Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@HsynByrz Yüksek meblağ ayıracaksanız kendinizde toplayabilirsizniz. Vites sayından ziyade dişli oranları uzerinden giderseniz daha iyi sonuc alirsiniz diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: HsynByrz
Scudo
Selamlar işe gidip gelirken hemde spor maksatlı olarak bir bisiklet almak istiyorum gideceğim yol yuvarlak olarak 8km civarı havalimanında çalışıyorum güzergahım ekte eklediğim gibi olacak katlanabilir bisikletler ilgimi çekti limitim 800₺ civarı dağ tepe bayır çıkmayacağım sadece bu amaçla kullanacağım.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Dosyalar

• IMG_5416.PNG
    IMG_5416.PNG
    69,1 KB · Okunma: 9
image.jpg Merhaba, 1999 yılında alınan bisikletimi yenilemek istiyorum. Bu işlerden prk anlamam açıkcası, forumdaki üstadlar, yenilemenin deyip deymeyeceği konusunda ve kullanmam gereken malzemeler hakkında bilgi verirse çok mutlu olurum. Kısaca aşağıda belirteyim, markası sarda, modelini bilmiyorum. Vitesleri iki parmaklı basmalı(hayır gelir mi bilmiyorum çünkü basıyorum ama geri gelmiyor. ) göbek dişlileri ve arka dişli paslı. Teller paslanmış.

Yenilersem düz yolda gidicem, sürtünmesi az tekerler düşünüyorum.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

image.jpg

image.jpg

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    126,1 KB · Okunma: 3
Arkadaşlar malum yaz geliyor. Kışın yediklerimizi yakma vakti. Bende bu konuda evden işe işten eve bisikletle gitmeye karar verdim fakat bisiklet olaylarından hiç anlamam. Tavsiye edeceğinizi bir bisiklet varmı ? Kaç jant olmalı (Gerçi jant sayısının faydası ve eksisi ne onuda bilmiyorum da) markası ne olmalı ? vs vs vs aklımdan geçen fiyat bütçem ; 700 TL ile 1000 tl arasi olabilir, biraz zorlama da olabilir.. Sadece şehir içinde kullanacağım ve hafta sonu ilçeye giderim gezmeye(15km egirdir gölü). bu bisikletten beklediğim tek özellik ise 3-5 ayda yok vites bozuldu yok bilmem ne oldu uğraştırmasın. Başımı ağrıtmadan kullanabileceğim hafif ir şehir bisikleti tavsiyelerini bekliyorum.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Öncelikler hepinize meraba arkadaşlar foruma yeni katıldım başlangıç olarak bir katlanır bisiklet
Almak istiyorum iki model arasında kaldım bi danışmak istedim

BIANCHI FOLDING BIKE = (link)

CARRARO FLEXI 106 = (link)

Veya sizin önerinileriniz varsa onlarıda alabilirim başlangıç olduğu için dahon tern vb düşünmüyorum

Arkadaşlar bir arkadaştan ikinci el 850 TL ye buldum. Oda daha önce ikinci el almış yurtdışından gelmeymiş. Sizce alınır mı arkadaşlar? İnternette bisiklet hakkında hiç bilgi bulamadım.

1500TL yi geçmiyecek bir bütçem var. boyum 1.85 kilom 65.
(link)

bu nasıl bir bisiklettir. bana hidrolik disk frenli sağlam bir bisiklet önerisi yaparsanız sevinirim. 2. el düşünmüyorum

Selamlar arkadaşlar, bisikleti geçen sene aldım ama konu bu güne kısmetmiş :)
Daha önceki bisikletim kron xc500 den sonra değiştirmek istedim, bisiklet forum sayesinde 3 seçenekten biri olan sedona 420 yi geçen sene tilmen bisikletden aldım şükür olsun :)

Krondan sonra amortisörün benim için ne kadar gereksiz olduğunu anladım :(

Çok fark var kron xc500 ile, emsal olmadıklarıda unutmamak gerekir.

Haftada bir iki kez binip geziyorum atakentden sahil yolu üzerinde dolaşıp geliyorum, beraber gittiğimiz arkadaşlar ile tempo sorunu yaşıyoruz maalesef, ya ben onların arkasında kalıyorum yada onlar benim :)

Onun için tek gidip gelmek daha sağlıklı geliyor, ne mani olayım,ne mani olsunlar:)

Sedona 420 ye dönecek olursak İzlenimim en belirgin özelliği bisikletin cidden aktığını hissediyorum, parasının karşılığını tam manası ile hak ettiğini düşünüyorum.

