Scudo Sports

Bisikletçi vücudu/ beslenme

Bir fotoğraf Mayıs 2022 yılından, bir diğeri ise geride bıraktığımız haftasonundan.
Arada yaklaşık 15 kg var. Diyetisyen kontrolünde ve bisiklet ile herhangi bir ek kimyasal kullanmadan oldu.

Dosyalar

• C6A93BB0-9AAD-4C76-A567-87CCF94B73AE.jpeg
    C6A93BB0-9AAD-4C76-A567-87CCF94B73AE.jpeg
    230,7 KB · Okunma: 141
  • AF62B693-385D-4FE7-A7BE-FFC6CF8604C7.jpeg
    AF62B693-385D-4FE7-A7BE-FFC6CF8604C7.jpeg
    137,5 KB · Okunma: 140
Scudo
Bir fotoğraf Mayıs 2022 yılından, bir diğeri ise geride bıraktığımız haftasonundan.
Arada yaklaşık 15 kg var. Diyetisyen kontrolünde ve bisiklet ile herhangi bir ek kimyasal kullanmadan oldu.
Hocam kadrolardan sizin için hangisi daha iyi: asimetrik olan ilki mi, yoksa kompakt olan ikincisi mi?

Hocam kadrolardan sizin için hangisi daha iyi: asimetrik olan ilki mi, yoksa kompakt olan ikincisi mi?
Propel ile aslında çok mutluydum. çok agresif ve atik bir bisiklet. Sadece V fren oluşuna alışamadığım için, elimde de boşta bir disk grup set olduğu için diskli bir kadro set almak istedim. Önce defy'a geçtim aşırı konforluydu ancak biraz propele göre 40'lı hızlardan sonra daha hantal kalıyordu, daha hafif olmasına rağmen karakterinden dolayı. Ancak, onun da boyasında olan problem nedeniyle garantiden TCR Pro kadroya geçiş imkanı doğdu ve bu imkanı değerlendirdim ben de. Şimdi kendisiyle de 4000'e yaklaştık denebilir. Konfor/hız dengesi olarak şu ana kadar sahip olduklarımdan en mutlu olduğum bisiklet bu.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Müthiş değişim tebrik ederim.
Ne kadar ekmek o kadar köfte, bunlar destek besin ürünleri olarak tarım bakanlığına bağlı olduğu sürece, içinde %1 mi etken madde varmış yoksa %0.1 mi diye kimse denetlemez; onun için sağlık bakanlığının denetiminden çıkıp gıda desteği sınıfına atıldılar - ilaç değiller.
Ultramaratoncuların 10 saat uyuduklarını okumuştum, sonuçta uyumak antreman sonrası yeterince toparlanabilmek için elzem; uyuyamazsak stres hormonumuz artıyor. Şimdi, bir yanda uykusuzluk yapan hayatımızda böyle bir etken var; diğer yanda da aynı hatayı iki kere yapıp farklı sonuç beklemek var.
Bu konuda neredeyse çalışma yok, ama sınıf olarak baktığımızda bu çay ve kahve dediğiniz içeceklerin etken maddesinin etkisi kas motor plaklarını ve solunum kaslarını doğrudan ilgilendiriyor. Tüm ilaçlarda azı karar çoğu zarar dengesi mevcuttur. Kafein kreatin tüketimini hızlandırabilir ama sporcuların karbonhidrat yükleyerek glikojen doldurma ve kafein ile kreatin kullanarak enerji depolarını boşaltma zamanlamaları aynı değil; birisi yarışmadan önceki bir hafta, diğeri yarışın ilk 30 dakikası. Üstelik bu daha sadece sağlıklı insandaki etkileri, yani ilaç için denenecek olsa ilk safhaları. İlginç bir konu...
Hocam alt tarafı kilo vermede l carnitin vb satılan ürünlerin gereksiz olduğunu, bunu daha ucuz yöntemlerle daha efektif yararlar sağlayan gıdalarla yapabileceğimizi söylemeye çalıştım. Siz niye öyle uzun ve alakasız şeyler yazdınız ki :D ? Kilo vermek isteyen kişi de ne profesyonel ne de yarışmaya katılan bir kişi kanımca...

Müthiş değişim tebrik ederim.

