Scudo Sports

Bisikletçilerin çirkin davranışları

Sanki dolar/euro maaşla çalışıyorlar da Specialized/Trek/Orbea marka bisiklet kullanıyorlar. Cidden Türkiye'de asgari olarak dolar/euro maaş veren iş var mı mühendisler haricinde?

Scudo
En çok irite eden husus selam alınmaması...
Performans yapan hızlı giden kişilere zaten selam vermiyorum, çünkü en ufak bir hata ağır yaralanmaya sebebiyet verebilir.

Fakat bunun dışında rutin giderken selamımın alınmamasına gerçekten çok bozuluyorum. Sırf bu yüzden çekimser olarak selam veriyorum uzun zamandır.

Ekleme: ilk zamanlar btwin kullanıyordum, o zaman da selam veriyordum, şimdi specialized kullanıyorum hala selam verip selam alıyorum. Olay bisiklet ile ilgili değil medeniyet ile ilgili.

Bunca yildir bisikletçiyim, apaçilik yapan, ortam ariyan, azgın teke sendromuna yakalanan, zuppeler, malıni sergilemezse olecekler, ukalalar, snoplar dışinda gercekten gönülden ve bir amaç için bisiklet kullananlardan bir tane kötü insana rastlamadım. Yani esyanın tabiatına aykıri bir durum bu.

Turlarda sırayı bozup bir arka bir ön yapanlar, yokuşta sanki yarışıyor gibi arkadan gelip sollayıp geçip ilerde nasıl geçtim diyen (3 defa farklı kişiler tarafından oldu). Genelleme olmasın ama yol bisikletçilerinin diğer bisiklet binenlere ucube gibi bakması. Örneğin gece sürerken fosforlu yelek giyerim buna tip tip bakanlar deli ediyor. O yelek sayesinde karşılaştığım trafik kazalarında polis var sanıp insanlar yavaşlıyor. Aralarda vardı. özellik satış gruplarında bütçeni,kadro boyunu belirtip inatla fiyatın üzerini ve istediğin özellik dışını koyanlar. Yine örnek arkadaşım 2000 lira bütçe yazmış gitmiş 4500 liralık kadrosunun alakası olmayan bisikleti koyuyor yahu be adam alacak durumu olsa gider onu alır. Aslında uzar gider kimse dört dörtlük değil. Ben fosforlu yelek giyiyorum diye bana kızan da vardır. :D

@Guanzo

Specialized kullaniyorum ama bahsettiginiz gibi bir konseptim yok. :)

Bir de bi yerde oturacaklarsa ille yanı başlarına alacaklar yoldaşlarını.Göz teması çok önemlidir.
''Burda birşey olmaz kardeşim,rahat ol'' söylemi,tüylerini diken diken etmeye yeter zat-ı alilerini.
Uyuzlardır biraz :)

Ben uzun zamandır bisiklet sporu yapmıyorum ama çok olay yaşadım ve çok insanla tanıştım iyileride oldu kotuleride oldu ama bunların içinde en sevmediğim tipler hep basık bisikletçiler veya sırf havalı olsun diye market bisikletine onu bunu yapıp artistik taslayanlar oldu onlar yüzünden bisikletten de düştüm kazada yaptım bu yüzden onları pek sevmem ama kin de tutmuyorum ama şöyle bir şey var gelip bana artistlik yapınca bildiğin bisikletten soğuyorum bu tür insanları hiç sevmiyorum ve bance bu insanlara bisiklet verilmemeli bence en büyük çirkin davranış budur bilmiyorum siz böylemi düşünüyorsunuz ama bunlar adamı hayattan soğutuyorlar :(

Seyir halinde ya da turlarda ki tur icinde kural,diye basta soylenir kulaklik kullanmayin diye. Adam muzik dinleyerek gider bir de cift kulaklik takar. Ne kornadan ne motor sesinden bi haber. Sagina soluna bakmaz sanirsin similasyonda suruyor kimse ona carpmayacak.

Bisiklet yolu varken (ki duzgun yapilmis bir yol) normal yoldan gidenler.

Altina marka bisiklet cekince, tayt gozluk eldiven kilitli pedal ee hersey tamam diyorsun ama kask yok adamda. Sorsan belki abi ona para kalmadi falan diyecek diye sormuyorum mesela. İcimden insallah düşüp kafani vurmazsin o gözlük eldiven falan kurtarir seni diyorum. Acaba su mantik mi var pahali araba guvenli araba pahali bisiklet guvenli bisiklet kaska gerek yok mu diye dusunuyor

Ne kadar çirkin olurlarsa olsunlar, hiçbir bisikletli sabahın 8 inde arabesk müzikle sizi uyandırmaz yada gecenin bir saati bass ötesi basslarla sokaginizdan yavaş yavaş geçmez.:):):)
Silah taşıyanı da yoktur büyük ihtimal.

Grup sürüşlerinde bayan varsa mola yerinde etrafını taze köpekbalıkları sarar. Bayanı veya bayanları etkileyebilmek adına elli türlü şebeklik yapılır. Diğer katılımcılardan çokkkk çokkkkkkkk daha üstün sporcu olduğunu ispatlamak adına desteksiz atışlar başlar. 67 derece eğim tırmanandan 17 metre uçana kadar. 90 Km ortalama ile yol yapandan 500 kadans basana , her türlü cinste insan mevcut.

Hayır bozmamak için yanlarında gülüyoruz belki ama eleman aynı zamanda fizikte , matematikte bilmiyor ki, Bıraksalar tek başına nerdeyse dış yörüngeye çıkacak mübarek. Bakıyorki bozan da yok , atışın dozuda artıyor. Gülmenin dozu artınca , atışta buna paralel artıyor. Hatta olay karşıklı atışamaya varınca , beyanatlar karşında fizikte matematikte çaresiz kalıyor. Konuşmanın yanısıra yalanı destelecek şekilde , El kol haraketleri öyle bir hal alıyorki , Çiftleşmeye hazırlanan Kanada geyikleri bunları görse , hasetinden çatlar yeminle.

Mola bitinimnde ve yolun devamında uçan, kaçan , hoplayan , zıplayan arkadaşları yollardan toplamakta, işin extra bonusu.

@Çağdaş78Ben en az iki adet bıçak taşırım üzerimde sürekli[emoji4]. Silah hakkım olsa onu da taşırım[emoji57]. Seviyorum sadece.

Cemal Ç.

@Çağdaş78
çünkü gerçek bisiklet sürücüleri belli bir kültür seviyesine gelmiş kişilerdir. Onların dünyaya ve insan ilişkilerine bakış açıları da çok farklıdır. İyilik yapmayı severler ve sevecendirler. Asla doğayı kirletmezler.

Geri