Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Herkese merhaba tam olarak kac yilinda uretildigini bilmedigim alman yapimi fischer adli bir bisikletim var yanliz bunu google direk yazarsaniz cikma fischer fahrad shop yazarak bulabilirsniz neyse konu bu degil ben bu bisikleti iyilestirmek istiyorum biraz eski bir bisiklet oldugun zinciri dahi kopmustu (yarin detayli sekilde fotograflarini atacagim) sizce ne gibi parcalar takilmalo genel olarak her eski bisiklete yapilacak turden seyler yorumlarinizi bekliyorum

Scudo
merhaba arkadaslar
ben yol bııskletı almayı ya da toplamayı dusunuyorum 2000 tl ye kadar butcem var performans odaklı guzel bır sey almayı ıstıyorum ıkıncı el almak sızce mantıklı mı alırken nelere dıkkat etmelıyım?

@Yasin Yörük 1500 civarı düşünüyorum bütçe duruma göre biraz esnetilebilir. Genelde düz yollarda süreceğim, ağırlık asfalt. Amortisörlü bisiklete hiç binmedim sanırım çok az bir amortisman fayda sağlayabilir ama eksikliği de sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Merhabalar 6000 tl ye dağ bisikleti almak istiyorum (link) aklımda bu bisiklet var bir de size sormak istedim sizce daha iyisini bu fiyata bulabilir miyim ?

@mag parke taşların bol yollarında bozuk olduğu bir yerde yaşamıyorsanız amortisöre pek de gerek yok. 2000 tl nin üzerine çıkarsanız seçenekler bollaşıyor. Bütçenize yakın
(link)
(link)
(link)
modelleri var.

@İsimliSürücü yaşın 14müş. Maddi durumunu bilmiyorum fakat şu anda 6000 liraya bisiklet alman gereksiz bence çünkü ileride vücudun büyüyecek haliyle bisiklet küçülecek sana. İlla alcam dersen 2.el bul al nasılsa en fazla 5 yıl kullanırsın.

Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada: (link)
İlk sorum bu bisikletin arkasındaki ruble vidalı mı yoksa kaset dişli mi? Ben tüm özellikleri tekrar tekrar okudum, fakat buna ilişkin bir ibare göremedim(yahut gördüm ama anlayamadım). Eğer bunu anlayabilen biri varsa bunu özelliklerde belirtilen maddelerin hangisinden anladığını bana söylerse sevinirim. Gerçi 8 diş var böyle vidalı ruble olmaz, kasettir diyebilirsiniz ama ben bundan emin değilim.

İkinci sorum ise şöyle: Bu bisikletin cantının genişliği kaç inch ya da santimdir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki(kalınlık açısından soruyorum) bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

Üçüncü sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker taksam bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik inceliği ne olmalıdır?

Dördüncü ve son sorum şu: Lastiklerin açıklamasında şu yazıyor; "Boyutlar: 700 x 1,50 (38-622)". Şu parantez içindeki 622 nin lastiğin iç çapının 622 milimetre olduğunu belirttiğini biliyorum, 38 in de kalınlık olarak lastiğin milimetre cinsinden kalınlığını ifade ettiğini biliyorum. Yalnız iç lastik alırken genelde Fransız ölçü birimlerini yazmışlar(700x23C gibi). Bana söyler misiniz bu bisikletin lastiklerinin Fransız ölçü birimlerine göre neye denk geldiğini? 700x38C mi?
Teşekkürler.

Merhaba. Uygun fiyata trek 3700 buldum. Sıfır Mosso wildfire 27.5 v fren mi alayım? yoksa 2015 model trek 3700 mü? trek üzerinde acera vites sitemi var. bu açıdan daha mantıklı geliyor. Sizin görüşlerinizi de almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

İkisini de ikinci el buldum ve 550 lira diyorlar. 2016 model ve temizler. İkisi arasında kararsız kaldım.

