Bisikletçinin göbeği olması ayıp mıdır?

mkurt

Üye
Kayıt
5 Ocak 2006
Mesaj
99
Tepki
61
Şehir
Ankara
Bisiklet
Scott
Ben sigma pc15 kullanıyorum, ona göre max. nabzım 195, 220-yaş hesabına göre 197. Ama saatte max. nabzım bazen 205 lere kadar çıkıyor. Bende health zone, fitness zone gibi değerleri doğru bulsun diye saatteki max. nabzımı 230 olarak değiştirdim böyle bulduğu değerler bana daha mantıklı geldi. Bilmiyorum doğru mu yaptım.

sigma fitwatch almak için gitmiştim ama yokmuş bende pc15 almıştım, deltadaki çocuğun bu en üst model abi en fazla özellik bunda var demeside hala sinirlerimi bozar, garantiyi sorduğumda da elektronik ürünlerin genelinde garanti yoktur abi garanti benim! demişti, normalde böyle yerlerden ne bir şey alırım nede bir daha uğrarım ama zaten yeterince yorgun olduğum bir günün sonunda hiç bir şey söylemeden pc15'i almıştım[çokmu saf görünüyorum nedir], sadece satmak ve kurtulmak için uğraşıyorlar yalanın bini bir para.
 
  • Beğen
Tepkiler: ulas
Scudo

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
@mkurt

Merhaba,

Mesajınız benim ilgimi çekti :) Anlaşılan bizden biri sizi kızdırmış :eek: Diyen arkadaş doğru söylemiş sigmanın en üst modeli FitWatch modelidir. Bunda bir sorun yok. Her üründe garanti vardır. Aldığınız ürünün kendi kutusunda garanti belgesi de vardır.Sigma 2 yıl garantilidir. Ben bu mesajın doğruluğuna inanmıyorum eminin siz de inanmıyorsunuz. Ayrıca kullandığınız kelimeler hiç hoş değil. Umarım bu yazdıklarınızda art niyet yoktur. Çünkü bisiklet forum sitesinde art niyetli kişileri barındırmıyoruz.Keşke daha farklı bir dilde anlatsaydınız. Sonuçta sigma Türkiye Temsilcisi Delta Bisiklet ve Aslı Bisiklettir. Aldığınız ürünü de bu iki firmadan başka bir firma getirmiyor. PC 15 sigmanın en üst modeli değildir.

Nabzınızı 230 olarak belirlemeniz doğru değil. Bence önerilen değeri söstermeniz gerekiyor. Bu şekilde bir nabız değeri kullanmanız vücudunuza zararlı olacaktır. Max.Nabız yaşla ilgili bir olaydır. Ama kendinizi genç hissediyorsanız o başka ;)
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Yukardaki Mesajıma ek olarak

Sigmanın Modellerini yazayım. En üst modelle en alt model ayırt edilsin :)

Nabız Saatleri:Üst modelden alt modele

Fit Watch 59 Euro
PC 15 49 Euro
PC 9 39 Euro
PC 3 FT 39 Euro
PC 3 ve PC 4 29 Euro

Km Saatleri: Üst modelden alt modele

BC 1606 L-DTS
BC 1106-DTS
BC 906
BC 506

*DTS= DIGITAL TRANSMIS SYSTEM
 

mkurt

Üye
Kayıt
5 Ocak 2006
Mesaj
99
Tepki
61
Şehir
Ankara
Bisiklet
Scott
@zzyzx

Deltadaki arkadaşın bana dediği en üst model pc15 ti fit watch değil, ayrıca kutunun içinden garanti belgesi çıkmadı, sadece kullanma klavuzları. Yazdıklarım deltaki satış elemanı gencin bana söylediği bu boş laflara olan kızgınlığımdan biraz yoksa herhangi bir art niyetim kesinlikle olamaz. Ama burasını ben bir paylaşım ortamı olarak görüyorum(yasal ve ahlaki cercevede) ve bir bisiklet firması hakkında bende kalan izlenimi yazabileceğim en doğru yer olarak düşünüyorum(yazdıklarımının biraz kızgınlıkla yazıldıklarını kabul etsemde), aksini düşünen varsa buradaki üyelik bilgilerimi hemen silerim.

