Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@BurakLEE
Gelecekte(1-2 yıl) yol bisikletine geçme gibi planın varsa carraro 225 ile devam et.Eğer yoksa Merida yı tavsiye ederim.Merida Speeder kullanıcısı değilim fakat Merida Crossway kullanıyorum Merida dan çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
Benim Carraro Big 729 (nam-ı diğer öküzbaş ;)) artık beni mahvetti kadro boyu L ve 29'' jant ile 21V olması özellikle bana göre uzun turlarda ve rampalarda çekilmez bir hal aldı:uzgnm:.Velhasılıkelam değiştirip biraz daha mülayim bişey alayım diyorum :islik: Bu kez 27.5'' ve 29 vites tercihimdir
Bu konuda yardım ederseniz sevinirim :
1- (link) (İkinci el çok temiz ve 1200 tl )
2- (link)
3- (link)
4- (link)
5- (link)

@hamlet2006 bende kararsızım sürekli şehir içindeyim yola geçmek içinse sedona 610 bianchi slr 500 gibi bütçeme göre baktım geçende ama net değilim

@BurakLEE Carraro 225(Şehir) den Merida Speeder(fitness) veya Giant'a(fitness) geçince performansında artış olacak.Ancak bu bisikletler ile kendi bisikletin arasında dağlar kadar da fark yok.Bir de kendi bisikletini ölü fiyatına filan elden çıkaracaksan hiç değmez.
Ha ben yola geçecem dersen o zaman iş değişir o zaman bisikletini değiştir.Ben senin yerinde olsam eğer şartlar da müsait olursa içime sinen bir yol bisikleti alırım carraro yu da günlük kullanım için kullanırım.(merida speederin yükselişi konusunda okudum o fiyata kendi bisikletini verme)
Eğer satacaksan da sattığına değsin

@hamlet2006 hocam sürekli şehir içindeyim 1 yıldır carraro 225 kullanıyorum ama sanki daha agresif seri ve hafif olsun istediğim için giant escape 2 ye 950 verecektim. Baktım bütçeme uymadı. Yola geçme vaktim mi geldi ki bilemedim

@BurakLEE
Hocam sen yol bisikletini tarif etmişsin.Speeder ve escape ile vakit kaybetme;sabret, bütçeni ayarla güzel bir yol bisikleti al.(tabiki senin kullanım amacın çok önemli)

@historiyst
Jant boyu ve vites sayısının rampalarla hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Bakmanız gereken şey dişli oranlarıdır. Forumda bu konuyla ilgili biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Yine de tavsiye isterseniz çok temiz olan 1200 derim.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Merhaba boyum 170 kron xc 150 29inç sürebilir miyim?

Hangisi ni almalıyım yada 2000 tlyi geçmiycek bir yol bisikleti önerirmisisniz

Herkese iyi forumlar dilerim. Uzun zamandır yol/yarış bisikletlerine aşığım ve yaklaşık 2bin-2200 civarında bütçe ile Salcano xrs040 ve Mosso monza arasında kararsız kaldım. İstanbulda yol çalışmaları bitmeyeceği için acaba 23c latikler çok mu zor olur? Teşekkürler.

Merhaba Arkadaşlar 3 gün once kendime focus black hills 26 Jant HD frenli bisiklet aldım görüşleriniz nelerdir uzerinde suluk ,ufak pompa yeri Sigma BC 8.12 Mevcut Peki Bu bisikletle ilgili bi kaç sorum var Bi yerde bulamadim
1)Ilk olarak gezdikten sonra zincir veya rotora bakım gereklimi?
2)önden açılabilir amosör var bunu açıkmı tutayım?
3)Fren balataları kaç aya biter ?

Herkese merhaba,

Dün, konu başlığında adı geçen bisikletten sipariş verdim. Kullananların ve/veya bu aletle ilgili bilgiye sahip olanların yorumlarını almak isterim. Gerçi, bu başlığı siparişten önce açmam gerekiyordu ama... idare edin bu seferlik lütfen!

Saygılarımla

İyi akşamlar Çanakkale de yaşıyorum şehir içinde binmek için 2500 civarı sıfır veya ikinci el yol-şehir bisikleti arıyorum. Fiyat performans olarak veya bildiğiniz modeller varsa önerilerinizi bekliyorum Teşekkürler...

Merhaba.

Şehir içinde sürmek için bisiklet alacağım. Carraro Flexi 103 ve 107 arasındayım. İkisinin de göbekten vitesli olduğunu öğrendim. Bir bisikletçiye sorduğumda ise 103'ün 3 vitesli olduğu ve daha iyi olduğunu söyledi ancak güvenemedim. Bu bisikletleri kullananlar ve bilenlerden yorum almak istiyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Arkadaşlar daha önce hiç yol bisikletine binmemiş ve genelde uzun yollarda bisiklet kullanan biriyim. Dağ, bayır, kısmen bozuk yollardan giderim ve şehir itibariyle de çukurumuz bol bu nedenle bu 2 kadrodan hangisi daha sağlamdır bilginize başvuruyorum. Fiyatları ise 3000-3500 arası

Carraro 28 Cr Race 052 tiagra ile Mosso 735TCA Tiagra arasında kaldım, hangisini alayım sizce ?
Carraro'nun özellikleri (ağırlığı hakkında bir bilgi bulamadım)
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE HYDROFORMED
MAŞAKARBON 1.1/8″
ARKA VİTESSHIMANO TIAGRA 4700
ÖN VİTESSHIMANO TIAGRA 4700
KRANK TAKIMISHIMANO TIAGRA 4700 50X34
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG500 12-28T KASET
VİTES KOLUSHIMANO TIAGRA 4700 2X10
FRENSHIMANO TIAGRA 4700 KUMPAS FREN
LASTİKSCHWALBE LUGANO 700x23C PATLAMAYA KARŞI DİRENÇLİ
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELESELLE ROYAL
28″ Carraro Cr-Race 052 Erkek Yarış 20-V Modelinde Alüminyum 1.1/8″ Yarı Entegre Hydroformed kadro ve Karbon 1.1/8″ maşa kullanılmıştır. Ön ve arka viteste Tiagra 4700 kullanılmıştır. Vites kolunda Shimano Tiagra 4700 2×10 kullanılmış olup Krank takımı olarak Shimano Tiagra 4700 50X34’e sahiptir.
28″ Carraro Cr-Race 052 Erkek Yarış 20-V bisiklette Shimano Tiagra 4700 Kumpas Fren kullanılmıştır. Carraro Çift Kat Alüminyum jant, Schwalbe Lugano 700X23C Patlamaya Karşı Dirençli lastik kullanılmıştır. Sele olarak Selle Royal kullanılmıştır.

Mosso'nun özellikleri
TipYarış - Yol Bisikleti
Kadro735TCA-7005 Trible Butted
Kadro TipiAlüminyum
Süspansiyon735TCA-Nano Carbon
Süspansiyon TipiKarbon
JantShimano WH-RS11 Set
Jant Ebat28
LastikMaxxis Detonator 700x23
VitesShimano Tiagra ST-4700 10x2
Vites Sayısı20
FrenShimano Tiagra BL-4700