Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@Kutalp Altaş
Araziden iniş öncelik ise downhill / endurolar size göre. Fakat hem bütçeleri yüksek hem de şehir içimde de süreceğim derseniz bu tarz bisikletler sizi yoracaktır.

Asfaltta da kullanacağım araziye de çıkacağım derseniz arazide çok abanmadıkça Hybrid bisiklet alabilirsiniz fakat araziye çıktığınızda lastiklerinizi değiştirmeniz gerekebilir.

Asfaltta pek durmayıp arazide olacaksanız dağ bisikleti bakmanızda fayda var.

@ersinnsahin

hocam sağolun fakat ben genellikle şehir içindede sürüyorum yani kaldırımda yol da felan ve bütçem 1500 tl bide hocam şehir hybrid bisiklet alırsam rubena nın stu larını takıp arziye girebilirmiyim

@Kutalp Altaş
Hybrid bisiklet isteklerinize karşılık verecektir. İleride dağ bisikleti lastiği alarak da araziye çıkabilirsiniz. Hiç araziye çıkmazsanız şehir bisikleti de alabilirsiniz.

@Semih34 yol bakıyorum hocam 2000tl bütçem var. oturduğum konum itibariyle yoğun eğimler çıkıyorum o yüzden triban 520 gibi 3'lü ayna kol bakıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Semih34
Merhaba öncelikle herkese iyi forumlar
Aranıza bugün itibari ile yeni katıldım. Son birkaç aydan itibaren bende büyük bir bisiklet merakı başladı ve bisiklet almaya karar verdim. Alacağım bisiklet hem spor amaçlı olacak hemde gezi amaçlı olacak bu yüzden yarış bisikleti almaya karar verdim. Son iki üç haftalık araştırmam sonucu bütçeme uygun forumlarda okuduğum kadarıyla 4 bisiklet arasında kaldım. Arabam satılır satılmaz kararsız kaldığım 4 bisikletten birini alacağım fikrim değişmezse tabi bu yüzden sizinde görüşlerinizi almak istedim.

Donanım olarak shimano tiagra set olduğu için öneriliyor.
(link)

(link)

Bisiklet hakkında hiç bir fikrim yok sadece markası ve düz siyah olması sebebiyle ilgimi çekti.
(link)

(link)

Görüşlerinizi bekliyorum.

Selamlar herkese,

Yol bisikletine geçiş yapacağımdan performans/hybrid sınıfındaki Giant Escape 2 bisikletimi satıyorum. Aşağıdaki linkte tüm donanımını bulabilirsiniz.

Bisikleti eylül 2016'da aldım ve 800 km yol yaptım. İstanbul'da kullanıldı ve şehir içi kullanım için harika bir bisiklet. Kendim de işe gitmek için kullandım.
Ben biraz daha performans için yol bisikletine geçmek istiyorum. Yoksa hiç satılacak bir bisiklet değil. Herhangi bir kazası falan da yoktur.

Bisikletin şu anki sıfır fiyatı Giant showroom'da 1850 tl. Ben eylül'de 1650 tl ye almıştım. Üzerine 170 tl değerinde ergon gp3 elcik/barend taktım ki konforu inanılmaz arttırdı. Eğer onu da isterseniz 1300 tl'den bırakabilirim.

(link)

Not: Yukarıdaki link önizlemesinde Escape 1 DISC gibi görünüyor ama o sitenin bir hatası sanırım. İçerikteki bisiklet Escape 2. Aynı resimdeki lacivert renk benim bisikletim de.

Mrb arkadaslar. Mugla da ikamet etmekteyim. Sehir ici binebilecegim (hybrid ,fitness ,duz gidonlu yol bisikleti ) gun icerisinde git gel max 15 km yapacagim -ikinci el tercihim -maks 3000tl ye kadar bisiklet ariyorum. Giant fastroad slr2 gumis renk ,sora donanim kapali kutu icin 3bn tl fiyat aldm. Onerir misinz? Genel olarak haftanin 3-4 gunu 6km uzakliktaki gym salonuna gidip gelmek icin kullanacagim.dik Yokus vs yok. Asfalt kullanimi olacak. Toprak off road hic girmeyecegim. Salcano kron gbi markalara soguk bakiyorum. Giant cannondale specialized cube gbi markalardan onerebilceginiz modelleri benimle paylasirsaniz cok sevinirim. Daha once bianchi mtb kullandm hep. Yol bisikletine ilk defa gececegim Giris seviyesi bisiklet yerine orta seviye 3-5 yil idare edecek alet tercihim

Arkadaşlar öncelikle bütçem max 1000 tl salcano astro 29 V almaya karar verdim HD olan model bütçemi aşıyor size birkaç sorum var ilk sorum boyum 1.75 yaşım 16 hangi kadro boyu bana uygun olur ikinci sorum ise genel anlamda bisiklet nasıl ? ve özellikle maşası nasıl ? son sorum ise bu bütçeye bu bisiklet yerine tercih edebileceğim başka model varmı ? cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