Hocam alt tarafı kilo vermede l carnitin vb satılan ürünlerin gereksiz olduğunu, bunu daha ucuz yöntemlerle daha efektif yararlar sağlayan gıdalarla yapabileceğimizi söylemeye çalıştım. Siz niye öyle uzun ve alakasız şeyler yazdınız ki :D ? Kilo vermek isteyen kişi de ne profesyonel ne de yarışmaya katılan bir kişi kanımca...

Doktor veya eczacı mısın?
Bu konuda herhangi bir bilimsel araştırman var mı?
İşe yaramadığını söylediğin bahsi geçen ürünleri uygun dozlarda ve etkisini göstermesine imkan sağlayacak sürelerde kullandın mı?

İşe yaramadığını söylediğin bahsi geçen ürünleri uygun dozlarda ve etkisini göstermesine imkan sağlayacak sürelerde kullandın mı?
Adil Bey, spor yapmaya engel olacak kadar bu ilaçlara ihtiyaç duyan insanlar zaten spor yapamaz.
Doktorlar kesinlikle bu besin desteklerini önermez, çünkü az önce dediğim nedenle içeriği sahte mi, içeriği doğru mu bilemiyorsunuz. Sağlık bakanlığı denetlemiyor, gıda bakanlığı denetleyince de ilaç olamıyor. Dolayısıyla bireysel kullanımını doktorlar size önermez.

devede kulak..öyle abartıldığı kadar bi etkisi yok. l carnitin yağ asitlerinin stoplazmadan mitokondriye girmesinde yardımcı olur. olay o kadar basit değil. uzun yıllardır spor yapıyorum, 40 yaşındayım, gıda mühendisiyim, egzersiz ve spor bilimleri okudum.
yapabileceğiniz en iyi şey. kalori açığı oluşturmak. makro besinler tüketmek. kalitesiz boş yiyeceklerden uzak durmak. bisiklet sürmeye devam etmek. ağırlık çalışmak. biz amatörlere suplementler gereksiz. marjinal fayda sağlamak için prolar alıyor. alsınlar bize ne...

(link) l-karnitin takviyesi, özellikle fazla kilolu/obeziteye sahip yetişkinlerde vücut ağırlığı, BMI ve yağ kütlesi üzerinde mütevazı bir azaltıcı etki sağlar.

kalori açığı oluşturun, yerine koyarkende kaliteli makro besin yeyin bitti gitti..

Bende l karnitin almıştım tablet olanlarından sadece deneme amaçlı önerilen spordan 30 dakika önce ve sonra alınması dinlenme günlerinde kullanmam gerekiyor mu acaba ?

Şekeri sadece pazar günleri kendimi ödüllendirmek için bir dilim pasta yiyorum. Onun harici haftanın altı günü diyet yapıyorum. 60kg verirken bir ara bir sene boyunca ekmek, şeker ve tuzdan tamamen uzak kalmıştım psikolojik olarak beni çok yıpratmıştı. Şuanda 90kg geliyorum yaza kadar 80kg olmak istiyorum, sele üstüne binince göbek hamur gibi görünüyor çok morelimi bozuyor. Eskisi gibi hardcore diyet yapmak istemiyorum açıkçası 150kg den 90kg düşmek için 2,5 senemi harcadım.

Akşam yemeğinden önce mi sonra mı sürüş yapmam daha iyi olur emin olamıyorum. 30-35km lik sürüş, ortalama 24kmh.
hocam intermitting fasting duydunuz mu hiç acaba ? ben bir ara 16 hatta 18 saat aç kalıp 8 saat birşeyler atıştırırdım. bende gayet de işe yaramıştı. bir gündeki örnek öğünüm şöyle idi mesela: sabah en geç 8 de uyanış, yarım çay bardağı kefir, 11-12 arasında kahvaltı, en geç 4 te akşam yemeği, akşam da acıkırsam kuru meyve parçalı yoğurt yerdim.

