Scudo Sports

Bisiklet yolu yerine bisiklete saygı istiyoruz.

Nerede bisiklet kullanmak istersin?

• Bisiklet yolu

• Yolun gittiği her yer.

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Hep eğitimden bahsediliyor, cahil deniliyor, diğer ülkerlerin kültürlü halkı deniyor vs. vs. Arkadaşlar sanmayınız ki diğer ülkelerde kurallara uyanlar olağanüstü kültürlü, hepsi öğretimin (eğitim demiyorum) en yüksek mertebesini almış, tamamına yakını melek. Hayır efendim olay bu değil olay "ceza". Bizim kanunlarımız var, uygulamamız hiç yok veya yerine ve insanına göre. Avrupanın hemen her ülkesinde bulundum, uzakdoğuda sadece Kore, kuzey Amerika (Kanada ve ABD) olmak üzere bir çok ülkeye iş ve gezme amaçlı seyahatlerim oldu. Özellikle Almanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Fransa, Kanada ve ABD'de onbinlerce km araba kullandım. Hiç kırmızı ışıkta geçmedim, hız sınırını aşmamaya çalıştım (Almanya'da çoğu otobanda pratik olarak hız sınırı uygulanmaz), arabada el gazı (cruise kontrol) varsa kullandım, park edilmezlere park etmemeye çalıştım bunları neden yaptım? Çünkü bunlara son derece dikkatli şekilde uymaya çalışmama rağmen Almanya'da takriben toplam 800 € (hız sınırını aşma, hatalı sollama, cep telefonuyla konuşma), İtalya'da yaklaşık 400€ (tamamına yakını park cezası), ABD 'de 1 ay önce 35$ (domestiklerin park yerine park etme) cezaları yedim. Almanya otobanında sürat cezasını Hollanda'dan Almanya'ya gece yarısı girip farkında olmadan yaklaşık 80 km polis tarafından takip edilerek sonunda bir de donuma kadar üst araması yapılması sonucunda eh bari sürat cezası keselim dediklerinde yedim. Akıllandım mı akıllandım çünkü tıkır tıkır bu paraları ödedim. Türkiyedeki gibi araç kullansaydım (ki kurallar uymaya gerçekten dikkat ederim) bu cezaların 20-30 katını kesin yerdim. Belki de hapise girip sürünürdüm. Bir arkadaş bahsetmiş bizim milletin amacı çalışmak değil para demiş. %100 katılıyorum. Para tüm dünyada kişiler için önemli. E bu önemli parametreyi cebinden tırtıklarsanız buna karşı savunmaya geçecektir. Özet olarak eğer cezalar uygulanırsa özellikle de milletin cebinden para çıkmaya başlarsa (bakınız EDS kameraları olan yerlerde kaldırım taşı olmadan çizgi takip edilebiliyor), kişilerin canı maddi olarak acırsa bu işler engellenir. Çok sık ziyaretime gelen bir müşterim (Alman) Türkiye'ye ayak basınca kiraladığı arabada artık bizim gibi korna çalıyor, park yasağı tabelasını dinlemiyor, bakarsınız belki birkaç sene sonra kırmızı ışıkta da geçmeye başlar.
Yazdıklarımı şöyle bir okudum da trafik terörü hakkında çözüm önermişim mangalcılarla ilgili çözümüm yok. Sonbaharın gelmesini bekleyeceğiz:agla:

Scudo
Sadece yollarda arabaların bize saygı göstermesi değil, insanlarında biraz saygı göstermesini bekliyorum. Kaldırımlar insanlar için eve bunu hepimiz biliyoruz, ama bisikletliye saygı gösterilmediği için biz de doğal olarak kullanıyoruz. Son zamanlarda bazı gençlerin kenara çekilelim yol verelim bisikletlilere dediklerini duyuyorum, kaldırım onların tabii ancak böyle yapmaları hoş bir davranış. kendi adıma öyle yaptıklarında çok teşekkür ediyorum. Sahil de özellikle bisiklet ve yaya yolunu ayırmışlar. Bisiklet yolundan yürüyor, arkasından zil çalıp yol istediğinde dönüp tip tip bakan insanlar var. Daha nerede yürüdüğünü bilmeyenler.

