Scudo Sports

Bisiklete bilerek çarpan Volvo sürücüsü

@venom09
Yalnız stinger hava araçları içindir...!!! :kötü::kötü:
Ama uçak indiricem derseniz o başka...:hihi::hihi:

• Beğen
Tepkiler: venom09
Scudo
zaten bulamadım:) az kullanılmış bi rpg buldum. stinger da ısı güdümü var diye hatırlamışım.. yaşlılık işte hocam:)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
ben tazminat davası açardım..

@eatmc
haklısınız hocam. :)

@murat serbet
Hocam neden kazayi yasadigim yerin ismini soylememin nedeni orada suren bisikletliler olsun onlari bilgilendirmek ve dikkat etmelerini saglamak neden bu sekilde yanastiginizi anlayamadim kask konusunda katiliyorum benim kazada kaskim vardi zaten olmasa kafamin arkasindan guzel bir darbe alacaktim kask aynasina ihtiyacim fazla olmuyor ama ise cok yaradigi asikar cinayete teşebbüs konusunu saka olarak soylediginizi dusunuyorum yoksa Allah korusun mahkemede ben o duruma duserim

@srknsnyz Tersten gitmek sizin için ve karşıdan gelenler için çok daha tehlikeli. Bununla ilgili 2 yada 3 kere ciddi kaza atlattım. Bunun yerine ayna kulla
@Halil İbrahim Ulas
Kennedy Eski Amerika başkanı ya onunla ilgili espri yaptım. Zaten sonunda da gülücük var. Cinayete teşebbüsü size yazmadım. Onu konuda geçen volvo kullanan araç sahibi için yazdım. Umarım açıklayabilmişimdir.

@Unutkan Suflör

Madde 57 kavşaklarda geçiş hakkını düzenliyor, bu konu ile alakası yok. Madde 56'daki geçiş kolaylığı sağlama da karşı yönden gelen araçlar için. Dikkat ederseniz "geçme" değil "geçiş" diyor. Elbette bu bisikletlilerin yaptığını çok doğru bulduğum anlamına gelmiyor; daha uç örnek olarak, dönel kavşağa girip atlı karınca gibi akşama kadar dönmeyi yasaklayan madde de yok ama trafiği aksatacağı için yapılmaması gereken bir şey.

Bildiğim kadarıyla bisikletlilerin şeridin sağına yanaşıp motorlu araçların geçmesini kolaylaştırması sadece şu tabelanın olduğu yollarda gerekli.

upload_2017-7-12_9-51-49.png

Bu işaret aslında bisikletlilere şeridi paylaşın, "yasal hakkım" diye gereksiz yere şeridi ortalayıp veya çift sıra gidip motorlu taşıt trafiğini yavaşlatmayın, diyor.

Arkadaşlar işin özü şu. Siz bisikletlisiniz diye kanundan muaf değilsiniz. Şayet bisiklet yolu yoksa sağ şerit sizin babanızın malı. Azami hız sınırı motorlu taşıtlar içi geçerli. Eğer duran bir aracı sollayacaksanız kural belli. Karşı şeritten araç gelmiyorsa sollamaya geçersiniz. Sollama yasağı bölgede iseniz sollayamazsınız. Beklemeniz gerekir. Eğer bisikletin araç olduğunu kabul eder ve ona göre davranırsanız sorun çözülür ve kafanızdaki bir çok soruya cevap bulursunuz. Bir de ısrarla tek gidiş gelişli yollardaki durum için illa sağ şeridin daha da bir sağından gitmemiz gerektiğine inanan arkadaşlar var. Bu sizin can güvenliğiniz açısından daha tehlikeli. Çünkü böyle yaparsanız karşıdan bir araç gelse bile sizin arkanızdaki araç bu durumu umursamayacak ve yavaşlamayıp üçümüz de yola sığarız mantığıyla sizi geçmeye çalışacaktır. Böyle bir durumda size yakın geçeceği için size çarpma ihtimali çok daha yüksek. Yahut sizi yolun dışına itebilir. Bunlar olmasa bile yanınızdan yüksek hızla geçen bir arabanın rüzgarı sizin dengenizi bozabilir.

fakat bizim hızımız belli olduğu için kavşak gibi yerlerde bizden büyük motorlu araçlara geçiş önceliği tanımamız gerekiyor. Hem kendi güvenliğimiz hem de akıcı bir trafik için bu şart.

@efeozata hocam yazılanı çok farklı anlıyor ve yorumluyorsun. İllaki mecburi anlardan bahsetmişsin mesela gidememe gibi. O zaman sorayım sizin mantığınızla. Bolu dağını çıkarken hiç bir kamyonun arkasına saatlerce beklemediniz mi? Ne yaptınız durudurup kamyonu yolun sağına mı ittiniz? tabi ki değil. Beklediniz ve uygun zaman gelince solladınız. Bisiklet için de aynı şey gerekli. Beklenecek ve uygun zaman gelince sollanacak. Zaten dedğin gibi hızlara düşen bir bisikletçi doğal olarak yolun en kenarındadır. Lakin yazılı olmaan bir kuralı kanun gibi insanlara yolun sağının da sağından gideceksin diyemezsin. BEn bisikleti aktif kullanıyorum. Sadece spor değil aynı zamanda bi rulaşım aracı benim için. O yüzden bu konuda hassasım. Ben benim olan hakkı istiyorum. Bunu yaparken de trafikteki motorlu araçlara elimden geldiğince trafik kültürü gereği yardımcı oluyorum. Fakat anlık şerit kaplamamdan bile rahatsızlık duyuluyor. Ben videoyu izlemedim, burada insnaların bisikleti zorla yol dışına itmelerine kızdım ve cevabım da bu mantaliteye. Yukarıda dikkat edersen başımdan daha yeni geçmiş bir olayı da paylaştım.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Olay, Nolensville Tennessee'de meydana gelmis internette yazana göre. Tennessee Department of Transportation internet sitesi ((link)) der ki:

