Scudo Sports

Bisikletçi beslenmesi nasıl olmalı?

@WattsPerKilos

Şu soruların cevabını verin ?
Bisiklet üstünde tarzınız nedir ?
Turcumusunuz ?
Yoksa performanscimisiniz
Hangi dalda faaliyetiniz oldu ve ne gibi tecrubeleriniz var ?

Bu soruların cevabını verirseniz sevinirim

@WattsPerKilos

Gerçek bilimsel analiz benim burada verdiğim neticelerdir oda sahada çalışmaktır,doğru beslenerek,benim için doğru olan diğer metabolizma için yalnış olabilir tabi

Birde isminiz nedir ?size isim ile hitabet etmek isterim

Vücud geliştirne sporu ilemi meşgulsunuz ?
Her iki spor birbirine zıttır
Üst tarafiniz iri adaleli olur ise eğimlerde taşıması zor olur

@Ertan M.

Ertan arkadaşın mesajını lütfen okuyunuz

Tekrar tekrar okuyun

Görüşünüz nedir ?

Keşke istanbulda olsaydınız,benim idmanlarimda olsa idiniz tanışmak isterdim doğrusu,

Scudo
@Kudret Kurtcebe İsmim Ege. Bir şehir bisikletim var, kısa zaman içinde yol bisikletine geçeceğim. Genel olarak performans için sürdüğüm söylenebilir. Bisiklet sporunda yeniyim. Fakat, sporun uygulamasında yeni olmam neyi değiştirir? On üç sene hentbol sporuyla yarı-amatör / profesyonel uğraştım. Altı sene kadar fitness / vücut geliştirme sporuyla uğraştım. Şuan hedefim fonksiyonellik ve kondisyon. Gıda mühendisiyim. Beslenme ve hayvancılık üzerine Batı Avrupa'da bir teknik üniversitede bir sene eğitim gördüm. Sporcu performansı konusuna çok ilgiliyim. Kendi çapımda bir çok okuma ve araştırma yaptım. Beslenme danışmanlığı yaptığım bir dönem de oldu. Ayrıca bahsettiğiniz ketojenik diyeti dayanıklılık antremanlarında dört ay kadar denedim. Boyum 183 kilom ise 75. Ben sizin söylediklerinizin yanlış olduğunu söylemedim. Konuyu uzatmadan şunu söylemek isterim: beslenme/gıda konularında medya maymunu doktorların sözlerine dayanılarak çok fazla asıp kesiliyor. Herkes bildiği işi yaparsa bilgi kirliliğinden kurtuluruz.

@WattsPerKilos

Medyada maymunların dışında dogrularda var örnek canan karatay,bir kere 1976 senesinde bisiklete başladım,benim burda anlatacağım çok şeyler var ve anlatacağım
Henüz yola gecmemisiniz ,yol bisikletciliginin en zoru performans odaklı olanıdır,durmadan 30 km sert eğimlerde basmak için doğru beslenmek şarttır ve 50 km ,bunlar ancak sahada tatbik edilerek görülür ,yolunuz henüz yola gelmemis,ama yol bisikletine geçince farklı bir dünyaya kapıyı açacaksınız

Gluten ile ilgili şöyle bir video var. @WattsPerKilos konuyla ilgili uzman yorumunuz ne olur?

@Özcan. Devre dışı oldu,özcan.,youtube 'dan izleyin deniliyor

Canan karatay ekmeğe düşman benim gibi helal canan hanım
Doğal köy tereyağı doğal köy zeytinyağı nerde canan hanım nerde köye taşınacağız sonunda

@Özcan.
Yine bir kardiyolog beslenme konusunda asıp kesiyor.
Deneyin yapılış amacı bile belli değil.
Süzgüye et koysaydınız ne yorumda bulunurdunuz? "AAA su geçemedi, çok sert, kesin bunu sindiremeyiz, zararlı bu!" mu derdiniz?

Hocam bu konuda çok basit bir uygulama var. Eğer tahıl kaynaklı beslendiğinizde sindiriminizde bir sorun oluyorsa; gidiyorsunuz hastaneye, dahiliye bölümünden rica ediyorsunuz; "Lütfen gluten toleransımı veya intoleransımı ölçer misiniz / tetkik eder misiniz?" şeklinde. Eğer bir intoleransınız çıkarsa tahıl kaynaklı gıdalardan uzak durmanızı ben de tavsiye ederim. Ama bu mereti normal şekilde sindirebiliyorsanız yani intoleransınız yoksa kaygı duymanız gereken bir şey de yok. Saygılar.

Abi bence Canan Karatay bu ülke için neredeyse terör kadar zararlı.

GDO'ların da insan sağlığı için tehlikeli olduğuna dair bir bilimsel kanıt yok.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
@Ilter Elmas

Valla ben kendime bakıyorum ,benim sağlık sorunum yok,
Forumda var ise benim gibi idman yapan konuşmak isterim,ne yiyor ve kaç senedir bu işin içinde,

@Ilter Elmas Genetik ve genetiği değiştirilmiş organizmalar insanlığın varlığı için tek çıkış yolu. Yoksa kısa süre içerisinde hepimiz aç kalacağız maalesef..

