Selamın Aleyküm.
Uzun zamandır bisiklet almayı düşünüyorum... Daha önceleri eski model , ağır hantal şehir bisikletleri kullandım, fakat bunlar çok yorucu ve bana itici geliyor... Çocukluğumdan beri hayalim bir yarış bisikleti almaktı ve buna karar verdim.. Fakat genellikle şehir içi kullanacağımdan dolayı en azından şimdilik, cyclocross la başlamak istedim. 3 model arasında kararsız kaldım. 3 modelinde fiyat aralığı farklı fakat seçme sebeplerini açıklayacam.
1- Mosso Monza Cylocross
2-Merida Cyclocross 500
3-Scott Speedster CX 10 Disc
1) Mosso modelindeki nedenim, ilk defa bu tarz bisiklet kullanacağımdan dolayı, Fiyat performans yönünnden iyi olması, çok fazla bilgim yok ama sanırım donanımıda orta halde.. Bunu bir süre kullanıp, çevre edindikten sonra ve alıştıktan sonra iyi bir yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum, tabi buda ekstra bir para...
2)Merida Modeli donanım açısından güzele benziyor, bu modeli uzun süre kullanırım diye düşünüyorum ama yol bisikletine geçmek daha maliyetli olacağını düşünüorum..
3) Scott Modeline gelince Kadro ve donanımı sanırım üst sınıf bir bisiklet.. Bunu alışana kadar kullanıp, daha sonra tekerleklerini, gerekirse başka donanımlarıda değiştirip uzun ömürlü bir yol bisikletine çevirebilirim diye düşünüyorum..
Bu düşüncelerim tamamen amatör olduğum için bu şekilde belirttim.. Siz tecrübeli arkadaş, abilerim, kardeşlerimden tavsiye bekliyorum. Çünkü kesinlikle bu 3 modelden birisini alacağım, seçim yaparken hata yapmak istemiyorum. Düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz benim için önemli..
2017 Scott Speedster CX 10 Disc Cyclocross

Mosso Monza Cyclo Cross

CYCLOCROSS 500