Cahilane olarak baktığımda , btwinde arkalık var salcano aksesuarsız ,decathlon bize çok yakın, btwin çok daha ağır , salcano 28 jant. Ama diğer özellikleri karşılaştıramadım siz ne düşünüyorsunuz ?

TİPİŞEHİR VE GEZİ
KADRO28" Aluminyum Kadro
MAŞAZoom CH120 Alüminyum Taçlı 700C Amortisörlü Maşa
ARKA VİTESShimano STEF41 / RD-TX35 Tourney 21 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ18" - 20"
ORTA GÖBEKChin Haur CH51
AYNAKOLShimano TY301 48t/38t/28t krank takımı
FREN TAKIMIAlüminyum V Fren Sistemi
VİTES KOLLARIShimano ST-EF41
RUBLEShimano MF-TZ21 Tourney 28t/14t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano FD-TZ31
SELE BORUSUZoom C208 Alüminyum Sele Borusu
SELESalcano Logolu Jel Takviyeli Sele
FURŞ TAKIMIChin Haur CH-9280TBW
JANT SETİSalcano XPRO HB 32H Jant Seti
TEKER SETİTREKKING COMFORT reflektörlü lastik

KADROSağlam, 6061 alüminyum kadro: Alçaltılmış kadrosu sayesinde kolay binilir.
Original 520 hem kadın hem de erkek kullanıcılar için uygundur.
Alüminyum sayesinde daha hafif.
MAŞA6061 alüminyum maşa, çelik vidalar. Darbeleri ve titreşimleri emer.
VİTES SİSTEMİSRAM 21 vites, SRAM çevirmeli vites kolu.
7 vitesli SHIMANO TZ21, Freewheel. SRAM paslanmaz zincir.
Ön aktarıcı : SHIMANO TX51.
Arka aktarıcı : SRAM 3.0.
26 inç / vites geçişi 1m50 - 6m01.
28 inç / vites geçişi 1,76m - 7,02m.
Aynakol dişli sayısı : 48 / 38 / 28.
Rubleler : 14 / 28.
FRENV-Brake çelik fren kaliperleri.
Alüminyum fren kolu.
GİDON/GİDON BOĞAZIYarı yükseltilmiş alüminyum gidon. Ayarlanabilir gidon boğazı. Ayarlanabilir gidon boğazı sayesinde pozisyonunuzu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
SELE / SELE BORUSUÇok rahat Royale jel sele. Alüminyum sele borusu. Hızlı sele ayarı Sele, hiçbir alete ihtiyaç duyulmadan kolayca ayarlanabilir. Laboratuvarda test edilmiştir. Sele borusu çapı :27,2 mm.

Sele kelepçesi çapı : 32 mm.
TEKERLEKLERTek kat eloksallı alüminyum jantlar.
SHIMANO entegre dinamolu ön göbek. Ön tekerlek hızlı bir şekilde yerinden çıkarılabilir. Böylece bisikleti pratik bir şekilde taşıyabilirsiniz.
LASTİKLERÇok işlevli ve dayanıklı B'TWIN yol ve patika lastikleri. M boy : 26 x 1,75 / L boy : 28 X 1,75 Yansıtıcı bantlar gece görünmenizi sağlar.
AYNAKOLÇok işlevli, tek parça plastik pedallar. 170 mm güçlendirilmiş çelik krank kolu.
AKSESUAR / EKİPMANDamak telli çamurluk, dinamo ile çalışan aydınlatma, yan ayak.
BOYUTLAR:Sele borusu - Gidon mesafesi : M boy : 630 - 660mm
L boy 660 - 690mm

Sele - pedal mesafesi : M boy : 680 - 890mm
L boy 760 - 960mm
AĞIRLIKM boy = 17,5 kg.
L boy = 18,3 kg.