Nabız olayına gelince 1:15 dakikalık bir koşuda 30 dakika power zone da kalınmaz değil mi, max. 10 dakikaya kadar çıkarsınız, kendimi özel olarak genç hissetmeme gerek yok zaten gencim :=).
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
@mkurt

Yeniden Merhaba,

PC 15 modeli bisiklete uyarılmış en üst modelidir. Hatta fazladan özellikleri vardır. Işık vs gibi. Fit Watch ise daha çok koşu sporlarına yöneliktir. Yani bisiklet için en üst modeli PC 15 tir. Fit Watch modelinde adım ölçer olduğundan PC 15 ten daha pahalıdır. Özellik olarak PC15 ten daha az özelliğe sahip.
İçindeki kullanım klavuzunun arkasında kaşe yeri vardır. Bir ara getirirseniz kaşe ve tarih atarız. Aslında o olmasa da biz yardımcı oluyoruz. Sonuç olarak Türkiye temsilcisi biziz. Sigmalarla ilgili ne gerekiyorsa yapıyoruz ;)

Bir de konuyla alakası olmayan bir mesaj atmanız beni üzdü ve kasıt aradım. Neyse ki kasıtınız yokmuş. Sizin laf ettiğiniz Delta Bisiklet Türkiye'de bisiklet sporunu geliştiren ve bir çok başarıya imza atan firmadır. Sizden ricam bir elamana kızıp da büyük konuşmamanızdır.

Ne olursa olsun "Müşteri Haklıdır" diyorum.. Bir yanlışımız olduysa af ola :)

Kendinize iyi bakın...

Haa unutmadan yine de max. nabzınızı önerildiği gibi kullanın....

Bir de bu kilo işine ne diyorsunuz şimdi
 
  • Beğen
Tepkiler: SerkanEriş

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Konuyla ilgili yukardaki mesajları okuduktan sonra bende şunları eklemek istedim.

* * *
Spor yaparak kilo vermek dibi delik kovaya su doldurmak gibidir. Şayet yediklerinizi yeterince yakmazsanız, yada yaktığınızdan daha fazla kalori alıyorsanız kova(göbek) hep dolu durur.

Bir bisikletçinin kilo verebilmesi için hem aldığı günlük kaloriye hemde yaktığı günlük kaloriye dikkat etmesi gerekir. Bu bir bilanço meselesidir.
Bisikletli bir insanın dünyanın en ekonomik ilerleyen aracı olduğu da unutmayalım. :eek: Yani bisikletle çok yol yapmak, çok kilo vermek anlamına gelmeyebilir.

* * *

Nabız la sürat korele değildir. Nabızla nisbeten tempo daha koreledir. Nabız asıl yapılan işte harcanan güç ile yani vucüdun oksijen ihtiyacı ile tam koreledir. Kalp çıkışındaki ana atardamarlarda, kandaki oksijen basıncını algılayan reseptörler vardır. Bu reseptörler(alıcılar) vücudun soluk sayısını ve nabız sayısını kontrol altında tutan reseptörlerden bazılarıdır.

* * *

Mesela: Düz yolda saatte 30 km. hızla pedal basarsınız, bakmışsınız nabızınız 130 un üzerine çıkmamış. Öte yandan 5 km. de 1000 mt. irtifa kazanan bir dağda (eğimini siz hesaplayıverin lütfen) saatte 8-10 km. süratle pedal basarken nabızınız 160 /dk. ya fırlayıvermiş. Eğer spora yeni başlayan biri pedal basıyorsa o dağda nabızı aynı hızda 180 /dk ya bile çıkabilir.

* * *

Göbek downhill de avantajdır.
Sebep: Özgül ağırlığın fazla olması ve herkesin malumu gezegenimizdeki yüksek yerçekiminin etkisiyle nesnelerin (ve göbeğin) arzın merkezine doğru hareketin daha hızlı olmasındandır. :D

* * *


Bildiğiniz gibi, İdeal nabızı bulmak için formüller ve cetveller mevcut. Bunlarla herkes kendi ideal nabızını bulmak durumundadır.

Ortalama 40 yaşındaki bir insan yaklaşık olarak
Hafi kardiyo egzersiz için <125
Orta kardiyo egzersiz için 125-145
Ağır kardiyo egzersiz için >145 nb/dk. Lık kardiyak ritim tutturması gerekir.

Kişinin yaptığı kardiyo egzersizin hafif, orta yada ağır derecede olmasına göre, egzersizin süresine göre yaktığı karbonhidrat ve yağ oranları değişir.

