşırtıcı değildi.
Bunun yanında bir çok etmende olabilirdi, o dönemde Hiperbarik (oksijen tedavisi) de gördüm kelle paça corbası da içtim . Kelle-paçanın da iyi geldiği söylenir ama herhangi bir bilimsel veriye rastlayamazsınız. Hiperbarik O2 de ise AVN için biraz daha fazla faydalı olacağı konusunda istatiksel çalışmalar vardır. Sizde çok iyi biliyorsunuz ki avn aslında bir sonuç ve her sonucu kişiye özel. Vücutta bıraktığı hasar ve ilerleme herkeste farklı farklı. Bir çok insan hastalığı öğrendiğinde tek Dr ve tek tedavi yontemiyle yoluna devam edemiyor bir cok dr ve yöntem deniyor (doğu batı modern alternatif bitkisel halksal vd. )ben de aynı şekildeydim ve belirttiğiniz gibi belki de depresiftim...

İlk duyduğumda gittiğim görüştüğüm bir cok doktorun 2. aşamada direkt ameliyat demesine rağmen seçtiğim doktor Prof. Dr. Fahri Erdoğan.(Google'da küçük bir arama yapabilirsiniz) beni durdurdu ve bekletti bir bilim insanı olarak klinik çalışmalara yonelik tedaviler yapmış olsa da yukarıda bahsettiğim her türlü alternatif tedavi yontemine (Ostokin, kelle paca ,hiperbarik , kalsiyum vb.) yaklaşımı size faydalı olduğuna inanıyorsanız devam edin şeklindeydi..kendisine olan güvenim ise onca yıllık sektör çalışanı olmamla direkt ilgilidir.

Maile tekrar dönecek olursak ağrılarımın varlığından bahsettiğimde sizin cevabınız "artık nekrozlu alanda daha fazla mesai tüketilmeye başladığından, Ostokin'e rağmen ağrı duyuyorsunuz. Bu '' İYİLEŞME AĞRILARI' denilen durum. Siz iyileşmeyi yaşıyorsunuz şuan. Bu dönem, genel olarak moral bozucu oluyor. Noldu, yanlış bir şey mi yaptım, yoksa durumum daha da mı kötüleşti gibi çok yoğun endişe duyulan zaman. Bu dönem, core dekompresyon ameliyatı olan kişilerde çok çekilmez oluyor (doğum ağrısı, böbrek ağrısı gibi tarif ediyorlar, dayanamayıp Ostokin'i bırakanlar oldu.) Sizin ağrı eşiğinizi bilmiyorum ama, gerekli gördüğünüzde ağrı kesici alabilirsiniz. Lütfen bacağınızı kollamaya devam edin." seklinde bir cevap verdiniz. Ostokin kullanmamın sanıyorum 9. ayındaki kontrol mr'ımda avn,stage 2'den stage 3'e ilerledi yani kemikte ödem artışı oldu ve ve kıkırdak yapısı bozulma sürecine girdi(yüzey deformasyonu) yani hem mr. hem de hocaya göre klinik tanı hastalığın belirttiğiniz şekilde ilerlemediğini söylüyordu. Hocamın en sevdiğim yönü;MR'a bakmadan önce mutlaka muayene yapması idi ki avn'nin belirti ve ilerleme verileri çok kolay hissedilebiliyor iyi ellerde. AVN'de stage atlaması asla iyileşme ağrısı ile eş tutulamaz ki!

Takdir edersiniz ki, bu aşamadan sonra belki iyileşirim ve bu ağrılar iyileşme ağrılarıdır diye hastalığımın daha da ilerlemesini beklemedim ve 1 yılın sonunda ameliyat olmaya karar verdim ve PRP foraj yöntemi ile yapılan ameliyat ile kemik yeniden canlandı,beslenmeye başladı ve hızlıca iyileşme sürecine girdi çok şükür şu anda çok iyiyim.

Sonuç olarak ;
Cumhuriyet hanım;
Belki haddimi aşıp,avn facebook sayfasından içeri sokmuyorlar diyerek hata yapmış olabilirim(oradaki imajdan dolayı).Özür dilerim.
Ancak, halen klinik çalışmalara merakım sürmekte,lütfen özel mesaj ya da buradan link verirseniz,onları da incelemek isterim.İnanın %94 klinik başarısı olan bir ilacın hala yeteri kadar tanınamaması çok büyük kayıp!

Sözün kısası:)
Yaşanılan süreçteki gözlemlerim,iyileşme sürecimde PRP'li foraj operasyonunun, işe yaradığıdır.

Ostokin de elbette birilerini iyileştirmiştir umarım klinik çalışmaları,tıp camiasına güzel bir şekilde sunup,bu eziyetli hastalıktan insanların kurtulmasına yardımcı olursunuz.
Sevgi ve saygılarımla...

Merhaba kardeşim bugün gördüm yazını geçmiş olsun. Neden bu yazıyı gördüğüme gelirsek maalesef bende de başlamış bugün tanı konuldu, başlangıç evresi imiş PRP foraj önerdi doktor ne dediğini anlamadım bile şimdi sizin yazdıklarınızdan anladım mevzuyu varsa önerilerin buradan yada özelden yazarsan minnettar olurum.

