Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

merhaba herkese
uzun araştırmalar sonunda seçeneklerimi eleyebildim. şimdi sizin yardımınız olmadan seçemeyeceğim. bisikleti genel olarak günlük kullanacağım ancak ara sıra uzun yolda da kullanmak istiyorum.(100 km civarı) aşağıdakilerden hangisini seçeyim. önerdiğinizi alacağım. bisikletsizlikten sıkıldım. ayrıca boyum 178 civarında kadro boyu olarak hangisini seçmem gerekiyor.

kron
(link)

(link)

(link)

bianchi
(link)

(link)

(link)

mosso
(link)

salcano
(link)

(link)

carraro
(link)

Scudo
@kuranov bence tabikide kron tx 100 sana göre daha az eforla daha fazla yol katedebilirsin Offroad kullanmayacaksanız 43-46 cm kadro aralığı sizin için ideal..

@kuranov bunlar icinden tabiki krontx 100. Dag bisikleti uzun yolda cok mantıklı degil ayrica 26jant bisiklet size uygun degil. 28 jant sehir ve tur bisikleti bakmanız gerekiyor.

1100 ve 1250 tl arasında mtb hidrolik disklimi olmalı v frenlimi olmalı?
Aklınızda birkaç model varsa onerirmisiniz ? :)

Merhaba arkadaşlar. Hangi BMX markasını almalıyım. Kalitelerine göre sıralar mısınız? İstanbul'da yaşıyorum alabileceğim yerler varsa onları da söyler misiniz. Sıfır alacağım. Maksimum 600 bütçem var. Street tarzı almak istiyorum.

Herkese merhabalar. Şehir bisikleti almaya karar verdim. Arada sırada uzun yol yapmayı planlıyorum. iki marka arasında kaldım yardım ederseniz sevinirim.

Trek FX 7.5
Teknik özellikler
  • KADRO

Kadro
    FX Alfa Altın Alüminyum, DuoTrap S uyumlu, bagaj ve çamurluk bağlantısı
    Maşa
    Bontrager Nebula, C-
  • TEKERLEK SETİ

Tekerlekler
    Ön göbeği, Formula alaşım arka göbeği, Bontrager Tubeless Hazır jantlar alaşım
    Ön Göbek
    Formüla alaşım
    Arka Göbek
    Formül TK32 alaşım
    Jantlar
    Bontrager Tubeless Hazır
    Lastikler
    Bontrager AW1 Sert Kılıf Lite, 700x28c
  • GRUP SET

Değiştiricileri
    Shimano Tiagra, 10 vites
    Ön değiştirici
    Shimano Tiagra
    Arka değiştirici
    Shimano RD-R350
    Krank
    Shimano R460, 48/34
    Orta göbek
    Kapalı kartuş, T
    Zincir
    KMC X10
  • BİLEŞENLERİ

Sele
    Bontrager H1
    Sele borusu
    Bontrager Nebula, 27.2mm, 20mm ofset
    Gidon
    Bontrager Uydu Ayrıca IsoZone, 31.8, 15 mm artış
    Gidon boğazı
    Bontrager Blendr Elite yol bilgisayar ve ışık bağlantısı, 31.8, 7 derece
    Furç
    VP Slimstak, kapalı yarı kartuş rulmanlar
    Fren seti
    Tektro alaşım doğrusal çekme frenler, Tektro ayarlanabilir uzanma alaşım kolları
  • AĞIRLIK
  • 9.96 kg