Örneğin ortalama bir sporcunun orta derecede kardiyo egzersiz ile kas ve karaciğerindeki karbonhidrat depolarını bitirip yağları yakmaya başlaması için en az yarım saat pedal basması gerekir. Uzun süre sporla meşgul olmuş kişilerde karbonhidrat depolarını bitirip yağların yanmaya başlaması için belki 1 saatten fazla egzersiz yapması gerekebilir.

Yağların yanması(kilo verme) için egzersizin ağır değil, hafif-orta şiddette ama uzun süreli olması daha mantıklıdır. Karbonhidrat depolarını bitirip sıra tam yağları yakmaya gelince egzersiz sona erdirilirse, vücuttaki yağlar yanmamış olur.

Mekik şüphesiz karın kaslarını çalıştırır. Ancak göbek etrafındaki yağların erimesi için olaya sistemik olarak yaklaşmak daha effektiftir.

Mesela gün aşırı 1-2 saat orta derece kardiyo egzersiz yapar, günlük olarak aldığınız kaloriyi 1800- 2000 kal nin üzerine çıkartmazsanız zayıflayabilirsiniz. Bunun üzerine, bisiklete binmediğiniz günler de mekik çekerseniz zaten erimiş olan göbeğin yerinde baklava görünümlü karın adaleleri belirmeye başlar. ;)


Egzersizden sonra kaybettiğimiz suyu, yaktığımız yağlarla karıştırmamak için en doğru ölçüm, vucüdun kaybettiği suyu yerine koyduktan sonra tartılmaktır.
Tartı için en uygun zaman bence, sabah kalktıktan sonra aç karna ve zorunlu ihtiyaçları giderdikten sonraki zamandır.
* * *

İdeal kilo: "kendini mutlu hissettiğin kilodur" diyenler de vardır, kabaca"boyun 10 eksiği" diyenler de vardır. örn: boy 175 ise, ideal kilo 65 dir. İdeal kiloyu tesbit etmenin en bilimsel yolu ise "vücut kitle indeksi"nin hesaplanmasıdır. İdeal kilodan başka, vücut yağ yüzdesinin de gerekli düzeylerde olmasına çalışılmalıdır.

* * *

Saygı ve sevgilerimle.
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Çevremde herkez bira göbek yapar diyor,ben her defasında şiddetle karşı çıkıyorum "bira göbek yapmaz,yapsa bende olurdu"diye... bilseler haftada kaç km yaptığımı...........

Selamlar,

Etanol yani etilalkol ya mayalandırma yöntemiyle mantarlardan yada ayrıştırma yoluyla örneğin patates kabuğu vb. den elde edilir.
Daha sonra mikroorganizmaları tesbit için(dezenfeksiyon) yağları çözmek için(sanayi) vs. kullanılır. Haa bir de içerek tüketilir..:D

Çok eskiden tababette(o zamanlar tıbba verilen isim) anksiyolitik ve enerji suplementasyonu maksadıyla kullanılırmış. Artık anksiyolitik(sıkıntı giderici) olarak ve enerji destekleyicisi olarak çok daha etkili ve yan etkisi çok daha az maddeler kullanılıyor.

Alkol düzenli ve uzun süre kullanılırsa(içilirse), karaciğerde yağlı dejenerasyon denilen bir tür yağlanmaya yol açarak kronik irreversibl parankim yetersizliğine (siroz) yol açabilir.

Karbonhidratların 1 gr ında 4 kalori vardır. Yağların 1 gr ında ise 9 kalori vardır. Alkolün kalorisi ise bunlardan kat be kat fazladır.
Karbonhidrat ve yağların kalorisi vücut tarafından kullanılabilir. Ancak alkoldeki yüksek kalori boş kaloridir. Yani vücut tarafından kullanılamaz ve direk yağ olarak depoya çevirilir. Karbonhidratları yakmak çok kolaydır. Örneğin düşünürken bile beynimiz en basit karbonhidratlardan olan glikozu yakar. Yağların yanması için ise uzun süreli ve belli seviyenin üzerinde yorucu egzersizler yapmak gerekir.

Alkol alımı gereksiz kalori yüklemesi ve krc için bir risktir. Ayrıca cerebellumdaki denge merkezi sinirlerine yaptığı olumsuz etkiler de bir sporcu için olumsuz bir durum olabilir. Bağımlılık yapıcı maddeler listesinde bulunan alkolün hem fiziksel hem de pisişik bağımlılık yapıcı potansiyeli de vardır ve bağımlılık sınırı kişiden kişiye değişiklikler gösterir.