@Ilter Elmas bana da mantıksız geliyor. Midemiz ne yersek kimyasal reaksiyondan geçirip moleküllerine ayırıyor bildiğim kadarıyla.
Yine uzmanını bulmuşken onayını isteyelim. @WattsPerKilos Ege Bey, siz ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Önce bu sorularıma cevap isterim ?
Forumda kaç adet kişi 30 km durmadan bastı ?
Ne yedi ?
Kaç senedir bu işi yapmakta ?
Cevap istiyorum yokmu. ?
Kim 50 km sert etapta durmadan bastı senelerce ?
Kim ?

@Özcan. Sindirim bazı moleküller için ağızda başlıyor, bazıları için midede, bazıları içinse bağırsakta başlıyor. Benim yaklaşım tarzımdan "her şeyi yiyelim nasılsa parçalarız" gibi bir sonuç çıkarmak doğru olmaz. Ama glüten ve çok popüler bir kaç besin konusunda aşırı derecede fazla şehir efsanesi, manipülasyon ve yanlış anlamalar var.

@Kudret Kurtcebe

Bu soruları neden sordum?
Çünki nasıl beslendi yıllarca
Ve de kas çökmesine maruz kalmadı !!
Ya da lifleri atmadı
Bilinçli spor yapan yıllarca kim bu forumda
Tecrübeleri banada ışık tutacak çünki

Bakın size bir ipucu vereyim
Feridun tezbasaran,adam bol bol süt içiyor,
Ve tempo bisküvi yemekte idmanda,bu adam tam bir fit,
Ekmek yok bu adamda,56 ayna kol çevirmiş yıllarca
Anlayacağınız öyle bir alt yapı varki felaket,
Sigarası yok içkisi yok
Eski milli yeni zimba 67 yaşında eğim faresi

@WattsPerKilos

Genetigi değiştirilmiş yiyecekleri yemeye devam edin ,ama sizden ricamda şu olacak bakalım yol bisikletinde durmadan 30 km gidebilecekmisiniz bu sorunun cevabını burada sizden bekliyorum,tabi yol bisikleti aldığınızda,burayı takip edeceğim ve size mesaj atacağım,yol bisikleti aldığınızda idmanlara başlayın,tabi ilk zaman gidemiyeceksiniz ama zamanla bu işi başaracaksınız,yalnız yalnış beslenmeden doğan sonuclarida buraya yazar iseniz seviniriz'

@Kudret Kurtcebe Abi strava linkim profilimde var. Girip kaç km durmadan gittiğime bakabilirsiniz. Ben tartışmayı daha fazla uzatmak istemiyorum. Zira bir manası yok. İyi forumlar. Saygılar.

GDO konusunu bu linkte çok güzel özetlemişler. Konuya ilgi duyanların okumasını tavsiye ederim:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
Yıllardır beynin tek yakıtının karbonhidratlı yiyeceklerden temin ettiğimiz glikoz olduğu ifade ediliyordu, ancak şimdi şimdi görüyoruz ki beyin bile gerekli şartlar oluştuğunda yağların parçalanması ile oluşan ketonlardan gerekli enerjiyi temin edebiliyor.

Aslında temele indiğimizde şunu görüyoruz , binlerce yıldır şu dünyanın üzerinde yaşayan insan vücudu hayatta kalmak için belirli yöntemler ve tedbirler geliştirmiş. Bunlardan en temeli de kendini gram başına enerji yoğunluğu fazla olan 'yağ' ları depolama ve yakabilme yeteneği.

Bunun en güzel örneklerinden biri de dilden düşürmediğimiz insülin hormonudur. Karbonhidratlı yiyecekler kanımıza karıştığı gibi vücut basar insülini indidir kandaki şeker miktarını da bundan sonra o karbonhitratlara ne olur nereye gider diye düşünen soran yok.
İnsülin hormonu bu karbonhidratları yağa çevirir ve organlar arasındaki boşluklara, göbek ve kalça bölgesinde yağ olarak depolar.

Ki bu sayede insanlar yüzyıllardır kışları hayatta kalabilmiştir. Biriktirdiği yağları yiyecek bulamadığı zamanlarda yakarak.

@Ilter Elmas

Ilter bu yukardaki arkadaş vücutlu ,yani bisiklet sporcusu değil,bu adamlar karbonhidrat yiyecek bol bol ve de et,görmüyormusun adamın üstünü bu adam 17 eğimde dağılır çekemez kendini,bisiklet sporcusu olmak başka bir durum,vücut sporcusu olmak ayrı bir durum

@Işıklar Gazisi İnsülin hormonu eğer glukojen depolarınızda yer varsa glukozu kaslarınıza ve karaciğerdeki deponuza götürür. Kalori sınırı bilinip ona göre beslenilirse bahsettiğiniz "yağ depolama" olaylarının hiç birini yaşamadan hayatınıza devam edersiniz. Ketojenik diyet uygulayanlar ani performans isteğini karşılayamazlar. Buraya glukolizden itibaren oksijenli solunum grafiği çizmek istemiyorum. Lütfen daha fazla uzamasın :D

Geri