@Duru Kırtasiye

Önerdiği yöntem kemikte delikler açarak o bölgeyi kanlandırma (kan getirme işlemi) işlemi. Kanlandırma ameliyatı da deniyor. Bana yapıldı başarılı oldu. Kan gelen heryere hayat da geliyor. Diz eklemlerindeki avasküler nekroz kan dolaşımı bozulduğu zaman oluşan bir durum. O bölgeye kan gitmiyor ve dokular beslenemiyor. Kan götürünce düzeliyor.

• Beğen
Tepkiler: Duru Kırtasiye
Sağolasın ben 1 aydır doktor gidiyorum benim şansızlığım dizimdeki kemik çıkığını ödem sanan bir doktora denk geldim. Daha bugün bisiklet ile gittim hastaneye dönüşte doktor koltuk değneği önerdi. 15 km yolu nasıl geldim bilmiyorum.
@muratcolakoglu

@Duru Kırtasiye

Aslında pedal çevirmek diz eklemlerine dolayısıyla avasküler nekroza iyi gelen bir şey. Bazı doktorlar hayatlarında spor yapmadıkları için bisikletin faydalarını anlayamıyorlar. Siz düz yollarda yüksek kadan kullanabilirsiniz, iyi de gelir.

@muratcolakoglu
YANLIŞ, bisiklet diz eklemlerine iyi gelebilir ama diz yada kalça ekleminde avasküler nekroz olan birine iyi filan gelmez hastalık aynı zamanda eklem içi sıvılarını etkilediği için siz nekadar çok hareket ederseniz kemikler birbirini aşındırıyor sonunda protez kalça ve/veya eklem taktırmak zorunda kalıyorsunuz, bilmediğiniz konularda yalan yanlış bilgiler verip insanların sağlığıyla oynamayın

• Beğen
Tepkiler: Hsynozky
@muratcolakoglu
Teşekür ederim Tedaviden sonra mı tavsiye etti siz faydasını gördünüz mü?

merhabalar, geçmiş olsun. ben de daha önce avasküler nekroz yaşamış biriyim. sırf bu yüzden futbolu bıraktım. halı saha maçlarına çağırırlar hiç bir şekilde gitmem. şuan bisiklet sürüyorum ve bu konu gözüme çarptı.

bisiklet sürmenin avasküler nekroza faydası mı var zararı mı? bunu net olarak öğrenebilir miyiz acaba?

• Beğen
@Duru Kırtasiye
Merhaba,mesajı yeni gördüm.
Öncelikle sizdeki avn nin yeri,stage'i,nedeni nedir?
Bende 2. sayfada da ayrıntılı anlattığım gibi prp li foraj uygulandı ve başarılı oldu.Hemen ardından hiperbarik o2 alınmasını da öneririm.(Dr. lar bu konuda da farklı farklı görüşte)
Unutulmamalı ki avn herkeste kişiye özel seyrediyor...Önerim , öncelikle inanıp güvenebileceğiniz bir ortopedist ile yola çıkmanız.Ben avn yi inanın unuttum bile.geçen sürede üç kere granfondo çeşme ye bile katıldim :)
Doğru beslenme,iyi dr. kuvvetli moral ve de şans önemli.Ben de bisikletin yararlı olduğunu düşünüyorum çünkü kalça yük almıyor! Öncelik yüzme sonra yüksek kadans zorlamadan pedal.Başka bilgi isterseniz özelden devam ederiz.
Şimdiden çok geçmiş olsun.

@Okan Örs
Çok sağol kardeşim, Bisiklet binmeye devam ediyorum doktor bir sakıncası yok dedi. Rapor yeni çıktı Femur başı Evre 1 AVN ve kalçada ödem teşhisi konuldu “core decompression" önerdiler. İki doktorla daha gösterecem sonuçları ondan sonra karar vercem. Tekrar teşekür ederim beslenme konusundaki tecrübelerin önerilerin kıymetli ayrıca bisiklette nelere dikkat edelim tempo süre vs.

Umarım tek taraflıdır.Nedenini neye bağlıyorlar? Kortizon kullanımın var mı düzenli ya da oldu mu ?
Hastalığın temelinde' kemiğin eskisi gibi,o bölgede kanla beslenememesi' olduğu için, kan akışını yoğunlaştırıcı,damarları açıcı' gıdalar.Tansiyon kontrolü,tabi ki sigara ve aşırı seviyede içki kullanımından kaçınma.(alıç meyvesi ya da yapraklarının kaynatılıp içilmesi vs.).Kalçaya yük vermeden yapılan egzersizler yüzme,bisiklet(çok yüklenmeden),yoga vs. aklıma geldikçe paylaşırım.

• Beğen
Geçmiş olsun.
".(alıç meyvesi ya da yapraklarının kaynatılıp içilmesi vs.)" öneriyor musunuz? Kullanılmamalı mı?

• Beğen
@Okan Örs
Herhangi bir nedene bağlamadılar sigara kullanıyorum ama içki ve kortizon hiç kullanmadım. İlaç yada doğal karışım önermediler. 8 mm delik açıp kemiği rahatlatacaklarını söylediler. Şimdilik beklemedeyim başka hekimlerin görüşlerini de aldıktan sonra bir karar vereceğim, Alıç meyvesi iyimiş hemen alayım ayrıca çok da severim. Tek tarafta ve 1. evrede şu ana diğer kalçada bir sorun yok.

Geri