Scudo Sports

Bisiklet turları ve ortalama nabız

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
merhabalar bir süredir nabız saati kullanıyorum ve açıkcası kendi vücudumu yeni tanımaya başladım.örneğin 50 km lik 1000m toplam irtifa kazanımlı 17-18 km ortalama ile tamamladığım bir tur sonunda 150 ortalama nabız görüyorum.sizinde elinizde verileriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.... bisiklet sedona 2014 320 şehir serisi

Scudo
Ben de garmin fenix 3 kullanıyorum göğüs nabız bantıyla birlikte. Turlarımda ortalama nabzım 140 civarı oluyor. Turlarım genelde düz yol 30-40 km civarı.

150m
Km civari toplam 2500metre irtifa kazandigim turlarda irtalama 20 kms civari ise 145 civari bir ortalamam oluyor.
Ama egimli parkurda tempo yaptigimiz yerlerde 165 civarinda seyrediyor...

Ben de yol bisikletine geçtikten sonra nabzını ölçenlerdenim. Fakat beklediğimden yüksek rakamlarla karşılaştım. Ortalama 158 maksimum 173 gösterdi Sigma rox 6.0. ben 160 ın altını pek görmedim sürüş sırasında. 15 dakikalık moladan sonra bile 140 gibi bişey gösterdi. Bu değerler normal mi yoksa cihazla ilgili sıkıntı olabilir mi? Yaşım 38 kilom 108 bu arada. Kontrol amaçlı eve gelince eşimin telefonundan kontrol ettim. Cihaz 126 gösterirken telefon 118 dedi. Ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
@idrisarici yazınızın başını okurken kilonuzu ve yaşınızı tahmin ettmiştim, sonda doğru çıktı.

@idrisarici
Kondüsyon durumunuzu ve spor geçmişinizi bilmiyorum ama. Antreman sırasında o söylediğiniz nabızlar normal nabızlar, ama gezinti amaçlı sürüşler için %10 kadar fazla. 15 dakikadan sonra hala 140 larda seyrediyor olması biraz anormal, ya kondüsyon iyi değil, ya sigara alkol vb. gibi bir problem var.
Benim kilo 94 yaş 33 MTB ile 30 km/s ortalama ile yaptığım 31 km lik düz bir parkurda max 177 ortalama da 138 almışım. Nabzım da genelde 160 civarlarında gezerken trafik ışıklarında durduğumda 1 dk içerisinde 80 e düşüyor.

@Tunafish sigara var. Kondisyon yeni yeni gelişiyor. O zaman sıkıntı yok diyebiliriz. Çok teşekkürler...

@idrisarici Sigara benim de başıma bela, düşük kondüsyonla birleşince insanı mahfediyor. Elektronik sigara öneririm, günde 1 paketten 1-2 taneye düşürdüm ve çok büyük faydasını gördüm.

• Beğen
Tepkiler: idrisarici
Screenshot_2016-06-29-23-02-43.png

@idrisarici Normal anormal meselesi nIn dışında, spor hekimi ve antrenör desteğine ihtiyacınız var.
Aslında en fit olanların da var fakat ülkemiz şartlarında elit sporcular ve yaş kilo vs problemi olanlar için zaruri sayıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: idrisarici
Her kişinin nabzı kendine özeldir. Hatta kişiye göre olduğu gibi yaşa ve cinsiyete göre de değişir. Dolayısıyla X nabızda Y süre gidebilmek herkes için farklıdır. Hele ki Z yol şartlarında durum daha da farlılaşır. A rüzgarı, B bisikleti, C hava durumu, Ç mesafesi, D eğimi gibi bir çok faktör nabız durumunu; başka bir deyişle uyguladığımız kuvveti değiştirir. Dolayısyla herkes için genelleme yapılamaz.

Nabzın kişiye özel olmasıyla ilgili önemli bir gösterge söyliyeyim. 20 yaşındaki Max nabzınızla 50 yaşındaki Max nabzınız arasında dağlar kadar fark vardır.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Bende bir haftadır Sigma PC 25.10 ile antrenman yapıyorum,ilk kullanımlarda aslında biraz korktum,nabız 140 tan aşağı inmiyor idi,bir ara 192 gördüm sonra çektim kenara tabi. Burada ki yazan değerleri görünce biraz rahatladım aslında,140-180 arası kullanmaya önem göstereceğim artık.

Yas-kilo oranina gore nabiz normal gorunuyor fakat vucudun nasil hissettigi de onemli. Yani bu ortalama da +25 km suruslerde, dinlenmede nabiz ne kadar surede normale donuyor? Vucut yorgunlugu ne seviyede oluyor? Buna gore tempo dusurulebilinir.

Her kisi 220 sayisindan yasini cikararak maximum nabzini bulabilir.Spor esnasinda nabiz araligi bu yasimizin eksildigi nabzin yuzde 30 ve yuzde 80 araliginda olmalidir.ornegin 40 yasinda biri macimum 220-40 180 atima gore sporunu yapar. antrenman veya spor aninda yuzde 30 yani 54 atim ile yuzde 80 144 atim arasinda kalmalidir.bu atimlatin uzerine cikildiginda mutlaka dinlenme verilmelidir.Dolayisiyla yas arttikca kisinin maximal nabiz seviyesi kademeli olarak azalir.