Herkese merhaba öncelikle bisikletlere her zaman bir merakım vardı ama okuldan işten bir türlü almaya fırsat bulamıyorumdum. Şimdi artık kendime zaman ayırabileceğim bir dönemdeyim ve güzel bir yol bisikleti alıp şehirler arası tur yapmak istiyorum.Hepsiburada'da dolaşırken (link) Kron rc 1000 2017 model bu bisikleti gördüm tasarımı ve fiyatı cok hosuma gitti sedonalara nazaran cok daha hoş bir tasarımı var ama bilmediğim ve yardığım istediğim kısmı donanımı sizce bu bisikletin donanımı iyi mi alınıp şehir turuları yapılabilir mi ? Yardımınız için şimdiden teşekkürler

@Yasin Yörük Çok teşekkürler hocam, henüz tam anlamasam da yavaş yavaş öğreniyorum. Bahsettiğiniz modellerle
(link)
(link)

modellerini kıyaslayabilir misiniz? Mosso'yu bir bisiklet tamir ustası tavsiye etti bu modelini. Carraro da olabilir falan dedi.

@mag carraroda ağırlık yazmıyor. Maşalara yabancıyım karşılaştıramam .
mossonun arka aktarıcısı altus, Carraro nun deore. Carraro 2 tık önde.
Mossonun freni bir tık önde.
Carraroda ayarlanabilir gidon boğazı var Mosso da yok
Mossonun kadro açısı bana daha hoş geliyor. Arada 300 lira kadar fiyat farkı var benim tercihim Mosso olurdu.

Kalan her şey aynı lastik dışında

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@mag yelpaze çok geniş hocam ama mosso da kullanılan maşayı ve modeli bilmiyorum. Ama genel olarak mosso bisiklet kullanıcıları memnun. Ekipman olarak carraro daha üstün. Sanırım Konya da yaşıyorsunuz ve Konya da hemen hemen her markayı bulabileceğiniz bisikletçiler mevcut diye biliyorum. Vaktiniz varsa modellere bir bakın derim. Carraroya denk bir iki model daha öneriyim ben size
(link)

(link)

(link)

Bu üç ürün özellik olarak hemen hemen aynı. Hatta aynı fabrikadan çıkıyor diye biliyorum. Ben kendi bisikletimi (link) bu siteden aldım. Mağazası Konya da fiyatlarda piyasaya göre uygun.

@mag madem hemen hemen bütün modelleri bulabilecek bir şehirde yaşıyorsunuz, öyleyse kadroları da inceleyin. Kaynak noktalarına bakın mesela, çok belli oluyor mu diye . eğer yukarıda @Yasin Yörük ün gösterdiği modellerden bianchi ile Mosso arasında kalırsanız ikisi aynı. Ucuz olanı ya da hoşunuza gideni alabilirsiniz. Guipago ile 227 arasında kalırsanız fark şu: Carraro un arka aktarıcısı 1 tık öndeyken guipago nun aynakolu 1 tık önde. Carraronun daha ucuz olduğunu düşünürsek bu ikisinden Carraro tercih edin.

Evet başlıkta da belirttiğim üzere yarın sabah almaya gidiyorum fakat bu 2 bisiklet arasında kaldım ağırlıkları neredeyse aynı fakat B'Twin Karbon maşa kullandığı için biraz daha iyi gibi geldi fakat öte yandan Mosso'nun tasarımı çok hoşuma gitti ama aklımı kurcalayan nokta ise B'Twin karbon maşa kullanmasına rağmen Mosso ile neredeyse aynı ağırlığa sahip peki sizce hangi bisikleti seçmeliyim?

