Scudo Sports

Bisikletçiler ve Sinüzüt

Bende kronik sinüzit var. Yani başımı aşağıya eydiğimde bile bir süre sonra ağrı başlıyor soğuk yememe gerek yok. Açıkcası bununla yaşamayı öğrendim Bazen çok şiddetli ağrılar oluyor özellikle kışın ilk ayı, ağrıyı hemen geçirmenin tek çözümü sıcak suya kafamı sokmak. Allah dan sağlık okuyorumda biraz bilinçliyim. Bi doktorum var ilerlerse bu kış müdahale edilecek artık yapacak birşey yok.
Arkadaşlar sinüziti olupta deniz bulamayanlar veya denizin temizliğine güvenemeyenler eczanelerde satılan steril okyanus sularını alıp kullanabilirler. Sinüziti atlatmanın en iyi yollarından biri budur.Sinüzit cerrahisi kolay değildir ve sonuçları da çok yüz güldürmez. Herkese sağlık dolu pedallamalar dilerim...

Scudo
@ozansefer

Mehmet arkadaşımın dediği gibi deniz suyu yerine eczaneden steril okyanus sularından alıp kullanıyorum. Denize bu yaz birçok kere gittim burnumada su kaçtı elbet ama şuan dolu değil sinüsler bi yararı olmadı tabi. Kışında tuzlu su yapıp çekiyodum ama çok yüklenmeden dolayı kılcal damar çatlamasına neden oldum burnumdan nefes alamadım bikaç gün..

• Beğen
Tepkiler: uğur kocaağa
Hasan kardeş yıllardır aynı sorunu ben ve ailem yaşıyor..Akdeniz iklimi olarak da düşünebiliriz sanırım.Bir çok yöntem söyleniyor.En güzeli Doktor yöntemidir..Bazıları çırt atan falan diyorlar ama asla Denemeyin ,ölümcül bir teknik sanırım.Zaten bu hastalık tedavi edildiğin de dahi Dikkat edilmediğin de yenileme oranı çok büyük bir olasılık.Sağlıklı bir yaşam diliyorum...
Tşk ler paylaşımın için..İyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
Benim de kronik sinüzitim var. Ben bandana fikrine pek katılmıyorum. Bandana veya alın bandı gibi şeyler taktığımızda bunların ter ile ıslanıp daha çabuk o bölgeyi üşüttüğünü düşünüyorum. sık sık terimi bir bez ile siliyorum. ayrıca bandana olmadığı için de kaska havalandırmasından daha fazla buharlaşma oluyor.

Çözüm için ağırlaştığı dönemde doktorun verdiği ilaçlar ile mentollü buğu ve Hasan Bey'in yazdığı gibi bitkisel esanslar ile masaj yapıyorum alın bölgesine.

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
geçen gün sabah 1 saat bisiklete bindim 3 gündür nezle sinüzit yatakyatım şu an. çok dikkat etmekten mi oluyor anlamıyorum

• Beğen
Tepkiler: çirkin
@swunk

Çok geçmiş olsun bu havalarda dikkat etmek lazım

@Ali Canan

Çok geçmiş olsun bu havalarda dikkat etmek lazım

benim de sinüzitim var yaşım ilerledikçe azalsa da sürekli devam ediyor

eskiden çok baş ağrısu yaptığı zamanlar bisikletle şöyle en az 10-15km iyi geliyordu gerçekten birçok defa işe yarıyodu

@Atila Filmer

Bence bandana fikri güzel. Sinüzit'im var ve özellikle çok terlediğim sürüşlerimden sonra nüksettiğini gördüm. Baştan akan terler alın ve özellikle kaş bölgesinde toplanıyor ve kask burayı kapatmadığı için ister istemez rüzgara maruz kalıyorsunuz ve sonuç malum.. Ben sorunun kaynağını başımdaki bandananın ıslak olmasından daha çok alın bölgemin ıslak olması şeklinde değerlendirdiğim için bandana kullanmaya başladım ve ciddi şekilde farketti.

Bir arkadaşım dalış sporuyla ilgileniyor. Zıpkınla dalıp 3-4 dakika suda kaldığı oluyor. 8-10 metre derinklere iniyor. Geçen gün başka bir hastalıktan doktora gitmiş, film çekmişler. Doktor sinüslerinin çok açık, temiz olduğunu söylemiş. Dalış yapmanın güzel yanlarından biri de bu sanırım.

Dediklerimi uygulayanlar var mı ?

Bende askerde sinüzit oldum ve bu vesile ile öğrendiklerimi paylaşayım.