hocam intermitting fasting duydunuz mu hiç acaba ? ben bir ara 16 hatta 18 saat aç kalıp 8 saat birşeyler atıştırırdım. bende gayet de işe yaramıştı. bir gündeki örnek öğünüm şöyle idi mesela: sabah en geç 8 de uyanış, yarım çay bardağı kefir, 11-12 arasında kahvaltı, en geç 4 te akşam yemeği, akşam da acıkırsam kuru meyve parçalı yoğurt yerdim.
Her diyetin asıl mantığı kalori açığı oluşturmak. İF nin de büyük oranda yarar getirisi beslenme süresinin azalmasından dolayı ortaya çıkan kalori açığı. Hormonal katkıları da göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Gayet işe yarar bi protokol.
Adil abicim ne doktorum ne eczacıyım. Kendi kendine spor yapan,2-3 önemsiz yarışma geçmişi olan bisiklet binmeyi ve ağırlık kaldırmayı seven genç bi kardeşinizim. Evet kullandım. Hatta daha önceden ayrı ayrı bcaa, protein tozu, creatin, glutamin, l carnitin, arjinin vs. de kullandım. İnanın bana Protein tozu ve creatin harici amino asit bazlı supplamenterin çoğu para tuzağı

1674761629324.png
1674761639964.png
1674761664763.png
1674761725862.png

Her diyetin asıl mantığı kalori açığı oluşturmak. İF nin de büyük oranda yarar getirisi beslenme süresinin azalmasından dolayı ortaya çıkan kalori açığı. Hormonal katkıları da göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Gayet işe yarar bi protokol.

Adil abicim ne doktorum ne eczacıyım. Kendi kendine spor yapan,2-3 önemsiz yarışmada derecesi olan bisiklet binmeyi ve ağırlık kaldırmayı seven, spor konusunda en azından sedanter insanlardan daha bilgili, insanların bilinçlenip paralarını çarçur etmemesini isteyen genç bi kardeşinizim. Ve evet kullandım. Siz istiyorsanız kullanın tabi bana ne ?

1674761629324.png
1674761639964.png
1674761664763.png
1674761725862.png
(link)
(link)

Son düzenleme:
Tavsiye ederim izlemenizi, Çağrı Terzioğlu kanalında

Antrenman ve gelişimin önemli parçası beslenme. Konuk Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ULUSOY 1 Şubat Çarşamba, 21:00’de

(link)

1674795708907.png

Adil abicim ne doktorum ne eczacıyım. Kendi kendine spor yapan,2-3 önemsiz yarışma geçmişi olan bisiklet binmeyi ve ağırlık kaldırmayı seven genç bi kardeşinizim. Evet kullandım. Hatta daha önceden ayrı ayrı bcaa, protein tozu, creatin, glutamin, l carnitin, arjinin vs. de kullandım. İnanın bana Protein tozu ve creatin harici amino asit bazlı supplamenterin çoğu para tuzağı

300013 dosyayı görüntüle300014 dosyayı görüntüle300015 dosyayı görüntüle300016 dosyayı görüntüle

(link)
(link)
L-Carnitine supplementation combined with aerobic training does not promote weight loss in moderately obese women

Orta derecede obez kadınlarda desteklemez diyor ana başlıkta.

Orta derecede obez kadınlarda "desteklemez"

Orta derecede obez kadınlarda...

Diğer başlıkta ise, eğer okuduysan iki denek üzerinde sadece dört haftalık bir test yapılıyor. Birisi L-Carnitine diğeri placebo etkili. Dört haftalık test sonucunda gözle görülür bir değişiklik olmadı diyor. Dört haftada herhangi bir takviyenin zaten gözle görülür bir etkisi olmaz.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Supplament firmanız var sanırım.
L-Carnitine supplementation combined with aerobic training does not promote weight loss in moderately obese women

Orta derecede obez kadınlarda desteklemez diyor ana başlıkta.

Orta derecede obez kadınlarda "desteklemez"

Orta derecede obez kadınlarda...

Diğer başlıkta ise, eğer okuduysan iki denek üzerinde sadece dört haftalık bir test yapılıyor. Birisi L-Carnitine diğeri placebo etkili. Dört haftalık test sonucunda gözle görülür bir değişiklik olmadı diyor. Dört haftada herhangi bir takviyenin zaten gözle görülür bir etkisi olmaz.
Supplament firmaniz var sanirim

selamlar, performans için l-carnitine kullanıyorum yanına ek olarak eaa sizin kullandığınız var mı tavsiye ettiğiniz vb. ?

Geri