Scudo Sports

Bisikletçi vücudu/ beslenme

Zayıflamak için akşam yemeğinden önce mi sonra mı sürüş yapmak daha mantıklı? Yaza kadar 5kg vermek istiyorum.
Yapabilirsen belli periyotlarda şekeri tamamen kesebilirsin. Yemeği de normal seviyede tutarsanız çabuk kilo verebilirsiniz. Mesela 21 gün hiç şeker yemiyorum sonra 1 gün yiyip bi tur daha şeker diyeti baya bi faydasını gördüm. Bunları ektra sporla desteklerseniz daha iyi olur tabi

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Scudo
Yapabilirsen belli periyotlarda şekeri tamamen kesebilirsin. Yemeği de normal seviyede tutarsanız çabuk kilo verebilirsiniz. Mesela 21 gün hiç şeker yemiyorum sonra 1 gün yiyip bi tur daha şeker diyeti baya bi faydasını gördüm. Bunları ektra sporla desteklerseniz daha iyi olur tabi
Şekeri sadece pazar günleri kendimi ödüllendirmek için bir dilim pasta yiyorum. Onun harici haftanın altı günü diyet yapıyorum. 60kg verirken bir ara bir sene boyunca ekmek, şeker ve tuzdan tamamen uzak kalmıştım psikolojik olarak beni çok yıpratmıştı. Şuanda 90kg geliyorum yaza kadar 80kg olmak istiyorum, sele üstüne binince göbek hamur gibi görünüyor çok morelimi bozuyor. Eskisi gibi hardcore diyet yapmak istemiyorum açıkçası 150kg den 90kg düşmek için 2,5 senemi harcadım.

Akşam yemeğinden önce mi sonra mı sürüş yapmam daha iyi olur emin olamıyorum. 30-35km lik sürüş, ortalama 24kmh.

Abi L carnitine temin ettim geçen hafta bir şişe. Bunu bana dm yolu ile önermiştin yanlış hatırlamıyorsam. Geçen hafta 350gram vermişim l carnitine ve diyet ile. Lakin ne kadarı yağdan, kastan ve sudan gitmiştir orasını tam olarak kestiremiyorum maalesef. Xiaomi akıllı tartı var ama onun verilerinede pek güvenesim gelmiyor. Mayıs ayına kadar hamur gibi olan göbeğimi ufaltsam yeterdir. :D

Bu beslenme dediğimiz şey çok karmaşık. Hayvanlara yem deneyleri var, aldıkları iyot arttıkça kilo alımlarına ne olduğuyla ilgili; iyot alımı arttıkça net olarak yem verimi düşüyor - yani bizim istediğimiz gibi hayvan daha çok kalori yakmaya başlıyor. Yalnız, iyot kaynaklarının yüksek kalorili olmasi gibi de bir durum var: süt, yumurta sarısı hep kalorili ve diyetçiler tarafından sevilmeyen gıdalar. O zaman kilo vermenin iki periyodu olmalı, ilkinde iyot depolarımızı yüksek kalorili(çünkü yağlı) gıdalarla dolduruyoruz, sonrasında bazal metabolizmamız hızlandığı için kalori yakım hızımız artıyor. Aynı şekilde fosforlu gıdalar da yağdan zengin, şekerden fakir olmalı, aksi takdirde vücutta insülini takip ediyor. Açlık sendromuna düşmemek için fosfordan zengin gıdaları da yemek durumundayız.

Abi L carnitine temin ettim geçen hafta bir şişe. Bunu bana dm yolu ile önermiştin yanlış hatırlamıyorsam. Geçen hafta 350gram vermişim l carnitine ve diyet ile. Lakin ne kadarı yağdan, kastan ve sudan gitmiştir orasını tam olarak kestiremiyorum maalesef. Xiaomi akıllı tartı var ama onun verilerinede pek güvenesim gelmiyor. Mayıs ayına kadar hamur gibi olan göbeğimi ufaltsam yeterdir. :D
Bu tür şeylerin kullanımında dozu eksik kullanmamak ve süreklilik önemlidir. Yarım porsiyon alayım 2 katı gitsin kafasıyla kullanım fayda sağlamaz.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Bu tür şeylerin kullanımında dozu eksik kullanmamak ve süreklilik önemlidir. Yarım porsiyon alayım 2 katı gitsin kafasıyla kullanım fayda sağlamaz.
30gram kullanın yazıyor üstünde fakat içinden çıkan minik plastik bardakçık 15gram o yüzden iki kere doldurup içmek zorunda kalıyorum. Doğru olan bu değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Zayıflamak için akşam yemeğinden önce mi sonra mı sürüş yapmak daha mantıklı? Yaza kadar 5kg vermek istiyorum.
Özellikle kış aylarında yağ yakımı için zone2 nabız bölgenizi bilerek bu aralıkta sürüşler yapmanızda fayda olacaktır.
35 km'lik zone2 sürüşlerinde ne kadar kalori yaktığınızı power metre veya farklı bir cihazdan takip edebilirsiniz.
Beslenmeyi de bu yaktığınız kaloriye göre ayarlayabilirsiniz.
Bu işin uzmanı değilim fakat benim önerim yemekten önce sürüşünüzü yapmak daha uygun olacaktır.

