Scudo Sports

Bisiklet yolu vs. yollarda güvenli bisiklet

Hangisini tercih ederdiniz?

• Bisiklet yolu

• Yollarda Güvenli Bisiklet

• Toplam katılım
    71
Araçlar yola sığmayıp kaldırımlara taştığı ve yayalarda kaldırımlara sığmayıp bisiklet yollarına taştığı için yollarda güvenli bisiklet diyorum.

Scudo
Bisiklet ülkemizde yok sayılan bir araç maalesef bana yeşil yanmasına rağmen üzerime neredeyse çıkan araç şöförleri keyfine laf atan/sıkıştıranlar her dakika başımız belaya giriyor maalesef.

Bisiklet yolu gerçekten yolsa güzel :) yoksa insanların yoğun olduğu yerlerde mayın tarlası halini alıyor, köpek gezdirenler, çocuğunu salanlar, kulaklıkla 8 çizerek ilerleyenler, salına salına yürüyenler vs. İzmirde bisiklet yolu olmasına rağmen hergün işe gelip giderken çok büyük bir bölümünü araç yolundan gitmeyi tercih ediyorum. Bisiklet yolundan gidersen kendimi HUGO gibi hissediyorum:p
Eğilmeler, zıplamalar, sağa, sola kaçlar... İçimden 8 e bas 8e demek geçiyor :p

@mehmet ulaş biber gazından sonra şok yaparsan adam bayılır. jobla vurduklarını hissetmez. biber gazından sonra jopla en son şokla :D

@arayanbulur
Dediğiniz bir çözüm olsaydı motosikletler taşıttan sayılırdı şimdiye kadar. Ben en çok motosiklet sürücüleri içinde bu tür emniyet sürücüsü (şahin/yunus) olup da emekli olduktan sonra motosiklet kullananlara acıyorum. Altlarında resmi motosiklet aracı varken sürücüler yol veriyor. Trafikte gerçekten görmeyenler dışında sorun yaşamıyorlar. Ama emekli olunca ormana hoşgeldin durumları oluyor:)

Yani bisikletli polisler bir de ceza yazar ise sürücüler onları görür gerçekten. Ama sadece onları. Videolar koydular arkadaşlar. Bu sadece bize has bir şey de değil. Ve sadece bisiklete has bir şey de değil. Otomobil kullanırken de uygunsuz, trafiği engelleyecek biçimde yola 2. hatta genişse yol 3. şeride parkedenleri, ters yönden gelenleri tüm yolu iki adım yürümemek için "5 dakka yahu" deyip tıkayanları görüyoruz. Bu hep olacak. Ha gelişmişlik düzeyi ve ceza sistemi geliştikçe kademe kademe düzelecektir ama sanmıyorum ki sıfırlansın.

Tabi bir de işin şu boyutu var. Bisiklet yolu geçişe açık bir yol. Peki hız limiti? Yani orası bisiklet yolu diye bisiklet kullanıcılarının da gidebildiği kadar hızlı gitmesi ne kadar doğru? Şehir içinde otomobiller için konulmuş bazen 30 km/s'lik hızlara düşe sınırlamalar varken kontrolsüz bisiklet yolunda 30-40 km/s ile gitmek doğru mu?

Nerede olursa olsun, Bisiklet sürmekten zevk almak istiyorsanız sinirinizi bir yerlerde bırakmanız gerekiyor. Unutmayın yaşıyor ve zevk alıyor olmak, haklı ama yaralı/ölü olmaktan iyidir.

geçen gün de yolda giderken bebek arabası süren anne teyze hala yenge yada neyse elindeki telefonla uğraşırken bebek arabasınıda farketmeden üstüme sürdü. ben durdum sonra beni gördü hiç bişe olmamış gibi arabayı düzeltip telefona bakmaya devam ederek yürümeye devam etti.

@Antecurs

Hocam dediklerinizde haklısınız. Fakat benim demek istediğim diğer konularda üzülerek okuduğum trafik polislerinin olaya duyarsız kalması. Bisikleti bir taşıt olarak görmemeleri. O yüzden onlara göstermeli :D

Büyük şehirlerde özellikle İstanbul gibi çok yoğun trafiği olan şehrimizde trafikte 1 sn bile beklemeye tahammülümüz kalmadı. Sadece bisikletliye değil diğer sürücülere bile saygımız yok. Trafik stresinden dolayı bütün bunları yaşıyoruz. Haliyle bide çekememezlik. Benim ilerleyemediğim yerde bisiklet nasıl gider mantığı..

@chnkrmz
Önlerinde yada arkalarında sessizce duruyorum:p
beni farkettiklerindeki yüz halleri çok hoş oluyor:)

@Serkan B.
ama çok güzel gidiyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Serkan B.
Birde bisiklet yoluna girip benim karşıdan geldiğimi görüp yolunu değiştirmeyen angutlara gıcık oluyorum bunlardan dolayı bıktım artık yolda sürüyorum genellikle.

