Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@Ercn selam,

Son bir haftadır o kadar cok şey okumaya ve anlamaya çalışıyorum ki tarif edemem. Fakat dün gece bike fit ile ilgili bir kaç video seyrettim. Düzenli olarak her yıl yaptırılmasında fayda olduğu kanısı hakim. Satın aldıktan sonra daha doğru ve konforlu şekilde sürebilmek için yaptırılması gereken bir uygulama.

Yavaş yavaş kafamda bir kaç model beliriyor gibi. Tabi bunun için kendime ayırmış olduğum dead time mart ortası gibi. Bu süre sonunda beğendiğim ve içime sindirdiğim modelleri istişare ettikten sonra bisikleti almış olmayı planlıyorum.

1 haftalık araştırmalarım ve öğrendiklerim sonucunda kenara ayırdığım ilk model bu;

ULTIMATE CF SL DISC 7.0

a146z5.png

Tabi süreç içerisinde toparladığımda sanıyorum 3-4 model daha eklenecektir bunun yanına. Acele etmeyip, bol miktarda inceleme okumaya ve kullanıcı tecrübelerine dikkat etmeye calisiyorum.

Scudo
@Ercn
Bike fit' in bisiklet alınmadan önce yapılması daha iyidir. Kendine özel kıyafet diktirmek varken neden ceket aldıktan sonra sağını solunu kısaltmakla uğraşasın ki. Ayrıca benim bildiğim bike fit 2 aşamada yapılıyor. Önce bütün boruları vs kısalıp uzayabilen bir makineye biniyorsun, orada senin bedenin bulunuyor; sonra bu ölçülere göre bisiklet alıyorsun. Aldığın bisikleti götürüp kendine tamamen uygun hale getirmek için ince ayarları yaptırıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Levent Gocmen
Canyon la ilgili Tüm konuları okumuşumdur, kısa bir özet geçeyim, Alıpta pişman olan yok.... Gidip alma şansınız olduğu için, hangi modeli alırsanız alın pişman olmazssınız..
Bana göre tek yapacağınız bütcenize uygun olanı seçmek..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Mustafa Zeybek

Anladığım kadarı ile aslında tam olarak öyle değil, sonucta kadroyu sana özel yapmıyorlar, alabileceğin modeller belli - S - M - L - XL .. Fakat fiziksel ölçülerine göre hangi size kadro alman gerektiğini tesbit etmek konusunda katılıyorum.

@Levent Gocmen
Şöyle düşünün; bir dükkandan aldığınız xl ile öteki aynı olmuyor değil mi? Hatta aynı dünyadaki xl bile aynı olmuyor. Örneğin bir pantolon 100 cm uzunluğundaysa öteki 95 çıkabiliyor.

Mesela baktığınız canyon modelinin sayfasını açın. En altta boru ölçüleri vs var. Sen bike fit yaptığında sana diyecek ki "senin şu boru ölçün şöyle, bu boru ölçün böyle... " olay s, m, l, xl meselesi değil yani. Kendi bisikletimden örnek vereyim; benim kadrom l ancak 20 inch. Başka markanın l boyu 19 inch olabiliyor gibi gibi.

Tabi size tamamen uyan bisikleti bulmak imkansız gibi bir şey ancak en çok uyanı bulup ufak ayarlarla tamamen uygun hale getirebilirsiniz.

ben de yazayım birşeyler. hem bisikleti alırken hem de aldıktan sonrası için.

-bike fit çok önemli, uzun yıllar sürebilmek için dizlerini korumalısın.
-başlarda diz kasların gelişene kadar kendini zorlama, çünkü kasların azken güç tendonlara ve eklemlere biner. zaten bisikleti sürdükçe tam diz kapağının yukarısında yavaş yavaş büyüyen kasları göreceksin :)
-ağır vites yavaş kadanstan ziyade, hafif vites yüksek kadansla sür. (kadans=dakikada çevirdiğin pedal sayısı, 80 civarı iyidir)
-bu konuda baya ciddi olduğun belli, o yüzden orta veya düşük sınıfla başlayıp hammallık etmemen daha mantıklı, direk üst sınıf al. gerçi düşük sınıf bisikletten karbona geçmenin verdiği haz ayrı ama, boş masraf ve zaman kaybı. bisikleti öğrenmek yıllar sürmüyor.
-patlak nasıl tamir edilir, yama nasıl yapılır öğren.
-zinciri yağlarken nerdeyse hepimizin yaptığı gibi bol bol yağ sürme, tertemiz kalsın.
-yoldaki mazgallara dikkat et.
-bisikletle yeterli tecrübe edinene ve kontrolü sağlayana kadar çok trafikli alanlarda sürme.

yağmurda çamurda sürmeye gelirsek kendi yorumumu ekleyeyim; yağmurda bisiklet sürmek eğlenceli değil, düşme riski çok fazla, hem bisikletin hem sen çamur içinde kalıyorsun. ayrıca ülkemizde yeterince yağmursuz gün var, ocak ayında bile 10-15 gün güneşli geçiyor.

