Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır kullandığım "Bianchi speed 1000 MTB" Bisikletimi daha çok yarış/yol tarzı bir bisiklet istediğim için sattım. Artık kamp atarak şehirler arası daha uzun mesafeler gitmeyi düşünüyorum. Sizce bu bisiklet uygunmudur, özellikleri nasıl? Bu arada bisiklet galiba 11.5 KG.

24484476195394861416.jpg
Screenshot_20170711-181503~2.png

Scudo
Merhabalar arkadaşlar. Dükkanda yatan fazla binmediğim bir bisikletim vardı. Bu aralar boş boş oturmaktan sıkılınca arka depoyu toparladım ve başladım bisikletle uğraşmaya. Arka attrıcı sıkıntılıydı, pedal yamuktu kısaca bakım istiyordu. Söktüm tüm parçalarını. 1 kutu boncuk mavi 1 kutuda parlak siyah akçalı boya 1 sprey vernik 1 spreyde boya sökücü aldım toplam 50 lira tuttu. Boya sökücü işe yaramayınca Matkabın ucuna tel fırça gibi bir uç taktım başladım boyayı sökmeye. Denemek için önce gidonun boyasını söküp siyaha boyadım sonuç harika yarın verniğini atacağım. Şuan boyanın yarısı soyuldu yarın komplesini soyar ilk katı atar resimleride bilgisayardan eklerim. Yanlız toplarken forumdan çok yardım almam gerekecek

Ben yol bisikletine yeni başlıyorum.Şunu farkettim yanılmıyorsam karbon maşalı bisikletlerin fiyatları biraz daha yüksek değil mi Triban 500 karbon maşa olmasına rağmen neden ucuz ? Ve üçü arasından yeni başlayan için sizce hangisi ? Bütceyi artiramam şimdiden söyleyeyim.Şimdiden teşekkürler.

İlk bisikletimi yakın zamanda almayı düşünüyorum enelde şehir içinde kullanacağım. 800 900 Tl gibi bi bütçem var. Bu fiyatlarda alabileceğim en iyi bisikleti önerebilir misiniz ?

Kafamda mosso legarda 1621 var. Sizce nasıl ?

Hayırlı akşamlar dostlar. 2012 yılında sedona 751 modeliyle aranıza katılmıştım 2 yıllık macera sonucu askerlik sebebiyle sattım. Şimdi tekrar arayış içerisine girdim özellikle aliexpresdeki bisklet aksesuarları aşkımı tekrar kabarttı:)

Bütçem 1-1500 tl olabilir. Fakat şehir içinde kullanıcam hidrolik fren şartmıdır?

Boy Kg 1.76/90

Merhabalar Yaşım 20 Boy 1.73 66 kg
Uzun süre salcano ng650 v fren kullandım.
Şimdi yeni bisiklet almak istiyorum günlük kullanıma ve şehire uygun bir model düşünüyorum. Biraz da performans iyi olsun istiyorum. Bütçem maksimum 1000tl
Bu güne kadar hep v fren kullandım disk fren hakkında bi fikrim yok kron öneren çok ama kararsız kaldım düşüncelerinizi bekliyorum

Arkadaşlar mtb bir bisiklet almaya karar verdim.Bulunduğum şehirdeki en yakın bisiklet mağazasına gittiğimde bana Whistle mtb 1490 önerdi,
Bisikletin mağazadaki fiyatı 2300 tl.
Sizce bu fiyata almalımıyım bu fiyat bu bisiklete değermi ltfen yardım edin.
başka marka önerisi olan lütfen yorum yazsın

bisikletin özellikleri
KADRO Alu Formed Tubes, 27,5", 100mm (6061)
MAŞA Suntour XCM RL 27,5" 100mm Gidondan Kilitli
FURŞ TAKIMI FSA No.11 1"1/8
AYNAKOL Shimano FC-M522 Octalink 42/32/24
VİTES ARKA Shimano SLX RD-M670 Shadow
VİTES ÖN Shimano Deore FD-M610
VİTES KOLU Shimano Deore SL-M610 10x3s
FREN Shimano BR-M447 Hidrolik Disk, Rotor SM-RT30 160mm CL
RUBLE Shimano CS-HG62 10s 11/36
PEDAL MTB Aluminyum
GÖBEK Shimano M66 CL, 32h
JANT Whistle Alu Çift Kat, 32h, Disk
GİDON BOĞAZI Byte Kute Alu O(link)rsize
GİDON Byte Keek Alu Oversize, Düz
S(link)E BORUSU Byte Alu 31,6mm
SELE Whistle Breath with Hole
LASTİK Kyte 27,5x2,10

Herkese selam,

2. el SCR 2 buldum. 1650 lira fiyatı var ve 1000 km civarında yol yaptığını söylüyor. Bisikleti henüz görmedim. Bende de Kron TX 150 V fren var (2-3 ay oldu alalı). Üzerine belli bir miktar para (700 lira gibi) verip takasa sokacağım.

Sizce makul ve mantıklı bir değişiklik olur mu? Ya da önerebileceğiniz benzer bütçeye farklı alternatifler var mı?

Dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    62,5 KB · Okunma: 23
İlk defa 3 hafta önce kadar Carrefour'da gördüğüm bu bisikletin fiyatı şimdi 1200TL'den 950TL'ye düşmüş. Forumda nedir ne değildir baktım kimse yorum yapmamış. Ben mağazada gördüğüm kadarını aktarayım dedim :

Malum Belderia çoğunlukla ucuz ve düşük kalite ürünleri bilinir. Sanırım Camp serisi onların lüks kategorisi oluyor, ben öyle algıladım. Görünümü jan janlı yapmışlar kadro siyah üzerine fosfor sarısı marka yazıyor, 20 inchlik jant çemberleri fosfor sarısı, kadro kirişleri köşeli düz hatlardan oluşuyor, ilk bakışta bayağı bir gözalıyor.

