Scudo Sports

Bisiklet yükseltmek

Scudo
Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Rica ederim. Dedigim gbi sadece 9lu ruble alarak bile cozersin işi ama daha şekil olsun paramda var dersen ikinci el filan 9 lu sag vites kolu da alarak bisikleti uyguna 9 vitese yukseltirsin.

Rica ederim. Dedigim gbi sadece 9lu ruble alarak bile cozersin işi ama daha şekil olsun paramda var dersen ikinci el filan 9 lu sag vites kolu da alarak bisikleti uyguna 9 vitese yukseltirsin.
Sadece 9 lu ruble ile bu işi çözeceğim kol alacak para yok maalesef zaten hız da yapmıyorum 11 li dişliyi yüzde 5 felan kullanmışımdır. Önemli benim için gezmek keyif almak.😁 Çok sağolun

@trainspotting35 gölgeleriiin gücü adınaaaa...hii..menn...hocam pozisyon tam olarak öyle, bir titrek eksik...🐅

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Arkadaşlar herkese merhabalar.
Sedona 410 bisikletim var frenlerimi değiştirmek istiyorum. Fren bacağı ve papuç önerileri ve tecrübeleriniz nelerdir. Teşekkürler.
Ben Deore lx fren seti toplamıştım.1 sene önce maliyeti 250 ye gelmişti (ayaklar 2. el,kollar sıfır) gayet de memnunum parasının karşılığını veriyor ki kaç sefer ucu ucuna frenle durarak beni kaza yapmaktan alıkoymuştur
IMG_20190511_134331.jpgIMG_20190512_195225.jpg

Merhaba arkadaşlar , bu konuda bisikletime yapacağım apteytleri zamanla paylaşmak için açtım. Konu zamana yayılacak onu baştan söyleyim.

İlk yaptığım apteyt rubena rapid lastikleri , michlen xrc mud ile değiştirmek olmuştu.
IMG_20191020_175236-1.jpg

Ayrıntılar için (link)

Ardından ise vites kollarını Shimano St-EF 51 ile değiştirdim. Geçen sene Çinden 70 liraya aldığım bu kollarla ilk başta geçinemesekte sonradan yaptığım bir iki düzelme ile hiç bir problemim kalmadı. Videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

İlerleyen zamanlarda bisikletimi 12-13 yaşında olmanın ilerleyen yıllarda karşıya çıkardığı bir problemle karşılaştım. Kısa sele borusunu yüksekte ne kullanırsanız ne olur ? Videosunda bunu anlatmıştım .
Çözümüyse 40 cm uzunlukta 25.4 mm çapında yeni bir sele borusu almakta buldum.

Bu kadarla bitti mi tabiki de hayır.
Yeni kablo, tel. Ön aktarıcı , aynakol , orta göbek değişimi , arka amortisör değişimi , ruble değişimi , boya işlemi yapmayı düşünüyorum . Bunları yapana kadar elbette sürüyor olacağım .
Bazıları vardır acayip para döker lakin binmeye kıyamaz . Ben öyle biri değilim arkadaş , binerim gezerim.
Arkadaşlar 7-8 senedir markasını bilmediğim bir aynakol ve iki kenarında bilye olan ortasından bir mil geçen orta göbek kullanıyorum. Bu ikiliden bıktım artık. Aynakol yamuk , orta göbek her 3-4 aya bir bilye dağıtıyor. Değiştireceğim sizin anlayacağız.

Aynakol olarak: (link)
Fc-TY 501
Orta göbek olarak ise :
(link)
BB-un26
Almayı düşünüyorum. Lakin bunların ölçüsünü neye göre tercih etmeliyim . Orta göbekteki çap olayını anladım. Lakin aynakol 170 mm orta göbek 122.5 mm ? (Error 404 hacı beyin yokk) Nasıl oluyor

@mariokaldato abi sen ne dersin ?

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Keşke bisikletinin bütününü görebilseydik. Yükseltmeye ihtiyaç var mı, yok mu, değer mi, bir fikir beyan edebilirdik.

Kolay gelsin. Bende yeni başladığım zamanlar sıfır parçalarla hiç değmeyecek yükseltmeler yapmıştım. Sonradan ikinci el uygun parçaları toplaya toplaya çok güzel bir bisiklet dizdim. Daha sonra onu satıp hep istediğim türden bir bisiklete geçiş yaptım. Sıfır almanızı tavsiye etmem. Mesela birkaç güne elime Truvativ firex aynakol ve gpx göbek geçecek. Tourney aynakola ve karemil göbeğe yapacağınız masrafa yakın bir fiyattan bırakabilirim. Bisikletin kalanını toplarken yardım etmekten de mutluluk duyarım.

Apgıreyt (Upgrade) yerine güncelleme veya yükseltme deseydin daha anlaşılır olurdu.

