Scudo Sports

Bisikletçi vücudu/ beslenme

@Nurullah Ulaşan
ben öğrenmeye açığım. yıllardan beri beslenme konusu üzerine kendimi geliştirmeye çalışıyorum. hiç kusura bakma steroid böyle toz pembe anlatmana diyecek başka bir türlü bir cevabım olamaz. vücut geliştirme sporunun atası(arnold) bile steroid kullandığını yıllar sonra itiraf ederken-ki bu sadece zararlı olduğu için değil- sen burada öyle bir anlatıyorsun ki sanırsın protein tozu. ben vücut gelişme sporunu seven birisiyim. hatta bana göre her sporcu için olmazsa olmazdır ağırlık çalışmak. dünyada bir çok kuruluş var steroid ve dopingle mücadele için çalışan. burada böyle anlatınca yaşı küçük birisi şaşacak kullanmaya kalkacak vs. tabi bu kolay bulunan ve ucuz olan bir ürün değil ama yinede bunu tos pembe anlatmak doğru değil.
ister kabul et ister etme streoid çok zararlı ve kesinlikle kullanılmaması gereken bir üründür. daha fazla uzatmayalım. malum forumda uzadıkça uzuyor. karşılık olsaydik her türlü konuşmayı kabul ederdim. tavsiyem sende bırak malum zararın neresinden dönülse kardır.

Scudo
@ilker21

Tavsiyen için teşekkür ederim. İyi forumlar

@mehmetsunu

bu yorum kadar ahmakça bişe düşünemiyorum ...

• Beğen
Tepkiler: SAVAŞ
Streoide konu nasıl gelmiş bilemedim ama konu bu değildi, bisikletçiler üst vücut için neler yapıyorsunuz?

@r.ezk imkan varsa bir salona yazılıp fitness yapıoruz. yoksa fonksiyonel yani kendi vücut ağırlığıyla çalışma (şınav,barfisk,plank, vb..) bisiklete binmekte bacak kasları için bir çeşit fonksiyonel çalışmadır. ağırlık kaldırmadan vücut gelişmez... bunun dışında beslenme ve dinlenmede çok önemlidir ...

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Tama vurmayın ya öldüm. Bir şeyi merak ediyorum. Vücutcuların vücutları kadar beyinleride gelişiyormu acaba.

@r.ezk

Aslında yokuş tırmanırken ayağa kalkıp bisikleti bir sağa bir sola sürünce kanatlarımın, omuzlarımın kısacası üst vücudumun çalıştığınıı hissediyorum. Tabi geçmişimde basketbol, yüzme, vücut geliştirme gibi sporlar vardır. :)

@mehmetsunu
Sporun her türlüsü vücut gelişimi, beden ve ruh sağlığını olumlu yönde etkiler fakat sende yan etki yapmış arkadaşım.
Saygılar.

@r.ezk
merhaba yediklerinize dikkat ediyorum demişsiniz, abur cubura da dikkat ediyorsunuzdur eminim
günde 2 öğün yemek yemek kilo vermek konusunda size pek yardımı dokunmaz günde 4 öğüne çıkmayı deneyin ama öğünleri de gözden geçirin mesala bir öğününüz bir elma bir havuç olsun, bir öğününüz yoğurt olsun, mümkün olduğunca dışarıda yemek yemeyin, hazır gıdalardan uzak durun

spor yapıyorsunuz bisiklet sürdükten sonra, mekik ve şınav da ekleyin iki dambıl alıp basit hareketler ekleyin
konu steroide kadar gelmiş şu an sizin kullanacagınız en yanlış ilaç steroid olur, su tutucu etkisi vardır, metabolizma hızınızı etkiler
steroid ancak yeterince spor yapıp, karşılığını almakta zorluk çektiğinizde size fayda sağlar, kas kütlenizi metebolizma hızınızı etkiler, sadece steroid alıp spor yapmazsanız göbek yaparsınız yanaklarınız tombiş olur :)

@mehmetsunu

sağlam kafa sağlam vücutta bulunur - MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Protein tozu gibi ek besinler almanı kesinlikle önermiyorum benim önerim kendi vücut ağırlığın ile çaşılmandır.üst vücudun için şınav barfix plank çeşitleri işini görecektir