Haklısın kesinlikle @Fatih Ç.T. ama gel gör ki o hızlı gidenlerin şeridine de giren çıkan olur muhakkak ve hızdan dolayı bu sefer sonuçları daha ağır kazalar da oluşur. @A.Sinan da dediği gibi
@A.Sinan
Çünkü belediye ya da ilgili kamu kurumu ne yaparsa yapsın, insan faktörünün önüne geçmek çok zor. Bazı sürücüler özellikle tehlikeli kavşaklarda dörtlüleri yakıp arkamdan gidiyorlar, benim tehlikeye düşmemem için. Bazısı da geçerken korna çalıp sıkıştırmaya çalışıyor :) İşte eğitimin devreye girdiği yer de burası sanırım...

@Antecurs

doğruluğu ve güvenli sürüşe olan etkisi tartışılır ama trafik kurallarına göre yasak olduğunu söyleyebilirim. Trafikte motorsuz bisikletlerin şehir içi hız sınırı 30km/h şehir dışı 45 km/h. bu da normal araç yolunda sağ şerit kullanılırken olan sınır, bisiklet yolu için ayrım var mı bilmiyorum.

(link)

İstanbul'da sahil şeridindeki bisiklet yolları çok yetersiz/kalitesiz. Deniz kenarındaki bisiklet yolu çoğu zaman yaya işgali altında oluyor, sahil yolunun yanındaki ise sürekli otopark girişleri ile veya park eden araçlarla kesintiye uğruyor ki kaldırım iniş-çıkışlarındaki rampaların önüne park eden denyolardan bahsetmiyorum bile. İşten dönerken sahildeki bisiklet yolunu kullandığım zamanlarda bir çocuğa çarpıp takla atmıştım, çocuğun dudağı patlamış, ben de bir iki morluk ve bere ile atlatmıştım. O gün bugündür bisiklet yolunu kullanmıyorum. Yollarda güvenli bisiklet daha makul.

Lakin burada iğneyi kendimize, çuvaldızı diğerlerine batırmamız gerek. Toplumda değişimden, gelişimden, medeniyetten ve medeniyetsizliğimizden yakınıyoruz; tamam, hepinize hak veriyorum. Kat etmemiz gerek çok yol ve mücadele etmemiz gereken çok çok fazla insanımsı organizma var. Peki biz ne kadar dikkatliyiz? Araç sürücülerine ve yayalara karşı ne kadar saygılıyız? Ne kadar sabırlıyız?
Bazı bisikletçi arkadaşların trafikte her şeyi yapabilme hakları var gibi kullandıklarına şahit olmuşuzdur. Yetmezmiş gibi bisikletçinin kendilerinin haklı olduğu düşüncesiyle etraflarına küstahça ve saygısızca ağız dalaşına girmeleri hiçbir şeyi değiştirmeyecektir (biber gazı ve elektrikle işkence de aynı şekilde).
Toplumu değiştirmek öyle kolay iş değil. İnsan önce kendisi değişecek; doğru bildiğine, olmasını istediği hayata sıkı sarılıp o şekilde yaşamaktan vazgeçmeyecek. Trafikte kendine nasıl davranılmasını istiyorsa diğer şoförlere ve yayalara aynı şekilde davranacak, nezaketinden & saygısından taviz vermeyecek ki farkındalık oluşturabilsin.

Not: Araçların sıkıştırması, bisiklet yolu ihlalleri ve bizim yaşadığımız her sorun Londra'da, Paris'te ve bilumum bisiklet kültürünün benimsemiş avrupa kentlerinde de yaşanmakta. Kendi milletinizi, memleketinizi eleştirin lakin için boş kalıplarla "onco bozom ülkodo olor bo!" demeyin. ayıp.

Kişisel Not: Az önce trafikte pedallayıp geldim. Bu kadar uzun yazmayı beklemiyordum nasıl dolduysam artık. Kafa şişirdiysem affola. Eyyorlamam bu gadar. Selametle.

• Beğen
Tepkiler: barisgorgun
Ne bisiklet yolu nede yollar da güvenli bisiklet bence bilinçli sürücüler eğitimli Türk şoförleri=Medeniyet... Gerisi zaten kendiliğinden gelir.

• Beğen
Tepkiler: eren cerciz
bizim burda yüyüş koşu yolu olarak kullanıyor çoğunlukla zaten bi tek bisiklet yolu var o da askeriyenin ordaki her zaman yer verecem diye teker önüne kayıyolar durmak zorunda kalıyorum sinir oluyorum bunada

trafiğe atıyorum kendimi Ankara'da. çok güzel, herşey. slalom yapan araçlar, elkol eden sürücüler, yavaş - hızlı gidenler; sağa sinyal verip sola dönenler; aniden önünüzde fren yapıp duranlar. bunların hepsine alıştım. hatta altıncı bir his bile gelişti ama o mazgallar yok mu o mazgallar. hangi müteahhit hangi akla hizmet yola paralel dözüyor bunların yarıklarını? inanın bilimum akrabalarının kulaklarını çınlatıyorum.

• Beğen
Tepkiler: eren cerciz
Geri