Scudo Sports

Bisiklet yükseltmek

Bende merak ediyorum bu kadroyu farklı bir markanın 2 3 binlik kadrosunu takabiliyormuyuz ?

Scudo
Merhaba arkadaşlar konu açamadığım için benzer bir konu olarak buraya yazmayı uygun gördüm, bisikletim Mosso legarda 1821 MDM , hobi amaçlı kullanıyorum zaman zaman 50 -80 km arası turlara da çıkmaya başladım az eğim ve yokuşlarda sorun yaşamıyorum. fakat ciddi yokuşlarda çok yoruluyorum yarısında kesiliyorum, yaşımında etkisi olabilir gibi geliyor :) ama araştırmama göre 21 vites yetersiz kalıyor shimano megarange 14-34 MF-TZ31 ruble değişiminin yokuşlarda rahatlatacağı bilgisine ulaştım, mevcut donanım üzerinde başka makul başka ne gibi yükseltmeler yapabilirim, arka aktarıcım bu ruble için yeterli olur mu ? ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. Saygılarımla
Bisikletin Teknik donanımı!
Kadro: 6061 Alloy Frame
Maşa: Rigit
Aynakol: Shimano FC-TY501
Ruble: Shimano MF-TZ21
Vites Kolu: Shimano Altus ST-EF500 7X3
Arka Arttırıcı: Shimano Altus RD-M310-L
Ön Arttırıcı: Shimano Altus FD-TY510
Zincir: KMC-Z51
Fren: V-Brake Alloy
Orta Göbek: Kaset KL-08A
Pedal: HF893 Alloy
Hazne: SF-A223A Alloy Rulmanlı
Jant: Starrims J19SZ
Bende de Legarda 2021 var hocam megarenge tz500 14 34 siparişi verdim.Çok dik rampalarda bakalım ne kadar farkedecek.Fren papuçlarını baradine ile değiştiriyorum bir de jel sele aldım.Eğer frenlerden yine memnun kalmazsam fren ayaklarını da değiştireceğim.

Merhaba arkadaşlar konu açamadığım için benzer bir konu olarak buraya yazmayı uygun gördüm, bisikletim Mosso legarda 1821 MDM , hobi amaçlı kullanıyorum zaman zaman 50 -80 km arası turlara da çıkmaya başladım az eğim ve yokuşlarda sorun yaşamıyorum. fakat ciddi yokuşlarda çok yoruluyorum yarısında kesiliyorum, yaşımında etkisi olabilir gibi geliyor :) ama araştırmama göre 21 vites yetersiz kalıyor shimano megarange 14-34 MF-TZ31 ruble değişiminin yokuşlarda rahatlatacağı bilgisine ulaştım, mevcut donanım üzerinde başka makul başka ne gibi yükseltmeler yapabilirim, arka aktarıcım bu ruble için yeterli olur mu ? ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. Saygılarımla
Bisikletin Teknik donanımı!
Kadro : 6061 Alloy Frame
Maşa: Rigit
Aynakol: Shimano FC-TY501
Ruble: Shimano MF-TZ21
Vites Kolu: Shimano Altus ST-EF500 7X3
Arka Arttırıcı: Shimano Altus RD-M310-L
Ön Arttırıcı: Shimano Altus FD-TY510
Zincir: KMC-Z51
Fren: V-Brake Alloy
Orta Göbek: Kaset KL-08A
Pedal: HF893 Alloy
Hazne: SF-A223A Alloy Rulmanlı
Jant: Starrims J19SZ
Selam, ayni bisikletten bende de var ve 34 rubleden taktırdım. Arka aktarici ve zincir kurtardi, zaman zaman ses yapsa da yokuşlarda farkedilir bir etkisi olduğundan umursamıyorum. Sadece arka 1. ve 2. dişli arası geçişlerde ara bir dişli ihtiyacı hissediliyor. Alakası olmayabilir ama arka vites ayarlarım çabuk bozuluyor ve aktaricidaki vidadan ince ayar yapmam gerekiyor zaman zaman. Tavsiye eder miyim ederim ama ilave bir müdahale olduğunu hissettiriyor.