@Mustafa Zeybek

Bikefitin ne olduğunu tam olarak bilmeyen birisi bu cümleyi yanlış anlayabilir.

@Mustafa Zeybek

Meridanın tüm sitelerinde kadro ölçüleri aynı olmasına rağmen. Önerilen kullanıcı boyları farklı daha adamlar bisikleti hangi boydaki adama satacaklarını bilmiyorlar ya :) 82 cm bacağım var. tüm ülkelerdeki sitelerini dolaştım 44cm öneren site var 50cm öneren var 54cm öneren var. bisikleti almadan önce sadece Us sitesine bakıp 52 aldım şimdide büyük geliyor tam rezillik ya.

@Pamuk
Ben sadece fikir vermeye çalışıyorum. İnternette bike fit ile ilgili bir ton bilgi var. Direk bike fit yapanlarla iletişime de geçilebilir. Bir tanesi forumda hatta. @Hasan Çağri ile iletişime geçerseniz en doğru bilgileri 1. Elden alırsınız @Levent Gocmen

• Beğen
Tepkiler: Levent G.
Evet, gerçekten herkes tam anlamı ile yaptığı işi profesyonel olarak sürdürmek isteyebilir, fakat üzümün çöpü, armutun sapı derken bana afakanlar basmak üzere ;) O yüzden, ortalama değerlere bakarak bir şekilde işe başlamak , ve akabinde kendi doğrunuzu ve yanlışınızı fark edip, zaman içerisinde iyileştirmeye gitmek daha doğru olacak gibi, zira içinden çıkılmayacak engin bir okyanus bu iş. Hele ki daha amatör bir kullanıcı / sürücü bile değilken henüz :)

@Levent Gocmen

Bikefit'i hiç araştırmaya gerek yok 400 lira gibi bir ücreti var.Fit yaptırınca vücut esnekliğine filanda bakıyorlar benim bisiklet bana büyük geliyor kendi sitesindeki önerilen beden aralığına göre almıştım.

Şimdi bisikleti satamıyorum da. Eğer satarsam vergiler yüzünden 3000 lira civarı açıkta kalıyorum. gidon boğazı ve gidon değişimi de bikefit ten pahalıya geliyor aynakol filan derken 1300 lira seviyelerine çıkıyor.

Bunlar hep tecrübe işte almadan önce 400 lira verseydim kafam rahattı şimdi. Hem edurance, areo bunları da karar vermende yardımcı olurlar. burada seni hayatın da hiç görmemiş kişilerin senin hakkında yorumlarını çok takma biz sadece bilgi veririz. Emin ol bikefit yapan adamlar sorularını çok daha iyi cevaplayacaklar dır. burada da alacağın bisikleti,ekipmanları,rotaları filan konuşabiliriz çok daha faydalı olur. alacağın bisikletin bedeni, sürmek istediğin pozisyon bunlar bizi aşan şeyler.

Canyon'un sitesinde "PPS" adlı bir uygulama var, seçilen bisiklete özel boyut öneriyor. Sizin seçtiğiniz model için olanın linki burada: (link)
Ölçülerinizi girip kabaca bir fikir sahibi olabilirsiniz. Bikefit kadar iyi olmasa da, ölçüleriniz çok arada değilse işinizi görebilir. (Ben bu şekilde boy seçmiştim. Hatta XS çıkınca canlı destekten de sordum, gerçekten XS miyim yoksa S ile XS arası mı diye. Sizin XS gerçekten diye cevap verdiler. Ona göre aldım)

@Adrenalin26 Merhaba abi.Yazdığınız Canyon modeli Türk parasıyla 5100 tl ye geliyor yaklaşık yoksa yanlış mı gördüm acaba 105 donanımla böyle bir kadroya sahip bisiklet için iyi fiyat

@ekranci Merhaba memnun musunuz ? Bisikletinizden

@Hikmetbyz
Hangi modelden bahsediyorsunuz bilmiyorum, fakat Endurance cf 7.0 Kargo fiyatı ile 1594 Dolar a geliyor, tabi türkiyeye gelincede %18 Lık bir gümrük vergisi koyuluyor üzerine ortalama 7500 e deng geliyor... Böyle bir donanımdaki bisiklete Bu fiyata Türkiyede başka bir markada bulamazssınız.. ( Şahsen 2 aydır araştırıyorum yok)

• Beğen
Tepkiler: HİKMET i.
@adrenalin Aynı Sizin yazdığınız model tabi renk ve donanım fark ediyor fiyatta.ultegra donanımlı Kırmızı çok hoş duruyor ama %18 gümrük vergisi çok bee :(

@Hikmetbyz Renk farketmiyor, Söylediğim modelde de aynı siyah kırmız renk var... Yurt dışından 75 € Üzeri alışverişlerde vergi uygalanır, bunun çaresi yok malesef..

Yol bisikleti (yarış bisikleti) almak istiyorum ne almalıyım?

Geri