Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Başlıktada gördüğünüz gibi önerilerinizi bekliyorum.
Boyum 1.80-1.85 arası, kilom 96

Scudo
Arkadaslar mosso groovy nasil. Kullanan varmi aramizda. Artilari eksileri nedir. 2.el piyasasi nasil

Dosyalar

• Screenshot_2017-02-10-22-46-59.png
    Screenshot_2017-02-10-22-46-59.png
    30,5 KB · Okunma: 8
Herkese selamlar elimde mtb bir bisiklet var fakat ben asfalttan aşağıya indiğim yok lastiklerimi yol lastiğine yada tur lastiğine dönüştürmek istiyorum sizce faydası olur mu? 2 tane sorum var biri şöyle

Lastiklerin üzerinde 700x23 gibi değerler yazıyo benim jantlarım 26 inç hangisi uyumludur.Bir diğer sorum ise şöyle

Aldığım lastiğin kalınlığına göre iç lastiğimide değiştirmem gerekirmi

Arkadaşlar Sizce F/P olarak RR340 mı Tavsiye Edersiniz yoksa Bianchi Speed 1000 mi?
Bianchi: 700 tl ve civarı
RR340: 700 TL
Bianchi Speed 1000:
KADRO:ÇELİK 1.1/8″
MAŞA:26″ ZOOM CH-327E 1.1/8″ AMORTİSÖRLÜ
ARKA VİTES:SHIMANO TOURNEY TX35
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TZ30
KRANK TAKIMI:ÇELİK 42X34X24
VİTES KOLU:SHIMANO EF41 3X7
FREN:ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:CST 26X1.95 50-559 SİYAH
JANT:26″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:DDK
RR 340:
KONSEPTROCKRIDER 340, Fransa Lille BTWIN VILLAGE merkezinde, uzman ve tutkulu bir ekip tarafından MTB kullanıcıları düşünülerek tasarlandı ve geliştirildi. Üretimi DECATHLON mağazalarına yakın, Avrupa'nın farklı noktalarındaki fabrikalarda yapıldı. Daha fazla bilgi için internet adresimiz : (link)
KADROROCKRİDER 340'a özel yükseltilmiş kadro, çok yönlü kullanım için uygundur.
6061 güçlendirilmiş alüminyum ile dayanıklılık ve hafiflik bir arada bulunur. "Slopping" karma geometri, hem erkeklere hem kadınlara uygundur. 3 kat boya ve vernik dekorasyon ile uzun süreli koruma garantilidir.
ÖN AMORTİSÖR80mm hareket mesafeli Suntour XCT amortisörlü maşa. Tek bir düğme yapılan sertlik ayarı.
Bu iki amortisör modeli mekanik yaya ve elastomer uçlara sahiptir, böylece minimum bakımla maksimum kullanışlılık elde edilir.
ARKA AMORTİSÖRArka süspansiyonu bulunmamaktadır.
VİTES SİSTEMİÜçlü aynakol (22 / 32 / 42 diş), plastik aynakol koruması.
Shimano TOURNEY TY500, 7 vitesli arka vites aktarıcı.
SHIMANO TZ30 veya MICROSHIFT MS22 ön vites aktarıcı.
SRAM MRX21 çevirmeli vites kolu, vites göstergeleri.
SHIMANO TZ21, 7 dişli (14 - 28 diş) ruble.
KMC Z51 zincir, genişliği sayesinde daha dayanıklı.
FRENÖn ve arkada bulunan V-Brake fren sistemi daha etkili ve güvenli sürüş sağlar. Alüminyum MTB fren kolları 2 parmak ile frenleme sağlar.
GİDON / GİDON BOĞAZI / DİREKSİYON / ELCİKYarı yükseltilmiş çelik gidon ile rahat sürüş keyfi. 600 mm genişlikte çelik gidon kolu ile, rahatlık ve stabilite. Alüminyum gidon boğazı, 90 mm (XS / S / M) ve 110 mm (L / XL) çaplı; 10° açısı sayesinde maksimum konfor. A-headset tipi furç yatağı, darbelere karşı maksimum dayanıklılık ve virajlarda sağlamlık. B'TWIN SPORT 100 elcikler ile yumuşak dokunma hissi, daha rahat tutuş ve çevirmeli vites kollarına uyum.
JANTLARB'TWIN ALLOY SINGLE WALL 26" tek katmanlı jantlar. Geniş ve 36 telli bu jantlar, sağlam ve darbelere karşı dayanıklıdır.
Ön tekerleğin çabuk kilitlenmesiyle; bakımı, taşıması ve saklaması kolay.
Arka civatasıyla çalınma riskini azaltır.
LASTİKLERB'TWIN ALL TERRAIN DRY, 26 x 2.0 MTB lastikleri iyi randımanlarıyla (Merkez kısımlarının dönüş şekliyle) ve virajlarda iyi yol tutuşlarıyla (yanal dişleri sayesinde) tanınırlar.
SELE / SELE BORUSUB'TWIN ERGOFIT sele, daha geniş ve hamak tipi şekliyle basıncın sürücüye daha iyi dağılmasını sağlar yani böylece bisikletçi daha konforlu sürüş keyfi yakalar. 29,8 mm çapında, 350 mm uzunluğunda MTB sele borusu.
PEDALRulmanlı, düz, reçine pedallar daha hafif ve daha güvenli ( pedalın kayması halinde daha az agresif).
AĞIRLIKXS boyda 14,5 kg (pedalsız).
S boyda 14,8 kg (pedalsız).
M boyda 14,85 kg (pedalsız).
L boyda 15,0 kg (pedalsız).
XL boyda 15,2 kg (pedalsız).
AKSESUARLARAynakol ve ruble koruyucu, klakson, ön ve arka aydınlatma, pedallarda ve tekerleklerde reflektör ile teslim edilir.
Kadro arka portbagaj, çocuk koltuğu, yan ayak, matara kafesi, ön ve arka çamurluk, sele altı çantası v.b. ile uyumludur.