"Any person operating a bicycle upon a roadway at less than the normal speed of traffic at the time and place and under the conditions then existing shall ride as close as practicable to the right-hand curb or edge of the roadway, except under any of the following situations:
(A) When overtaking and passing another vehicle proceeding in the same direction;
(B) When preparing for a left turn at an intersection or into a private road or driveway; or
(C) When reasonably necessary to avoid conditions including, but not limited to, fixed or moving objects, parked or moving vehicles, pedestrians, animals, surface hazards, or substandard width lanes that make it unsafe to continue along the right-hand curb or edge. For purposes of this section, "substandard width lane" means a lane that is too narrow for a bicycle and another vehicle to travel safely side by side within the lane."

Simdi buna göre kanunen yol ortasinda süren arkadas da hatali oluyor, normal trafik hizindan yavas gidip en sagda sürmedigi icin. Kural kitabina göre yolun en saginda olmasi gerekirdi.

Kanun izin verse dahi bir de sagduyu diye bir sey var. Neredeyse iki seridi ayiran cizgiye kadar acilmis bisikletli. Amac? Sohbet etmek. 10 km/s hizinda bir traktör bile seridi bu kadar bonkörce kullanmaz. Hem arkadan gelen araclari sol seride tamamen gecmeye mecbur birakiyor; hem de karsidan hatali sollama yapan bir arac ciksa, kendine hicbir kacis alani yok. Öldükten sonra kanunen hakli olsan ne yazar?

Arac sürücüsüne diyecek söz yok zaten. Cinayete tesebbüsten yargilanmasi gerekir.

@Murtega vay arkadaş dedektif gibiyiz sonunda olayın yerini ve oradaki kuralı ve kimin bu kurala göre hatalı olduğunu bulduk. Tebrikler:harika:

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
"Williamson County Sheriff's Office Public Information Officer Sharon Puckett said authorities released Neely Sunday on an $11,500 bond. "

adama ceza kesip serbest bırakmışlar
tüm detaylar > (link)

Tenesse güzel memleketmiş bu arada. Kurallar bizden yana olsada birazda empatiyle bakmak lazım olaylara.

@Ruhpastası Amerika'da olunca cezayı yiyorsun burda olsa polis bizi şikayet etmeyelşm diye ikna etmeye çalışır. Sonuçta başına iş çıkarmayalım değil mi !

@legolas99353

Bisikletin sağ şeridi yasal olarak kullanma hakkı olduğunu biliyorum ben.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Ruhpastası

Ceza kesip serbest bırakmamışlar; tutuksuz yargılanmak üzere 11500$ kefalet karşılığı salı verilmiş.

@Murat B. aynen öyle. bizde bisikletliye çarpıpta hapis yatan ya da tutuksuz yargılanan var mı?

@Ruhpastası
Hukuk sistemleri çok farklı olduğu için yapmaya çalıştığınız karşılaştırma anlamsız. Trafikteki çarpışmalar mahkemeye taşındığında genelde "taksirle yaralama" olarak tanımlanıyor ve bu yatarı olan bir suç değil. Genel olarak amerikan yasalarındaki cezalar, Türkiye ve Avrupa'nın geri kalanına göre çok çok ağırdır.

Linkini paylaştığınız haberi yanlış anladığınızı düşündüğüm için birkaç konuya açıklık getirmek istiyorum:

1) Aracın sürücüsü 4 farklı suçtan yargılanacak, bunların hiç birisi çarpma veya yaralama değil. En ciddi olanı "Felony reckless endangerment", Türkçe'ye "pervasızca tehlikeye düşürmek suçunun ağır cezalık hali" gibi cevirebiliriz. Diğerleri kaza yerini terk etmek, kazayı yetkililere bildirmemek ve yaralıya yardım etmemek.
2) 11.500$, ceza değil, kefalet. Aracın sürücüsü mahkemeden kaçmaz ise bu para yargılama sonunda (suçlu bulunsa bile) kendisine iade edilecek.
3) Tennessee yasalarına göre "ağır cezalık pervasızca tehlikeye düşürme" suçunun cezası, Türk Ceza Kanunu'nda kasten yaralamaya verilenden fazla.

• Beğen
Tepkiler: Ruhpastası
Aynadan bakıyorum, adam arkamdan sinsi sinsi geliyorsa (genellikle apaçi şahinciler veya motorcular yapıyor) gidonu bir sallıyorum. Düşüyormuş gibi yapıyorum, herif kendini sol şeride zor atıyor. Bu sefer ben sırıtıyorum. Ava gideni avlamak keyifli oluyor.:)

karşılaştırma değildi, sadece böyle bir şey oldu mu olmadı mı onu öğrenmeye çalışmıştım. yorum için tşkler

Geri