CUBE Tonopah Pro 2016

Teknik özellikler
KadroAluminium Superlite Trekking Cross Taper Double Butted
Vites Sayısı30
Amortisör / MaşaSR Suntour NCX E-RL Air Tapered (gidondan kilitleme-havalı)
Fren SistemiShimano XT BR-M8000, Hydr. Disc Brake (180/160)
Ayna KolShimano XT FC-T781, Hollowtech II, 48x36x26T, Integrated BB, 175mm, Chainguard
Vites KollarıShimano XT SL-M780-I, Direct Attach
Arka AktarıcıShimano XT RD-T780, 10-Speed
Ön AktarıcıShimano XT FD-T780, Top Swing, 31.8mm
Jant Seti/ÇemberiDT SWISS CSW MA 1.9 straightpull, QR/QR
Jant Ön GöbekDT SWISS CSW MA 1.9 straightpull, QR/QR
Jant Arka GöbekDT SWISS CSW MA 1.9 straightpull, QR/QR
Jant TelleriDT Swiss
Ön Dış LastikSchwalbe Smart Sam Evolution 700*44
Arka Dış LastikSchwalbe Smart Sam Evolution 700*44
Ağırlık11,85 kg
Bisikletler bunlar oldukça karasızım yardımlarınızı bekliyorum Trek 3 kg daha hafif ama konulan komponentler cok ucuz . Cube komponentleri cok kaliteli ama 3 kg da bi agırlik var . tecrubesı olanlar bilgilerini paylasırsa sevinirim. AYRICA 4000-5000 TL lik butcem var hem hafiflik hem de kullandıgı malzemeler acısısndan onerdıgınız bısıklet varsa yazın lutfen. İlginiz için tesekkur ederim.

Geçtiğimiz cuma bisikletçiye gittim. Bana iki alternatif sundu biri Kron Xc 100 bu bisikleti 800 liraya bıraktı. Diğeri de Sedona 810 geçen senenin modeli olduğunu söyledi bu bisikleti de 1500 liraya bıraktı.
Bisikletler arasında ciddi farklar var mıdır? Başlangıç seviyesi için 1500 tl'lik bir yatırım mantıklı mıdır? Görüşlerinizi bekliyorum :)

$_84.JPG $_84 (1).JPG $_84 (3).JPG
Avrudan ikinci el Cinelli Man Machine fulkarbon yol bisikleti alıyorum. Bisiklet satıcının dediğine göre 2 yaşında, Campi Centaur karbon set var, jantı bilmiyorum, lastikleri sıfır, yanında kask (markasını bilmiyorum) hediye edecek, çok iyi durumda diyor satıcı,

Fiyar olarak 350 euro, getirme falan masraflarda 100 euro, toplam maaliyet 450 euro, oğluma alacağım, 54 kadro, bizim oğlan 1,78;
değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Dosyalar

• $_84 (2).JPG
    $_84 (2).JPG
    29 KB · Okunma: 3
@extraordinaryman
way arkadaş tam da ben bu soruya paralel bir soru soracaktım.
Bu Kron fiyat olarak neden bu kadar ucuzdur? Sedona ile yarı yarıya fiyat var.
Kron kullanıcıları bu konuda ne der? "Paranız cebinizde kalsın" mı der yoksa "Aman kardeşim ben yandım sen yanma" mı der???

merhabalar temmuz 2017 de inşallah kron xc 800 bisiklet alacagım 2275 tlden 1690 liraya düşürmüşler ve güzel bi indirim oldugu için bisikletimi değiştirme kararı aldım ve kaporasını verip bisikleti ayırttırdım özelliklere ise su asagıdaki sekilde

