Scudo Sports

Bisiklete mecburi ara! Avasküler nekroz.

Scudo
@Soner UĞUZ

Evet,bende aynı görüşteyim.Yarının garantisi yok ki bugünden tedbir alalım:)Tabi ki temkinli olmak ve bilinçli hareket etmek önemli.LAncak,keşkelere ve nedenlere hayatta çok fazla yer yok.Yaptıklarımızdan pişman olmayalım yeter,yapamadıklarımıza pişman olmaktansa:in:

@Kudret Kurtcebe
Teşekkür ederim Kudret abi...
Kortizon çok riskli ve gerekmedikçe,doktor kontrolü dışında kullanılmamalı.Üstelik benim kbb dr.'u beni özellikle uyguladığı 5-6 doz iğne de bu konuda uyarmadı.
Bu konuda demek ki bizlerde uyanık olmalıyız,sormalı,soruşturmalıyız.
Sen en iyisini yapıyorsun.Vics gibi preparatlar zannetmiyorum ki fazla yan etkiye sahip olsun.Bir de düzenli olarak limonlu yeşil çay ve alıç meyvasının çaylarını içmek(ayrı ayrı) sinüzitime inanılmaz iyi geldi.Koku alamazdım aylarca tıkanıklıktan.6 aydır neredeyse tamamen normale döndü burnum.
Bir lafı vardı hipokratın,tedavinin büyük kısmının beslenmeyle halledilebileceği ile ilgili.
Neyse uzatmıyim,tekrar teşekkürler geçmiş olsun dileklerini paylaşan herkese...
Not:Gerçek dostların da kötü günlerde ortaya çıktığı ya da kimsenin ortalarda gözükmediği,test edildi,onaylandı:p

• Beğen
Tepkiler: Snr U
selamlar, bana da çok yeni avasküler nekroz teşhisi konuldu. hala şoku atlatmış değilim. direkt ameliyat dediler, yada dayanabildiğin kadar dayan sonra protez dediler. Allahtan Ostokin'i buldum. yoksa durumlar vahim olacaktı. çok yeni kullansam da etkisini şimdiden hissettim. uykudan uyandıran ağrım kalmadı mesela. bana tam bi sebep demeseler de bu halı saha maçları beni telef etti diye düşünüyorum. hastalık yok, ilaç, kortizon yok. yaş 33. gerçi bu hastalığın yaşı yokmuş onu öğrendim. avasküler nekroz başlığını görünce paylaşmak istedim. ameliyat olmadan iyileşebiliyorsun. bi sürü insan kullanmış. Kullananların tecrübelerin olduğu bi site var, onuda paylaşayım. avaskulernekroz.blog Hani olur da sağınız solunuzda kemik erimesi, kemik çürümesi olur. Bilsinler ki dünyanın sonu değil. var bi çözümü...

Geçmiş olsun. Sağlığınızı geri kazanmanız dileklerimle...

Konuyu açan arkadaşta durum nedir acaba?
Çok çok geçmiş olsun. Allah kimseye çaresiz dert vermesin...

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
@poyraz_371
Operasyon sonrası iyileştim diyebilirim.tamamen normal yaşantıma döndüm.İyileşme ihtimali %2-3 falan avn de.Sonuç genelde total kalça protezi.Granfondolara bile katılıyorum.Ama süreçte ne olur,tahmini imkansız.
Şu an çok iyiyim :)

@irfanckr19
Ostokini 1 yıl kullandım süreçte.Bir yararını görmedim.
Çok şüphelerim var onunla ilgili.Baya bir araştırmıştım o zaman.
Bilimsel bir çalışma yok hakkında.
Sadece satıcının sunduğu insan yorumları.
Gereksiz kortizondan lütfen uzak durun!