Bugün çektiğim fotoğraflarıda siz değerli forum üyeleri ile paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz.
  • (link)
  • KADRO420
  • KADRO ÖLÇÜSÜ44/48/52
  • VİTES SAYISI3X9
  • MAŞASEDONA ALLOY DISC
  • VITES FREN KOLUSRAM X5 TRIGGER 3X9
  • VİTES ÖNSram X4
  • VİTES ARKASram X7
  • FRENAVID DB1 160/160 MM
  • AYNAKOLSRAM VIA 48/36/26T
  • KASETSram PG-920 11/34T
  • ZİNCİRYBNS9S
  • JANT ÇEMBERİSEDONA DA-30
  • HAZNE ÖNSRAM MTH-306
  • HAZNE ARKASRAM MTH-306
  • LASTİKSCHWALBE ROAD CRUISER 700X35
  • BOĞAZSEDONA
  • GİDONSEDONA
  • SELE BORUSUSEDONA
  • PEDALWELLGO - LU C29
  • SELESEDONA 6076

(link)

(link)

(link)

(link)

Bu arada zincir yağı olarak wurth kullanıyorum gayet memnunum.
Resim çektikten sonra yağladım zinciri :)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Geçen hafta ordudan bir kardeşimiz İstanbul'u ziyarete geldi, ısrarla çıkalım diyince bende başka bir arkadaştan bisikletini tur için ödünç aldım Sedona710, Atakent'den çıkıp sahil yolu üzerinde Belgrad ormanına gittik, dönüş maslak-levent-mecidiyeköy-çağlayan üzerinden oldu, toplamda 105 km yol yaptık ama beni 710 bitirdi, lastiklerden dolayı :( birde o gün rüzgarı hep karşıdan yedik oda tuzu biberi oldu :( eve geldiğime nerdeyse şükür edecektim, 2 gün kendime gelemedim:)

(link)

(link)

Aksesuar ve donanım bilgisine çok sahip değilim, lakin tecrübeli arkadaşların verdikleri bilgiler doğrultusunda bütçeme uygun olarak aldığım sedona420 bisikletimden hiç bir şikayetim olmadı

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Selam arkadaşlar. Bir süredir yarı-amatör olarak bisiklet kullanmaktayım. bisiklet sürmeyi biraz daha ileri taşımak için önce bu foruma kayıt oldum. :) teknik bilgi vs. konularında çok yeterli değilim ama bisiklet üstünde çok zaman geçirdim ve bundan keyif alarak ve daha ileriye taşıyarak devam etmek istiyorum.

Öncelikle bisikletimi değiştirmem gerektiğini düşünüyorum, bisikletim mtb özellikleri ise 26" yol lastiği kilitlenebilir ön maşası 24 vites bir bisiklet ancak bana küçük geliyor.. boyum 1.73 kilom 82 (umarım yakın da düşer :) ortalama olarak şehir için de hafta da 1 çıkıyorum ve 40-50 km bazen daha üstüne çıkıyorum, ancak bu tempoyu çok daha yükseltme durumum var hafta da 2-3 gün veya il dışına çıkma gibi.. bütün bu kriterleri dikkate alarak doğru bir seçim yapmak istiyorum kadro boyu vs durumlarından hiç anlamıyorum ne yapmam gerekiyor en iyi yöntem deneyerekmi almak yoksa teknik bilgi ilemi hareket etmem gerekiyor ve ben yine mtb ama yol lastiği mantığından gitmeyi düşünüyorum ve bu saçmamı bilmiyorum bu zamana kadar konfor dışında çok bir sıkıntı yaşamadım, bütçem 1400 tl bisiklet marka model tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler. :)

Arkadaşlar geçende bir bayiiye gittim, şehir/tur bisikleti hakkında tavsiyeler aldım. Bir bisiklet gördüm özellikleri gayet iyi v-fren kullanıyor bende tur bisikletinde hafif olması için v-fren istiyordum bisikletin kısaca özellikleri:

FRAME
FRAME MATERIAL(link)
WEIGHT13,5 kg
FORK28" SR Suntour M3010 700C 1 1/8" (travel 50mm)
REAR SHOCK-
WHEELS
FRONT HUBSF-A202
REAR HUBSF-A203
TIRESMitas V84 Gripper 28"x1.6"
RIMSKross (alloy, double wall)
DRIVE
FRONT DERAILLEURShimano Tourney FD-TY510
REAR DERAILLEURRD-M310DL ALTUS
FRONT BRAKEKross V-brake
REAR BRAKEKross V-brake
BRAKE LEVERSShimano Tourney ST-EF41
SHIFTERSShimano Tourney ST-EF41 3x7
CRANKSETSR Suntour XCC 48/38/28
BOTTOM BRACKETSR Suntour FP-B902
CHAINS50
CASETTE / FREEWHELLMF-TZ21 7spd 28/14
COMPONENTS
HANDLEBARKross Active (alloy, 640mm, 31.8 black)
STEMKross Active Components (alloy)
SEATPOSTKross Active
HEADSETFemin FP-H816
SADDLEKross
GRIPSHerrmans Oxy
PEDALSAlloy
Arka Aktarıcı altus kullanıyor ön olarak tourney pabuçlar iyi ancak üstüne bitane daha almak istiyorum ne dersiniz?evado_1_0_black_red_matte.png

Arkadaşlar;

Şişli'de oturuyorum. Beşiktaş, Maçka, taksim, bebek, Etiler, vd civarda bisiklet kullanıyorum.

Malum bu lokasyon çok trafikli ve bir o kadarda bozuk zeminlere sahip.