Lütfen alkol alanlar bana darılmasın, alkol almayanlar ise sevinsin.. :)

Saygılar sevgiler..
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
göbeğinden kurtulmak isteyenlere madem yaptık bir iyilik arkasını getirelim..

işte size örnek bir diyet listesi. Bu liste öğünlerde asıl olarak kullanılacak olup bazı akıllı(?) kişilerin yaptığı gibi yemeklerin üzerine yenmeyecektir.

Sağlıklı bir erişkinin spor hariç günlük yaşamını sürdürmesi için 1800 ile 2500 kalori arasında enerji ihtiyacı vardır.
Aşağıdaki liste 1400 kalori olup, eksik kalori alımı yağların yanmasına ve zayıflamaya yol açacaktır.

Özel diyet listeleri uygulamaktan ise, hayatınıza adapte edebileceğiniz, beslenme alışkanlıklarınızla bağdaşık, aşağıdaki gibi bir liste uygulamanız ve yaşam tarzı haline getirmeniz verdiğiniz kiloları tekrar almamanız için çok önemlidir.

Eğer ağır bir sportif etkinlikte bulunmuşsanız harcadığınız kadar kaloriyi veya en azından bir kısmını, aşağıdaki diyet listesine eklemenizi tavsiye ederim.

Harcadığınızı tahmin ettiğiniz kaloriyi, yaptığınız sportif etkinliğe ve süresine göre önceden hesaplanmış standart kalori yakma tablolarından tahmin edebilir yada nabız saatinizden yada çok daha kabaca bazı kilometre saatlerinde bulunan kalori ölçme fonksiyonundan öğrenebilirsiniz.

İşte 1400 kalorilik(düşük kalori) diyet listesi örneği.

1400 KALORİLİK ÖRNEK DİYET LİSTESİ

SABAH Şekersiz açık çay
1 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir, 30 gram
2 ince dilim kepekli ekmek, 50 gram
Domates, salatalık

KUŞLUK l porsiyon meyve*

ÖĞLEN 6 yemek kaşığı kadar sebze yemeği
Yağsız salata
4 yemek kaşığı kuru baklagiller
Yarım su bardağı diyet yoğurt
2 dilim ekmek veya 4 kaşık pilav

İKİNDİ l porsiyon meyve *
1 kibrit kutusu kadar peynir
1 ince dilim kepekli ekmek

AKSAM 3 köfte kadar et, tavuk yada balık
6 yemek kaşığı kadar sebze yemeği
Yağsız salata
Yarım su bardağı diyet yoğurt
2 ince dilim kepekli ekmek

GECE l porsiyon meyve*
l su bardağı şekersiz diyet süt

----------------------------------
*1 porsiyon meyve şu anlama gelir:
l ufak elma veya l orta boy portakal veya 1/2 greyfurt veya l büyük mandalina veya 1/2 muz veya 3 adet kayısı veya l orta boy şeftali veya 12 adet kiraz veya 15 iri tane üzüm veya l ince dilim kavun yada karpuz l porsiyon meyve anlamına gelir.
Çok olgunlaşmış meyveleri yemeyiniz. Elma. greyfurt, armut, kiraz, şeftali gibi meyveleri tercih ediniz.
----------------------------------
Not: Bu liste sadece örnek olarak hazırlanmıştır. Kişilere ve hastalıklara göre ilgili doktor önerisi ile veya diyet uzmanı tarafından varyasyonlar yapılması gerekebilir…
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Hocam Bravo size.. İşi uzmandan dinlemek ne güzel bir duygu. Böyle bilgiye can kurban :)
 

smhcnr

Aktif Üye
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
124
Tepki
29
Şehir
Maltepe/İstanbul
Merhaba,

ben Ahmet Mumcu'nun dediğine takıldım. Konuyu daha açıklayıcı hale getiren biri olursa sevinirim. Ahmet Mumcu 130 nabız'ın üzerine çıkarsan karaciğer devreye girer ve glikoz yakarsın bu da zayıflamana bir fayda sağlamaz diyor. Bunun anlamı nedir acaba?

Teşekkürler.
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
@smhcnr

Aslında Ahmet Mumcu bey ne demek istediğini kendi açıklasa daha iyi olur ancak ben biraz acelecilik yaparak bu konuyu biraz daha açayım. (Ahmet Mumcu Bey’in de izniyle)

Glukozun yanması; nabızın 130 üzerine çıkması veya başka bir deyişle anlık kalori tüketiminin artmasından sonra devreye girmez. Aslında o, en baştan beri devrededir ama buna karşın karaciğerdeki olsun veya başka depolardaki olsun yağların yakımı(lipoliz) daha sonra devreye girer.