Öncelikle herkese selamlar ve şimdiden teşekkürler.

30 yaşındayım, 20 yaşından beri bisiklete uzak kaldım. 20 yaşıma kadar ise neredeyse her gün düzenli olarak 10 ila 20 km bisiklet kullanırdım.

Haziran 2017 de Çanakkale -Geyikli - Assos - Akçay - Ayvalık - Dikili turuna çıkmayı planlıyorum. Günlük 50 ila 70 km yol yapmayı öngörüyorum. İlk olarak kondisyon açısından (boy 180 - kilo 85 ) sizce bir riskim olur mu? Uyku tulumu ve çadır almadan kalacak yer bulma sıkıntısı çeker miyim?

İlk turumun durumuna göre sahilden mersine kadar devam edip etmeyeceğime karar vericem. Bisikletin hibrid dağ yol olması gerektiğine karar verdim. Bütçem tüm ekipmanlar dahil 3500 - 4000. (Tur harcamalarının bütçesini ayrı tutuyorum)Korkum bisikleti alıp, tur sırasında pes edip kullanmamak. Tercihim yerli 0 bisiklet. Ama 2. El ithal de olabilir. (Açıkçasi 2. elden korkum, araba gibi sonradan bi yerinde gizli kusuru cıkar mı diye :) ) Nokta atışı model marka önerisi bekliyorum. Yani kısacası pes edersem rahat bir şekilde elden çıkarma opsiyonumun olması iyi bir tercih sebebi olabilir. Birde bu 1 haftalık tur için bagaj almalı mıyım? Ne önerirsiniz?

Merhabalar arkadaslar cr 052 race ve cr 052 road arasinda kaldim ikisindede tiagra set var fakat race de artı olarak karbon masa var diğerinde yok road da ise disk fren var race de yok.

Sizce disk fren mi daha onemli karbon maşa mi cevaplarsaniz sevinirim teşekkürler iyi günler

Merhaba arkadaslar, ben Barış. Bir bisiklet almayı düşünüyorum.Lakin bir türlü karar veremedim. Bisikletimin asıl amacı denize gidip gelmek buradan denizin uzaklığı ise toplam 25 30 km falan. Suan kullandığım dağ bisikleti yoruyor biraz eski ve çift amortisorlu. Sizce ne secmeliyim bu, arada bütçem 1000 lira.

