Scudo Sports

Bisikletcim.com şikayetleri

OzgurSarak

Üye
Tepki
1
Hepimiz biliyoruz ki bisikleti nereden aldığımız, en az hangi bisikleti aldığımız kadar önemli. Ben bu pazar yani temmuz günü Bisikletcim.com'dan Kron xc 150 modeli siparişi verdim, telefonda boyumu söyleyip bana uygun olan kadro boyunu sordum teyit etmek için (ki doğru yanıt vermiş). Her neyse KIRMIZI renk olarak bisiklet siparişimi verdim. Bana çarşamba elimde olacağını söylediler yani 3 iş günü. Kapıda ödeme yapacağımı söyledim ve kapattım. Yani forumda bazı arkadaşlarımızın dediği gibi stoklarında sadece 2-3 tane salcano bulunması, telefondaki kadının bilgisiz ve agresif konuşması gibi bir şey yaşamadım ki güvenim tamdı. Dün aradılar ve ellerinde kırmızı rengin kalmadığını, kırmızı rengi fabrikaya soracaklarını ama şu an stoklarında istersem beyaz ve sarı rengin bulunduğunu söylediler. Ben de baya tereddüt etmiştim renk konusunda aklım sarıya gidip geliyordu isabet olmuş dedim sarı renk istedim. Şimdi de forumda ve sikayetim.var gibi sitelerde bu şikayetleri gördüm. Zaten kapıda ödeme yapacağım tek korkum kadro boyu yanlış bir ürünün gelmesi, bu konuda şikayeti olan oldu mu ? Yorumlarınızı bekliyorum.

Edit : Söylemeyi unutmuşum da, zaten kronu satan ve güvenilir görünen tek site buydu kimse güvenilir olacak diye bende deltabisiklet'de kron xc 150 ile aynı fiyata satılan su borularını almamı tavsiye etmez herhalde.

Scudo
Kapıda ödemeymiş zaten. Kargoyu aldığınızda imza atmadan kutuyu açın, kadronun boyunu ölçün; bu kadar şüpheleniyorsanız.

Başlıkla içerik pek alakalı değil. Düzgün bir başlık atsaydınız keşke. Şikayetiniz yok ama şikayet eder gibi başlık atılmış.

emre beyinde dediği gibi hangi ölçüde gelmesi gerekiyorsa önce kutuyu açın üstünde yazan ölçüyü kontrol edin eğer doğru değilse kargo görevlisine iade talep edin geri götürür zaten,kargo görevlisine oruç değilse soğuk bi su vermeyi unutmayın saygılar.

ben bisikletçim den 100 liralık ürün aldım hiç bir sorun çıkmadı

İmza atmadan hiç bir kargoyu kutuyu açmanıza izin vermez. Şanslıysanız, kargocu tanıdıksa belki.

Çok şikayet ediliyordu iade konusunda, okudum zaten iade koşullarını bir sorun çıkmıyor montaj yapılmadı ise.

Benim tek şikayetim ürünlerin adetini belirtmemişler. Ayna satın aldım. Tek çıktı. Ben iki tanesi 35 TL sandım.
Motosikletimin aynası bu kadar pahalı değil. Adet belirtseler güzel olurdu. Kendimi kazıklanmış gibi hissettim.

Ayna linki :(link)

Arkadaşların dediği gibi, kargo şirketinin yanında kutuyu aç, nazikçe davransan iyi olur. Hava sıcak ve zor şartlar altında çalışıyorlar.
İhale bize kalmasın diyerekten sana zorluk çıkartabilirler. Kargo teslim makbuzunu imzalamadan kutuyu teslim etmezler.
Kutunun dışı sağlamsa sorun yok. Ezik çoksa elini bile sürme geri ver gitsin derim. yada ezikliği bahane et, ürün kırılmış olabilir de, mecbur açar.
Şahsen ben yıllardır internet üzerinden alışveriş yaparım. Hatta uluslarası alışveriş yapanlardanım. Ancak bisikleti netten almak yemedi. :islik:
Gittim yakından gördüm. Elledim. Sürtündüm. Parayı aldım. Deli gibi sürüyorum. Basıyorum kırbacı :asik:

@Gazel Girgin

kargo teslim almadan böyle birşey yapılabiliryormu.yani kutuyu açmak

Öncelikle geçmiş olsun tolga bey, tabi böyle deneyimler yardımcı oluyor forumdaki arkadaşlarımıza artık bunu gören herkes sorar ayna alırken, yani kutuyu açsam bile montaj yapmadığım sürece üründe hata varsa iade edebiliyorum. (link) şikayetten ve cevaptan anlaşılıyor durum adeta. Sanki karalama kampanyası gibi

Merhaba sadece edit'e bir cevap vermek istiyorum. Kron satan ve güvenilir olan bir çok site var, bende alacağım bisikletin modelini buldum ama aramadığım yer kalmadı TÜRKİYE'de kime sorduysam yok dediler en sonuda (link) diye bir alışveriş sitesi buldum tesadüfen, adınıda daha önce hiç duymamıştım, hemen aradım ve bir kaç gün içerisinde istediğim modelde istediğim ölçülerde bisikleti bana gönderdiler. Gayette güvenilir insanlar ve şirket, oraya bir sormanı tavsiye ederim ERHAN KOÇ size yardımcı olacaktır. Bilginize.

Ali bey hiç adını duymadığınız bir siteye güvenerek büyük riske girmişsiniz, ben giremem pek o riske, hayırlı olsun.

@OzgurSarak
Hayatta riske girmeden başarılı olamazsın özgür bey, istediğini elde edemezsin. Teşekkürler.

Ben bisiklet almak için araştırma yaptığımda internet sitelerinin birinde Kron XC500 HD'yi 960 TL ye gördüm.Yalovada ki Kron satan bir mağazaya tesadüfen girdim ve oradan 1.050 TL ödeyerek ( 8 Taksit ) aldım.Hatta binip tur attım.Pahalı aldım diye bir psikoloji içine girdim birkaç gün.Fakat test ettim ayarlarını yaptırdım.Bisikletime binerekte 25 km yol yapıp evime geldim.
Diyeceğim şu ki gerçekten bisiklet satan (bisikletten anlayan elemaları olan,sanki kendine bisiklet alıyormuş gibi hisseden elemanlar) firmaların internet mağazalarından alınabilir.Fakat ben kendi fikrimi söyleyecek olacaksam kişiye özel ayar gerektiren hiçbir şeyi internetten almam.İsterse 100 TL ucuz olsun.
Ayrıca sizin aldığınız yer sanmıyorum ki size kadro boyu farklı bir bisiklet göndersin.Aksi olsaydı sizi arayıp renk kalmamış demezler sarı veya siyahı yollarlardı.Hangi firma başına dert almak ister ki?İçiniz rahat olsun bence.

http://www.competitivecyclist.com/images/pages/fitcalc/measure_ex_1.jpg

özgür bey,
resme bakarak ve birinin yardımı olacak şekilde sağlıklı bir biçimde bacak boyunuzu bana yazarsanız size kadronun ne olacağını kaç inç olacağını yazabilirim çok önemlidir bacak boyu

(link),

Geri