Sinüs kafamızın ön yüzünde büyük bir yer kaplar aldığımız havayı filtre eder, nemlendirir. sinüzit sünüslerin enfekson kapması veya iltahab olması ile çıkan bir hastalıktır.Sinüzlerde ufak kılcal dokular bulunur.Bu dokular sinüz içerisindeki sıvının dolaşımını atılmasını sağlar ve sürekli haraket halindedir.İltahap dokuların etrafını kaplayıp zamanla hareket özelliğini kaybettir. Hareket özelliğini kaybetmesi ile tıkanıklık başlar ve doaşım gerçekleşemez bu sebep ile Kimi zaman burun tıkanıklığı kimi zaman baş ağrısı oluşur.Kendi başımıza yapabileceğimiz çözümler ** kap içinde kaynar su ile tuzu karıştırıp oturur vaziyette önümze kabı koymak ve başımızın üzerinden kapla bereber örtmek.( tenefüs ettiğimiz havanın içinde bulunan bolca buhar ve tuz sinüslerdeki itahabı yumuşatacak ve bu vesile ile harekt başlayacak ve iltahap atıcak) **** tuzlu su yapıp burun deliğimizden usulca dökmek (kaynar değil :) ) (sinüsler birbiri ie bağlantılıdır yanı burun deliğinin birinden giren su tüm sinüsu dolaşıp diğerinden çıkacaktır çıkarken temizliğide yapmış olarak)

En güzel çüzüm kafanızı korumak; ıslak kafa ile dolaşmamak,hava akımı arasında kalmamak, terli dolaşmamak vs vs..

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
Öncelikle merhaba.Ben 2 yaşımdan beri sinüzit hastasıyım.Daha bir kışı burnumdan nefes alarak geçirdiğimi hatırlamıyorum.Ve haftada en az 3 kez baş ağrısı çekiyordum.
Ben de 2 yaşımdan beri her türlü yolu denedim bir şey öğrendim o da bolca burnu temizlemek.Temizlemeden öncede ya evde koşarım yada bisiklete binerim(özellikle başım ağrıdığı zaman bisiklete binmeyi tercih ediyorum).Koşma yada bisiklete binme benim burnumu çok iyi şekilde rahatlatıyor ve burnumu tamamen temizliyorum.Bu yöntemle bu kışı çok rahat geçirdim.(tabii bunların yanında birde burun spreyim var =) )
Bende bilgilerimi paylaşmak istedim.
Bu arada biberiye yağını deniyeceğim =)
Ayrıca biberiye çayını demleyerek içerseniz baş ağrısına iyi geliyormuş. :in:

• Beğen
Tepkiler: uğur kocaağa
@onrylmz

Biberiye çayını fazla içmeyin tansiyonunuz düşebilir. :in: ;)

Bende Kronikleşmişi var. 8 sene oluyor sanırım. ilaç fayda etmiyor. hep nefes zorluğu çekiyorum. Ameliyat olsam Dr tekrar yineleyeceğini söylüyor. ssk yok. iş yok doktorada gidemiyorum yazın rahatlar gibi oluyorum, oda yetmiyormuş gibi toza karşı alerjimde çıktı sigorta bitmeden gitmiştim. Anlayacağınız arasıra ağzımı açarak bisiklet sürüyorum:) Allah kimseye vermesin zor ve insanın performansını doğrudan etkileyebilen bir hastalık. Şahsen ben Burnum açık olduğu ender zamanlarda taşı çıksam suyunu çıkarıyorum desem yeri var. Gerçekten burundan sağlıklı bir şekilde nefes almak çok önemli...
Arkadaşlar okyanus suyunun fiyatını bilen var mı? ...

Bazı arkadaşlar bandanayı mantıksız bulmuş ancak terli bir kafaya rüzgarın direk etki etmesini engellediği için ben bandana kullanıyorum. Yanımda da ufak bir havlu olur daima onlada belli aralıklarla silerim terimi. Ben bandana kullanmadan önce sürekli baş ağrısı hissediyordum terleyip rüzgar yemekten , şimdi yaşamıyorum bu sorunları.

Arkadaşlar bende son birkaç senedir çekmekteyim bu sinüzit sıkıntısını. Bende başağrısı hiç yapmıyor fakat burnumun açık olduğu zamanı hatırlamıyorum desem yeridir.Çoğu zaman tek burun deliğinden veya ağzımdan nefes alırım buda dolayısıyla bir iş yapmasam bile yeterli oksijen alamamaktan dolayı yorgunluk, uykusuzluk ve ağız kokusu gibi olaylara sebebiyet veriyor. En kısa zamanda tedavi olmak istiyorum. Kimsenin bu dertten muzdarip olmasını istemem. Allah herkese acil şifaler versin.

saçları kısa kestirmenin ne gibi yararları olur sinüzüte ve kask içinde başımız haliyle terliyor ve hızlı gittiğimiz zamanlarda rüzgarle birlikte terli bölge üşüyor ve buda iltahaplanmanın şiddetini arttırıyor. Sizce ne gibi önlemlerle bunu en aza indirebiliriz. . .

Geri