Scudo Sports

Bisikletcim.com rezilliği! Hiç umursamıyorlar.

Gökhan Kovancı

Aktif Üye
Tepki
30
Bisiklet
Wheeler
Arkadaşlar bisikletcim.com adlı firmadan deore vites kolları aldım ve kısaca olay şöyle gelişti ; Telefon çekip aradığım ürünün stoklarda olup olmadığını sordum, evet var sipariş verebilirsiniz dediler. Sonrasında ürünü sipariş verdim satın aldım ve daha sonra ürün yok diye iki gün sonra kafasına göre iptal ediyorlar. iki taksit aldığım ürünü bana 5 taksit şeklinde geriye ödeyeceğiz diyorlar. neymiş banka extra 3 taksit veriyormuş, ben onaylamadım diyorum +3 taksiti bizde böyle diyorlar işinize gelirse gibisinden mesaj atıyorlar. şikayetvar tarzı yerlere şikayet ettim umarım bir sonuç alırım.Bankayla konuştum siz onay vermezseniz bizim öyle bir hakkımız yok diyorlar. Bunu firmaya söyleyince bizim prosedür böyle sitede belirtilmiş zaten diyorlar ancak hiç bir uyarı bana yapılmadı ve sitelerindeki o uyarıyı göremedim. ayrıca bankayla durumu görüştüm olmaz öyle şey diyorlar 2 taksit aldığın ürünü biz firmaya tek çekim olarak hesaplarına geçeriz dediler satış iptal olursa onlar senin paranı yine tek çekim banka kartına yatırırlar sen 2 taksitle aldım diyorsan bankada duruma göre 2 taksit şeklinde de hesabınıza geçer tek çekim olarakta hesaba geçer şeklinde söylediler, Ancak Bisikletcim.com firmasına ben bu durumu mail olarak attım, ancak hiç umursamıyorlar anlayacağınız adamların taktiği satalım ürünü bitti deyip parasını işletelim diyorlar galiba. İşte bu firmalar yüzünden Aliexpress , Chinareaction, Evanscycles vb. sitelere yöneliyoruz, paramız yurt dışına üzülerek bağıra bağıra gidiyor.....
Bisikletcim.com Anlayacağınız bundan sonra kara listemde. Sizlerde dikkat edin Alışverişlerinizde...

Scudo
Keşke ordan alışveriş yapmadan önce araştırsaydınız. Bunların sorunlu olduğunu sipariş verdikten sonra öğrenmiştim. Km saatini sipariş vermeden önce arayıp sormuştum stokta mı diye, stokta dediler ben de siparişi verdim. 2 gün bekledikten sonra aradım stok yok dediler gelecek dediler, ondan sonra kargo geldi kutuya baktım bc 509 faturası(1009 sipariş vermiştim). Allah belanızı versin diyerek açtım kargoyu, neyse ki faturayı onun üzerinden çıkarmışlardı. O kısmı umursamadım ama bir daha da ordan alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Siz de ne alacaksanız fazlasını verip başka yerden alın.

Bu faturayı başka ürün üzerine kesme işi de bana pek legal gelmiyor.

Hangi yöntemle tahsilat yapılmışsa o yöntemle iade yapılıyor. Firmanın eline olan bir durum değil, bankacılık sisteminden kaynaklanıyor. Ben bir sigorta poliçesini iptal etmiştim, tahsilatı 9 taksitti, geri ödemesi de 9 taksit oldu, aynı ekstrede hem tahsilat gördüm hem de iade.

Aslında senin durumun farklı, siparişi sen iptal etmemişsin, firma etmiş. Bu durumda işlemi iptal edip kartındaki provizyonu kaldırmalı. Banka kanalıyla sıkıştırmaya çalış. Bankaya şkayetini faks ile bildirirsen kayıtlara girer.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Banka araciligiyla yarin faks cekecegim. İlk defa basima boyle birsey geliyor. Daha once decathlon yada d&r dan siparislerim iptal olmustu ancak param en gec bir hafta icinde tekrar hesaba gecmisti. Benim ayar oldugum konu hic umursanmamak. Kisa kisa kestirmeden ayrintisiz detaysiz mesajlarla kacamak yollarla iletisim kuruyorlar kendilerince. Bakalim ayrintilari paylasim yaparim ancak bu firmaya dikkat etmenizi isterim. Alisverisi yapinca uyandim sikayet varda ve donanimhaber gibi sitelerde ayni yontemi bircok kisiye de yapmislar. Firma bence kurumsal gozuksede hic saglam bir imaji yok. Birdaha kesinlikle bu siteyle isim olmaz. Adamlar sanki biz hic internetten alisveris yapmiyormusuz gibi davraniyorlar sordugum sorunun cevabini vermiyorlar baska seyler yazip kacamak cevaplarla isi gecistirmeye unutturmaya calisiyorlar...