Lütfen bisikletlilere biraz daha saygı gösterin. Yollar sadece sizin değil, bizde varız.

Sadece yollarda arabaların bize saygı göstermesi değil, insanlarında biraz saygı göstermesini bekliyorum. Kaldırımlar insanlar için eve bunu hepimiz biliyoruz, ama bisikletliye saygı gösterilmediği için biz de doğal olarak kullanıyoruz. Son zamanlarda bazı gençlerin kenara çekilelim yol verelim bisikletlilere dediklerini duyuyorum, kaldırım onların tabii ancak böyle yapmaları hoş bir davranış. kendi adıma öyle yaptıklarında çok teşekkür ediyorum. Sahil de özellikle bisiklet ve yaya yolunu ayırmışlar. Bisiklet yolundan yürüyor, arkasından zil çalıp yol istediğinde dönüp tip tip bakan insanlar var. Daha nerede yürüdüğünü bilmeyenler.

Lütfen bisikletlilere biraz daha saygı gösterin. Yollar sadece sizin değil, bizde varız.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@CandanC

Kaldirima araç parketmekte yasak , ama bunun önüne geçemiyoruz mesela ? Sigaraya karşı olanlar bisikletin yanında olanlardan fazla. Bunun cezası insanları caydırıyor. Ayrıca sagliga zararli v.s diye heleki herkesin ailesinden en az bir kişi akciğer kanserinden ölmüştür insanların duyarlılıkları başına gelince geliyor. Açıkçası şu durumda çocuğum olda okula göndermeye içim elvermez. Her öğretmen kafasına göre , öğretmenlere ne diye güveneyim ? Cok septik görünüyorum dışarıdan , ama düzelmemiz için bir 10 sene daha var. Ne proflar var çöp kutusuna para koyan okumakla bir şey öğrenilmiyor , terbiye ailede verilir (biliyorsunuz).

He bu arada eğitim yaşı 5 oldu

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@Zekeriya Çab

Bu dediğiniz birim İzmir'de Karşıyaka'da kuruldu, adı da yanlış hatırlamıyorsam Beyaz Kırlangıçlar. Bisikletli polislerden oluşuyor ve hatalı olan tüm araçlara cezayı yazıyor. Buna bisiklette dahil sonuçta nasıl karşı tarafı suçluyorsak bizim aramızda da kurallara uymadan sürenler mevcut.

@Zekeriya Çab
İster misin Belediyeler zorunluluk getirsin:)
"
Motorsuz Taşıtların Tescili
Madde 35- Karayolları Trafik Kanunun 22 nci maddesi (d) bendi uyarınca gerekli görülmesi halinde belediyelerce tescili yapılacak motorsuz taşıtlar için aşağıdaki esaslar uygulanır.
a) Taşıt sahiplerinin kimlikleri ve taşıtların cins ve özelliklerinin kaydedildiği bir defter tutulur.
b) Her araç için, tescil ve trafik belgesi tek belge olarak düzenlenir ve “Tescil Belgesi” adı altında taşıt sahiplerine verilir. (Ek:8)
c) Bu araçlardan bisikletlerin plakaları 10x15 santimetre, hayvanla çekilen ve elle sürülenlerin 15x20 santimetre en ve boyunda olur ve saçtan veya uygun bir maddeden yapılır.
Tescil plakalarının zemini beyaz, harf ve rakamları siyah renkte olur, plaka numaraları belediyelerce belirlenir ve taşıtların arkalarına takılır.
Belediyelerce tescili zorunlu kılınan araçların belge ve plaka alınmadan trafiğe çıkarılması yasaktır.
Bu araçları sürenlerin belgeleri ve belgelerinde gösterilen şartlara uyup uymadıkları belediye trafik birimlerince de denetlenebilir."

Ben çocukluğumdan hatırlıyorum. Plakalı bisiklet görmüşlüğüm vardır.

