Scudo Sports

Bisikletçi vücudu/ beslenme

@Fırat Y. Bisiklet,koşu,boks vs dayanıklılık üzerine kurulur. Yuksek kas kütlesi üzerine değil. Bununla.ilgili bir çok çalışma mevcut. Mobilde olduğum için pek detaylı yazamıyorum ama biraz araştırma ile bulunabilir.

@create sadece balık için demedim,okuyanlarda görsün diye yazdım cıvayı.

Protein gereklidir ama,160 ya da kas kütlesi başına 2 gram yoğunluğu yüksek idman sonrası olabilecek (belki) bir beslenme şekli. Dergiler hatta bazen diyetisyenlere bile inanmamak gerek. Araştırma yapn kurumlar var. İnternet elimizde,kulaktan dolma bilgilere kanmayın.

Temel çalışmalardan sonra pliometrik idmanlara yönelir iseniz gücünüz daha da artabilir. Yalnız pliometrik idmanlar sakatlayabilir. Başlangıç seviyesi kişinin yapması önerilmez. Squatlar barfikslee sınavlar ve diğer küçük kas grupları için izole çalışmalar ile esneme hareketleri ve en önemlisi spora yönelik çalışmalar ile bu iş genetik dahilinde güzelce hallolur :)

• Beğen
Tepkiler: create
Scudo
@Onur Ali İmren Aynen dediğinize katılıyorum zaten sabahtan akşama kadar oturup antreman yapmayan biri 1 kg proteinde alsa nafile :D. Spor şart tabi birde hamuru kesin kesmek lazım.

Ayrıca bende şunu belirtmek isterim bazı vücutların üst bölge kasları hiç gelişmediği için yok gibi olabilir. Bu durumlarda öyle kısa süreli zamanlarda vücut yapabilir miyim diye spora başlanmasını tavsiye etmem çünkü hiç çalıştırmadığın yerleri kısa süreli çalıştırıp ve kas yapmayı ümit etmek hüsrandan başka birşeye sebep olmayacaktır. Böyle arkadaşlar spora başlayıp vücut yapmak istiyorsa min. 6 ay spor yapmalıdır ve gittiği spor salonundaki hocanın verdiği diyet'e uymalıdır.

@create sinir sisteminin adapte olması gerek öncelikle. Ondan sonra gelişim geliyor. Zaten o kişiler sporla yakından uzaktan ilgili olmayan kişilerdir.

• Beğen
oo antrenörler doluşmuş konuya... özellikle biri için değil, tüm konuya genel olarak diyorum bunu

• Beğen
@Onur Ali İmren evet hocam ama işte çok görüyorum spora gelip 1 ay sonra bakıyor bi değişiklik yok bırakıyor etrafımda da çok arkadaşım aynı şeyi yaptı insanlara nedense anlatmaya çalışıyorum ama anlamıyorlar. Sanki 1 ay sonra vücut geliştirme yarışmasına katılacaklar :D. Halbuki devam etseler acayip faydasını görecekler hem sağlık için hem kendileri için. Bazıları da ilk antremandan sonra gelmiyor kas ağrıları bir daha olur diye :D

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Şimdi güzel bilgiler vermişsiniz öncelikle teşekkür edeyim. Yarısına kadar okuduktan sonra dayanamadım soruma geleyim.

1 yılı aşkındır bisikletle işe gidiyorum. Bunun dışında haftasonları düzenli olarak bol tırmanışlı olmak üzere minimum 30 km(1-4 saat arası) sürüyorum. Bu şekilde bir yılda 3 kilo vererek 72 ye ramazandan itibaren de 5 kilo verip 67 ye düştüm. Oruç falan normal diye düşünsem de Ramazan ayını 69 la bitirip sonradan verdiğim 2 kilo ve bacaklarımda yorgunluk ve güçsüzlük hissi biraz canımı sıktı. Gerçi bu özellikle işe gidip gelirken oluyor ısınmamamdan kaynaklı olabilir ama şu anda da hafiften var mesela. Öte yandan haftasonları favori parkurumda özellikle tırmanışlar olmak üzere en iyi zamanımı yapıyorum.

Sonuca gelirsek son 2 ay kilo verme hızım normal mi?