Merhabalar,
Bisiklet ile haftanın 3 günü gidebileceğim kadar uzak yerlere gitmeyi ve gezmeyi planlıyorum. Sizlere birkaç sorum olacak benim bisikletimin modeli bu lastikleri falan şu anda sönük ne gibi değişiklikler yapmalıyım? Veyahutta sadece tekerlekleri yenilesem ne durumda idare eder ?
Bu bisikletin jantı falan kaç oluyor ?
Ne gibi değişimler yapmam gerekiyor ?
Bisikletin direksiyon kısmı komple değişir mi ?

cevapları bekliyorum ?

Dosyalar

• P_20170429_123106-min (1).jpg
    P_20170429_123106-min (1).jpg
    83,6 KB · Okunma: 5
Herkese merhaba,

Bundan yaklaşık 7 yıl önce çok güzel bir Giant bisiklet almıştım. Aslında birçok parçasını değiştirmiştim ama kendim değil, her şeyi bisikletçi yapmıştı. O bisikleti satmak zorunda kalmıştım.

Şimdi yıllar sonra yeniden hem spor, hem kilo kaybetme hem de aslında sağlık ve keyif için bisiklet alacağım. Daha önce kendim yapmayı denemediğim için de bu sefer kendim yapayım diyorum.

Hemen bitsin diye bir telaşım yok. Parça parça alıp 1-2 ay içinde bitse de olur. Parça parça neler almam gerekiyor elimde bir liste yok ama araştıracağım.

Sizce Türkiye'de satışan parçalar ile orta-üst seviye bir bisiklet yapılır mı yoksa yurtdışına başvurmak gerekir mi mutlaka?

Markaları da artık unuttum. Karbon bir gövde için ne tercih etmeliyim bilmiyorum. Araştıracağım ama Türkiye'de iyi karbon gövde bulabilir miyim bilmiyorum. O yüzden sizlere danışmak istedim.

Kafamda bir bütçe belirlemedim ama 3.000-5.000 TL arası sanırım başlangıç için yeterlidir diye düşünüyorum.

Nereden başlayacağım konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son olarak bu bütçe ile hiç uğraşma şu bisikleti al dediğiniz bir model varsa onu da incelemek isterim ama bir yandan kendi yaptığım bisikletin de tadına varmak istiyorum.

Görüşmek üzere,

Selamlar Gomax survivor 26 jant 21 vites olan Gomax modelden aldım ve kargoda montajlı gelmeyecek ve bende hiç montaj bilmiyorum aram bile yok
Gomax'ın zaten servisi burda yok ben bunu normal bisikletçiyr götürsem ornegin salcano bisikletciye yinede bisikleti montaj yapar mı? Veya bunun montajını mereye yaptırabilirim yardım lütfen. :(

Bide ek olarak bisikletçiye yaptırırsam nekadara yapar.

Merhabalar daha önce bisiklet toplayanlar varsa yardım edebilirse sevinirim.

Bir tur bisikleti toplamak istiyorum ancak toplamak mantıklı mı karar veremedim. Neden toplamak istiyorsun derseniz eski kadrolar göze daha hoş geliyor bence. Eski kadrolar derken Bisan mountain cat, bianchi barracuda gibi 26" ve düz bir kadro yapısına sahip modeller daha çok ilgimi çekiyor. Elimde şuan böyle bir kadro yok ancak max 150ye letgodan filan çizik vb olmayan bir model alabilirim.

Sorularım bundan sonra başlıyor bu bisikletlerin üzerindeki vites, vites kolları, fren, fren kolları yetmeyecektir ve değiştirmem gerekecek. Lastik ve jantlarda tur bisikleti amacım olduğu için değişecektir. Gidonuda kelebek gidon yapmak istiyorum, zincir, pedalı, seleyi filanda değiştik diyelim yani kısacası kadro haric hemen hemen hepsini değiştirmeyi planlıyorum böyle bir proje bana ne kadara mal olur? 1000-1500 arası bir yatırım yapabilirim ama yatırdığım para performans anlamında değer mi? Sırf gözüme daha hoş gelecek diye de performanstanda ödün vermek istemiyorum.