Mosso Cavalier Claris: (link)

B'Twin Triban 500: (link)

NOT:Yol bisikleti tecrübem sıfır

Up

İyi günler sevgili pedalcılar. Bugün bisikletçileri gezerken birinde 2016 model Kron Xc 500 26" buldum. Kısaca M355 hidrolik disk fren, 24 vites acera aktarıcı, hidrolik maşa gibi özellikleri bulunuyor. Bu bisiklet için 1400 TL talep edilirken 1300 gibi bir fiyata da Salcano Ng 350 26 Hd de alabiliyorum (gidondan kilitli maşa, 27 vitesli altus takım M365 frenler) . Açıkçası Kron'un kadrosu çok hoşuma gitti, Salcanodan daha güvenilir duruyor fakat sizin de önerilerinizi bekliyorum. 1500 TL bütçe çerçevesinde daha büyük jant ve daha iyi olduğuna inandığınız modeller varsa da öğrenmeyi çok isterim

bu 2 bisiklet arasında kaldım arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim mosso 0 alınacak diğer batus ise 2. el alınacak nasipse

Bianchi Touring 821
KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞA:28″ YOL ÇELİK 1.1/8″
ARKA VİTES:SHIMANO TOURNEY TX35
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX51
KRANK TAKIMI:SHIMANO M131 48X38X28
VİTES KOLU:SHIMANO EF51 3X7
FREN:ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:CST 700X35C 37X622 SİYAH, REFLEKTÖRLÜ
JANT:28″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:SELLE ROYAL
FİYATI:985 tl

Carraro Sportive 321
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI-ENTEGRE
MAŞAÇELİK RİJİT 1.1/8”
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY TY300
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY510
KRANK TAKIMIÇELİK 48X38X28
ARKA DİŞLİSHIMANO TZ21 14-28T
VİTES KOLUSHIMANO EF41 3X7
FRENALÜMİNYUM V-FREN
LASTİKCST 700X35C
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELEDDK JELLİ
FİYATI:980 tl

Bİsiklet konusunda fazla bir bilgim yok ikisi arasında kaldım eğer başka bisiklet önerirseniz bütçem 1000 tl ye kadar. Yardımcı olursanız sevinirim

carraro-sportive-321-28-jant-bisiklet-2017-model.jpg BIANCHI-TOURING-821-1.jpg

Merhaba arkadaşlar yaşım 17 boyum 1.80 kilom56 dağ bisikleti almayı düşünüyorum 1-2 aydır araştırıyorum nasıl bir bisiklet almalıyım diye öncelikle görünümü hoş rengiyle dikkat çeken hidrolik fren 27.5" jant kilitlenebilir maşa vs. gibi özellikleri olmasını istediğim bir bisiklet arıyordum.

Gözüme Whistle Miwok 1760 takıldı görünümü rengi özellikleri çok hoşuma gitti özelliklede kilitlenebilir havalı maşaya tav oldum daha önce havalı maşa pek duymadım da kullanmadım da ama araştırdıkça alacağım bisiklette havalı maşa olması isteğim arttı şu an kullandığım bisiklet sıradan çift amasörlü 26" v-fren klasik bi bisiklet 300 liraya mı ne almıştık bi arkadaşım beni şehir içi her hafta olan bisiklet turuna götürdü tura gittikçe ordaki ortamı gördükçe falan bisiklet alma hevesim arttı.

Bu baktığım whistle miwok 1760 2400 TL civarında size sorum 200-300 liralık normal bir bisikletten hemen sonra böyle yüksek bir bisiklet almak yanlış bi karar mı bunun yerine whistle'ye göre daha orta seviyeli bir bisiklet mi almalıyım 1000-1500 liraya?
ve hani whistle yerine o paraya şunu al diyebileceğiniz bir dağ bisikleti var mı aynı fiyat aralıklarında olmasına gerek yok hidrolik fren kilitlenebilir maşa 27.5" 1500 -1600 TL arası düşünüyorum fazla para vermeye gerek yok
ama eğer o paraya whistle alırsan pişman olmazsın o fiyat aralıklarına göre iyi bir bisiklet diyorsanız almayı düşünüyorum nasip olursa İnşaAllah

Cevaplarınız ve önerileriniz için şimdiden Teşekkürler iyi forumlar :)

W MIWOK 1760.jpg

Geri