Banka karışmıyor firma suçlu diyor. Anlayacağınız bisikletçim.com dan mutlaka uzak durmak gerekli.Tabi karar sizlerin benim başıma gelen kimsenin başına umarım gelmez..

evet, keşke burayı okuyup sipariş verseydim.

Geçen hafta bir bisiklet zili sipariş ettim, yanlış ürün göndermişler. Telefon açtım, fotoğrafını istediler. Onu da gönderip aradım, bayan diyor ki kargo bedeli tarfınıza aittir.

Hayır derken telefonu suratıma kapattı!

sonra aradım açmadılar.

ben de face, twitter, şikayetvar aracılığı ile başımdan geçeni anlatıyorum ki başka kimse mağdur olmasın.

Halbuki, ne güzel sistem kurmuşlar, kendi ayaklarına sıkıyorlar, biraz daha akıllı ve sistemli olsalar gayet güzel ticaret yapabilirlerdi.

Böyle firmalarin yanlislarini teshir edelim. Baskalarida aldanmasinlar.
GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yahu biz nasıl bir ülkedeyiz böyle? Hayır ben de aynı hatayı yapıp bu firmadan bir sipariş vermiş bulundum. Neyse ki ufak meblağlı bir alışverişti. Üç parça siparişin benim için önemli olanını (dış lastik) iptal edip bir ay sonra kalan iki parçayı gönderdiler. Özellikle kendim iptal etmedim siparişi bakalım ne yapacaklar diye. Ne bir mail, ne bilgilendirme, ne arayıp haber verme. Allah'tan iadeyi bankaya yapmışlar onu da bankayı arayıp kendi çabamla öğrendim. İşin acı boyutu bu temin etmedikleri ürün hala sitede satışta görünüyor ve alıcıyı sanki stokta imiş izlenimi vererek yanlış yönlendiriyor. Hayır böyle ticaret yapmak yasalara aykırı değilse biz de bir firma kuralım kağıt üstünde alalım siparişleri toplayalım paraları, yatıralım bankaya bir ay sonra iade. Ne güzel sermayesiz iş modeli... Twitter ile youtube ile uğraşanlar biraz da bu e-ticaret işlerine el atsalar bu kadar kolay at koşturamaz birileri. Resmen dolandırıcılık boyutunda sürekli bu şekilde şikayet alan sicili bozuk bir firma hakkında neden bir adli/mali takip yapılmaz.. Neden bankalar bu şikayetlere binayen desteklerini çekip sanal poslarını iptal etmez, en azından kınamaz... Neden bir suç duyurusunda bulunulmaz. Yani hiç mi tüketici hakkı yok bu ülkede. Gerçekten sonuç alınacak bir prosedür olsa sonuna kadar gidecek insanlar var ama bürokratik engeller kandırılanlar değil de kandıranlar lehine o kadar koruyucu ki kimse uğraşmak istemiyor. Tüketici hakları kağıt üstünde kalıyor... neyse sırf başlığa katkı olsun da okuyan başka birileri daha kandırılmasın diye yazdım bu kadar. Yoksa bir şey değişmiyor maalesef.

iyi bu konu acilmis bi iki sey almayi dusunuyordum bisikletcim.com dan bir daha siteyi acip bakmam bilem..Bu arada ancak banka kanaliyla sikistirabilirsin bilgim disinda taksit yapilmis diye bildigim kadariyla hangi sistemle cekilmisse o sekilde geri odeniyor...

sivasta merdiven altı tabir ettiğimiz bir kurum...

