Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@Memry yöredeki bisikletçi arkadaşlara bir danış onlar o bölgede ne gider tavsiye verebilir.

Scudo
@Memry
Forumu karıştır, iyi bir araştırma yap. Bisiklet kategorilerinden hangisi sana yatkın bilgi toplamaya çalış.

Şahsi fikrim başlangıç için hibrit bisikletler ideal seçim. Çünkü giriş seviyesi MTB ler oldukça hantal. Buna üzerindeki kalın lastikler ve (muhtemelen) kilitlenemeyen maşasını ekleyince sürüş keyfi oldukça düşüyor. Ayrıca ülkemizde giriş seviyesindeki MTB sahiplerinin çıtır arazi dışında bisiklet kullandıklarını düşünmüyorum. Bunu hibritle de rahatlıkla yapabilirsin. Mamafih yeni başlayan için doğru seçimin hibrit olduğu kanaatindeyim. Lakin bütçeyle arada dengeyi kurup sıkı bir araştırma yapmak lazım. Elindeki meblağ ile ikinci el de ( temiz olması şartıyla) düşünebilirsin.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Memry
@oettinger
Öncelikle size de iyi günler

Sedona 330 da lastik değişimi maşa ve kadrodan dolayı olmuyor demişsiniz. Anladığım kadarıyla üzerindekinin yerine daha kalın bir lastik ile değişimi soruyorsunuz. Sedona 330 da kullanılan lastikle benim lastiklerim aynı: Schwalbe
Delta Cruıser 700x38. Zırhlı bir lastik ve sanıldığı kadar ince değil. Ben ıslak zeminde tutuşundan da memnunum. Size bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

Naçizane benim fikirlerim böyle. Umarım size en uygun modeli seçebilirsiniz.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: oettinger
@DR.Senih @sadi imren cevaplarınız için çok teşekkür ederim. genel olarak asfaltta kullanacağım için sanırım 330 modeli daha uygun gibi. kadro boyu için ise hala tam karar veremedim. şehir içi kullanıma 19 daha uygun fikri ağır basıyor. aslında 820'nin 17 boyutuna 330 üzerindeki gibi ince bir lastik takarak şehir içi kullanımına uydurabilirim. 17 inç inşallah şehir içi kullanımında zamanla altımda kaybolmaz, küçük bisiklet diye keşke 19 alsaydım demem:ssrtcbya:
tekrar sağolun

saygılarımla.

Merhaba 3 yıllık salcano city sport kullanıcısıyım. Hem bisikletimi yenileyip bir ust segmente gecmek hem de kisa turlara cikmak amaçlı bisiklet araştırırken scott sub sport 10 da takıldım. Fiyatı 4.500tl. Sizce bu rakamı hakedecek bir bisiklet mi? Ve bu fiyat civarinda onerebileceginiz baska bisikletler var mi? Yardımlarınızı bekliyorum

Dosyalar

• 217AB723-AC86-479F-88A2-4FF6DD835063-375-000000FE521141C4.jpeg
    217AB723-AC86-479F-88A2-4FF6DD835063-375-000000FE521141C4.jpeg
    26,3 KB · Okunma: 7
Hocalar selam, iki bisiklet arasında kaldım, öneriniz nedir ? Giant talon 3 2017 vs Carraro big 927 ya da 29 inch jantlı olan 929 da var. 29 jant mı almalıyım yoksa 27.5 jant mı bilemiyorum, avantajları dezavantajları nelerdir ?

1-) (link)

2-)(link)

@TheNorthBear bana göre giant daha sağlam bir marka , carraro ise daha güzel görünüyor karar senin ikisi de iş görür

@TheNorthBear Merhaba(link)öncelikle açıklayıcı bir yazı var onu okumanızı öneririm ara sıra mı araziye girilecek yoksa sürekli mi arazide sürüş yapılacak buna göre jant seçilir. İki bisiklet de birbirine yakın fiyat olarak da aynı, gönül hangisine yatarsa onu al derim.

(link) bir arkadaş aldı memnun

Yeni dağ bisikleti almak istiyorum . Bütçem 500-750 TL arası Kron XC 150 ve Btwin rockrider 340 arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım ya da başka bisiklet öneriniz var mı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Herkese merhaba,

1500-2000 TL aralığında bir şehir/trekking bisikleti almayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucu birkaç alternatif çıkardım. Teknik konularda çok bir bilgim olmadığı için çok fazla alternatif oluştu. Hangisini seçeceğime karar veremiyorum çünkü hangi kriterlere bakarak eleyebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kron TX(300,450,500) (link), (link),(link)
Carraro Sportive (225,227) (link), (link)
Giant Roam 3 (link)
Scott Sub Cross (40,50) (link), (link)
Cube Curve (link)
Merida Crossway (40,100) 2016 modelleri (link), (link)
Mosso 770 Smd Acera (link)

Çok fazla model olduğunu biliyorum ama bir şekilde elemem gerekiyor. Yoksa alamayacağım. Başka model önerilerine de açığım.

Teşekkür ederim.

@Kara657 Önce kullanma amacını öğrenebilirmiyim şehirde asfalta mı kullanacaksınız dağ bayır gezermisiniz gerçi şehir bisikleti seçmişsiniz.

@Kara657
Merida Crossway 100, Ghost Square Cross 3, Carraro Sportive 227 f/p olarak olabilir.

@sadi imren
%70-80 şehirde kullanacağım. Zaten yazdıklarım trekking ya da şehir bisikleti olarak geçiyor.

@MalatyalıND
Diğer modelleri seçmeme sebebiniz nedir? Parçaları daha mı düşük kalıyor?

@Kara657 siz biraz daha eleme yapmak için vites guruplarına bakın
Tourney, Altus, Acera, Alivio, Deore(8 ve 9' lu), Deore LX, Deore SLX, Deore XT ve XTR

Tourney en altta, üste doğru sıraladım burada da bir konu var okuyabilirsiniz donanım yükseldikçe bisikletinde fiyatı ve performansı doğru orantıda artıyor

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
Yok amortisörlü alacağım. Bu attığım modellerin hepsinde öyle zaten. Ancak kitlemeli mi değil mi nasıl anlayabilirim? Hepsinde belirtilmemiş.

Merak etmeyin mutlaka hepsi kilitlidir. Yoksa utansınsınlar 2000 tl bisiklet yani.

IMG_2188.JPG

Merhaba arkadaşlar
Bu meridanın hangi modeli oluyor ve ikinci elde fiyatı ne olur yardımcı olursanız sevinirim

Geri