Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@emsuda1453 Bu bisiklette kullanılan kilitli maşa giriş seviyesi olduğu için;görevini yerine tam getiremediği gibi sadece fazladan ağırlık yapıyor,bozulma riski de cabası.Sabit maşalısını tavsiye ederim.

Scudo
Herkese iyi günler arkadaşlar. Babam bu sene nasipse emekli oluyor. Bir bisiklet dileği var ben bu işlerden elimi çekeli baya oldu markaların isimlerini bile unuttum sizlerden tavsiyelerinizi almak isterim.
Bende arada binmeyi planlıyorum. Şöyle sağlam birsey almaya niyetimiz var.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Giohid
Çok sevindim. Dağ bisikletleri konusunda bilgiliyim. Dağ bisikleti istiyorsa bütçe ve aradığınız özellikleri söylerseniz seve seve yardımcı olurum.

Bu iş için 500tl yeterli mi?

@Mustafa Zeybek
Bu iş için 500tl yeterli mi? Frenler iyi olası gerekli birde hafif.

@Giohid
Maalesef hocam. Siz bisiklete bakmayalı paramız o kadar değer kaybetti ki... Mesela iyi bir fren 1000 lira sadece. Hafif bisikletler ise en az 1600 lira. (btwin rockrider 540 13.5 kilo olması lazım) 500 liraya alacağınız bisiklet çelik kadro olacaktır, bu da yaklaşık 20 kilo demek :(

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Mustafa Zeybek

Malesef öyle :( o zaman 700tl gibi bir fiyata en iyi ne alabiliriz. Malum baba oğul memur maaşı.

@Giohid
Açık konuşmak gerekirse iş görecek dağ bisikletleri 1500' den, yol bisikletleri 2000' den başlar. Örneğin şimdi size Kron xc 150 alın diyebilirim ama bir sürü Kron kullanıcısının gidonları kırıldı, ve maşaları aşırı dandik. Bu fiyattaki bütün bisikletlerin maşaları sorunlular. Salcano derdim ama servis ağından memnunsuzluk var bildiğim kadarıyla.

Uzatmaya gerek yok, bu fiyatta ne alırsan al bir şekilde problem demek. O yüzden tavsiyem 2. Ele yönelmeniz.

@Mustafa Zeybek

Haklısınız galiba peki marka ne önerirsiniz efendim 2.el olsun ama az sorun yaratsin en azından.

@Giohid illa 0 olsun derseniz alabileceğiniz en iyi bisiklet ahan da budur (link) bahsettiğim dandik maşayı kullanmıyor. Bu maşa benim bisikletimde de mevcut, fiyatına göre alınabilecek en iyi maşadır. Kadro, gidon, gidon boğazı ve masasında ömür boyu garantili de varmış. Tek eksisi masasında kilit olmaması. Bu sizin için sorun olmayacaksa düşünmeden alın.

Ekleme: 2. Eksisi ise freni v fren olduğu için yağmurda, çamurda fren performansı azalacaktır.

@Mustafa Zeybek
Evet aslında en fazla sorun yaşatacak yerlerin ömür boyu garantili olmasi bir avantaj. Firen jant lastik bakım gerektiren kısımlar zaten, almayı düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Giohid
Aslında bu parçalar en az sorun yaşanan ama sorun yaşadığında zarar görebileceğin parçalar. Bu yönden bakınca böyle bir garanti verilmesi rahatlatıcı.

@Mustafa Zeybek merhaba hocam bende şehir içinde sürmek için bisiklet bakıyorum... dağ bisikleti alıp şehir içinde sürmek istesem ne gibi avantaj ya da dezavantajı olur... Yoksa şehir bisikleti mi alayım ??? mosso 1721 almayı düşünüyordum sabit maşa...

@emsuda1453
Artıları: çoğu mazgallara girme tehlikesi yaşamazsın, daha konforlu olur.

Eksileri: şehir bisikletine göre daha ağır olur. Akıcılık konusunda şehir bisikletinden kötü olur. Bazı özelliklerine ihtiyacın olmadığı için gereksiz para harcamış olursun.

Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. 40 yaşındayım. 124 kilodan şu an 95 kiloya düştüm. Kilo verme uğraşıyla her gün ortalama 10 km yürüyorum, bisiklet de almayı düşünüyorum, uzun yol yapmak için. Yıllardır pedal çevirmemiş ve hiç vitesli bisiklet kullanmamış biri olarak yanlış bir seçim yapmak da istemiyorum. Kron tx 800 hd bana mantıklı gibi geldi. Siz tecrübeli arkadaşlara danışma ihtiyacı duyduğum için foruma kayıt oldum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bianchi RCX 527-529 bu bisikletlerden birini almak istiyorum. Ama kimi insanlar bianchi iyi deildir cok kotu alma seklinde seyler soyluyorlar. Uzun zamandır bianchi kullanan bir arkdas varsa bilgilendirebilirmi beni bu konu hakkında

herkese merhabalar ben aranızda yeniyim ankaradan katılıyorum.Bundan 3 ay önce carraro sportive 227 bisikletim çalındı.Yeni almıştım,bir ay binebildim.Yine bisiklet almak istiyorum ve aynı model düşünüyorum.Fakat bazı konularda bilgisizim.Turlara katılmak istiyorum ama bu bisiklet modeli şehir turlarına uygun mudur değili midir bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim :)carraro-sportive-227-28-jant-bisiklet-2017.jpg anız sevinirim :):):)

Genel olarak şehir içinde spor ve eğlence amacıyla kullanacağım.Sıfır veya ikinci el olması fark etmez.
Boy 182
Kilo 110
Minimum 27.5 jant istiyorum.
Bütçe: 1200 TL

Herkese merhaba arkadaşlar. Aranıza bugün katıldım. Bisiklet bilgin hiç iyi olmadığı içi bilgi edinmeye çalışırken bu siteye rastladım biraz göz attım ama eski tarihli başlıklar olduğu için tavsiye edilen bisikletlerin ya satışı yoktu yada fiyatları değişmişti. Başlıkta da belirttiğim gibi bu fiyat aralığında hidrolik fren başlangıça uygun beni soğutmayacak bir bisiklet arıyorum. Boyum 190. Bisikleti her akşam spor amaçlı 2-3 saat şehir içinde hafta sonları da aracımın arkasına atıp orman yollarında kullanmak için istiyorum. Bu kriterlere uygun bisiklet önerileriniz var mı?

İnternette bir kaç bisiklet gördüm
kron xc150 29" 1253 tl
salcano ng444 29 hd 1565 tl
rockrider 540 27.5" 1599 tl

bu bisikletler arasında yada daha farklı bir tavsiyeniz var mıdır üstadlarım?

1800-2200 tl arası enduro bisiklet önerisi istiyorum. Şu anda btwin rr 540 kullanıyorum ve yetersiz kalmaya başladı önerilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

Geri