Karaciğer vücudumuzun başlıca glikojen depolarındandır. Glikojen ise glukozun depo şeklidir ve karaciğerde olduğu gibi iskelet kaslarında da bir miktar depo glikojen bulunur.

İster aerobik egzersiz de, isterse anaerobik egzersizde, ilk olarak şekerler yani glikoz yakılmaya başlar. Çünkü glikozun yakılması, yağların yakılmasından çok daha kolaydır.

Mesela uzun süreli açlıklardan sonra, halsiz ve bitkin kalan insanların ağzından hiç kan yağım düştü diye bir ifade duymuşmusunuzdur? Hayır duyamazsınız. Herkes “kan şekerim düştü galiba” der. Çünkü ilk olarak kandaki şeker düşer de ondan.
Yani açlıkta dahi önce kandaki şeker seviyesi azalmaya başlar. Bunu telafi etmek için ise hemen karaciğer devreye girer ve kendindeki depo glikojeni, glikoza çevirmeye(glikojenoliz) başlar. Eğer uzun süreli açlıklar olursa, yada açlık esnasında yeterli şeker vucut tarafından temin edilememişse ve karaciğerdeki glikojen depoları da tükenmişse ondan sonra yağlar yakılmaya başlar.
Bu uzun süreli açlık diye bahsedilen olayın yerine fiziksel aktiviteyi koyarak ta düşünebilirsiniz. Fiziksel aktivitelerde de vücut yukarda bahsetmiş olduğum algoritma ile enerji ihtiyacını karşılar.



Yağlar vucudun asıl değil, yedek enerji depoları gibidir. Tıpkı bir otomobil gibi düşünecek olursak, asıl depodaki yakıt bitmeden, yedek depodaki yakıt kullanılmaya başlanmaz. Asıl depo diye kast edilen kandaki glikoz ve karaciğerdeki glikojen, yedek depo diye kastedilen ise yağlardır. Karaciğerde de yağ depolanabilir. Ancak bu durum belli bir seviyeyi aşarsa patolojik(hastalık) olarak kabul edilir.

Yağlardan enerji elde etmek metabolizma açısından glikozdan enerji etmeye göre daha kompleks ve zor bir iştir. Bunun için yanması daha kolay olan şekerler her zaman önce tercih edilir.

Mesela bisiklet yarışlarından önce neden makarna partisi düzenleniyor da tereyağı veya zeytinyağı partisi düzenlenmiyor?
El cevap: Sporcu için en temel kalori kaynağı karbonhidratlardır. Makarna çok iyi bir karbonhidrat kaynağıdır. Bu karbonhidratı barsaklar parçalar ve önce glikoz haline getirir. Sonra, ihtiyaç fazlasını gerektiğinde tekrar glikoza çevirmek üzere glikojene(glikozun depo şekli) çevirip karaciğer ve kaslara depolar.
Eğer karaciğer ve kas glikojen depoları dolduysa, bu fazla glikoz yağlara çevrilmeye(lipojenez) başlar. Bu yağlar da yine karaciğer, mezenterler(barsakların etrafı) ve ciltaltı yağ dokularına vd. depolanır.


Yine denir ki: yarıştan hemen önceki akşam yiyeceğin makarnanın da çok faydası yoktur. Önemli olan hayata yayılmış bilinçli bir sporcu beslenmesidir. Bunun anlamı da şudur. Sadece yarıştan önceki akşam yenecek makarna öncelikle kan şekerini yükseltmeye yarar. Karaciğer glikojen depolarının tamamen doldurulmuş olması için bir yarışçının her gün düzenli olarak karbonhidrat ve diğer gerekli gıdaları almış olması gerekir.

