Scudo Sports

Bisiklet yolu artık zorunlu hale geliyor. (anketli)

Sizce bu kanun etkili olur mu?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Bence de bisiklet yolları "cillop gibi"ayrı ve yeni yollar yapılacağına arabaların park etmesi önlenmeli. Ankara'da cadde ve bulvar kenarlarına 2-3 sıra araba park ediliyor. Bence bunun için:

Park belirli yollarda toptan yasaklanmalı hiç kimse, tek sıra dahil park edememeli.

Trafik polislerine yazdıkları ceza başına yüzdelik prim verilmeli.

Cezalar arabanın fiyatı ve yılı oranında artmalı. Yaşlı ve yüksek fiyatlı arabaların cezası daha yüksek olmalı.

Kaldırma park eden-çıkan araçlara kaldırıma çıktığı oranda devlet el koymalı.

Scudo
yaşadığım şehirde toplasanız 1 km'lik bisiklet yolu var. zorunlu olsa nolur olmasa nolur :D

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bisiklet yolları konusu üzerinde hassasiyetle durduğunu düşünüyorum. Daha önce belediyelere teşvikler getirmişti. Şimdide meclisten gerekli yasalar geçti.
Şimdi sıra belediyelerde ve belediyeleri özellikle seçim öncesi sıkıştıracak olan bizlerde...
Anadoluda bu konuda kıpırdanmalar var. Bisiklet yolu projelerini okuyor takip ediyoruz. İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerdede azda olsa birşeyler oluyor. Dön dolaş bizim Ankara’da “tık” yok... Vatandaş olarak sivil toplum örgütleriyle beraber daha çok bastırmamız gerekiyor. Ben bisiklet konusunda gelecek için ümitliyim... İnşallah güzel günleri görürüz...:harika:

Sebep sonuç ilişkisini görmeden çözüm olmaz.

Türkiye gibi bir ülkede maalesef, nasıl yollarda hız sınırlarına uyulmadığı için Kasis yapma zorunluluğu doğuyorsa, Kasis olmadan hız sınırlarına uyulmasını sağlayacak bir sistem işe yaramıyorsa, bisiklet yollarınıda korumanın tek yolu var; tüm bisiklet yollarını kaldırım yada aşılamaz beton/demir direklerle komple yoldan ayırmak. Türkiye'de ne bisiklete ne yoluna saygı yok dostlar. Yapılacak veya var olan yolları bu şekilde korumamız lazım, gerisi-ötesi uzunca bir süre hayal...

Mangalcılar için yeni yaşam alanları, bebek arabaları için yeni güzergah vs vs..Bisiklet yollarını bizden başka herkesin kullandığı kesin..Daha bu hafta 2 mt yaya yolunu kullanmak yerine bisiklet yolunu ısrarla kullanan bir bebekli anne yüzünden sıfır lastiğim yarıldı..

@umutcelik

Bahsettiğin şahıslar "Türk Polisi" değil geneli kırma..Türk Polis Teşkilatı Atatürk döneminde temiz Türklerden seçiliyordu, seceresini soyuna bakılıyordu şimdi ise meydan badem bıyıklılara ve avânesine kaldı hâl böyle olunca da usulsüzlükler aldı başını gitti..

"D200 Karayolu'nda, Bilkent kavşağı civarında 150 km hızla seyreden trafik canavarı, kontrolünü kaybedip bisiklet yoluna daldı, bisiklet yolundaki iki bisikletçiyi ezdi" gibi haberler okuyacağız. Ya da bisiklet yoluna park etmiş yaratıklara, doğru yolu gösteren bisikletçilerin kavgalarına şahit olacağız. Bisiklet yollarında müşteri alan/indiren dolmuşçularla yapılacak kavgalar, kurye motosikletlileriyle atlatılacak tehlikeler, bisiklet yollarında kırılacak içki şişeleri... Kural tanımayan bir toplumuz. Özellikle de araba konusunda. Araba sahibi olmak hâlâ bir şeylerin göstergesi bu ülkede. Eksiklerini, sorunlarını, komplekslerini arabaları ile, arabalarına yaptıkları modifikasyonlarla kapattıklarını zanneden insanlarla dolu büyük şehirler. Adam, tatmin olmak için o bisiklet yoluna girecek, bu yolda içkisini içecek, şişesini de kırıp yola atacak. Haksızsam haksızsın deyin. Yasakların, mahalle baskılarının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Yasağa uymamak, doğal bir tepki olmuş insanlarda. Bu yüzden de Türkiye'deki bisiklet yollarına karşıyım.

@Bisikletli Gezgin

yılbaşı gecesi, sabık başhanın eski komşusu ile tanıştım. neden, ankaraya 1 mm bile bisiklet yolu yapmadığını öğrendim. üzülmeyin.

tüm bisiklet yollarını kaldırım yada aşılamaz beton/demir direklerle komple yoldan ayırmak.

