Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,

Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim. Öncelikle boyum 1.82 ancak bacak boyum 95 cm civarı, kilom çok kere çok :)) 2 insan olarak düşünelim. Uzun süredir bisiklete binmiyordum, tekrar 2 tekere dönmenin vakti geldi diye düşünerek bisiklet almak istiyorum. Ancak bu iş çok çok kafamı karıştırdı forumu hemen hemen okudum tavsiyeleri okudum baktım ettim gerek vitesleri gerekse hidrolik disk fren sistemi ve ilgili yorumlardan ötürü sedona 720 2015 model almaya karar vermek üzereyim. Ancak 26 jant olması problem yaratır mı bilemedim bazı arkadaşlar boylarını yazıp rahat kullandıklarını kimisi küçük geldiğini belirtmiş kullanan arkadaşlardan bacak boylarını rica edeceğim bunun dışında arkadaşlarım da bisiklete biniyorlar şu sıralar moda yapıp dönselerde, kartaldan beykoza gidip gelmeyi düşünüyorlar. İlgili mesafe için doğru tercih mi bilemedim lastik kalınlığından tutun, jant olayına kafama takıldı. Farklı modellerede açığım ancak durum bu önerileriniz veya deneyimleriniz benim için önemli. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada iç bacak boyum 74 80 cm arası

Scudo
Merhaba ben ayrı bir konu açmıştım lakin cevap veren olmadı
1.82 boyunda 120 kiloyum
Şehir içerisinde kullanmak için bisiklet almak istiyorum da
Bana yardımcı olma imkanınız varmı acaba
Bütçem 1500 tl kadar
Kendi araştırmalarım sonucu şu modelleri buldum bana uygun olurmu bilemiyorum

(link)

(link)

(link)

Tavsiyeleriniz benim için önemli
Tşkler

@CeHeNNeT
Şehir içinde kullanıcaksanız sedona 300L yi almanız sizin için daha iyi olur sanırım.

Selam arkadaşlar;
Henüz bisiklet almaya çok zaman var fakat ben şimdiden araştırmaya yazmaya çizmeye başladım. Muhtemelen bütçe 1600 civarı olacak.
Keşke düzgün bir bisikleti 3 yıl önce alsaydım diye üzülüyorum özellikle btwin'in eski bisikletlerini ve fiyatlarını gördükçe. Rorckrider 340 gibi rezil bir bisikletin şimdi ki fiyatının 100 lira fazlasıyla hidrolik fren sistemine sahip bisikletler almanın mümkün olduğunu gördüm.
Her neyse...
Öncelikle dağ bisikleti mi , şehir bisikleti mi yoksa hybrid bisiklet mi almalıyım karar veremedim.
Doğa fotoğrafçılığı ile uğraşıyorum ve kafama her estiğinde arabayı alıp bir yerlere gidemiyorum (babamın değerli arabası ... :D )
Bisikleti süreceğimi düşündüğüm yolları sıralayacak olursam asfalt ve bozuk yollar, yokuş yukarı bozuk veya düzgün yollarda bisikleti sürmeyi düşünüyorum aynı zamanda da bisikletin bana yük değil de bana yardımcı bir araç olmasını istiyorum(benim gibi bu vakte kadar markasız amacının ne olduğu bilinmeyen dandik bisikletleri kullanan kişiler iyi bilir ) , bu şartlar altında hangi tür bisikleti almamı tavsiye edersiniz ? Şuan için aklımda btwin'in eski 2. el bisikletlerine bakmak geliyor fakat Ankara'da bisiklet bulma konusunda zorluk çekiyorum.

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
@Corsaidream Öncelikle bisiklet için 3-4000 TL gibi bir miktar ayırmadığınız sürece her türlü amortisörden uzak durun. Gerçek anlamda işe yarayan ön amortisör fiyatları 900-1000tl civarlarında. Bisikleti alırım sonradan boyle bir maşa takarım gibi bir mantık da yürütmek pek akıllıca olmayabilir. En güzeli sabit maşalı bir hybrid bisiklet olur ki 1600 TL bandında Giant escape 3, Sedona 410 gibi çok güzel sabit maşalı hybridler mevcut. Bunlar hem uzun tur düşüncesine girdiğinizde sizi yarı yolda bırakmayacak kadro kalitelerine sahip , hem de şehir içinde 28" lik lastik ve kısa gidon türleri kullanılarak bir fitness bisiklet hissiyatını olabildiğince iyi vereceklerdir (tam anlamıyla tam bir fitness havası verebilmeleri açıları dolayısıyla mümkün değil). Hatta genellikle aralık-ocak-şubat dönemlerinde baya güzel indirimlere de girmekte ki şahsen bu sayede Giant escape 3 parasına Giant escape 2 almış biriyim. Bu bisikleti alalı 1 yıl oldu ve 3400 km civarlarında yol yaptım. Yapmış olduğum bu mesafenin içinde bir haftalık şehirler arası tur'da var. Arkamda 20 kg'a yakın bir ağırlıkla bir çok patika ve bozuk yolu da aştım ve emin olun amortisöre hiç ihtiyaç duymadım.
Not: Ben sadece bizzat test edebildiğim bisiklet Giant escape olduğu için onu önerebiliyorum. Sedona'yı ise yine bu sitede uzun turlarda kullanıldığını ve çok memnun kalındığını bildiğim için önerebiliyorum.
Not 2: Bu arada bu forumda sedona 410 için hep 11 kg gibi bir ağırlıktan bahsediyorlar. Ancak bizzat tartıda ölçmüş biri olarak 12,4 kg gibi bir ağırlığı olduğunu belirtmeliyim. Kendimin kullanamakta olduğu Giant escape 2 ise pedalsız olarak 11,7 kg olduğu bilgisini de geçeyim