Selamlar, bugün yine vites ayarim sürüşteyken bozuldu ve mega dişliye geçmedi, dönüşte yapayim derken iyice bozdum. Vites kolu boşa itmeye başladı ve zincir 4. dişlinin üstündeki büyük dişlilere çıkmaz oldu. (Bu işleri pek bilmiyorum ama kurcalayarak öğrenmeyi de severim) Çaresiz bir vaziyetteyken ince ayar vidasinin çok açık olduğunu farkettim. Daha önceden bu vidanin çalışma prensibini bilmedigimi anladım. Kabloyu gerdirmek için dönen parlak kısmın üzerindeki plastik vida yaylıymış, parlak kismin üstüne getirip dönme işlemini yaptiktan sonra tekrar eski yerine dönüyormuş. Gevşetmek için ters yöne döndürdüğümde aslında boşa dönüyormuş. Bu yuzden de vidayı sonuna kadar açmışım daha fazla da sıkıştıramadiğimdan aktarıcı mega dişliye yaklaşamiyormuş. Ters yöne döndürmek için yukarda bahsettiğim gibi plastik ayar vidasini parlak kismin üstüne (yani kablonun ucuna) getirip döndürerek kabloyu gevsettikten sonra teldeki fazlalığı da alyan anahtarla açıp, pense ile çekip aldım. Vites sınır vidasını da deneme yanilma ile ayarladım ve "puf" sonuç harika! Koldan her vites için zinciri, karşılık gelen dişliye aldığım gibi, ses de tamamen gitti. 15dk deneme sürüşü yaptım ve sonuçtan çok memnun oldum. Sizlerle de paylaşmak istedim. Sonuç olarak yukarıdaki mesajımin son iki cümlesini geri alıyorum arkadaşlar. Şuan için tam randıman alacağım gibi (yarın daha uzun mesafe 40km gibi deneyeceğim, sonucu yazarım) Mega ruble taktırmayi düşünen arkadaşlar, iyi bir bisikletçi veya kendisinin yapacağı Iyi bir ayar ile sorunsuzca bu rubleyi kullanabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cimlikaya
Stok gelen deore göbekli jant setini crank brothers cobalt 2 ile, stok gelen rockshox recon maşayı rockshox reba rl 120mm ile değiştirmiştim 2018 yılında. Stok gelen M8000 grup setimle kullanmaya devam ediyorum cağnım bisikletimi.
B1ADD69E-A274-4ADD-BC07-C211BE7CF9F7.jpeg

Selamlar, bugün sabah 37km sürüşünde herşey yolundaydi, ruble ve vites sistemi sorunsuzca ve sessizce çalıştı, akşamdan gidon ve sele ayarlarında da ufak oynamalar yapmıştım. (Bu aralar bike-fit yazıları okuyup, videolarını inceliyorum) Aralıksız 3.günüm ve 35-40km arası her sürüş. Dün yorulduğum kadar yorulmadim bugün. Her turda ayni yeri bir yüksek vites ile çıkmak mutlu ediyor beni. Yakinda mega dişliye ihtiyacım olmayacak bu gidişle. Selamlar

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Stok gelen deore göbekli jant setini crank brothers cobalt 2 ile, stok gelen rockshox recon maşayı rockshox reba rl 120mm ile değiştirmiştim 2018 yılında. Stok gelen M8000 grup setimle kullanmaya devam ediyorum cağnım bisikletimi.
235920 dosyayı görüntüle
Güzel bir güncelleme yapmışsınız. İnişlerde eminim daha agresif olmuştur. Bir de hidrolik sele borusu ile küçük bir iniş canavarınız olabilir :)

Arkadaşın biri Carraro 052 ile benim mosso cavalier sora ile takas etmek istiyor sizce ediyimmi arkadaşlar ?

@Nevfell carraroda yeni seri tiagra varsa edebilirsin mantıklı olur. Bisiklet de sana uyuyorsa tabi.

• Beğen
Tepkiler: proxyminee
@Nevfell carraroda yeni seri tiagra varsa edebilirsin mantıklı olur. Bisiklet de sana uyuyorsa tabi.
Linkini atıyim abi bu dediğim bisiklet (link)

Benim mosso daha 3 4 aylık o biraz eski sanırım resimlere bakınca öyle gördüm yinede tavsiyelerinizi bekliyorum.