@sinobjk

Aslinda bu isin dogrusu imkan varsa kendi vucut agirligimiz ile calisiyoruz ama yok ben yapamam sıkılırım o yuzden insanlarin bol oldugu ortaka gitmek istiyorum derseniz spor salonuna gitmeniz onerilirdir
Unutmayin kendi vucut agirligimiz ile yapilan idmanlar en faydali idmanlardir ( tabi amacimiz fit ve saglikli olmak ise yok vucut gelistirme isiyle ugrasacagim deniliyorsa ozaman birsey diyemem )

herkes ahkam kesiyor , herkes konu ile bilgili , kimsenin birbirine tahamülü yok. forum böyle olmamalı bence. sorun hakkında da bir açıklama yazmayacağım herkes birşeyler yazmış. Vucüt geliştirme kadar ahmakça bir tür düşünemiyorum demiş mesela bir arkadaş , tamam bu sporu sevmiyorsun da seven kişilere niye ahkam kesiyorsun? o sporu yapan kişi de en az senin kadar zaman-emek-para harcıyor. ben bu işin eğitmenliğini yapıyorum o zaman kas kafalı malın tekiyim?
bu mantıkta mı işliyor ? doğru orantı yani ?

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
Bisikletçi vücudu normal bir insanın vücudundan farklı olarak bacaklarındaki yağ oranı az kas oranı ise fazla insan. Bu tarz sporlarda kas kütlesinden daha çok aerobik yapı önemli olduğu için belli bir noktadaki kas artışı negatif yönde etki edecektir. Bu yüzden performans/kas oranını en yüksekte tutup bunun üzerine çalışmalar yapmalıdır.

Aşağıda bir kaç pro sürücünün vücudunu görüyoruz. Yüzlerini kapatsak dışarıdaki 10 insandan 7si gibi duruyorlar.

contadorbeach-700-80.jpg

UubIYR7.jpg

052937829-82758aba-5af0-4be7-840c-86ea4bb4163a.jpg

5653d50112edde87550b45277e493dd7.jpg

@r.ezk üst vucüt için çalışma yapmalısınız bisiklet ile baya bir zor onun için crossfit military tarzı spor salonlarına gidebilirsin ama fitness salonu gibi saçma yerlere gitme yada vucüt geliştirme salonlarına ve mutlaka protein ağırlıklı beslen günlük 160gr protein alman lazım. Yağ yakıcı içeçeklerden kullanırsan da yararı olur ama aşırı terletir bilgin olsun. Günlük 160gr proteini nasıl alıcam dersen ızgara tavuk, et, balık yemen lazım eğer buna imkanın yoksa protein tozu kullanabilirsin. Merak etme zararlı değildir ve doğaldır.

benim de anlamadığım konu kullanmadığınız kasları salonlarda geliştirip fazladan neden taşıyorsunuz, havalı görünmek için buna değer mi, kaldı ki bana göre hiç de havalı değil :D

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
@r.ezk hocam.yağdan çok kaçmayın. Karbonhidratı azaltın. Kompleks olarak tüketin. İnternetten bir bakın taş devri diyeti diye.

@create 160gr mı? Sebep? Her okuduğuna inanıp gelip şöyle yapman gerek boyle yapman gerek dememelisin. Toza ihtiyaç yok. Fazla derin su balığı cıva yapar vücutta. Protein sadece et ürünlerinden değil karışık olarak alınmalıdır.

@r.ezk barfiks mekik ve direnç bandı ile çalışıyorum. İnsanlara sporcu dendiği vakit anladıkları tek şey body building. Oda sadece kolların gelişmiş olması. Voooaa ne kol yapmis be!.

@Onur Ali İmren hocam sanırım yazdığımı eksik okudunuz :) Bol bol balık yemelesin demedim arkadaşa Izgara Tavuk, Et, Balık yemelisin dedim yani kısacası ızgara türü et yemesi gerektiğini anlatmaya çalıştım. Ayrıca sağdan soldan okuyup inanan biri değilimdir 11 yıl profesyonel judo yaptım ayrıca Crossfit yapıyorum. Bir diğeri ise bahsetmiş olduğum protein crossfit için önerilen paleo diyetidir. Bununla beraber arkadaşa vucüt istiyorsa crossfit yapmasını tavsiye ettim.

Geri