Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@Mustafa Zeybek
merhabalar sağolun yorumunuz için bu yaştan iyi bir bisikletli olmak için çalışıyorum 1.80 boyunda 75 kiloyum daha fazla büyüme ihtimalim var ama o da bir ihtimal yani en fazla 1.90 olurum yani bisikletin küçük geleceğini düşünmüyorum

Scudo
@İsimliSürücü şimdiden 180 sen bence 2ye kadar yolu var ama sen bilirsin yine

Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım birkaç gündür forumu takip ediyorum. Çocukluğumda üstünden inmediğim bisikletten hevesimi alamamış olsam gerekki, yıllar sonra (27 yaşındayım) tekrar spor yapmak zayıflamak ve biraz da mecburiyetten dolayı işe gitmek için kullanmak istiyorum.

Yanlız bir sorunum var, kilom biraz fazla, 115kgyim şuanda ve boyum da 176cm. Acaba bu değerlerle bisiklete binmem biraz komik mi olur ya da beni taşıyabilecek bir bisikleti nasıl seçmeliyim?

Okuduğum kadarıyla boyuma göre bana uygun kadro 18". Yaşadığım yer çok toprak-patika neredeyse asfalt hiç yok. Ve arasıra da dağa bayıra pangallık(trakyaca)lara vursam kendimi hiç fena olmaz.
Bütçek 800-900tl arası.

Kendimce bir model düşündüm, adı Salcano NG 800 HD 26 Jant. Bu konuda ne dersiniz?

Şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.

(Bisiklete bu kadar gönül verip bu işi basit bir eğlenceden, hobiden çok çok öteye taşıyan insanları bir arada görmek beni hem çok şaşırttı hem de sevindirdi. Saygılar)

Merhaba abiler. Dağ bisikletine başlamak istiyoru m. 750 800 tl kadar bi butcem var .Bana onerebilceginiz bisikletler var mı

@mertözenç merhaba bende iki bisiklete çok baktım merida 500 e de baktım 3 aydır da bakıyorum içlerinde en iyisi scott gibi geliyor bana benim de kafa çok karışık bu sayfalarda çok cevap verende yok herkes sorup duruyor. Adı cevap veriliyor. Bilgi birikimı mi elimden geldiğince paylaşırım

Ghost square cross 6 da çok iyi bisiklet onada baktın mı?

Cube cross var ama onunda ekipmanlar düşük fiyat pahalı malesef

On amortisörlü ve 30 vites şehir bisikleti arıyorsun galiba boy ve bacak boyunuz kaç cm?

@BOZTÜRK eyvallah kardesim nihayet bir cevap geldi :)
Boyum 179 bacak boyumu bilmiyorum ama bana uygun bisikletin m size olduguna kanaat getirdiler.
Scott sub cross 20 m size yok izmirde small var yoksa onu alacaktim. M size gelecekmis ama ne zaman belli degil.
Giant roam 0 ise eski model 2017 modeli henuz gelmemis. Dizayn olarak ikisi de cok guzel bilesenler birbirine cok yakin.
Son olarak sub cross 10 a baktim fiyat olarak 4700 lerde. Renk ve tasarim cok hos. Ama butcemin biraz ustunde
Ghost ta marka olarak cok detaylarini bilmesem de degerlendirilebilecek bir seçenek. Bilesenleri gayet iyi. Tesekkur ederim ilgin için :)

• Beğen
Tepkiler: BOZTÜRK
@mertözenç estağfurullah ne demek. Ghost alman mali kaliteli bir marka ghost square cross 6 nin 2016 M kadrosunu izmir de pazarlıkla 3500 e alabilirsin ki ekip man olarak vites full xt ön arka göbek deore on maşa RST denilen santurdan bir tık iyi olan havalı maşa var. Elçiler ergon 2 agirlok 12.5kg güzel bir bisiklet.
Birde MTB olayı kafamı karıştırıyor 2. El 30 vitesli 12-13 kg arası cube scott vs. Bir MTB de ince lastik takınca olmaz mı ki geometrisi sıkıntı çıkarır diyenler var olur diyenler var. Sizin düşünceniz tecrübemiz nedir bu konuda?

Cevreninde bu konuda tecrübe sahibi insanlar var mı onlar ne diyor bu konuda?

BU arada benimde boyum 179cm sizinle aynı demek ki aynı bisikletlere bakiyoruz

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@BOZTÜRK ghost seçeneğini degerlendiricem. Burada sundu bisiklet satiyor gidip ordan bakicam. Donanimim oldugu kadar kadro yapisinin ve renklerin de onemi var. Yillarca severek binebilecegim bir bisiklet almak istiyorum. Sehir icinde ve asfaltta bineceğim icin mtb hic dusunmedim. Tur bisikletlerinin boyle yollarda daha akıcı oldugunu biliyorum. Sadece lastik degistirmekle bunun saglanamayacagini saniyorum. Giant in avrupa sitesinde roam 0 2017 modeli de cok guzel ama burda var mi bilmiyorum mail attım cevap bekliyorum (link)

