Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar lütfen cevap verin kimse tınlamıyor

Btwin rockrider 520 s almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz ?

(link)

Lütfen cevap verin rica ediyorum

Scudo
@AbdurrahmanERDEM

340 hariç btwinler kötü değil, sağlam, garantili ve karşınızda muhattap bulacağınız ürünler. Ama çift amortisörlü dağ bisikleti almadan önce kullanacağınız alanı iyice düşünün. Sadece ön amortisörü olan bir bisiklet işinizi görebilir belki? Mahallede bütün çocuklar çift amortisörlü kullanıp hava atıyor, fakat düz bisikletle yarışamıyorlar.

*Tükürdüğümü geri yalamak gibi olmasında bunu yazdıktan sonra gezmeye çıktığımda çift amortisörlü bisiklete sahip bi çocuk gel abi yarışalım dedi, pedala bastı, ellerini bıraktı, beni geçti, yetişemedim. Demekki isteyince amortisör falan hikaye.

Ben zaten mahallede hava atmak için değil dh ye başlangıç için düşünüyordum sence uygun mudur

Mosso Legarda 1621 (2016)
Kron Tx 150 (2017)
Carraro Sportive 220 (2016)
Modelleri arasında kaldım.Carraro biraz daha sıcak bakıyorum.
Fikirlerinizi alabilir miyim ?

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır katlanır bisiklet kullanıyorum ve artık daha büyük bir bisiklete geçmek istiyorum. Dağ bisikletimi yoksa mtb mi alsam karar veremedim. Bütçem kısıtlı ve ikinci el almayı düşünmüyorum. Aklımda iki model var. Yol bisikleti olarak B'Twin Triban 500, mtb olarak da B'twin Rockrider 560. İki model hakkında da aklıma takılan bazı sorular var.

B'Twin Triban 500 ile ilgili aklıma takılanlar

-Daha önce hiç yol bisikleti kullanmadım. B'Twin Triban 500'ün lastikleri çok sık patlıyor diyorlar, bu ne derece doğrudur? Bisiklet yokuşlarda çok zorlar mı? Arada bir uzun mesafe dağ tırmanışı yapmak istiyorum. (asfalt yol üzerinde)

B'Twin Rockrider 560 ile ilgili aklıma takılanlar

-Malum dağ bisikletleri yol bisikletlerine göre daha hantallar ama konfor açısından da daha konforlular. Uzun mesafe tırmanışlarda bu bisiklet beni zorlar mı? Tırmanışlar da bahsettiğim iki bisikletten hangisi daha avantajlıdır?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

@Yelda merhaba, yol bisikleti tecrübem olmasa da birkaç şey söyleyebilirim . yokuş için ağırlık avantajı tribanda fakat rockrider' ın dişli oranları tırmanış için daha uygun. Bildiğim kadarıyla doğru ölçülerde alınmış yol bisikletinde konfor sıkıntısı olmuyor. Mtb kadar rahat olmaz belki ama rahatsız da etmez diye düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Yelda
@Mustafa Zeybek Triban 500'ün ayna kolu üçlü. O yüzden ikili road bikelar gibi değil, hibrit diyebiliriz. Ayrıca flanders yarışçıları ve ortamı tarafından test edilmiş bisikletler. O yüzden her şekilde belirtilen mtbden daha avantajlı.

bir artısı da bagaj deliklerinin bulunması. Ön ve arkada. Rahatlıkla tur bisikletine çevrilebiliyor.

@sirreddot dişli oranları nasıl peki? Alışana kadar zor gelir, alışınca canavar oluyorsun sanırım :)

@Mustafa Zeybek 50/39/30 bence çok rahat çıkılır :D Şöyle söyleyeyim ben iki hafta orta dişlide bindim. Sonra bir daha hiç üçten inmedim.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bu görüşler doğrusunda mtb almayacağım kesin gibi. Zaten %90 asfalt üzerinde süreceğim için çok da gerekli olmadığını düşünüyordum. Sadece lastik patlaması ve tırmanış performansı açısından kaygılıydım.

Öncelikle hepinize iyi günler, ben yeni bir bisiklet almak istiyorum fakat bu güne kadar hep büyüklerimden kalma bisikletleri kullandığım için bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Bana anlatarak, açıklayarak, öğreterek istediğim fiyat aralığında bisikletler önerir misiniz ? Yaşım 15 boyum 1.65. İstanbul'da Askeri Lojmanlarda oturuyorum. Lojmanlardan çıkıp sahile gidip orada süreceğim genellikle buna uygun bir bisiklet istiyorum fakat ince tekerlilerden istemiyorum ve arkasında veya önünde sele olanlarıda istemiyorum. Galiba Dağ bisikleti olarak geçiyor benim istediklerim. Fiyatı 100-200 TL aşabilirsiniz. Şimdiden herkese teşekkürler.

