@Decsan İşte bende onu diyorum, normal bir şehiriçi bisiklet kullanıcısının konfora ihtiyacı var ve aero pozisyona falan ihtiyacı yok. Burada sabahtan beri normal kullanıcılardan bahsediyoruz, bisikleti sadece ulaşım için kullanan kullanıcılardan. Adamın evi işine 4-5 kilometre mesela. İşte o senin zevklerin hocam, aero-ince lastik-hız senin zevklerin.
"GENEL ANLAMDA" baktığımız zaman şehir bisikletinin amaçlarından birisi konfordur.
İşte bak o 1 saat senin için konfor önemli değil ama diğer insanlar için önemli. Mesela tepe iniş bisikletiyle işe gidip geldiğini düşün, 1 saat yorulsan ne olur demi?
Bak işte burada normal insanların kanısından uzaklaştık.
Normal bir yol bisikleti kullanıcısıyla, bisikleti sadece ulaşım aracı olarak kullanmak arasında dağlar kadar fark var hocam. Birisi işe spor olarak bakıyor bir tanesi ise sadece ulaşım aracı olarak bakıyor.
Yukarıdada yazdın haftasonları kendimi yola vuruyorum diye, tam işte burada yukarıda bahsettiğim ayrım oluştu. Benim burada bahsettiğim bisikletini sadece şehiriçinde ulaşım aracı olarak kullanan kişiler.
Birisi gelip dağ bisikleti başlığına yol bisikleti kullanıyorum dağ bisikleti yerine ormanda yol bisikleti kullanın demekle aynı şey bu.
Bisikletler amaçlarına göre KATEGORİLERE-TÜRLERE bu yüzden ayrılıyorlar, normalde yol bisikleti de dağda sürülüyor. Şehir bisikleti de dağda sürülüyor. Ama etik olan bu değil işte.