@mertözenç Ghost özellikler ve fiyat oranı en iyi diyebilirim ama biraz kaba ve bicimsiz diyebilirim. Dağ bisikleti havası var ghost takan denilen MTB modeliyle neredeyse aynı SEDONA 350 ye batınız mi? DONANIM Olarak çok güzel

Arkadaşlar şehir içi kısa turlar yapmak için bisiklet arıyorum max. 500 tl verebilirim. Taksitle almayı düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. Arkadaşlar araştırmalarım sonucu riverside 100 almaya karar verdim perşembe günü decathlon'a gidip alacağım bu bisiklet nasıldır? (link)

@BOZTÜRK ghost dedigin gibi donanim olarak en iyisi bunlarin icinde ama biraz kaba duruyor. Sedonaya hic bakmadim. Scott sub cross 20 alan bir arkadas cok memnun oldugunu soyluyor ve tavsiye ediyor. Sanirim bu hafta m bedenin gelip gelmeyecegine gore hareket etcem. Gelirse tercihim o olacak gelmezse ya subcross 10 ya da roam 0 veya roam 1 2017

Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada:(link)
İlk sorum bu bisikletin arkasındaki ruble vidalı mı yoksa kaset dişli mi? Ben tüm özellikleri tekrar tekrar okudum, fakat buna ilişkin bir ibare göremedim(yahut gördüm ama anlayamadım). Eğer bunu anlayabilen biri varsa bunu özelliklerde belirtilen maddelerin hangisinden anladığını bana söylerse sevinirim. Gerçi 8 diş var böyle vidalı ruble olmaz, kasettir diyebilirsiniz ama ben bundan emin değilim.

İkinci sorum ise şöyle: Bu bisikletin cantının genişliği kaç inch ya da santimdir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki(kalınlık açısından soruyorum) bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

Üçüncü sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker taksam bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik inceliği ne olmalıdır?

Dördüncü ve son sorum şu: Lastiklerin açıklamasında şu yazıyor; "Boyutlar: 700 x 1,50 (38-622)". Şu parantez içindeki 622 nin lastiğin iç çapının 622 milimetre olduğunu belirttiğini biliyorum, 38 in de kalınlık olarak lastiğin milimetre cinsinden kalınlığını ifade ettiğini biliyorum. Yalnız iç lastik alırken genelde Fransız ölçü birimlerini yazmışlar(700x23C gibi). Bana söyler misiniz bu bisikletin lastiklerinin Fransız ölçü birimlerine göre neye denk geldiğini? 700x38C mi?
Teşekkürler.

@Yasin Yörük @Mustafa Zeybek Teşekkürler arkadaşlar, iyi kötü bir fikrim oluştu. Bir de lastikleri sorabilir miyim? Yolda sıkıntı çekmemek için lastik tercihi nedir ya da sonradan alınabilecek önlemler var mıdır?

@mag Şuan için lastiklerin sorun çıkaracağını sanmıyorum ama bisiklet lastiği patlak önleyiciler var onlarda alabilirsiniz. Lastikler eskidiğinde zırhlı lastikler var patlamaya karşı dayanıklı formda konuları da var ihtiyacınız olunca detaylı araştırırsınız.

Merhabalar, genel olarak yazlıkta bineceğim arada sırada 20 25 km yapabileceğim bir bisiklet arıyorum bisikleti çok fazla hırpalayacağım ve bütçem dolayısıyla dağ bisikleti almaya karar verdim. Marka ve model seçiminde yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar arkadaşım bundan 2 sene önce kron xc 300 29 şant almıştı hd frenli simdi satmaya karar verdi bana 1000 tlye bısıkletı 1 ay kullanmadı sayılır herseyı yenı kılıt suluk kask ve çanta hedıyelı taksıtle alıcam aylık 100 tl sizce almalımıyım herşeyi yenı duruyor

Arkadaşlar bu bisikleti almak istiyorum büyük bir ihtimal 2 gün içinde alacağım
(link) bu linkten almak alcağım
Ürün Özellikleri

ARKA VİTESSHIMANO TX35 21 VİTES
VİTES KOLUSHIMANO SLRS36
ARKA DİŞLİSHIMANO MFTZ21
FREN SİSTEMİALÜMİNYUM V FREN
LASTİK26X2,00 LASTİK
MAŞAZOOM AMORTİSÖRLÜ MAŞA

@cauchyriemann

Tekrardan selamlar,

Uzun araştırmalardan sonra Salcano Bosphorus V8 modelinde karar kıldım ve 1250 liraya, 2. el olarak aldım. 2 haftadır da kullanıyorum. Donanım olarak üzerinde Shimano hidrolik disk fren ve Shimano Alphine 8 vites var. İlk izlenimlerim çok olumlu. Daha detaylı incelemeyi Salcano baslığına yazacağım. Bisiklete başlayacak olup, kararsız kalanlara şiddetle tavsiye ediyorum. Simsiyah, çok şık ve şehir içi için çok ideal bir bisiklet.

Merhaba öncelikle belirtmeliyim ki bisiklet alacağım bütçem 400
Hangi bisikletleri önerirsiniz ?
Şehir içinde kullanacağım.
Sizce;
Umiy blackrider mi , mondial stardom mu ?

Geri