Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Yanlış yere açtıysam affola. Bisiklet öneri konusuna uygun olmayacağından buraya açmak istedim. 80 model ve sahibinin söylediği üzerine Beldesan bir bisiklet alacağım. Çok bir değişiklik yapma planım yok, bakımlarını yapıp haftada bir kaç kez binmeyi düşünüyorum.

Alınmaya değer mi sizce de? Eğer alırsam konu altında düzenlemelerin resmini atarım.

Scudo
Merhaba, 26" eski bir kadroya sahip bir bisiklet alıp tur bisikletine çevirmek istiyorum. Ancak nasıl yaparım neleri satın almam lazım, nerden satın almam lazım ve nasıl toplarım çok fazla fikrim yok yardım olabilecek varsa sevinirim.

Öncelikle istediğim bisiklet kadrosuna örnek verecek olursam bisan mountain cat diyebilirim.

Alacağım kadroda vites,fren,lastik,jant,aynakol,ruble kısacası her şey değişecek. Altus veya ona eş değer 3x8 bir vites sistemi, alüminyum v fren, eğer bütçeme sonradan uyarsa schwalbe greenguard lastikler uymazsa daha düşük lastikler, kelebek gidon almayı düşünüyorum ancak geri kalan şeyleri ne almam gerektiği hakkında en ufak fikrim yok. Daha önce bir bisiklet toplamış toplamasada bu işlerden anlayan birisi yardım ederse sevinirim. Bütçe olarak 2.000'tlye kadar çıkabilirim. Lütfen cevabınızı esirgemeyin.

Arkadaşlar Merhaba,

Bir bisiklet alma arefesindeyim. Daha önce bisiklet çok kullanmadım. Küçükken kullandıklarım dışında ilk bisikletim olacak. Bina da oturduğum için katlanır olmasını istiyorum. (Malum hırsızlık olaylarından dolayı) Ayrıca iş yerine de götürmeyi planlıyorum. 20 inç olanı düşündüm çok ergonomik gelmedi. Hoş hiç test etmedim. Arkadaşla hafta sonları tur yapmayı da düşünüyorum. O yüzden 20 inç yorar sanırım. Bu bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kullanan var mı acaba ?

(link)

merhaba arkadaşlar oğlum için bisiklet alacam yardımcı olmanızı rica ediyorum
oğlum 13 yaşında 1,50 boyunda bir kaç model yazacam ama uygunmudur bilmiyorum

BİANCHİ RCX426 21-V HD 1170 tl
279179282_tn50_0.jpg
bianchi speed 3000 21-v md 830 tl
279180230_tn50_0.jpg

salcano ng750 26 md 844 tl
9562263814194.jpg
salcano ng800 26 md 790 tl
9562263814194.jpg
yardimlarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen . şimdiden teşekkurler .

• Arkadaslar yogun arastirmalarim sonucu lapierre audacio 300 ile merida Scultura 200 arasinda kalmistim. Tercihim Merida'dan yana olacak. Ilk defa yol bisikleti kullanacagim. Ama yillarca racing motosiklet kullandim vucut yatmaya aliskin:) scultura 200 2016 modelini 2500tl ye veriyorlar. Fiyati uygun geldi. Sora set sanirim bana yeterli gelecek. Haftada 3-4gun , gunde max 20km kullanacagim. Mugla merkezdeyim sehiricinde Dik yokus vs zaten yok genel olarak ova duzlugu. Tek zevkim sprint olur. Suanki haliyle 9.17kg. Yakin zamanda degistirecegim seyler jant seti ,frenler olabilir. Boyum 180 , bacak boyum 82 cm. 54 cm kadro boyu olur saniyordum ama satici bana 56 nin iyi gelecegini soyledi. Meridanin olculeri ise resimdeki gibi 54 (175-185) verilmis. Bana hangisi uygun olur?

Dosyalar

• IMG_1021.PNG
    IMG_1021.PNG
    48,1 KB · Okunma: 14
@okan günaydın

Bacak boyunu ölçerken birisinden yardım al tek başına ölçüldüğünde biraz kısa çıkabiliyor veya su terazisi kullanmalısın

Bu siteden bakarsan Boy aralıklarını daha iyi anlayabilirsin

Scultura, Landevei/CX sınıfında

(link)

Veya Bacak boyunu 0.635 ile çarpa bilirsin 82 x 0.635 = 52,07 çıkıyor :) Dediğim gibi tek başına yapılan ölçümlerde kısa çıkabiliyor

@Pamuk hocam aynadan oklavanin paralelligini kontrol ettim. 1cm oynama payi vardir ki 2 cm bile klsa 84 diyelm bacak boyum. Carpim sonucu 53,3 cikiyor. Benm 54 cm kadro almam mi mantikli ? 56 baya buyuk gelecek ozaman ?