Dahasını isteyen bu başlığa bakabilir (link)

Bir de bence uzun vadede şikayetten daha etkili olacak ve bu tip olayların azalmasını sağlayacak bir yöntem olarak memnun kaldığımız alışverişleri bir başlık altında toplasak ve tamamen yaşanmış kişisel deneyimler yoluyla tavsiyelerde bulunsak güzel olur. Tabii bunu da kullanıp maniple etmek isteyen kötü niyetli kişilere karşı gözü açık olmak lazım.

Bisikletcim.com un birde yan kuruluslari var simdi tam emin degilim o yuzden o birkac sirketi yazmak istemiyorum bu firmalarida teshir etmek gerekli. bu firmalara da dikkat etmek gerekli diye dusunuyorum. Her firma musteri memnuniyetinin ve musteri tavsiyelerinin ne oldugunu biran once ogrenmeli diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: erhan.d
geçmiş olsun böyle siteler yüzünden paramızın yurt dışına gitmesi gayet normal. alışveriş yaparken birde decathlona bakmanızı öneririm. bir ara rüzgarlık almak için sitelerde dolaşıyordum. decathlonda bulduğum rüzgarlığın aynısını gittigidiyorda 2 katı fiyatına bulmuştum.BİRDE BÖYLESİ VAR!!!!

• Beğen
Tepkiler: erhan.d
Evet decathlon iyidir ancak malesef çeşit pek yok bazı ürünlerde. Ama en azından stokta olan şeyleri satıyorlar.

bende bisikletcim.com dan michelin country rock siparişi vermiştim stokta görünüyordu 5 gün bekledim baştan stokta var dediler 5 gün sonra yok dediler paramıda 4 günde iade ettiler.

mümkünse 3 tekerlekli barbie bisiklet satsınlar beceremedikleri işlere bulaşmasınlar.

Hem sorunlu hem de yavaş bir sitedir kendileri. Geçen hafta bisikletçilerde arayıpta bulamadığım moon farı( son teşhir ürününü aldım o da arızalı çıkmıştı) araştırdım. İnternette en ucuz bu siteyi bulunca hiç düşünmeden sipariş verdim. Siparişte üyelik istemediğinden sadece kullanıcı adına kendi ismimi girdim fakat teslimat adresi ve fatura adına, arkadaşımın adını verdim ben evde olmadığım için, ptt kargo ile en nihayetinde sipariş verdikten 1 hafta sonra kargoya verdiler. Fakat arkadaşlardan biri ne hikmetse teslimat adresine ve faturaya benim adımı girmiş, teslimat adresi belirtmeme rağmen, sorgulatınca farkettim iadeye verilmişti isim adreste bulunmadığından, hemen aradım ptt'yi, iadede olduğundan firmayla görüşün dediler, sırf bu yüzden küçükyalı'dan tuzlaya gitmem gerekti ve bu şekilde teslim alabildim. Bu siteden alacaklar bir daha düşünebilirler.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kovancı
Arkadaslar konuyu actigim zaman birde sikayetvar.com isimli siteye sikayetimi bildirmistim gecen hafta sonu arayip bana aksesuar paketi hazirlamislar. malum sitelerden sikayetlerimi cekmem karsiliginda bu aksesuar paketini yollayacaklarmis. Tabi kabul etmedim ama sikayetvar.com da bircok kisi sikayetlerini geriye cekmis. aradan 8 ay gecmis adamlar hediye paketiyle milleti tavlamaya calisiyorlar. Halk dilinde buna rusvet te deniyor hediyede deniyor. :D Benim dusuncem burada beni bir sekilde magdur ettiler baska birilerini de magdur etmesinler bu yuzden hediye aksesuar paketini kabul etmedim. Hatalarinizdan arinin sonra dusunuruz. Aksesuar da istemem madem hediye verecekseniz iyi biseyler verin dedim :D tabi yaptiginiz hatalari birdaha kimseye yapmamak kosuluyla...

Konu güzel bu şikayetleri bizim kadar bisiklet firmaları da eminim takip ediyor, biz aldığımız ürünleri yurtdışına göre daha pahalıya alıyoruz zaten, o yüzden diğer bisiklet firmalarıda okusun bu yazıları hayrınıza yapmıyorsunuz işinizi, paramızla kaliteli hizmet istiyoruz

Geri