gokhankoc
Aktif Üye
- Tepki
- 278
- İsim
- Gökhan Koç
- Bisiklet
- Specialized
Hep eğitimden bahsediliyor, cahil deniliyor, diğer ülkerlerin kültürlü halkı deniyor vs. vs. Arkadaşlar sanmayınız ki diğer ülkelerde kurallara uyanlar olağanüstü kültürlü, hepsi öğretimin (eğitim demiyorum) en yüksek mertebesini almış, tamamına yakını melek. Hayır efendim olay bu değil olay "ceza". Bizim kanunlarımız var, uygulamamız hiç yok veya yerine ve insanına göre. Avrupanın hemen her ülkesinde bulundum, uzakdoğuda sadece Kore, kuzey Amerika (Kanada ve ABD) olmak üzere bir çok ülkeye iş ve gezme amaçlı seyahatlerim oldu. Özellikle Almanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Fransa, Kanada ve ABD'de onbinlerce km araba kullandım. Hiç kırmızı ışıkta geçmedim, hız sınırını aşmamaya çalıştım (Almanya'da çoğu otobanda pratik olarak hız sınırı uygulanmaz), arabada el gazı (cruise kontrol) varsa kullandım, park edilmezlere park etmemeye çalıştım bunları neden yaptım? Çünkü bunlara son derece dikkatli şekilde uymaya çalışmama rağmen Almanya'da takriben toplam 800 € (hız sınırını aşma, hatalı sollama, cep telefonuyla konuşma), İtalya'da yaklaşık 400€ (tamamına yakını park cezası), ABD 'de 1 ay önce 35$ (domestiklerin park yerine park etme) cezaları yedim. Almanya otobanında sürat cezasını Hollanda'dan Almanya'ya gece yarısı girip farkında olmadan yaklaşık 80 km polis tarafından takip edilerek sonunda bir de donuma kadar üst araması yapılması sonucunda eh bari sürat cezası keselim dediklerinde yedim. Akıllandım mı akıllandım çünkü tıkır tıkır bu paraları ödedim. Türkiyedeki gibi araç kullansaydım (ki kurallar uymaya gerçekten dikkat ederim) bu cezaların 20-30 katını kesin yerdim. Belki de hapise girip sürünürdüm. Bir arkadaş bahsetmiş bizim milletin amacı çalışmak değil para demiş. %100 katılıyorum. Para tüm dünyada kişiler için önemli. E bu önemli parametreyi cebinden tırtıklarsanız buna karşı savunmaya geçecektir. Özet olarak eğer cezalar uygulanırsa özellikle de milletin cebinden para çıkmaya başlarsa (bakınız EDS kameraları olan yerlerde kaldırım taşı olmadan çizgi takip edilebiliyor), kişilerin canı maddi olarak acırsa bu işler engellenir. Çok sık ziyaretime gelen bir müşterim (Alman) Türkiye'ye ayak basınca kiraladığı arabada artık bizim gibi korna çalıyor, park yasağı tabelasını dinlemiyor, bakarsınız belki birkaç sene sonra kırmızı ışıkta da geçmeye başlar.
Yazdıklarımı şöyle bir okudum da trafik terörü hakkında çözüm önermişim mangalcılarla ilgili çözümüm yok. Sonbaharın gelmesini bekleyeceğiz
Yazdıklarımı şöyle bir okudum da trafik terörü hakkında çözüm önermişim mangalcılarla ilgili çözümüm yok. Sonbaharın gelmesini bekleyeceğiz