Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Merhaba arkadaşlar ben yeni bir bisiklet toplamak istiyorum 3'e 9'lu kaset vites kollarımı ne kullanacagımı bilmiyorum 105 set kullanıcagim ama yol bisikletine uygun böyle bir vites kolu varmı bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: fryderyk
Merhaba arkadaşlar 350-400 tl arası bir bütçem var biraz araştırma yaptım voit markası iyi gibi geldi ve aşağıda linkni verdiğim üründen almak istiyorum. Sizin de tavsiyelerinize ihtiyaç duyuyorum. Önerebileceğiniz ürün veya herhangi birşey var mı ?

(link)

Canyon marka yol bisikleti almak istiyorum fakat 2 konuda kararsızım

Ultegra set AL mi yoksa yeni 105 set carbonmu?

Yeni 105 set AL7 mi yoksa Ultegra set AL 8 mi ( AL 7 ile AL 8 arasında sadece set farklı birde sele borusu fakat arada 1200 tl oyunuyor değermi)

Arkadaşlar herkese merhaba. Buraya yeni kayıt oldum ve oldukça bilgili arkadaşlar olduğunu gördüm. Işlerimin yoğunluğundan siteyi çok net gezemedim sizden bisiklet konusunda acil yardım almak istiyorum.
Yaşım 27 boyum 1.84 kilom ise 106. Bana yakışacak sağlam bir bisiklet arıyorum tek şartım gezi şehir bisikleti olacak. Taksitle ortalama bin liralık bir bisiklet alabilirim. Tarzım bu alman bisikletlerinde ki gibi ortada o demir olmaması daha çok bayan tarzı diye satılan modeller bana yardımcı olursanız sevinirim. Bide salcano markası nasıldır.

@Oquz.ince
ben şunlardan bir tane almayı düşünüyorum

(link)
(link)

evde kullanmak için de dikey kondisyon bisikleti alıcam kilo vermek için bir mağazaya gidip görüşebilirsin bu bisikletler hakkında.

2. Güzel ama benim ki %60 zevki %40 sağlık böyle düz dimdik oturuş pozisyonu olan bir bisiklet istiyorum yavaş yavaş sahilde gezmek için.

Öncelikle herkese merhaba. Foruma yeni katıldım. Bisiklet seçimi konusunda pek bir bilgim yok ve size danışmak istedim. Okula ya da antrenmanlara gidip gelirken trafikte kullanacağım ve bu kullanıma uygun galiba şehir bisikletleri giriyor. 800₺ gibi bir bütçe belirledim ve bu bütçe ile bana uygun ne gibi bir bisiklet önerirsiniz. Boyum 1.81 cm. Şimdiden teşekkürler.

Selam Arkadaşlar,

Yakın zamanda KTM Action Life bisiklet almayı düşünüyorum. Bisiklet hakkında yorumlarınız nelerdir? Bunun dışında bisikleti aldığım zaman bir yerlerde kitlemem gerekirse güvenliği nasıl sağlayabilirim önerileriniz var mıdır ? (bir önceki bisikletim kömürlükten çalındı :( )

@ensyvz14 uygun kadro bulursan Sedona al brnim içimde kaldı alamadım hoş bisikletler.
Ekipmanlaroda halledebilirsin bence. 1000 tlye alırsın Sedona 300 ü bayisine gittin mi düşüyorlar ben 2016 modelini alacaktım (1000tl)büyük geldi kadrosu alamadım.

@Kose Inc.
(link)

2015 amortisörlüsünü kullanıyorum. Memnunum. Bayiden pazarlıkla bütçen dahilinde bir fiyata alabilirsin.

Merhabalar,
Ben ve iki arkadaşım bisiklet almaya karar verdik. Birlikte sahil boyu Kartal-Kadıköy yapacağız. Bunun yanısıra doğayla iç içe olan yerlere seyahat edeceğiz, çeşitli yerlere gideceğiz. Öğrenci olduğumuz için düşük bütçeli bi araştırma yapıp Rockrider 340’ı bulduk fakat Decathlon’a gidip test ettikten sonra Rockrider 520’e aşık olduk diyebiliriz. Bu marka ve bu modelleri kullanan var mı? Bize verebilecek bir tavsiyeniz varsa memnun olurum. Son olarak;
Rockrider 340 : 750₺
Rockrider 520 : 1150₺
Şimdiden teşekkür ederim...