Tırmanışlarda daha iyi olmak için kilo almadan iyi beslenmem gerekiyor tavsiyeleriniz, yine 1-2 evde yapılabilecek egzersiz önerebilirseniz sevinirim. Hala az da olsa göbeğim var bu arada.

Elbette doktor değilsiniz ama bacak ağrılarım için aklınıza gelenler. Ve nasıl geçer tabi ki?

Boy 1.71 bu arada kilom ideal şu an için. Ramazan sonrası 4 günlük bir turum da var bu arada o da etkili olmuştur sanırım.

anlamadığım bişe var ! sen kendin fitness salonuna gitmiyorsan yada kas kütleni arttırmak gibi bi derdin yoksa bunu yapan insana neden laf sölersin? ya da tam tersi fitness salona giden yeterince iri ve kaslı biri yaa şu bisiklete binmek nedir anlam veremiyorum bi insan neden bisiklete biner cocukmusun gibi bi soruyla eş degerdir ! herkesin bi hobisi herkesin bir yaşam tarzı var sen nasıl bisikleti kendine hobi ettiyse o adamda fitness i kendisine hobi edinmiş. senin hoşuna gitmeye bilir ama saygı duymak zorundasın ! şimdi o adam bunu hobi edinmiş ve sana manasız geliyo ya çok merak ediyorum o iri adamla karşılaşınca böle ukalaca bu fitness nedir anlam veremiyorum diye biliyomusun ? o yürek varmı ? :D
beyler hem bisiklete biniyorum hemde fitness a gidiyorum. hem kondisyonumu artırmak istiyorum hemde vucudumu daha ii hale getirmek.yapamıyorsanız kıskanclık göstermek yerine susmayı tercih edin bi bisikletçiye bu yakışır !!!

Bisiklet için bacaklar kadar önemli olan başka bir bölge de core (göbek ve bel çevresi) bölgesidir.

Performansı arttırabilmeniz için bu bölgenin de kuvvetlenmesi gerekiyor. Bunun için (link) sayfasındaki egzersizler yapılabilir.

Bunun dışında bir de diz ağrısı çekmemek için alt bacak (kalf) kaslarının geliştirilmesi gerekiyor. Bisiklet sürerken sadece üst bacak kasları geliştiğinden diz kapağını yukarı çekerek ağrı yapmasına neden oluyor(muş) (spor hekimine gittiğim zaman kendisi söylemişti). Bu nedenle alt bacak kaslarının gelişmesinin de sağlanması gerekiyormuş ki iki taraf da eşit kuvvette çekebilsin. Onun içinde şu egzersizler uygulanabilir; (link)

bisikletin yanında şınav+plank+barfiks kasarsan üst bölgeyi de geliştirirsin. ama bir süre sonra ciddi zorlamaya başlar mental olarak zordur vücut ağırlığıyla düzenli çalışmak. bisiklete binerken imkanın varsa haftada 2-3 yüzsen 10 numara olur. hem bisiklet kadar eğlenceli bir spordur hem de bisikletin aşağıya yaptığını yüzme yukarıya yapar diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: S.Koca
@fatihİ.10 En kolayı yüzme gibi gözüküyor. Ama haftada 1 yapabilirim. Diğer günlerde egzersizle devam edeyim. Kilo falan iyi ama göbek yerinde duruyor maalesef.

• Beğen
Tepkiler: fatihİ.10
@S.Koca istediğin vücut ölçülerini bilmiyorum ama çok ciddi bir hacim istemiyorsan günde 3er set halinde 2 kere olmak üzere şınav ve barfiks çalışsan göğüs kol,sırt ve tricepslerde ciddi bir fark görürsün 3 ay içinde.
sadece vücut ağırlığınla komplike bir kaç program var onları izleyerek hacmi de baya arttırabilrsin. benim kastdettiğim mental olarak zorlanma burada. yoksa sabah akşam 3er 4er set yapma zorlamaz rahat rahat yaparsın:)

@fatihİ.10 Valla vücut falan değil de şöyle mevzu 1.70 boy 67 kilo var. Ama göbek de mevcut. Haliyle görüntü çok komik geliyor bana. Televizyonda birşey bulamayınca aynada kendime bakıp gülüyorum. Bu dertten kurtulayım yeter.

