@ATALAY16
Idman öncesi 2 yumurta tam yağlı peynir,1 saat önceden yapıldı,
Zeytin ve yeşil çay,normal çaya katıldı,
08.30 çıkış peloton istanbul ile,80 km ,tuzla tarafında eğim,fazla değil ama uzun sayılır,iki mola çok kısa ,
35 kişi başladık,ilk 25 km durulmadı,mola tuzla benzinci,ikinci hedef formula benzinci durulmadı,tempolarımız hızlı,formula benzinciden ta bostanciya kadar non stop ikili sürüş,ideal tepede düzde 47 km hıza ulaşıldı,son 1 km kala atağa geçildi yani sprint yapıldı,17 kışı kaldık sonda,molalarda sadece su ve fındık siyah kuru üzüm yedim,hafta içi yüzde yetmiş yağ yüklenirim,yüzde 20 karbonhidrat yüzde 10 protein,
Herhangi bi sağlık sorunuda asla yaşamadım,tarzı benim gıbı olanlar beslenme şeklini değiştirebilir,yalnız herkesin metabolizması farklı tepkiler verebilir, bende sorun olmayan beslenme şeklim başkasında yan tesir yapabilir,kişi kendisinin doktoru olmalı,,,,,,,,,
@Abdullah ozturk
30 km düz yolda süratli bisiklet sürerek [ asla durmadan ]buraya derecelerini yazarsanız memnun oluruz,birde 95 kilo iseniz bu bence fazla,kilonuz 80 'e inmeli,fazla kilo eğimde dez avantajdır,bisiklet sporunun amatör şeklini bu forumda uygulayan bir kişi olarak ,
Bir günde 200 km çok gördüm,ama bu 200 km 'lerin kısa mesafe yarışlara bir katkısı olmamıştır,esas idman anlayışım
30 ve 50 km sert egimlerin olduğu etaplardaki çalışmamdır,bu etaplarda çok çalışarak gerek 2016 kısa mesafe gran fondo yarısında ikincilik ve 2017'de ise birincilik alarak emeklerimin karşılığını gördüm,
Klavye bisikletciligi bende yoktur haftanın 3 günü çıkarım,2008 senesinden beri,10 yıldır durmadan çalıştım,bu bir iştir ve meslektir
30 km durmadan basan ve bunu bir çok kereler tekrarlayan kişi çıtayı arttırır ve 50 km 'ye çıkartır, asla pedal kesmez ,geleceği nokta ise kürsüdür
Gran fondonun en zoru 100 artılardır,buraya gelmek için kesin peloton çalışması yapmak gerekir ,peloton ile hızlı başlanır en az 30 km hızla,ve asla 30 km 'in altına düşmemek gerekir,birden olmaz bu işler,zamanla olur .her işin başı çalışmaktır
@Ertan M.
Aynen tablete indirdim lingi,,incelemeye aldım,bu arada fis fis yüzünden froome 'in epey başı ağrıdı