@Genç89
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kadro tarzı her ne kadar hoşuma gitmese de Ankara'da bu iki marka bisikleti de görüp incelemeye çalışacağım

@Corsaidream Kadro tarzından kastınız ? Yani sabit maşalıların genel olarak tarzını mı beğenmiyorsunuz yok bu bahsettiğim modellerden mi bahsediyorsunuz ?

@Genç89
Sanırım dağ bisikletlerinin çekici tasarımlara sahip olması çekicilik konusunda kronik :koptum: Yan profilden baktığım zaman eski standart bisikletime çok benzeyen kadro tasarımı var , sanırım bu tasarım biraz klasik

@Corsaidream Fiyat performans açısından carraro markasına bakmanızı öneririm patika yollardan gideceğinizi düşünerekte önden süspansiyonlu bir model konfor açısından iyi olur,sabit maşalı bir bisiklet aynı hafif olabilir ama patika yollarda bileklerinize gelecek darbe ve titreşimleri engelleyemez bütçenizi 200-300 lira daha arttırırsanız carraro sportive 227 modelini tavsiye edebilirim hem şehir hemde hibrit tarzı bir bisiklet uzun yıllar boyunca işinizi çok iyi görecektir.

• Beğen
Tepkiler: Corsaidream
@Fırat Çiner Kimse MTB bisiklet önermedi içimde kaldı :D Şuan eski bisikleti toparlıyorum tabi tam olarak benim bedenime uymadığı için geçici olarak kullanacağım. Tavsiyeler için teşekkürler elbette hepsini göz önünde bulunduruyorum

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
mosso legarda 1724 msm h Öneririm hidrolik Frenli Kilona Göre İyi Frenleme Sağlar V fren Okadar Etkili Kalmaz

bilgisi olan varsa bilgi vererek seçebilirmi
Carraro sportive 321
bianchi touring 821
mosso legarda 1721 ldm

@saglam.serdar tam olarak ne olduğunu ben çözemedim yol bisikletine yarış bisikleti deniliyor bir yerde tur bisikletine. Kimisi şehir bisikleti diyor. Kafam karıştı. Sonuç olarak Carraro Sportive 220 aldım ve memnunum tek sorunum çamurluk monte edemiyorum. Arka frenin olduğu yerde monte edilecek bir delik yok

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
@szrtpkr arkaya bagaj taktırmıştım ve çamurluğa yuva açıp bagajın kendi bağlantılarına entegre ettim...daha büyük bir çamurluktatakabilirdim, evde bulunan mtb çamurluğunu denedim...
30367980266_7a8d86859d_z.jpg

Merhaba arkadaşlar ben bir bisiklet almak istiyorum ortalama 500 tl civarı verebilecek bir param var öğrenciyiz sonuçta bu bisikleti üniversiteme giderken kullanacağım ve spor salanuna giderken sorun ise şurada boyum 1.76 ve kilom 120-125 arası kendime uygun bisikleti seçmekte zorlanıyorum daha çok dağ bisikleti tarzını seviyorum
ben bunu almak istiyorum ama uygunmu bilmiyorum

(link)

@szrtpkr Hayırlı olsun bisikletiniz. Güzel günlerde bol bol pedallamanızı dilerim :)
Bu arada aldığınız bisiklet, şehir/tur bisikleti türünde.

• Beğen
Tepkiler: szrtpkr
@karacixcarrari sportive 321 sahibiyim ozelden yazabilirsin

321.ile 821 ayni bisiklet sadece marka farki var

HUAWEI GRA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi günler bisiklet almak istiyorum ve hybrid almaya karar verdim. 1000 lira altında gözüme çarpan Mosso Legarda 1721 ve Kron TX150 oldu hangisini önerirsiniz ? 1000 tl altında daha iyisi varsa önerilerinize de açığım.

Geri