Keşke bisikletinin bütününü görebilseydik. Yükseltmeye ihtiyaç var mı, yok mu, değer mi, bir fikir beyan edebilirdik.
Çelik kadro çift amörtisörlü , çocuklara ilk alınan bisikletlerden , zaten bana da 13 yaşında iken alınmıştı. Fotoğrafını ekleyim bir ara. Shimano set vardı üstünde bisikleti sevmemi sağlayan büyük etmenlerden biri.
Kolay gelsin. Bende yeni başladığım zamanlar sıfır parçalarla hiç değmeyecek yükseltmeler yapmıştım. Sonradan ikinci el uygun parçaları toplaya toplaya çok güzel bir bisiklet dizdim. Daha sonra onu satıp hep istediğim türden bir bisiklete geçiş yaptım. Sıfır almanızı tavsiye etmem. Mesela birkaç güne elime Truvativ firex aynakol ve gpx göbek geçecek. Tourney aynakola ve karemil göbeğe yapacağınız masrafa yakın bir fiyattan bırakabilirim. Bisikletin kalanını toplarken yardım etmekten de mutluluk duyarım.
Turativ firex aynakol ve gpx göbek mi ? İlk defa sizden duydum . Teklifiniz için teşekkürler.
Sizi az çok tanıyorsam bu aynakol tek yapraklıdır muhtemelen
Apgıreyt (Upgrade) yerine güncelleme veya yükseltme deseydin daha anlaşılır olurdu.
@mariokaldato abimizden örnek alıyorum . Türkçeleştirme konusunda baya iyidir kendisi.

@MAERKEK kadroyla özel bir bağınız yoksa(gördüğüm kadarıyla var) ilk kadroyu değiştirmeniz daha iyi olur. Tekli sistem bana göre değil. Aynakol aldığım setle beraber geliyor. Benim ihtiyacım olmayacak. Şöyle bir şey Screenshot_20200311-235011.png

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@MAERKEK kadroyla özel bir bağınız yoksa(gördüğüm kadarıyla var) ilk kadroyu değiştirmeniz daha iyi olur. Tekli sistem bana göre değil. Aynakol aldığım setle beraber geliyor. Benim ihtiyacım olmayacak. Şöyle bir şey 220852 dosyayı görüntüle
Kadroyu sevdiğim doğrudur. Ben öyle aşırı dağ tepe gezen biri değilim genelde şehir içinde kaldırımdan atlamak gibi aktivilerim var , bu yüzden ne kadar ucuza bu güncelleme işini halledirim kafasındayım.

Üst seviyeye bir şey takacak olsam , sizin dediğiniz yaparım.
Bu göbeğin uzunluğu benim kadro ile denk gelir mi acaba yarın bir ölçeyim kaç mm olduğunu bakayım .

IMG_20200314_155551.jpg
Bisiklet bu .
@Mustafa Zeybek 122.5 - 68mm imiş ölçtüm.
Shimano' ya geçirsem tamamen 300 lira falan tutuyor

• Beğen
Tepkiler: alper2508
:snzdglsn:

Çok güzel. Geliştirdikten sonra harika bir bisiklet olacağına eminim

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
:snzdglsn:

Çok güzel. Geliştirdikten sonra harika bir bisiklet olacağına eminim
İyi mi diyorsun kötü mü diyorsun anlamadım ya sağol . Serkan abi

Benim ki zevk işi, bu kadar yükseltme değer mi değmez mi onu düşünüyorum . Kararsızım

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@MAERKEK gelir durumunuzu vs bilmiyorum ama bu bisikleti yükseltmenin mantıklı olmadığını siz de biliyorsunuzdur. ayrıca üstüne takacağınız hiçbir şeyi taşımayacak bir bisiklet olacak. Şimdi jant setini yükseltelim desem, v frenli jant seti bulmamız gerekecek mesela. Bir şey dikkatimi çekti; ön lastik ters mi takılmış?

@Mustafa Zeybek harbi doğru ya ters takmışım bir öğrenemedim bu olayı ters çevirince karıştıyorum . Dediğinize katılıyorum. Gittiği yere kadar gitsin. Şehir içi ihtiyacımı görsün diyorum. Güncellemeleri en aşağı seviyeden yapacağım.

V-frenli jant seti bulmak çok zor. Bu yüzden 70 liraya alüminyum jant aldım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ghost se 1000 mtb bisikletim var.Eski suluğunun yerine 60 TL ye elite termal suluk ,eski pedalın yerine 130 TL’ye welgo pedal 1.95 cst lastik yerine 200 TL’ye maxxis 26 1.65 lastik Aldım.Ayrıca bunlara ek olarak xlc nin gidon yükseltme aparatı ,vidalı gidon kelepçesi basit bir Alyan takımı ve fonte bredli Elcik düşünüyorum .Geriye birşey kalmıyor.ilerde bunu satıp Scott metrix serisi ya da sub cross serisi düşünüyorum 😉

Geri