Sele borusu normalden kalın zannedersem (ölçmedim) Tern kadar kalın, sele borusunun kadroya oturduğu bilezik yerden yüksek. Kalınlığın fazla olması ve kadro-sele mesafesinin kısa olması sele borusunun mukavemeti açısından iyi haberler.

Hem önde hem de arkada mekanik disk fren var, fosfor sarısı jantla beraber daha alımlı duruyor. Mekanik disk frenlerin faydası veya zararı konusunda tartışma gırla gidiyor, benim bu konuda çok bir fikrim yok, yorum yapamayacağım.

Katlandığı zaman bayağı küçülüyor, bazı Carraro veya Bianchiler gibi selesi dışarıda kalmıyor, katlı halinde aynakol yere yapışmıyor. Katlama mekanizmaları iyi görünüyor ama kullanmadan sağlamlığı kalitesi hakkında konuşmak zor.

Kadro yapısı bayağı eksantirik. Mukavemet açısından beni düşündüren bir şey arka tekerleri sadece kadrodan sele borusu bileziğinin hemen altından arkaya uzanan 2 kiriş tutuyor. Bu kirişleri orta göbekten-arka göbeğe uzanan kirişlerle desteklememişler, sadece bu iki kirişin kadrodan çıktığı yerin 4-5 cm altından küçük bir destek vermişler.

Binen kullanan veya bu firmayı bilen varsa yorumlarını okumak isterim.

Arkadaşlar başlıktaki bisikleti kardeşime vereceğim ve yeni bir bisiklet alacağım. Dediğim gibi onu hiç aratmayacak bir bisiklet önerir misiniz? Boy 1.80 fiyat aralığı 1500 ü geçmesin. Şehirde gezmelik bakıyorum. TX serisi var Kron un uygun mu?

1.Arkadaşlar benim bütçem kısıtlı 500-700 tl arası dağ bisikleti tarzı bir bisiklet arıyorum , dikkatimi çeken bisiklet hepsiburada da gördügüm bu orbis bisiklet ; (link) sizce bu bisiklet nasıldır ?
2.Bir diğer bisiklet ise detachlon daki btwin ; (link) peki ya sizce bu nasıldır ? Orbis'te disk falan vardı ama bunda yok orbiste shimano parçaları kullanılmış falan. Detachlon da müsteri hizmetleri,servisi iyi diyorlar peki ya sizce bu fiyat aralıgında hangisini önerirsiniz ? Eğer başka bir bisiklet önerirseniz yazın lütfen.

Merhabalar, çocukluk yaşlarımda tekvando yapıyordum ve bir sakatlık geçirdim sol dizimde kıkırdak dokusu yamuldu. Bir süre koşma futbol vb sporlara katılamaz oldum haliyle bisiklette süremedim ve bugün 20 yaşındayım hevesim var. Bunca zaman bu yaşta nasıl yeni öğreneceğim falan utandım denememiştim

Sormak istediğim kendi kendime öğrenebilir miyim? Hiç bisiklet sürmeyen biri için zor olur mu? Endişem yok öyle trafikte heyecanım olmaz zaten araç kullanıyorum aktif olarak. Tek şüphem denge konusu.

(link) şu ürünü almayı planlıyorum başlangıç için zor mudur? başka önerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum

@caglarec2268 hocam eger bisiklete binip 5 dakkalik 10 dakkalik yere gidip geleceksen 20 senelik bisiklette olsa bisiklet bisiklettir ama ne amacla kullanacaksin o önemli. eger bu bisikleti alip 10 km 20 km gunluk standart yol gidip geleceksen pek bişey bekleme jant olsun kadrosu vitesleri masalari olsun en alt seviyede diye tahmin ediyorum allah korusun trafikte giderken gidon kopsa masa kopsa caninla ödersin ama böyle alipta sokak arasi gidip geleceksen alinir bütçenin yeteceği duzeyse neden olmasın.

arkadaşlar carraro sportive serisi bisiklet almanızı tavsiye ederim ben cok araştırdım cok genis kullanıci toplulugu var ayrica bütçeye göre f/p olarakda cok iyi diye bilirim aklinda bisiklet alma fikri olan varsa carraro sportive modellerinden bütçesine uyani alsin bence

18 yaşımdayım bisiklete yeni başlayacağım yazlık balıkesir tarafında kendim istanbuldayım, istanbulda yollar iyi ancak bu yazlıkta sürekli çukur köy yolları gibi bakımsız. max bütçem 750 tl. Katlanılabilir alırsam taşıması şehirler arası otobüs vb rahat olacak ancak bütçeme uygun gelen katlanılabilir sağlam değilmiş.

ayrıca ilk defa kullanacağım için rahat bir şey istiyorum ikisinin arasında kaldım hangisini önerirsiniz. 20lik alırsam denge zor olabilirmiş falan filan

(link)

(link)

@Erdal YILMAZ Teşekkürler,fikir ayriligi olunca bende alacagim manevi tazminatida kullanma karari aldim.Son raddedeyim farkettiyseniz.Genede teşekkürler.

@Erdal Yılmaz Kardeş S works aldım,hani palavracı yaftası atıyordun ya..

O zaman biraz renk katalım bu başlığa. Cervelo S5 diyorum ben :D

Geri