Benim ilanımda bu : (link)

@Nevfell Bisikletler arasında çok fark yok. Kullanılmış Tiagra'yı sıfır Sora'ya tercih etmek çok mantıksız. Tiagra sette sadece bir fazla vites var, 105 olsaydı belki. Ayrıca Tiagra Sora'dan daha ağır. Boyları da aynı bisikletlerin. Tam olarak neden takas yapmak istiyorsunuz? Buradaki ilanda karbon bisiklet bulduğum için satıyorum yazmışsınız, o bisikleti almayacak mısınız?

• Beğen
Linkini atıyim abi bu dediğim bisiklet (link)

Benim mosso daha 3 4 aylık o biraz eski sanırım resimlere bakınca öyle gördüm yinede tavsiyelerinizi bekliyorum.

Benim ilanımda bu : (link)
Yalnız tiagra da 12 28 ruble var , sende 11 32 , 32 yokuşlarda işini kolaylaştırır. Yokuş performansın kötü ise gerek yok. Ama zaten 32 kullanmıyorum diyorsan . Hem tiagra sete geçersin. Hemde cavalierdeki 2.5 kg jantlardan kurtulursun

• Beğen
Yalnız tiagra da 12 28 ruble var , sende 11 32 , 32 yokuşlarda işini kolaylaştırır. Yokuş performansın kötü ise gerek yok. Ama zaten 32 kullanmıyorum diyorsan . Hem tiagra sete geçersin. Hemde cavalierdeki 2.5 kg jantlardan kurtulursun
Özellikle jantların ve lastiklerin ağırlığı diğer parçalara göre çok daha önemli çünkü ağır bir tekerlek sadece doğrusal ivmelenmeye karşı değil aynı zamanda tekerin dönüş hareketi nedeniyle açısal ivmelenmeye karşı da daha yüksek bir (link) oluşturuyor.

• Beğen
Aynı mantıkla 1-2 kilo daha hafif bisiklet almanın da etkisi yok denecek kadar az :)
Konu o değil. Ağırlığın dönüyor olmasının etkisi abartıldığı kadar değil. Ayrıca evet, çok rakımlı sürüşler yapmıyorsanız aero etkilerin yanında ağırlık çok önemli değil.

Bu podcast bölümünü tavsiye ederim:

(link)

Şunu hep merak ediyorum; 2 kg verip aynı bisikletle yapılanla, aynı kiloda olup bisikleti 2 kg hafifleterek yapılan performans arasında fark var mıdır? Toplam kilo da 100 olsa mesela...

@Nevfell Bisikletler arasında çok fark yok. Kullanılmış Tiagra'yı sıfır Sora'ya tercih etmek çok mantıksız. Tiagra sette sadece bir fazla vites var, 105 olsaydı belki. Ayrıca Tiagra Sora'dan daha ağır. Boyları da aynı bisikletlerin. Tam olarak neden takas yapmak istiyorsunuz? Buradaki ilanda karbon bisiklet bulduğum için satıyorum yazmışsınız, o bisikleti almayacak mısınız?
Bana söz verdiydi şimdi sahibinde yayindan kaldirildi diyor o bisiklet bende merida reacto 105 setli bisikletlere bakiyorum inanilmaz hoşuma gidiyo bu bisikletler ama 10bine koyanlar var.. Bu sora setli yeni bisikletimi ilana koydum onuda satip 5binde bende var 2de kredi çekip alsammi diyorum sizce iyimi bu bisiklet ?

Şunu hep merak ediyorum; 2 kg verip aynı bisikletle yapılanla, aynı kiloda olup bisikleti 2 kg hafifleterek yapılan performans arasında fark var mıdır? Toplam kilo da 100 olsa mesela...
Abi işte belli bir yağ oranına eriştikten sonra verdiğin kilolar kaslarından da gitmeye başlıyor o yüzden bisikleti hafifletmek daha iyi oluyor ama toplamda 100 kilo olunuyorsa bence arada fark yok.
Benim de mesela hafif bisiklet peşinde koşacağıma göbeğimi eritmem kendi açımdan daha faydalı olur ama bizde de aynı zamanda hem yeme içme hem de bisiklet tutkusu olunca böyle oluyor :D

Arkadaşlar bu bisiklet alınırmı sizce darbe var vites kolunda ama sizde bir baksaniz ucuzda geldi (link)

Geri