Özellikle kış aylarında yağ yakımı için zone2 nabız bölgenizi bilerek bu aralıkta sürüşler yapmanızda fayda olacaktır.
35 km'lik zone2 sürüşlerinde ne kadar kalori yaktığınızı power metre veya farklı bir cihazdan takip edebilirsiniz.
Beslenmeyi de bu yaktığınız kaloriye göre ayarlayabilirsiniz.
Bu işin uzmanı değilim fakat benim önerim yemekten önce sürüşünüzü yapmak daha uygun olacaktır.
Power metre ye sahip değilim maalesef hem çok pahalı hem de kullandığım bisiklete uygun krank kollu power metre bulamıyorum.
Edge 830 ve dual hrm ile takip ediyorum zoneları, benim nabzım çok çabuk yükseliyor bisiklet üzerinde muhtemelen kilodan dolayı.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Power metre ye sahip değilim maalesef hem çok pahalı hem de kullandığım bisiklete uygun krank kollu power metre bulamıyorum.
Edge 830 ve dual hrm ile takip ediyorum zoneları, benim nabzım çok çabuk yükseliyor bisiklet üzerinde muhtemelen kilodan dolayı.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.
Rica ederim. Burada önemli olan zone2 aralığınızı bilmek. Çünkü yağ yakımı bu bölgede başlar.
Yağ yakımı devam ettikçe gücünüzde buna paralel olarak artmaya başlayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Zayıflamak için yapmanız gereken tek şey Kalori açığı ve yediğinizden daha fazlasını yakmak yani antrenman yapmak. ama yediğinizi azaltıp sporuda aynı tutarsanız kalori açığı ile zayıflarsınız. İnternette bir çok günlük kalori hesaplayıcı var diyelimki günlük ihtiyacınız 2500 Kal bunun altında kalori alırsanız zayıflarsınız üstünde alırsanız kilo alırsınız. birde bazal metabolizma var yaşamak için gerekli minimum miktar örneğin 1800 kal bunun altında almamanız lazım ters etki yapıyor . 2000 kalori alıp sporunuzu yparsanız rahatlıklar kilo verirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
Şekeri sadece pazar günleri kendimi ödüllendirmek için bir dilim pasta yiyorum. Onun harici haftanın altı günü diyet yapıyorum. 60kg verirken bir ara bir sene boyunca ekmek, şeker ve tuzdan tamamen uzak kalmıştım psikolojik olarak beni çok yıpratmıştı. Şuanda 90kg geliyorum yaza kadar 80kg olmak istiyorum, sele üstüne binince göbek hamur gibi görünüyor çok morelimi bozuyor. Eskisi gibi hardcore diyet yapmak istemiyorum açıkçası 150kg den 90kg düşmek için 2,5 senemi harcadım.

Akşam yemeğinden önce mi sonra mı sürüş yapmam daha iyi olur emin olamıyorum. 30-35km lik sürüş, ortalama 24kmh.

Aynı şeyleri yaşıyoruz. Yemekten sonra sürüş yapacaksınız 2 saat sonra. Bence yemekten önce sürüş esnasında ufak birkaç atıştırmalık.
15km sürüş mola ufak sandviç soran kalan 15 km gibi.

Aynı şeyleri yaşıyoruz. Yemekten sonra sürüş yapacaksınız 2 saat sonra. Bence yemekten önce sürüş esnasında ufak birkaç atıştırmalık.
80-90km sürmediğim sürece beslenemye ihtiyaç duymuyorum. 30-35km lik sürüşlerde beslenme ve mola vermek bana aşırı saçma geliyor.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
80-90km sürmediğim sürece beslenemye ihtiyaç duymuyorum. 30-35km lik sürüşlerde beslenme ve mola vermek bana aşırı saçma geliyor.