@Antecurs Aslında insanlarada plaka çakacaksın. Neyse sakinim :D

Emirgan bisiklet yolu kac km ve bisikletli gercekten ezildimi

@s1nan_guv Emirgan'da ezilen bir bisikletli bilmiyorum zaten orada ölme tehlikesi olmayacak kadar yavaş trafik. Ama Kadıköy'de 2-3 sene önce sahil yolunda asfaltta giderken araba tarafından öldürülen bisikletlinin mahkemesinde sonuç bisiklet yolu varken asfaltta olmasından dolayı katil beraat ettiğini okumuştum.
Geçen arabama park yerinde çarpmışlar mobese olduğundan şikayette bulundum polis daha sabah Barbaros Bulvarında bisikletliye çarpıp kaçmışlar adam hastanede canıyla uğraşıyor sen arabanın kapısı diyorsun dedi ver kaskoya yapsınlar diye fikirde beyan ediyor ama ortada arabayla doğru düzgün manevra yapamayan bir söför olduğu gerçeğini düşünmüyor yarın başka bir arabanın yanında duran çocuğu iki arabanın arasında sıkıştırma olasılığı yüksek bulalım şu Adam'ı demiyor.

@Zekeriya Çab bu ülkede adalet yok suçlular dışarda suçsuzlar içerde dışarda içerde 5 deli dışarda 95 deyince beni taşlıyorlar.

emekli hakim bir avukat bu ülkede adalet olmadığını söylüyor. suçsuzların para cezası yada 7 yıla kadar aldığı cezalarda her türlü suçu işleyip defalarca serbest bırakılıp dışarı çıkabildiğini söylüyor suçsuzların da içerde olduğunu anlatıyor. profesör doktor da içerde 5 dışarda 95 deli olduğunu anlatıyor ben aynısını söyleyince neden türkiyeyi kötülüyorsun hede hödö oluyoruz. ordinaryus profesör mü olmak lazım ne yapmak lazım.

neden yargıçlarımız bütün takdir haklarını sanığa daha az ceza verme yönünde kullanıyor, sanık mahkeme salonuna kravat takarak gelmişse ve yüzünde sahte bir pişmanlık ifadesiyle oturuyorsa bu cezasında ciddi bir indirim sağlıyor.
Birkaç gün evvel Samsun da çok sevilen ,çalışkan bir cerrah görevi başında bir psikopat tarafından öldürüldü ve bu adi varlık 2008 yılında işlediği silahla yaralama suçundan dolayı "tekrar suç işlemeyeceğine dair oluşan vicdani kanaat" sebebiyle salıverildi ve işte bugün vakti zamanında o canavara ödettirilmeyen bedeli o çalışkan ve iyiliksever doktor ödedi.
Zalimi cezalandırırken merhamet göstermek onun zulmüne ortak olmak demektir.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Atilla G. Siz İstanbul'da yaşayan biri olarak buna isyan ediyorsunuz, ya biz ne yapalım? Ankara da araç sürerken (Bakın henüz bisiklet demiyorum bile) nerede sizi sıkıştıran, bomboş yolda arkada flaşörlerle sizi taciz eden, arka tamponunuza yaslanıp sizinle birlikte araç süren ne kadar sürücü varsa hepside 34 plakalı araçlar. Elbette istisnalar vardır ki ben henüz rastlamadım.Bisiklete saygı konusuna değinmiyorum bile. 50 cm yanınızdan geçmekten tutunda size kendi gibi araç muamelesi yapanlarımı aramazsınız. Bu nedenle İstanbulda bisiklet süren arkadaşlara bence madalya takmak gerek.Cansiperane yapıyorlar bunu.

@Boran06

Araç plakası 34 ama içindeki sürücü büyük ihtimal Ankaralıdır...

Yorumların bundan sonrası alıntıdan bağımsız.

Her ne kadar İstanbul'da trafikten şikayet etsek de İstanbul dışına çıktığım anda trafik alışkanlıkları tepetaklak oluveriyor. Kendi adıma bunlara İzmir de, Ankara da dahil diyebilirim. Yine bisiklet farkındalığı metropollerde nispeten en iyi il İstanbul; ben en iyi diyeyim siz en az kötü diye de anlayabilirsiniz.

Geri