Her kisi 220 sayisindan yasini cikararak maximum nabzini bulabilir.Spor esnasinda nabiz araligi bu yasimizin eksildigi nabzin yuzde 30 ve yuzde 80 araliginda olmalidir.ornegin 40 yasinda biri macimum 220-40 180 atima gore sporunu yapar. antrenman veya spor aninda yuzde 30 yani 54 atim ile yuzde 80 144 atim arasinda kalmalidir.bu atimlatin uzerine cikildiginda mutlaka dinlenme verilmelidir.Dolayisiyla yas arttikca kisinin maximal nabiz seviyesi kademeli olarak azalir.

2. Dünya savaşı zamanından kalma bir bilgidir, maksimum nabzınızı tespit etmenin daha doğru yolları var. Forumda paylaşılmıştı.

50 yaşındayım, formül tutmuyor ;) Her sene düzenli kardiolojik muayenemi de olurum

pulse.png

Bu konudan ben de bir miktar muzdaribim.

Ağır covid sonrası kalbimi toparlasın diye bisiklete ağırlık verdim, hazirana kadar 180-185 bandına kadar çıkabildim. Ama 2 aydır mecburen ara verince sğpra yine max kalp hızım düştü. 170i geçince gözlerim kararmaya başlıyor, hemen durup biraz tuzlu fıstık su vaesa jel kullanıp bir kaç dakika dinlendikten sonra devam ediyorum.

Geçen granfondo sonuçlarına baktık, benim 180de ciğerimin söndüğü yerleri 150lerle çıkmışlar.

Özetlersek, ben tekrar nasıl toparlayabilirim, ne önerirsiniz. Düz yol sakin ve uzun süreli sürüş mü, yokuşa vurayım zorlaya zorlaya mı?

Daha önce ikincisini denedim verim aldım ama biraz yorucu oldu.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Bu konudan ben de bir miktar muzdaribim.

Ağır covid sonrası kalbimi toparlasın diye bisiklete ağırlık verdim, hazirana kadar 180-185 bandına kadar çıkabildim. Ama 2 aydır mecburen ara verince sğpra yine max kalp hızım düştü. 170i geçince gözlerim kararmaya başlıyor, hemen durup biraz tuzlu fıstık su vaesa jel kullanıp bir kaç dakika dinlendikten sonra devam ediyorum.

Geçen granfondo sonuçlarına baktık, benim 180de ciğerimin söndüğü yerleri 150lerle çıkmışlar.

Özetlersek, ben tekrar nasıl toparlayabilirim, ne önerirsiniz. Düz yol sakin ve uzun süreli sürüş mü, yokuşa vurayım zorlaya zorlaya mı?

Daha önce ikincisini denedim verim aldım ama biraz yorucu oldu.
Aslinda tum endurance sporlarin temeli zone 2 antremanlara dayaniyor genel kabul yuzde 80ne yuzde 20 orani.Yani kosuda da olsa bisiklette de olsa antremanlarin yuzde 80 i zone 2 yuzde 20 si interval olmali.Kolay gunler gercekten kolay zor gunler gercekten zor olmali.Kisa surede toparlayacak bir sihirli antreman yolu yok olay devamlilikta
2. Dünya savaşı zamanından kalma bir bilgidir, maksimum nabzınızı tespit etmenin daha doğru yolları var. Forumda paylaşılmıştı.

50 yaşındayım, formül tutmuyor ;) Her sene düzenli kardiolojik muayenemi de olurum

309055 dosyayı görüntüle
Kesinlikle oyle 43 yasindayim bu formule gore max nabzim 177 olmali fakat tum yarisi 180 nabizla bitiriyorum herhangi bir rahatsizlik hissetmeden

***Çok ve çeşit çeşit nabız konusu var ama hangisine yazabilirim diye kurcalarken canım sıkıldı bunu seçtim ben de, o yüzden daha doğrusu var derseniz taşıyabilirsiniz bu mesajımı sevgili yöneticiler.***

Biraz evvel Fatih Topçu’nun Üvezli-Ahmetli full trainer vidyosu başlıklı vidyosunu izlerken nabzı dikkatimi çekti. Düzde 40km/s hızla pedallarken nabzı 115-120 dolaylarında seyrediyor. Sonra Strava’ya baktım 40 kilometreyi 31,5km/s ortalamayla geçmiş ve nabız ortalaması 117, maksimum nabzıysa 140. Böyle bişey olabilir mi, bana çok düşük değerler gibi geldi. Bazı yerlerde nefes nefese pedallarken bile nabzı 120-130 dolaylarında geziyor. Benim neredeyse bisikleti asansörle indirip apartmanın önüne çıkarana kadar nabzım 120 oluyor :) Adam 1 saat 15 dakikada ortalama 170 wattla bisiklet sürüyor nabız yok nerdeyse..

Geri