Merhabalar,
Foruma yeni üye oldum ve hali hazırda bisikletim yok. Öncelikle kendimi kısaca tanıtmaya çalışayım, Bursa'da Ataevler tarafında oturuyorum. Ergenlikte ve üniversite zamanı o zamanlar Arçelik bayilerinde bile satılan Bianchi bisikletlerin tepesinden inmeyen biriydim, o zamanlar ailem ile İznik gölü kenarında yaşadığımız için, toprak yollar bisiklet için biçilmiş kaftandı... Sonra iş, güç, koşturmaca derken biraz yalan oldu. Şimdi 8 ve 2 yaşlarında 2 çocuğum var, açıkçası minikgezgin.com sitesini ziyaret ettikten sonra, çocukları da dahil edip toprak yollardan ziyade uzun yol + kamp şeklinde seyahatlere çok heves ettim. Çadırımız, az da olsa kamp tecrübemiz mevcut.
Bir yerden başlamak için, dün Bursa Decathlon'a uğradım, gitmeden önce internet sayfasından az bakmıştım, hybrid (Riverside 500?) ve yol bisikletleri (Triban 100) aklımda olarak gittim. Sanırım ikisinde de hybrid denilen yarı asfalt/yarı toprak lastikleri var gibi. Triban ele çok daha hafif geldi, ama aralarındaki bu ve diğer farkların hangisi benim ihtiyacıma uygun bilemedim.
Diğer taraftan, bu işi yürütebilirsem, çanta, kamp vs malzemesi de taşıyacağımı düşünürsek, ona uygun bir bisiklet olması lazım. Bursa'da bi kaç bisikletçi daha olduğunu da gördüm aratınca veya internetten sipariş vermekten de imtina etmem, ama olayı tabiri caizse ekipman fetişine çevirmek istemiyorum. Çocuk koltuğu / ileride römorku vs dahil etmeden, sadece bisiklet için 1000 ~ 2000 tl ayırabilirim.
Fikir konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Selamlar