@Abdullah ozturk bunun dunyada ornegi yok. Sebebi de direklerin basit kazalari bile tehlikeli hale getirmesi ve yollarin bakim/onarimini engellemesi.
Insanlari egitmekten baska care yok malesef.

bu yolda içkisini içecek, şişesini de kırıp yola atacak. Haksızsam haksızsın deyin.
@can onur bunun benzerini defalarca Amsterdam'da gordum. Ozellikle turistlik bolgelerde. Hatta yilbasinin ertesi gunu sehir disina ciktim, bisiklet yolu uzerinde sayisiz havai fisek platformu vardi kullanilmis.
Bunlar yanlis ornekler tabi ki. Sizi haksiz cikarmiyor.

Benim kisaca demek istedigim, bisiklet yollari icin merkezi yonetim tarafindan yeni yeni bir seyler yapilmaya baslanmisken, beklentileri cok buyuk tutmamak lazim. Aksi taktirde hayal kirikligi da buyuk olacaktir. Bunun uzerine hukumetin yaptigi her projenin plansiz programsiz, yarim yamalak oldugunu da unutmamak lazim.

Yol bisikletcileri icin de bu yollari antreman alani olacak degerlendirmek de cok yanlis olur. Eger bisiklet genis kesim tarafindan talep gorurse bu yollardaki karmasa otomobil yollarini aratmayacaktir. Sabah ise gec bir vakitte giderken cektigim bir video vardi, sehir icine yaklastiktan sonra bisiklet yogunlugu farkedilir sekilde artiyor.

Bahar gelince bir tane is cikisi sehir isi trafigi videosu cekeyim unutmazsam.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Mehmet Metin Levent

Bende merak ettim şimdi...

1546513755941.png

@umutcelik video sonundaki bisiklet otoparkımıydı :eek: toplasan türkiyede o kadar aktif kullanıcı yoktur heralde :krktm::utan:

@efe14

evet, ofisin kapali otoparki.

@umutcelik

genelde değil ofisin bide :islik: söylediğin gibi her ne kadar orası bili bu konuları aşamamışken bizim burlarda bazı şeyleri beklememiz tabi abest oluyor zamanla çocuklarımiza bu gibi şeyleri çok ufak yaştan öğreterek eğitim ve bilinç kazandırarak aşacağımızı umut ediyorum hollanda kadar olalımda onada razıyım ben :uzgnm:

@umutcelik
Otoparka hasta oldum... Bizim Ankara'daki toplam bisiklet sayısı kadar bisiklet parketmiş...:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Yeni yapılacak yolların planlaması zaten zor değil. Masa başında projeyi çizersin olur.
Mesele eski yollarda bunun nasıl ele alınacağı?

@Kook

Asli görevi Karayolları Trafik Kanunu'na uyulmasını sağlamak olan ve bisiklet yoluna araç parkeden trafik polisi gibiler alacaksa o primi vay halimize. Bu tip şeyler denetim mekanizmasının ve hesap verilebilirliğin(sorulabilirlikle beraber) gelişmediği hatta olmadığı bizimki gibi ülkelerde suistimal delisi yapar vatandaşı.

Hiç olmamasından iyidir, ama bu işler 2 kova boya ile hallolacak kadar basit işler değil. Bir halkı medeniyetle tanıştırmak zor iştir :)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@umutcelik
Araçların arasında gitmektense öyle bir yerde kalabalık bisikletlilerin arasında seyir almayı yeğlerim. :)

Lakin bana enterasan gelen bir nokta var, Amsterdam ülke olarak bizden geride mi ileride mi? Videonu izledim, o kadar bisikletli var ama neredeyse hiçbiri yol bisikleti kullanmıyor,hatta kullandıkları bisikleti bizim burada binsen fakir diye dalga geçerler,eski tip bisikletler hepsi. :)Orada kaliteli bisikletler çok mu pahallı yoksa, millet bisikleti bir amaç değilde işe git gel araç olarak mı görüyorlarda bu kadar uzaklar?Biz burada yol bisikletine binmek için aylarca çalışıp para biriktiriyoruz gene biniyoruz,adamların umurlarında bile değil baksana. :D

Diğer bir nokta,neredeyse hiçbirinin kaskı,eldiveni,gözlüğü gibi temel bisiklet ekipmanları yok.Tamam işe gidiyorlar diyorsunda bunları takmak senin işe gitmene engel değil.Forma giymemelerini anlarımda bunları bile kullanmıyorlar,kafalar sağlam anlaşılan. :)

Sen hocam böyle videolar atabiliyorsan at,farklı farklı güzergahlarda.Konuşup konuşmamak sana kalmış ama müzik koyma lütfen,saf ortam sesi yeterli bence.En azından oraları böylece gezmiş oluruz. :D

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Sahili olan şehirlerde sahil boyunca birkaç km alan boyanır, yaptık mı yaptık. Sahili olmayan şehirlerde birkaç park bahçe içine kısa kısa yollar yapılır, yaptık mı yaptık. Böyle seçim için çıkarılan küçük düzenlemeler sadece muhabbette yarar. Ha bunun konusulması ve bir seçim vaadi olması bile bizim için çok güzel. Demek ki doğru olduğunun, olması gereken bir ihtiyaç olduğunun farkındalar. Ancak biz istemezsek zorlamazsak hiçbir ilerleme olmaz.

İnsanlar için yeni yürüme alanları geliyor o zaman.Korna çalınca da biz suçlu oluyoruz.

Geri