@S.Koca p90x denen bır spor var genelde kılo verme ustune kurulu bır program ama eger yemenızı ıcmenızı duzgun yaparsanız ıstedıgınız sonucları alabılırsınız gıbı gelıyor baslamadan bır doktor kontrolunden gecın agır bır spor sayılabılır

• Beğen
Tepkiler: S.Koca
@dnz Teşekkürler hocam ilginiz için. Öyle aman aman bir sıkıntım yok zaten. Şimdiye kadar önerilenler çözüm olacaktır diye umuyorum. Sadece sıcaklardan dolayı erteliyorum.

kafamda karmakarışık sorular var. adam akıllı bir beslenme ve spor uzmanı yok piyasada. Gittiğim tüm diyetisyenler sadece kalori hesabı yaparak tavsiyelerde bulunuyorlar. İşte haftada 3 günde 30 dk 1 saat spor yaparsan senin için iyi olur diyorlar. Okuduğum bazı kitaplarda ise kardiyo yapmanın kas yakabileceğini bu nedenle tavsiye etmediklerini belirterek fitness hareketleri ile zayıflanması gerektiğini belirtiyorlar. Bisiklet süren bir insana uygun bir program yazabilecek, buna göre beslenme tavsiyelerinde bulunabilecek bu işin uzmanı kişiler yok mu Türkiye'de.
Son olarak Tony Hill ve Karen Hill'in 8 haftada yeni sen isimli kitabını aldım. Şuan onu okuyorum ama bisikletle alakası yok. Nasıl beslenilmeli, nasıl spor yapılmalı bunu yazmışlar. Kıvanç Tatlıtuğ'un Kuzey Güney filmi öncesinde yapmış olduğu vücut için onu çalıştırmış ve beslenme programını düzenlemişler.

ya gunah almayayim ama o ikiliyi cnnturkte izlemistim sanirim.sut icmeyin diyolardi.hic bi canli baska bi canlinin sutunu icmez demislerdi yanilmiyorsam cuneyt ozdemir de vay anasini ya falan dediydi. kediler iciyor ama vs gibi bi cevap vermediydi.

sizin sorunuza gelirsek konuyla ilgili tonlarca makale vs var ama genel olarak cardionun fazlasi kas eritir abi. yokus calisirsan bacaklar icin 10 numaradir diye duaunuyorum. tecrubeli bisikletciler bacak konusunda detayli bilgi verirler.

ust vucut icin de ekstra caliscan.pedal cevirince tricepslerin yanmiyorsa ki yanmaz mecbur baska seyler yapacaksin.

beslrnme hususunda tartisma bol:) antrenman oncesi protein al ant sonrasi yarim saat icinde 3/1 oraninda carb/protein. temel bilgi bu.

ustunde ekstra beslenme prog. istiosan fitnessla ugras arastir biraz bence.

baya fitnrss forumuna cevirdik burayi.sen en iyisi ozelden yaz bildigimi aktarayim.

şu karbonhidrat protein alım hesapları bana matematikten daha zor geliyor nefret ediyorum :) aman boşver diyip bisiklete biniyorum 30 dk 40 dk evde trainer eşliğinde sürüp daha sonra kafama göre yemek yiyorum (bilindik yasak maddeler hariç) daha önce de 20 kg verdim ama tekrar aldım. Almam normaldi. Çünkü her gün tavuk, çorba salata yerken, her gün 2-3 kuşbaşılı kaşarlı pide yemeye başlamıştım. en az 4 defa 15-20 kilo aldım erdim sıkıldım artık. Spor yapmadığım dönemlerde beslenme şeklimi sabit tutmam gerekirken tamamen salıyorum. Spor yoksa salıyorum beslenmeyi de. Diyetisyene de gittim, pek tatmin etmedi. Benim araştırmalarım sonucu bahsettiğim nabıza göre spor v.s bunlardan bahsettiğimde ilk defa duymuş gibi davranıyordu.

Zayıflamak için akşam yemeğinden önce mi sonra mı sürüş yapmak daha mantıklı? Yaza kadar 5kg vermek istiyorum.

Geri