Herkese merhaba ben normalde dağ bisikleti süren birisiyim yol bisikletine başlamayı planlıyorum bisiklet olarak kron rc2000 ve bianchi slr500 arasında kaldım kronda claris set var bianchi de sora var fakat bianchinin maşası çelik bu yüzden kararsız kaldım biraz.Çelik maşalı bisiklet alınır mı sizce ? eksileri nelerdir ? artısı var mıdır? Sizce 2000-2300tl bütçeyle başka ne alınabilir?

Up

Merhaba, eksiklerini tamamlayıp şu bisikleti kullanayım diyorum, sizce değer mi, değerse ucuz ekipmanı nereden nasıl bulabilirim?

Belirlediğim, eksiklikler:
Ön lastik değişmeli, ön fren takılı kalıyordu diye hatırlıyorum o da değişebilir. Ön amörtisör yamuk. Gidon yok. Ön vites yok arka vitesin de değişmesi gerekebilir. Aynakol da çok paslanmış kullanılması imkansız gibi. Arkaya yeni jant ve lastik lazım, şu an üzerinde olan 24*1.95 olması gereken 26*1.95. Sele çok rahatsız, değişmesi lazım.

IMG-20171120-WA0004.jpg

IMG-20171120-WA0014.jpg

IMG-20171120-WA0007.jpg

IMG-20171120-WA0012.jpg

IMG-20171120-WA0005.jpg

Yol bisikletine yeni başlayacagim ve 2000 TL bütçem var. Sora grupsetli bir bisiklet düşünüyorum ve bütçeme uygun bu iki bisiklet buldum Bianchi 500 slr ve Salcano xrs 040 arasinda kalfim, insanlar Salcano hakkinda pek de düzgün şeyler söylemiyorlar. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar.Btwin Triban 500 kullanıyorum 2 aylık bisiklet.Birine denk geldim internette ve Specialized Allez A1 satıyor 2014 Model.1800₺ ye bırakırım dedi.Sizce benim bisikleti satıp onu almalımıyım ?
Özelliklerini paylaşıyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Triban 500;

vJ7bPO.png
1G0LE1.png
LO0yDJ.png

Specialized Allez;
6,5 kg .çatallar fiber karbon , gövde A1 birinci kalite Aluminyumdan el yapimi .
Frenler ön-arka : Tektro çift pivot Shimano Sora
Vites değiştirme levyesi : Shimano Sora STI
Dişliler : Shimano HG-50, 9-speed, 12-27
Zincir : KMC X9 - 50/34
Ön-arka Jant : Axis klasik
Lastikler : 60TPI , 700x25c
Sele : 143 mm
Orjinal Pompası, suluğu ve küçük koltuk bağlantılı çantası.

OyO0v5.jpg
0GA10W.jpg
yz9EGa.jpg
WGR0XL.jpg

Şu iki bisikleti kıyaslayıp bana yardım edecek kimse yokmu yahu :(

Herkese merhabalar. Önümüzdeki hafta içinde bisiklet almayı planlıyorum fakat aklımda birkaç soru var.

1.) Bisikleti sıfır mı yoksa 2. el mi alacağım buna bir türlü karar veremedim. 2. el bir bisiklet alırsam bana daha çok masraf çıkartma ihtimali vs. olur mu ? Bunu önlemek için sıfır mı almalıyım ?

2.) Bütçem 700₺ civarında duruma göre bu bütçeyi arttırabilirim fakat şuan için gerekli değilse daha fazlasını uygun görmüyorum. Bu bütçeye sıfır olarak ne gibi modeller önerirsiniz ? Tür olarak şuan için dağ bisikletlerini uygun gördüm. 2. el olarak baktığımda ise 700₺ gibi bir bütçeyle ne gibi modellere yönelebileceğimi açıkçası doğru düzgün bilmiyorum.