Arkadaşlar bana mtb maks. 650 tllik bir bisiklet önerir misiniz ? Amatör olarak kullanacağım bu arada

@okan günaydın

56 sana büyük 52 yada 54 düşünebilirsin.54 sana küçük olmaz ama büyük gelebilir Benim 175cm boyum var 52 beden kullanıyorum sınırdayım 1-2 cm daha kısa olsam 50 beden alacaktım alırken bisikletçilere güvenme ellerinde kalan malları satmaya çalışanlar var çünkü satın almadan önce bisikleti sürme imkanın yoksa bile kadronun üzerine çık bacak arasıyla üst boru arasında 3-4 parmak boşluk kalıyorsa doğru bedene yatkınsın demektir

Kisa acili gidon bogazi alip bir nebze uzunlugu kisaltabilirsin ama ayaktayken kadro billurlari cok sikistiriyorsa yapcak bise yok benim de boyum 184 bacak 84 56 kadro aldim biras buyuk geliyor ama alistim gibi acili gidon bogazi bir nebze hallediyor sorunu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba foruma yeni kaydoldum Bursa da oturuyorum yollar hafif engebeli hemen şimdi hemen sorumu sorayım sizce bu bisikletlerden hangisini almalıyım

1-) Carraro sportive 225 => 2. el arkadaşım satıyor acil satması gerekiyormuş yarın temizmi bakıcam full aksesuarlı 700tl diyor hız göstergesi, daha rahat bir sele takmış, heybelik, bagaj, orta bagaji yedek lastik ve pompa var içinde buda orjinal sitenin linki: (link)

2-) (link)

3-) (link)

Şimdiden teşekkürler yarın öğleden sonra ilk bisiklete bakmaya gidicem sizce almalımıyoım bisiklet tamiz diyor bir arka lastik patlamış onuda yaptırdı

Edit: Söylemeyi unutmuşum 1 numaralı bisiklet 2015 model

Arkadaslar bu bisikleti duyan bilen varmi?? Arkadasm al git bin tlye dedi o_O AXIOM CROSS RACER yaziyor. Aynakol sora arka aktarici 105. Geri kalan orjinal. Merida scultura 200 bakiodum ama bu da is gorur gibiIMG_1024.JPG ozellikleri de buymus zor zar buldum

Dosyalar

• IMG_1049.PNG
    IMG_1049.PNG
    29,6 KB · Okunma: 18
s.a ben yeni bir bisiklet alacağım bütcem 1500 tl mtb önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için
boy 178 kilo 74

arkadaşlar merhaba bu yaz bisiklet hevesim tuttu ve ikinci el sedona 761 buldum nasıldır alırken neye dikkat etmeliyim işin acemisi olduğum için biraz tavsiye fena olmazdı saygılar.

Merhaba arkadaşlar, fotoğraftaki dedemin eski bisikleti. Son 10 yıldır falan bodruma terketmiş geçen onu ziyarete gittiğimde mevzusu oldu, bakmak istedim al götür dedi. Markasının Peugeot olması dikkatimi çekti, heveslendim. Bisikleti yenilemeyi düşünüyorum bakalım neler olcak, işi bitince fotoğrafını paylaşırım ama şu an için merak ettiğim bunun modelini ve kaç senesine ait olduğunu bilen var mı? Üzerinde eo yazıyor fakat Google'a Peugeot Eo diye aratınca hiç bir sonuca ulaşamadım.
Bu arada yenileme hakkında şurasını şöyle, şunu şöyle yap diye tavsiyelerde bulunmak isterseniz seve seve dinlerim Herkese iyi pedallamalar.18281021_1323083791114869_287494560_n.jpg

@sari_siyah yol bakıyorsanız bütçeyi birazdaha arttırmanız gerekebilir hocam onlar biraz daha pahalı çünkü

merhaba arkadaşlar bisiklet almak istiyorum. kendime en uygun bisikleti almamda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.kullanım amacım hafta içi 10 km gidiş 10 km geliş olarak işe gidip gelmek ve hafta sonları küçük gezintiler yapmak. boyum 168 kilom 65 fazla bir bütçem yok 400 tl ile 800 tl arası. gerekirse çamurluk takabileceğim beni yormayacam kaliteli bir bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

Bianci retro,bianci discovery,sedona 310,carraro 702 ürünleri arasında bakınıyorum sizce f/p olarak hangisi
Boyum 178,kilom 120 kiloluyum yani,
birazda spor amaçlı alacam o yüzden,iki güne bir 4 km bahçmize gidip gelecem,yollar asfalt ve toprak,,Adana dan yazıyorum,tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

600tl civarı param var dağ bisikleti olsa daha iyi olur ne önerirsiniz

Geri