Bu nedenle agresif kullanım yapabileceğim, amorsitörlü bir Mtb almak istiyorum.

En azından İETT ler sıkıştırdığında birden kaldırıma zıplayıp, çok yaya olduğunda yola inebileyim.

KTM ultra fun 27,5 2016
Scott sub cross 28 2017
Specialized rockhopper comp 29 2013
Giant talon 3 27.5 2015
Dahon expresso 26 2016

Gibi modeller arasında kaldım.
Kışın bisiklet kullanmıyorum. Tura katılmıyorum.
Sadece yazları Maçka parkı, cadde bostan ve şehir içinde kullanıyorum. Bisiklet üzerinde hiç bir değişiklik yapmıyorum.

Sizlerden acil yardım rica ediyorum.

Arkadaşlar ilk defa bisiklet almaya niyetlendim tercihim dağ bisikleti aşağıdaki 3 bisikletten hangisini önerirsiniz?

Corelli adonis 2.0 26 jant 675₺ (Önde fren diski var)
Corelli cyborg 1.1 27,5 jant 600 tl
Btwin rockrider 340 26 jant 699₺
(link)
ImageThumbnail2.aspx

Merhaba arkadaşlar ve abiler az önce kendimi tanıttım ama gene tanıtayım burada adım:Samet İzmir/Torbalı/Ayrancılar'da yaşıyorum 17 yaşındayım şuan evden okula mesafem 35-40 km her gün 80 km yapamıcağım için eğer puan tutarsa seneye daha yakındaki bi okula gitmeyi düşünüyorum(25 km:( ) eğer tutarsa sabah sabah yada akşam o tıklım tıklım ötöbüsleri çekmek istemiyorum yolun büyük bit kısmı asfalt ama benim aklımda dağ bisikleti var çünkü burdan yaklaşık 2 km ilerde biraz değil bayağı bi yokuşu olan bi zeytinliğimiz var hem ona da gidip gelmek için düşünüyorum çok pahalı bir ürün benim işime gelmez sanırım park edilcek yerler pek güvenilir yerler değiller ortta halli çok göze batmayan bir model arıyorum teşekkürler

bu arada yazmayı unutmuşum boyum 1.82 kilom 72 başka sormak istediğiniz soru olursa cevaplayabilirim teşekkürler

kimse cevaplamamış ya yeni üye olduğum için acaba konum hemen görücüye çıkmıyor mu ki?

Merhabalar herkese 8 senelik mtbciyim yol bisikleti vakti geldi iyi güzelde ne alıcaz asıl soru bu bütçe mi?
bütçe düşük 1500 sora r3000 li slr400 nasıl dersiniz güzel midir bilemedim bianchi sıkıntı yaratırmı ne dersiniz şimdiden teşekkürler.

Slr 400 almalımıyım abiler ne dersiniz bunlar da özellikleri 1500 tl
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ TRIPLE BUTTED
MAŞAÇELİK RİJİT 1.1/8″
ARKA VİTESSHIMANO SORA R3000
ÖN VİTESSHIMANO SORA R3000
KRANK TAKIMISHIMANO SORA 3000
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG30 11-28T KASET
VİTES KOLUSHIMANO SORA 3000 2X9
FRENSHIMANO SORA 3000 KUMPAS FREN
LASTİKMICHELIN DYNAMIC SPORT 700X25C
JANTBIANCHI ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELESELLE ROYAL
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ TRIPLE BUTTED

Beyler hangisini alayım.cok kararsız kaldim

Astromu rr540 mı

Merhabalar bisikletforum ailesi aranıza yeni katıldım öncelikle herkeze kazasız belasız pedallamalar dilerim :)
Konumuza gelecek olursak yaz tatili geliyor bende 1000 tl gibi bir miktar para biriktirdim ben bu 1000 tl ile şehir - tur bisikleti istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir ancak gidonu kelebek olmassa iyi olur.
Herkese iyi Günler.

Merhabalar,

Suan 2014 model trek fx 7.0 sahibiyim, aslında bisikletimden memnunum ama daha iyi bir bisiklet satın almak istiyorum. Bütçem en fazla 2200 lira. Aklımda 2014 model Fx 7.4 ya da 2013 model Cannondale Bad boy 4 var.

Hangi bisiklet daha iyidir,mevcut fx 7.0'ı degiştirmek mantıklı mıdır,bütçeme göre değistirebilecegim en iyi marka-model nedir, yorumlarınızı rica ediyorum

Bisikleti 2.el bakıyorum.

Selam ustalar, arkadaşım 130kg, 1.93cm boyu var. Yokuşların bol olduğu bir bölgede oturuyor, ulaşım amaçlı kullanacak. Ayrıca belinde sıkıntı var ve rahat oturuş pozisyonu olabilecek, yokuşlarda da yormayacak bir bisiklet arıyor. Bütçesi 1200tl. Önerileriniz nelerdir ? Ben de yeni olduğum için bir tavsiyede bulunamadım ve sizlere danışayım dedim...

Geri