Yarışlar esnasında da önce kandaki glikoz tüketilir. Bu yetmezse(ki kesinlikle yetmez) kas ve karaciğerlerdeki glikojen glikoza çevirilerek(glikojenoliz) bunlar kullanılır. Eğer fiziksel aktiviteye, karaciğer ve kaslardaki glikojen depoları bittiği halde devam edilecek olursa o zaman da depolardaki (göbek, basen vb. ) yağlar yakılmaya(glikoneogenez) başlar. Bu ise zor ve enerji etme yolu olarak nisbeten verimsiz bir iştir. Onun için sporcular hemen enerji jellerine yönelir.
Akıllı ve bilinçli sporcular kasları ve teknikleri kadar, glikojen depo kapasitelerini de geliştirirler. Bu sayede belki hiç ek gıda almadan çok yoğun bir tempoda 50-100 km. pedal basabilirler. Karaciğer depoları zayıf sporcular ise hemen enerji jellerine saldırırlar. Ancak bu hazır enerji kaynakları da daha depolanmaya bile fırsat kalmadan kana geçer geçmez yakılarak tüketilirler.
Tıpkı deposu bom boş bir otomobilin karbüratörüne damla damla benzin akıtarak yürütmeye çalışmak gibi.

Lafı çok uzattım. Kusura bakmayın.. Konunumuzun ana temasına geri dönelim..:)

Buradan duyuruyorum. Benim tavsiyelerimi uygulayıp ta kilo verdim yada veremedim diyen her arkadaşla bu sayfalardan her zaman yardım ve paylaşıma hazırım. :cool:
Önerilerimi uygulayın, aklınıza yatmayan yada uygulayıp ta fayda göremediğiniz bir nokta olursa bana tekrar dönün. Ben buradayım. :cool:

Önerilerimin faydası konusunda iddialıyım. İsteyenlere yardımcı olma konusunda da kararlıyım. :cool:

Fazla yağlarımızı verelim ve onlara boşuna hammallık etmeyelim. Onların damarlarımızın cidarına sıvanıp damarsertliği(atereskleroz), yüksek tansiyon ve inme(felç), kalp krizi, karaciğer yağlanması vb. yapmasına izin vermeyelim. Kilolu arkadaşlar bir doktora yada laboratuvara başvurarak kan trigliserit, kolesterol (HDL ve LDL) seviyesini ölçtürsünler.;)

HDL(faydalı kolesterol) sporcularda yüksek olur. LDL(zararlı kolesterol) ise düşük olur. Bu ise, kimin güzel spor yaptığını kimin se yapmadığını ortaya koyan bir nev-i göstergedir:eek:

Hobi anlamında bisiklete binen arkadaşlar;
Bence, bisikletlerimizle yaptığımız fiziksel aktivite sadece gezi ve eğlence mertebesinde kalmasın. Beslenmemize dikkat ederek ve bisiklete daha bilinçli binerek, bu işi çok güzel bir sportif aktivite haline getirip sağlığımıza sağlık, ömrümüze ömür, ve dolayısıyla neşemize neşe katabiliriz.
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
@ironman.1


Sevgili İronman ,
Normal insanlar için diye belirtmeseydiniz, eşim bu listeyi bana uygulatabilirdi.:(
Neyse yırttık.
Çünkü ben mantığımı kullnarak kalkıyorum sofradan.
Vücudum doydun sinyalini vermiyor bir türlü. Arkadaşlarım DEHŞET yediğimi söylüyor. :D Doymak ile ilgili bir genim eksik olabilir sanırım.:D
Ana konuya gelirsek biraz göbek var, iyi geçiniyoruz kendisi ile.
Türk kası esprisini kimse yapmamış şaşırdım.:p
 

Akrep_Kral

Üye
Kayıt
13 Temmuz 2006
Mesaj
92
Tepki
33
Şehir
kirklardiyari39
ben 15 senedşr bşisiklete biniyorum ne göbek var nede başka bir şey. bir bisikletçide göbek varsa o zatı muhterem kişi bisiklete hiç b,nmesin daha iyi. çok nayıp bir şey bir bisikletçide göbek olması
 

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
bir göbekli olarak katılıorum sana twist_of_faith hem göbek zengin gösterir ...
 

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
eee bisikleti satarsak o zaman scooter alalım ama çin malı olanlardan :D:D
 

beverly

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
433
Tepki
284
Şehir
bursa
Bisiklet
Scott
bende senelerdir bisiklete biniyorum ve bundan 2 sene onceye kadar cok 13-14 kilo daha zayfitim ve gobekten eser yoktu. ofis isine baslayinca gunde 8 saat oturmaktan ve streesten 2 sende bu hale geldim + bira ve yedigim yemeklerde bayaa etili bunda , ama bu demek deil ki ben bisiklette binemem. biniyorum hergun biniyorum cok zevk aliyorum ve kendi katogorimde gobegi olmayan cogu yarisciyida farkla gecebiliyorum. yasasin gobekli bisikletcilerr :)