@Abdullah ozturk
Halk arasında ''kemik çürümesi'' derler.
Tıpta ise osteonekroz ya da kemiğin avasküler nekrozu.
Nedensiz de oluşabiliyor.Daha çok,miktarı çok az bile olsa,kortizona bağlı.Bir de aşırı ve düzenli(günde bir 5-6 kadeh rakı) alkol kullanımı.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@Okan Örs kemik dedik mi kalsiyum akla gelir umarım kalsiyum iyi şekilde alıyorsunuzdur

@JusTiMe
Haklısınız ama düzenli almıyorum.Üstüne düşmeliyim yeniden.
Kilo almamaya,d vitaminini ihmal etmemeye ve bacak kaslarımı güçlü tutmaya gayret ediyorum.
Teşekkürler...

@clubber
Benim de aklımdan geçmedi değil...

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Okan Örs

Avasküler nekroz kan dolaşımının az olmasından kaynaklanır. Kalsiyumla alakası yoktur. D vitaminini ölçtürmeden gereksiz D vitamini almayın. Bu sefer damarlarınızı tıkarsınız.

Hangi bölgede oluşmuşsa o bölgeye akupunktur uygulatmak da yardımcı olur. Akupunktur kan dolaşımını arttırıyor.

@clubber d vitamini derken,bol güneş ışığı,sardalya,peyniri ihmal etmemeyi kasdettim aslında.:)
Ca uyarısı için teşekkürler...

@Okan Örs eşim ; uzun yıllardır düzenli ve sürekli olarak burun açıcı sprey kullanıyor, içinde kortizon olduğunu biliyordum am bu tarz etkilerinin oluşabileceğini hiç duymamıştım . Tekrar çok geçmiş olsun

• Beğen
@Okan Örs ,
vallahi ben sağlıkçı değilim. Bilimsel çalışmaları gösterseler de anlamam zaten. firma uzun zamandır ostokini satıyor. avn'de %94 etkili dediklerinde. o oranı neye göre söylüyorsunuz diye sormuştum. Yapılan Klinik çalışmalara göre dediler. Galiba sizin bahsettiğiniz şey o klinik çalışmalar. Ben daha çok kullananlara sordum. Mesala birine mail attım, Bursa Bosch Fabrikasında üst düzey yönetici çıktı, biri Aydında Savcılıkta memur. Onlar çok faydasını görmüşler. Onlara itimat edip kullanmaya karar verdim. Şimdilik iyi hissediyorum, öyle deli ağrılar kalmadı, 6-7 ay sonra tekrar bi MR çektirip duruma bakıcaz.

@clubber , he kardeş Çorumda Ostokin bayii açtım, az dur reklamımızı yapak :)

Benim de sağ el bileğimde avesküler nekroz var 2006 dan beri. Farklı senelerde olmakla beraber 2 sefer bilekten dirseğe kadar alçıya alındı.
Peşine sürekli baş parmak destekli bileklik kullandım. 3 seferde kortizon tedavisi uygulandı. Benimkisi meslekten dolayı bir rahatsızlık.
Son 4 senedir bileğimi eskiye göre nispeten daha az yoracağım bölümde çalışıyorum. Şuan rahatım,ama azcık bileğimi zorlasam varlığını hissettiriyor.
Ne çektiğinizi az çok tahmin edebiliyorum. Geçmiş olsun diliyorum.

• Beğen
@irfanckr19

Konuyu açan arkadaş Ostokin'den bir fayda görmediğini yazmış ya. Yazılanları okumuyor musun?

@sercanadli
Meslekten dolayı oluşmuş olması en azından diğer eklem yapılarının güvende olduğunu işaret ediyor bir bakıma.
Sizede geçmiş olsun...

@irfanckr19
facebook ta da avn grubu var.Ostokin orada da baya bir karmaşa ve kargaşaya yol açmıştı.
Şimdi kapısından sokmuyorlar...
Dediğiniz gibi hem de % 90 ların üzerinde iyileşme sağlasaydı,şu an tüm dünya yıkılırdı,emin olun :)
Not:Firma yetkililerine mail yolu ile değil,o zamanlar çift koltuk değneği ile ofislerine giderek bizzat tanışıp,konuşmuştum.
Avrupa,Amerika vs. kimsenin umursadığı yok.Çin'deki imalat şirketi nin web'i bile,kullanıcı yorumları ile hareket etmeye çalışıyor :)

• Beğen
Tepkiler: sercanadli
Geri