Scudo Sports

Bisiklet üzerinde ne kadar kalori yakıyorum?

Proteinin tipine miktarina veya toz urun olup olmamasina karisamam.

Antrenmanda kaslarimiz bir miktar zarar gorur/yıpranır. Ayrica vucut zorlandigi ölçüde büyüme hormonu salgilar. Siz de zorladiginiz oranda protein alirsaniz kaslarinizin gelismesini veya saglikli kalmasini saglarsiniz.ayrica antrenmandan hemen sonra (30 dakika icinde) protein alirsaniz daha da verimli olur.

Burada protein ve karbonhidrat almanin temel sebebi sobradan cok acikip sacma sapan yememek ve saglikli sekilde tekrar spor yapacak kadar enerjiyi bulabilmek.

Scudo
Kilo vermenin ilk adımı öncelikle tam bir kan tahlili yaptırmaktan geçiyor. Kilo vermene mani olacak bir durum yok ise bisiklet sürerek çok rahat kilo verirsin.

@Ozan k.
Kreatin ne işe yarar peki ondan alsak. Yokuş için azcıkta olsa zorluyorum bacak kaslarını.

Kilo vermenin formülü.
Şekeri azalt unlu şeyleri azalt kendini kurt gibi acıktırma ve haraket.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@kutlucan, spor ve hareket ile sonuç alıp alamayacağını anlarsın. Bir sorun var ise vereceğin emeğin boşa gitmemesi için tam kan tahlili yaptırman önemli.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@kutlucan hocam ben geçen yaz çok güzel kilo verdim.Tabiki boğazıma yenik düştüm ve tekrar geri aldım :D

@Ozan k. Stravayı kullanıyorum fakat kaloriye nereden bakıyoruz göremedim :( (link)

Siz stravaya kilonuzu yasinizi bisikletinizi vs girmemissiniz. Dolayisi ile muhtemelen kalori harcamasini tahmin etmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
Ben Diyetimi yeni bitirdim...... Asiri kilolu deyildim zaten. Fitness birakdikdan sonra vücut alisana kadar bi 10 kilo almisdim. 6 -7 haftada 12 kg verdim. Ama yukarda bi arkadasi yazdi gibin.Bisiklet sürmek sadece kilo vermeni destekler. Vücudun ihtiyaci olan kalori sayisinin altinda kalmazsaniz kilo veremezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Aç Kalıcaksın Hocam,Başka Yolu Yok:)
Sabah Aç 45-60 Dk Orta Tempo Bisiklet Sür Kesinlikle Faydasını Görüceksin..Boyunu,Yaşına Ve Kilona Görede Günlük 500-600 Kalori Eksik Alırsın-600 Kaloride Sabahları Harcarsın
Günde 1200 Kalori Yakarsın...Düşük Kalori Yedigin Sürece Baklava Bile Yesen Kilo Verirsin..Aç Kalmamak İçin Kana Hızlı Karışmayan Bulgur,Esmer Pirinç Gibi Şeyler Yemeye Calış.
Ekmek,Beyaz Pilav,Şeker Vs...Hızlı Kana Karışıyor 2 Saat Sonra Tekrar Acıkıyorsun...Dedigimi Yap 1 Hafta Boyunca Günlük Yediklerini 600 Kalori Kadar Azalt,Sabahda 45 Dk Falan Sür Sonuç Alcaksın..

Ac karna gozum kararir bayilirim :) hafif topkek meyve suyu filan ideal bence

Aslında günlük olarak ne kadar kalori aldığınızı aşağı yukarı veren bir program var. Ben bütün gün yediğim, içtiğim hatta egzersizi bile girerek ne kadar yakmısım, ne kadar kalori almışım görüyorum. Egzersiz eklediğimde strava ile %10 luk fark çıkıyor yaklaşık olarak. Bu şekilde kendimi kontrol altında tutmaya çalışıyorum.
(link)

Bugün uyanır uyanmaz yarım saat kondisyon bisikleti pedalladım (250 kalori), bitinceye doğru gözlerim kararmaya başladı, sanki midemi malayla kazıyorlarmış gibi hissettim. Bir yarım saat daha sürüp 500 kaloriye tamamlamak istiyordum ama hal böyleyken içinden gelmedi. Bunu yapalı birkaç saat oluyor, hala kendime gelemedim, sarhoş gibiyim.

Bence kim ki "uyanır uyanmaz aç karnına spor yap" diyorsa sağlıksız bir öneride bulunuyor ama farkında değil.

Aç karnına spor?

Bir daha asla.

Zayıflayacağım diye kendime işkence edemem.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Aç karnına spor olur mu hiç[emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33]

@Hüseyinsuna Stravaya internet sitesi üzerinden (uygulama üzerinden değil) girip kilonuzu ve bisikletinizin ağırlığını yazmalısınız bu iş için.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
Aşağıdaki kurallardan öğünler arasındaki saate ve araöğünler konusuna dikkat etmenizi rica ederim. Bu şekilde beslenme sizi diyabete karşı da koruyacaktır. Siz düzensiz bir şekilde ara öğünler ( bu birkaç lokma olsa dahi ) yemezseniz insülin hormununuzda ikide bir salgılanmaz ve leptin dediğimiz hormon depo yağları yakmaya başvuracaktır. Altın kural akşam 6-7 den sonra tüm yeme içme işlerini tamamlayın ve gece uyurken kilo vermeye hazırlanın. Bu süre birkaç haftayı bulabiliyor. 3-5 gün uygulamayla şevkinizi kırmayın.

karatay kurallar.png

@1dost tüm süt ürünleri yağlı tüketilirse vücut ne hâle gelir ? :) 8 ayda 44 kg verdim hiçbirine katılmıyorum

• Beğen
Tepkiler: Mehmet ozymn
Geri