@esgalwathon

Bütçen mi 100-200 lira, yoksa bütçeni mi 100-200 aşabiliriz, bütçeni açıkça belirtmemişsin? Önemli olan bütçe. Bütçe varsa iyi bişeyler bakabiliriz. Yoksa bütçeni yükseltmeye bak, ya da düşük bütçeli çözümlere yönelebilirsin. Ama önce bütçeni söylemen lazım. Tabi bütçene aksesuarlarıda katman lazım. Kaskı var diski var, hepsinin yolu bütçeden geçiyor.

Öncelikle merhaba,
22 yaşındayım adım Umut.
İşe gidiş geliş için kullanabileceğim (4x2=8 km) bisiklet önerisi istiyorum. Yolum az da olsa eğimli.
Fazla bütçeyi açmadan nasıl bir bisiklet alabilirim.
:)

Merhabalar,

Foruma yeni üye oldum ve hali hazırda bisikletim yok. Öncelikle kendimi kısaca tanıtmaya çalışayım, Bursa'da Ataevler tarafında oturuyorum. Ergenlikte ve üniversite zamanı o zamanlar Arçelik bayilerinde bile satılan Bianchi bisikletlerin tepesinden inmeyen biriydim, o zamanlar ailem ile İznik gölü kenarında yaşadığımız için, toprak yollar bisiklet için biçilmiş kaftandı... Sonra iş, güç, koşturmaca derken biraz yalan oldu. Şimdi 8 ve 2 yaşlarında 2 çocuğum var, açıkçası minikgezgin.com sitesini ziyaret ettikten sonra, çocukları da dahil edip toprak yollardan ziyade uzun yol + kamp şeklinde seyahatlere çok heves ettim. Çadırımız, az da olsa kamp tecrübemiz mevcut.

Bir yerden başlamak için, dün Bursa Decathlon'a uğradım, gitmeden önce internet sayfasından az bakmıştım, hybrid (Riverside 500?) ve yol bisikletleri (Triban 100) aklımda olarak gittim. Sanırım ikisinde de hybrid denilen yarı asfalt/yarı toprak lastikleri var gibi. Triban ele çok daha hafif geldi, ama aralarındaki bu ve diğer farkların hangisi benim ihtiyacıma uygun bilemedim.

Diğer taraftan, bu işi yürütebilirsem, çanta, kamp vs malzemesi de taşıyacağımı düşünürsek, ona uygun bir bisiklet olması lazım. Bursa'da bi kaç bisikletçi daha olduğunu da gördüm aratınca veya internetten sipariş vermekten de imtina etmem, ama olayı tabiri caizse ekipman fetişine çevirmek istemiyorum. Çocuk koltuğu / ileride römorku vs dahil etmeden, sadece bisiklet için 1000 ~ 2000 tl ayırabilirim.

Fikir konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Herkese iyi günler dilerim.1500 tl gibi bir bütçem var şuan için ve amortisörsüz bir şehir bisikleti almak istiyorum.Önce yol bisikleti almak aklımdaydı fakat bulunduğum yer yine az cok çukur var ve kaldırıma inip çıkmayı arada patikaya girmeyi çok sık olmasada severim, yaparım
bigstar.gif
Amortisör istemiyorum çünkü her ne kadar kitli dahi olsa (link) düşüyor bence.Ve bunun yanında tekerlerininde ince olması avantajım olucak.Mosso legarde 1721 hoşuma gitti fakat amortisörlü malesef o da.Boy 178 kiloda 84 civarı bir şeyler :).Aşırı bir konfor aramıyorum açıkçası, daha çok asfaltta kullanıcam bisikleti zaten.Bunları göz önüne alarak tavsiye edeceğiniz modeller nelerdir ?
Aklımda Kron spx 300 var ama ağırlığı hakkında bir bilgim yok.Ve bnasıldır o paraya değer mi bilmiyorum.Forumda sadece bir konuya rastladım o kadar(İşte olunca çok haşır neşir olamıyorumda forumla :D )

Edit:CS 327 de aslında fena durmuyormus onun hakkında ne düşünüyorsunuz ?

@ASAP Rocky Hocam sedona 410 aklımda fakat en son seçenek olarak bakıyorum açıkçası.Bu sporda profesyonel değilim bir amatör içinde bilirsiniz görsellikte önem kazanıyor bir yerde o sebeple cs ve kron çok yakın geliyor.Tabi sedonanın vites takımı sanıyorum bir adım daha önde bu dediğim modellerden.

@egemenduran
Görsellik göreceli bir şey ancak 410 bence hem daha güzel, hemde kadro olarak daha hafif. Viteslerde +sı

Geri