3.) Salcano NG650 MD (26), Bianchi Pioneer (26), Bisan 5350 MD (26), Mosso Wildfire V (27.5) ve Salcano NG650 HD (26) modelleri gözüme çarptı. Fiyatları sırasıyla 400₺,420₺,450₺,550₺ ve 550₺ Siz bu bisikletler arasında hangisini tercih edersiniz ?

4.) Mosso Wildfire V'nin V-Frenlere sahip olmasından dolayı ya da Salcano NG650 HD 'nin bana yağmurlu ya da karlı havalarda ne gibi geri dönüşü olur ? Aslında içimden geçen model NG650 HD.

5.) Birde ekipman için kaç liralık bütçe ayırmam gerekir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

6yEJpk.png

Kendimce bi liste yaptım. Şehir içi kullanmama rağmen hepsini dağ bisikleti seçtim sebebi ise 4 5 yıldır kron xc250 kullanmam baya bi alıştım dağ bisikletine.
Cyclocross hoşuma gitti fakat kaldırımlardan inerken amortisörü olmadığı için sıkıntı yapabilir.

şuan nakit 2100 civarı var ama şu model çok iyi fakat 3000 civarı dersenizde bütçemi ayarlayabilirim.

Bu bisikletleri görüp dükkanın içinde deneyebileceğim Decathlon gibi yer arıyorum ( İstanbul içi).
Bana güvenilir bol çeşit bisiklet satan yerleri önerirseniz çok sevinirim.

Selamın Aleyküm.
Uzun zamandır bisiklet almayı düşünüyorum... Daha önceleri eski model , ağır hantal şehir bisikletleri kullandım, fakat bunlar çok yorucu ve bana itici geliyor... Çocukluğumdan beri hayalim bir yarış bisikleti almaktı ve buna karar verdim.. Fakat genellikle şehir içi kullanacağımdan dolayı en azından şimdilik, cyclocross la başlamak istedim. 3 model arasında kararsız kaldım. 3 modelinde fiyat aralığı farklı fakat seçme sebeplerini açıklayacam.
1- Mosso Monza Cylocross
2-Merida Cyclocross 500
3-Scott Speedster CX 10 Disc

1) Mosso modelindeki nedenim, ilk defa bu tarz bisiklet kullanacağımdan dolayı, Fiyat performans yönünnden iyi olması, çok fazla bilgim yok ama sanırım donanımıda orta halde.. Bunu bir süre kullanıp, çevre edindikten sonra ve alıştıktan sonra iyi bir yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum, tabi buda ekstra bir para...

2)Merida Modeli donanım açısından güzele benziyor, bu modeli uzun süre kullanırım diye düşünüyorum ama yol bisikletine geçmek daha maliyetli olacağını düşünüorum..

3) Scott Modeline gelince Kadro ve donanımı sanırım üst sınıf bir bisiklet.. Bunu alışana kadar kullanıp, daha sonra tekerleklerini, gerekirse başka donanımlarıda değiştirip uzun ömürlü bir yol bisikletine çevirebilirim diye düşünüyorum..

Bu düşüncelerim tamamen amatör olduğum için bu şekilde belirttim.. Siz tecrübeli arkadaş, abilerim, kardeşlerimden tavsiye bekliyorum. Çünkü kesinlikle bu 3 modelden birisini alacağım, seçim yaparken hata yapmak istemiyorum. Düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz benim için önemli..

2017 Scott Speedster CX 10 Disc Cyclocross

scott.jpg
Mosso Monza Cyclo Cross

mosso-monza-cyclo-cross.jpg CYCLOCROSS 500
cyclocross-500.jpg

Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta içinde yeni bir bisiklet alacağım max bütçem 3000 TL MTB almak istiyorum. Boyum 187 kilom 70, geçen gün bacak içi boyunu ölçtüm önerilen kadro boyu 18" çıktı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Geri