Herkese yaptığı yorumlar için teşekkür ederim, aslında zannediyorum daha önce de benzer bi mesajıma benzer şekilde açıklamalar yaptığınız için bu seferkiler biraz "yav bu da amma kalın kafalı" hissiyatı da içeriyor gibi ama ben vurgulamak istediğim noktayı tam açıklayamamışım galiba. Vidyoyu izlerken verileri takip edince benim rahatsızlık duyduğum konular şunlar oldu;
- Çok bariz şekilde vidyo ilerledikçe yorulmasına rağmen (bunu duyuyoruz da aynı zamanda) nabzında hiç değişiklik olmuyor. Yani nabzı neden 180-190 olmuyor diye bi derdim yok, elbette genetik, antrenman, beslenme, yorgunluk, vb. envai çeşit değişken var ben de öğrendim artık bunları (vallahi de öğrendim

), insan yüksek efor halindeyken (eğim sabit ve temposu da aynı şekilde sabit ilerliyor) nasıl olur da nabız bu kadar sabit kalıyor o kısmını anlayamıyorum. Yani aynı yokuşu aynı sürede çıkan 2 sporcunun birinin nabzı 200'e fırlarken birininki 150'lerde kalabiliyor evet, ama ikisi de 150'yle başladıysa? O kısım bende net değil, olması mümkün değil demek istemem sonuçta o tecrübeye de teorik altyapıya da sahip değilim. Yoğun terleme, tükürük bezlerinin daha yoğun çalışması, nefes alış verişin hızlanması, konuşmadaki kesintilerin sıklaşması, vs. derken hepsi tamam, ama nabız sabit.
- İkinci bi nokta; vites değiştirmeden kadans düşüyor ama hız sabit.
Yani anlamadığım, canımı sıkan değerlerin çok iyi olması değil, değerlerin kendi içinde tutarsız görünüyor olması. Yine de şüpheyle yaklaşıyorum, o yüzden "tutarsız görünüyor olması" diyorum, belki de vardır mantıklı bi açıklaması.