Bence de öyle, ama aç olacaksınız sonuçta ve kan şekeriniz düşer başınıza bir şey gelmesin diye dedim. Yoksa dediğiniz gibi

Bu 15 km sürüş beslenme sonra tekrardan 15km sürüşü neye dayanarak önerdiniz? Vücutta yağları kullanarak saatlerce düşük yoğunluklu tempoda sürülebilir. 15 kilometre yaklaşık 45 dakikaya denk gelir ve vücut da zaten yağ yakımı için yeni yeni kıvama gelmiş olacaktır. Siz tam yağ yakımına başlanacağı sıralarda kan şekerini arttıracaksınız ve yağdan elde edilen enerjiye kıyasla çok daha kolay şekilde kullanılabilen bir enerji kaynağı vermiş olacaksınız. Bu da demek oluyor ki yağ yakımı çok çok düşük seviyeye gelecektir. Kan şekeri öyle kolayca düşmez 45 dakika 1 saatlik sakin sürüşte.

Soruya gelirsek bence aç karnına zone 2 sürüş yapılmalı. Yaz aylarında sabah kahvaltısız çıkıp zone 2 sürerdim birkaç saat. Ardından eve gelip düşük karbonhidratlı nispeten yüksek proteinli bir kahvaltı yapmaya çalışırdım. Bu sürüşler sonucunda 74 kilolara kadar inmiştim(Şuanda 85'im). Fit bir vücuda sahiptim. Bu sadece kendimden bir örnekti. Bu söylediğimi destekleyen birçok araştırma, makale yazısı bulabilirsiniz. Çoğu bu yönde tavsiyeler veriyor.

İnanın hiç farketmez tek önemli olan sizin sürüp sürmemeniz :D
Paranızı sağlıklı yiyecekleri almak için kullansaydınız inanın daha iyi olurdu. Yağ yakıcı vs adlarla satılan suplamentlerin alayı palavra, kafein harici boş.

• Beğen
Tepkiler: bisranos
İnanın hiç farketmez tek önemli olan sizin sürüp sürmemeniz :D

Paranızı sağlıklı yiyecekleri almak için kullansaydınız inanın daha iyi olurdu. Yağ yakıcı vs adlarla satılan suplamentlerin alayı palavra, kafein harici boş.
Kafein yararlı birşey değil. Vücudun dinlenme sinyalini baskılıyor, uykusuz kalıyorsunuz diyorlar. Uzmanı değilim, tez yazılacak kadar karışık konu.

Kafein yararlı birşey değil. Vücudun dinlenme sinyalini baskılıyor, uykusuz kalıyorsunuz diyorlar. Uzmanı değilim, tez yazılacak kadar karışık konu.
Yani hayatınızda hiç kahve içmediğinizi düşünmüyorum. Kafeinden kastım kahve :D Ayrıca günlük hayattaki etkilerini istemiyorsanız sürüşten 30-60dk önce için. İnanın o cla,l carnitin vb şeylere para vermeniz, paranızı yere atıyor olmakla aynı şey.

Yani hayatınızda hiç kahve içmediğinizi düşünmüyorum. Kafeinden kastım kahve :D Ayrıca günlük hayattaki etkilerini istemiyorsanız sürüşten 30-60dk önce için. İnanın o cla,l carnitin vb şeylere para vermeniz, paranızı yere atıyor olmakla aynı şey.
Ne kadar ekmek o kadar köfte, bunlar destek besin ürünleri olarak tarım bakanlığına bağlı olduğu sürece, içinde %1 mi etken madde varmış yoksa %0.1 mi diye kimse denetlemez; onun için sağlık bakanlığının denetiminden çıkıp gıda desteği sınıfına atıldılar - ilaç değiller.
Ultramaratoncuların 10 saat uyuduklarını okumuştum, sonuçta uyumak antreman sonrası yeterince toparlanabilmek için elzem; uyuyamazsak stres hormonumuz artıyor. Şimdi, bir yanda uykusuzluk yapan hayatımızda böyle bir etken var; diğer yanda da aynı hatayı iki kere yapıp farklı sonuç beklemek var.
Bu konuda neredeyse çalışma yok, ama sınıf olarak baktığımızda bu çay ve kahve dediğiniz içeceklerin etken maddesinin etkisi kas motor plaklarını ve solunum kaslarını doğrudan ilgilendiriyor. Tüm ilaçlarda azı karar çoğu zarar dengesi mevcuttur. Kafein kreatin tüketimini hızlandırabilir ama sporcuların karbonhidrat yükleyerek glikojen doldurma ve kafein ile kreatin kullanarak enerji depolarını boşaltma zamanlamaları aynı değil; birisi yarışmadan önceki bir hafta, diğeri yarışın ilk 30 dakikası. Üstelik bu daha sadece sağlıklı insandaki etkileri, yani ilaç için denenecek olsa ilk safhaları. İlginç bir konu...

Geri