@mariokaldato
Çok teşekkür ederim üstad. Yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor, kadro modelleri,sistemleri vs. Ben de sizin düşüncenizdeyim, ne çok üst seviye ne de cok alt seviye.
@Mustafa Zeybek
Mustafa teşekkürler bu güzel bilgiler için, bu bilgiler doğrultusunda ben bu setlerin incelemelerini ilk fırsatta yapacağım. Hangi setin ne iş yaptığını ve birbirinden farklılıklarını vb. detayları.
Ayrıca bu fren sistemi ile ilgili de konuyu daha derinleştirecek olursak, Evet; ben yağmur çamur, non-stop çıkıp sürerim, muhakkak yağmur kanallı lastik takımım olur, severek yaptığım işlerde engellere takılmaktan hoşlanmam
Hidrolik işletimi mi maliyetli ? Yoksa satın alıp upgrade etmesi mi?
Ayrıca yağmur ile alakası nedir? Diskler yağmurda daha mı performanslı ? daha mı iyi fren yapıyor?
@Onur İstanbul
Samimi mesajınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, yavaş yavaş kafamda birşeyler oluşuyor, sanırım kadroda ortak kanı : Endurance. Bu netleşti gibi. kalanları yavaş yavaş oturttukça hayırlısı ile hepsi gelecektir. Dediğiniz gibi uzaylıyım şuan
@hamlet2006
Örneklerine bayılıyorum çünkü, tam merkezden ifade ediyor ve söylediklerin bende cok ciddi anlamda bakışımı netleştiriyor

Bunun için tekrar teşekkür ederim. Çok başını ağrıtacağım gibi gibi
@Desertiger
Teşekkürler, aslınsa insanlar dedi diye takılmak değil de, bilgisizlikten gidip yanlış tercih yapmamak adına bu noktaya takılıyorum
@hamlet2006
Teşekkürler tekrar,
Hepsini ilk fırsatta tek tek inceleyip tekrar konusuyor olacağız.
@ahlaksız
Görüşünüze saygı duyuyorum, fakat pek katılamıyorum sanki

Her yolun bir başlangıcı vardır diye düşünüyorum. Mesela motosiklet'e adım atacak her genç, ilk önce racing ile başlamak ister. Halbuki racing son noktadır. Fakat artık 2018'e geldik ve racing dizaynında, aynı sürüş dinamiğinde, fakat gücü racing gibi olmayan starter SuperSport makineler var, ve insanlar bunlar ile başlayabiliyorlar.
@Çağdaş78
Çok çok teşekkürler, 2017 'de yaşadığımız en derin kayıplarımızdan birisi idi Barkın, Allah rahmetini eksik etmesin, söylenecek çok şey yok maalesef, motosiklet camiasında bu kadar bilgili, kültürlü ve aynı zamanda işini iyi yapan bir alternatif model daha maalesef yok.. Tekrar özlem ile anıyorum.
Motosiklet konusunda en az 10 tane farklı motosiklete sahip olmuşumdur, bunların içerisinde SuperSport / Sport Touring / Yol endurosu / Scooter / gibi bir çok farklı model oldu. Hiç bir konuda Nirvana'ya ulaşabileceğimin hayalini kurmuyorum zaten

Motosiklet gerçekten çok ağır bir hobi, maddi olarak sanıyorum bisiklet ile yanyana gelemezler, 1 takım lastik 1.500 TL iken, iyi bir makine bu gün 60 binden başlıyor. Ayrıca ekipman konusuna hiç girmek istemiyorum ama, iyi bir kask 3.000 ve yanına alacağınız intercom vb. ile bu rakam 5 binleri buluyor. (Shoei, Arai ,Scala vb. mixlerde)
Derdim yarış koşan insanların bindiği bir bisikleti alayım değil eblette, fakat aldıktan 1-2 ay sonra veya 1 sezon sonra bu bana yetmiyor, ya da beni mutlu etmiyor diyerek değiştirme ihtiyacı doğmaması. Tabiki bir süre sonra yetmeyecek, mutlu etmeyecek bu cok farklı, umarım izah edebilmişimdir.
Çevremde bisiklet süren var, ama bisikletleri pek bana uygun değil, bu deneme konusunu bisikelte karar verdikten sonra etraflıca düşünmem gerekecek sanırım.
@Fireblade
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Tabiki ekipman icin bir bütçe ayırıyor olacağım. Bahsettiğiniz modelleri de ayrıca inceliyor olacağım.
@Ercn
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Maalesef herşeyi ilk başta mükemmel bir şekilde elde edemeyiz. O yüzden bazı aksaklıkları, vb. durumları tecrübe etmeden öngörmek veya üstesinden gelmenin mümkünatı yok.
Bu tarz platformlarda insanların tecrübeleri sizin yolunuza ışık tutsada, dediğim bazi durumlar yaşanmadan öğrenilmiyor. Tekrar teşekkürler.