Eğer yazdıklarıma göre şunları alabilirsin diyerek fiyatlarıyla ve modelleriyle verirseniz sevinirim. Az çok bağzı fiyat/performans almam gereken şeylere baktım ancak jant ve vitesten hiç anlamıyorum mesela.

@ASAP Rocky bir de ruble var, kesinlikle değişilmesi gerekli mi? Yani alacağımda zaten 18 vites olacak 21 vitesle değişsem bile ruble değişmem gerekecek, bildiğim kadarıyla rublelerde pahalı

Arkadaşlar merhaba yol bisikleti alacağım iki secenek var mosso cavalier 700 tourney veya btwin triban 500
Bilgisi olan yardimci olabilir mi? Teşekkürler

2013 model scott sportster 40 tur bisikletim var.. Daha önce uzun turlarda kullandım.. Bisiklet üzerinde gelen ekipmanlar neyse o şekilde kullandım herhangi bir değişiklik yok... Ancak bisikletin performansının azaldığını hissediyorum özellikle akışkanlığı eskisi gibi değil... Bu sene uzun tur planımız var.. Tecrubesi olan arkadaşlardan performansa yönelik upgrade önerisi bekliyorum... Mesela jant seti veya aktarıcı vs.. Bir de bu konuyla ilgili Ankarada tavsiye edeceğiniz bir yer varsa oraya da götürebilirim... Teşekkürler...

450 TL'ye kadar bir bisiklet önerebilir misiniz? Ayrıca B'twin Riverside 100 hakkında düşünceleriniz neler, alınmaya değer mi?

Arkadaşlar bugün gidip saraçhane bisikletçiler çarşısından 1050 tl ye salcano astro 29 v aldım yaşım 16 boyum 1.75 adam bana 21 kadro verdi elinde başka yokmuş bi diğer yerlere bakıp geliyim dedim adam gidip gelirsen indirim yapmam 1250 tlye veririm dedi bende aldım bisikleti ayaklarım yere değiyor ucu ucuna bir sıkıntı çıkarmı zaten gelişme aşamasındayım bisikleti hiç kullanmadım direk eve getirdim ücretsiz bakım kuponu diye bişey çıktı belgelerin içinden şimdi ben hemen bir salcano servisine gidip ücretsiz olarak bisikletin ayarlarını felan kontrol ettirip bakım yaptırabiliyormuyum ? eğer öyle ise hiç kullanmadan direk servise götürücem.

Öncelikle herkese merhaba. Şuan rockrider 340 kullanıyorum ve artık işimi görmüyor. Yeni bir mtb almaya karar verdim ne önerirsiniz ? Bütçem 1000-2000 tl arası.Şuan aklımda Ghost Kato 2 ve rockrider 540 var. Ve bu arada disk fren şart.

Arkadaşlar bu bisikleti 2 olarak satın birini buldum 2009 model fakat üzerindeki parçaların hepsi 2 ay felan önce neredeyse komple xt yapılmış ve bazı parçaları karbon almayı düşünüyorum. Fakat tereddutlerim var en büyüğü de bisikletin modeli biraz eski geldi bilen abiler 2009 model bir bisiklet şuanda normal olarak kullanılırmı yani sürekli arıza yapar mı

500 tl bütçem var okula gidip gelmek için şehir bisikleti arıyorum bu konuyu tekrar açmamdaki amaç kur yükseldiği için fiyatlar değişti önerilerinizi söyler misiniz?

@murat3838 1000 liraya kadar olan bisikletlerde pek fark olmuyor, görüntüsü hoşunuza gideni alıp geçin.
@Caspernovaaa yaparlar en fazla 20 lira alırlar herhalde. zaten 10 dakikalık iş. Montajsız hali zaten şöyle gelir :DSC_0231.JPG
@l0lwut7 sorunuzu anlayamadım, daha açık söylerseniz yardımcı olmaya çalışayım.
@qwertsdf rockrider 540
@Gurkankarakurt kısa mesafelerde sıkıntı olmaz bildiğim kadarıyla.
@fabyanenst bütçeniz varsa başka bisiklet alın derim. Bisiklet yıllardır yatıyor gibi duruyor, küçülmüş olabilir.

Geri