1 KADRO
Kadro 7005 high performans teknoloji Alumınyum ve şekillendirilmiş boru teknolojisi.racing yapı..Arka bagaj takma delikleri mevcut.4 kat parlak ve mat boya seçenekli. benimki mat boya M bedende 2100 gr. 1.75m - 2,10m uzunluğundaki kullanıcılar için mevcut 2 numara. kadro boyuna 20'' dedi satıcı boyum 1.80 mt
2 MAŞA
Maşa / Süspansiyon Suntour xcm 100 mm Gidondan kumandalı kilitlenebilir ve sertlik ayarlanabilir maşa. araştırdıgımda sadece maşa 390 tl olarak gördüm
Yönlendirme kolaylığı sağlayan dayanıklı 1"1/8 aheadset gidon boğazı uyumlu
3 VİTES grup toplamını araştırdığımda 350 tl ye dayanıyor
27 vitesli
ARKA VİTES:Shimano Acera SLM390 9 li uyumlu
ÖN VİTES:Shımano tourney
VİTES KOL:Shimano Acera ARDM370 vites 3*9 alttan üstten otomatik model
4 AYNAKOL-RUBLE araştırdığımda170 tl civarıda bunu buldum
Aynakol Shimano Acera M391 24*32*42 Diş ;
ARKA DİŞLİ:Shımano MFTZ21 9 Lİ kaset index özellikli
5 FREN arka ön takım toplamı 220 tl yi buldu internette
ön ve arka Shimano BLM355 Hidrolik diskli fren sistemi
6 GİDON - BOĞAZ fiyat bilgisi bulamadım
Gidon: Alumınyum 65 cm uzunluğunda 31,8 mm çapıda Kron neo
Boğaz : Alumınyum 9 cm uzunluğunda 31,8 mm uyumlu 4 vidalı Kron neo
7 SELE-SELE BORUSU fiyat bilgisi bulamadım
Sele : Kron neo bisikletin rengine uyumlu rahat sele
Sele borusu : Alumınyum 35 cm uzunluğunda 31,8 mm çapında Kron neo
8 JANT - GÖBEK fiyat bilgisi bulamadım
Alumınyum Kron neo etiketli 30mm çift kat 29 inç çapında 32 telli jantlar
shimano Alumınyum göbek
9 LASTİK fiyat bilgisi bulamadım
Lastikleri dünyaca ünlü Kenda marka 50 tp zırhlı 29 inç çapında 2,10 inç genişliğindedir
10 PEDAL-AYAKÇAK fiyat bilgisi bulamadım
Pedal kenarları Alumınyum ortası plastik feimin marka , yan kısımlarındaki tırnaklar sayesinde ayaktan kaymayı önleyen sistem.
Alumınyum yükseklik ayarlı ortadan ayakçak.
11 AKSESUAR 4 parça pompa kilit paça bandı ve kadro bandı hediye
Paket dahilinde bir aksesuar bulunmamaktadır , Magaza kampanyasında varsa birlikte gönderilir , Herhangi bir kampanya yoksa extradan satın alınabilir.
12 AĞIRLIK
Ağırlık M boyda 13,7 kg (pedalsız)

sizce bu özellikteki bir bisiklet 1690 lira eder mi almalımyım ne dersiniz ?

MERHABA DOSTLAR KRON-TX-500 MODELİ ALMAYI DUSUNUYORUM 1-2 GÜN İÇİNDE SİZCE NASIL

Şehir içinde Kullanmak için Genellikle asfalt yol için hantal olmayan bisiklet önerilerinizi bekliyorum
En az 1-2 yıl kullanacağım

Aklımda salcano hector 26 var daha doğrusu bu bütçeye uygun olarak bir bunu görüyorum Her markadan tavsiye olabilir

Almak istiyorum. Hoşuma gitti gayet sağlam gibi. Fiyatı da uygun. Sizce alınır mı? Kötü yönleri falan var mıdır?

Merhaba arkadaslar Forumda yenıyım Bisikletim yok ama
Salcano xrs 060 almayı dusunuyorum bisikletler aram yok bi bilgi verirseniz iyi olur

Merhaba şehirlerarası bisiklet turuna çıkmak istiyorum. İstanbuldan başlayıp ege sahil yolundan muğlaya kadar bir rota belirledim.Temmuz başı gibi yola çıkmak istiyorum yol arkadaşları arıyorum

Dostlar nasip olursa bu hafta inşAllah Whisle Miwok 1721 Modelini satın alacağım ancak bisiklet hakkında bilgi yok forum sayfalarında 125Tl ye 9 taksite işi kapatıyorum yakın bir abimin tanıdığı olduğu için, bisikletin özellikleri;
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE VİTES KABLOSU İÇTEN GEÇMELİ
MAŞASUNTOUR XCT MLO 100mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY TY300
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY500
KRANK TAKIMISHIMANO TOURNEY TY301 42X34X24
ARKA DİŞLİSHIMANO MFTZ21 14T-28T
VİTES KOLUSHIMANO ALTUS M310 3X7
FRENSHIMANO M315 HİDROLİK DİSK
LASTİKCST 27.5X2.10 BYTE PLOSE
JANT27.5” WHISTLE ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELESELLE ROYAL
AĞIRLIK15,6
FİYATI419 €
Dağ Bisikletleri
WHISTLE MIWOK 1721 ERKEK DAĞ 21-V HD 27,5″ Modeli, Alüminyum 1.1/8″ Yarı Entegre Vites Kablosu İçten Geçmeli kadro üzerine kurulmuş bir modeldir ve 27,5″ Suntour Xct Mlo 100mm Maşadan Kilitli maşaya sahiptir. Ön viteste Shimano Tourney Ty500, arka viteste ise Shimano Tourney Ty300 kullanılmıştır. Shimano Tourney Ty301 42x34x24 krank takımı ile güç Shimano Mftz21 14t-28t arka dişliye aktarılır.
Vites kolu olarak Shimano Altus M310 3×7 kullanılmıştır. Frende ise Shimano M315 Hidrolik Disk tercih edilmiştir. Selle Royal sele mevcuttur ve Cst 27.5×2.10 Byte Plose lastik kullanılmıştır.

BİSİKLET BUDUR LÜTFEN ANLAYAN BİRİSİ PARÇALARI HAKKINDA VS. BİLGİ VERİRMİ 1250TL YE DEĞERMİ?

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    91,5 KB · Okunma: 3
Merhabalar
Uzun süredir Mtb, Yol bisikleti arasında gidip geliyorum fakat yol bisikleti bir tık önde, nedeni ise düz bir şehirde yaşıyor olmam (Mersin) tabi ki aşırı kararsızım yinede. Federasyon yarışlarına katılmak istiyorum 18 yaşındayım fakat daha önce hiçbir yarışa katılmadım ve katılmak için şartlar nelerdir bilmiyorum.

Bu yaştan sonra geç demeyin lakin öyle olduğunu düşünmüyorum ve bu işe ciddi zamanlar ayırmak istiyorum tabi ki bu işten ekmek yemek değil niyetim sadece amatör olarak bakacam bu işe.

Mersin'de hangi bisikleti ne için seçmem gerekir hiçbir şekilde bilmiyorum bu konuda Mersin'li veya Mersin hakkında bilgi sahibi olan abilerim, kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim.

Bütçem 1500 tl yol yada mtb alacam federasyon yarışlarına katılmama engel olacak donanımlı bisikletleri lütfen önermeyin, en fazla bütçeye 200 lira ekliyebilirim daha fazlası babamı zora sokar bende teklifini bile yapamam. . (bisikleti sıfır olarak alacam 2. el hiç düşünmüyorum)

@extraordinaryman hocam başlangıç için 1500 lira gayet güzel ve uygun bütçedir bende daha önce bisiklet tecrübem olmasına rağmen aynı şekilde 1500 lira ayırdım çünkü kron xc100 yarın öbür gün işi büyütmek istediğinizde satıp başka bir bisiklet almaya kalktığınızda ikinci el satılması çok zor olur fakat 1500 e alabileceğiniz bisikletler ikinci el rahat satılmasıyla beraber kadrosundan faydalanıp diğer parçaları update yapabilirsiniz.

Sedona 810 konusunda ise ben olsam o parayı o donanıma vermem lakin sedona çok saygı görülen bir markadır fakat sadece kadro için veya marka için değerinin çok azı olan donanımlı bisiklet almak çokta sağlıklı gelmez bana.

Size tavsiyem 1500-1600 liraya internetten alabileceğiniz carraro crp 710 veya bianchi arx 727 (sadece maşası kötü) ben 1 aylık araştırmalarım sonucu 1500 liraya en iyi donanımlı hangi bisikleti alabilirim soruma bu iki modeli sunarak cevap vermiş bulundum.

1 haftadır 1400-1600 tl arası incelediğim bisikletler arasında en babası SEDONA 410 çıktı ilgilenen arkadaşlara duyurulur.

Arkadaşlar 40 yaşındayım. Yaklaşık 25 sene sonra yeniden bisiklet özlemi sardı. Yapılı biriyim. 1.90 boy, 115-120 kg. Salcano BODRUM MAN 26 Jant Bisiklet (2017)'yi önerir misiniz? Ya da Salcano ÜSKÜP 700 MAN 28 Jant Bisiklet (2017)... Ankara'da yaşıyorum. Daha çok şehir içi kullanacağımı düşünüyorum ama ola ki nadiren de olsa dağa çıkarsam bu iki modelden biri işi mi görür mü? Şimdiden teşekkürler.

Bisikletleri görmeniz için linkleri paylaşıyorum:
(link)

(link)

Geri