ÖZELLİKLERİ

TİPİ = MTB
KADRO = 29" Hydroform Aluminyum Kadro
MAŞA = Sr Suntour 29" XCT HLO hidrolik kilitlemeli maşa
ARKA VİTES = Shimano STEF65 / RD-M360 Acera 24 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ = 17" - 19" - 21"
ORTA GÖBEK = Chin Haur CH51
AYNAKOL = Shimano FC-M311 42t/32t/22t krank takımı
FREN TAKIMI = Tektro 837 Alüminyum V Fren Sistemi
VİTES KOLLARI = Shimano ST-EF65
RUBLE = Shimano CS-HG31 32t/11t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİ = Shimano FD-TX50-6
GİDON = Zoom FOV Alüminyum Gidon
BOĞAZ= Zoom TDS-C369 3D Forged Alüminyum Boğaz
SELE BORUSU = Zoom C208 Alüminyum Sele Borusu
FURŞ TAKIMI = Chin Haur CH-9280TBW
JANT SETİ = Salcano XPRO HT01 32H Jant Seti
TEKER SETİ = Continental Race King 2.20 Lastik

arkadaşlar havalar ısındı mağlum bende bir bisiklet almaya karar verdim bana marka veya model önerir misiniz ? hibrit almayı düşünüyorum arada patikada da kullanırım arkadaşlarla aklımda btwin kron var

@ersinnsahin

hocam alacağım bisiklet whistle guipago 1724 güngörler bisikletten alacağım ve bir şey fark ettim lastikler patlamaya dirinçliymiş ve bir video gördüm adamlar hybrid bisikletle ormanda çalı çırpıda gidim yarım metreden atlıyorlar tam benim istediğim gibi artık eminim hybrit bisiklet alacağım

Arkadaşlaröncelikle bütçem max 1000 tl salcano astro 29 V almaya karar verdim HD olan model bütçemi aşıyor sizebirkaç sorum var ilk sorum boyum 1.75 yaşım 16hangi kadro boyu bana uygun olur ikinci sorum ise genel anlamda bisiklet nasıl ? ve özellikle maşası nasıl ? son sorum ise bu bütçeye bu bisiklet yerine tercih edebileceğim başka model varmı ? cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

ÖZELLİKLERİ

TİPİ = MTB
KADRO = 29" Hydroform Aluminyum Kadro
MAŞA = Sr Suntour 29" XCT HLO hidrolik kilitlemeli maşa
ARKA VİTES = Shimano STEF65 / RD-M360 Acera 24 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ = 17" - 19" - 21"
ORTA GÖBEK = Chin Haur CH51
AYNAKOL = Shimano FC-M311 42t/32t/22t krank takımı
FREN TAKIMI = Tektro 837 Alüminyum V Fren Sistemi
VİTES KOLLARI = Shimano ST-EF65
RUBLE = Shimano CS-HG31 32t/11t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİ = Shimano FD-TX50-6
GİDON = Zoom FOV Alüminyum Gidon
BOĞAZ= Zoom TDS-C369 3D Forged Alüminyum Boğaz
SELE BORUSU = Zoom C208 Alüminyum Sele Borusu
FURŞ TAKIMI = Chin Haur CH-9280TBW
JANT SETİ = Salcano XPRO HT01 32H Jant Seti
TEKER SETİ = Continental Race King 2.20 Lastik

Merhaba arkadaşlar bisiklet almaya karar verdim tahmin edebileceğiniz üzere bu konuda geçerli bir bilgim bulunmamakta ancak bu yaz arkadaşlarımla beraber Antalya civarında 200-400 km'lik bir rotada kamp kurarak seyahat etmeyi düşünüyoruz gideceğimiz güzergah kesin olmamakla birlikte asfalt yollar ve toprak yolları(Likya yolu) kapsamakta boyum 1.79 cm kilom 62
-gideceğimiz rotada öncelikli maksadımız gezmek keşfetmek olduğu için ana yoldan ayrılıp antik kentlere ve ören yerlerine giden toprak yolları kullanacağımız belirtmek ama asfalt yollarda da süreceğimi söylemek, bisiklete ek 5-7 kiloluk bir sırt çantası taşıyacağımızı belirtmek isterim.
tüm bunların çevresinde önerilerinizi (Bisiklet, ekipman, trafik, güvenlik.) naçizane beklemekteyim
Not bisiklet için Ayırmayı planladığım bütçe 1000-1500 tl aralığıdır.
Saygılarımla Kaan.

Arkadaşlar iyi günler. Sizlere bir sorum olacak. Uzun süredir mtb kullandım ve yol bisikletine geçmeye karar verdim. Ama birkaç konuda kararsız kaldım. Yardım ederseniz sevinirim.

1-Bianchi slr 600 bisikletini bir sitede indirimde buldum. İndirimli fiyatı 2300 tl idi. Sizce fiyatına göre uygun mu? Avantajları ve dezavantajları neler? Beni kaç sene götürür? Aldıktan sonra değiştirilmesi gereken parçaları var mı? Ya da bu bisiklet yerine hangi bisikletleri tercih edebilirim?(Bütçem ez fazla 2300tl)Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Merhabalar, forumda yeniyim. Yol bisikletine başlangıç yapmak istiyorum.
Kafamda modeller var bunlardan hangisini seçmeliyim? Artı ve eksilerini belirtirseniz sevinirim.
triban 100: (link)
salcano xrs060: (link)
kron RC1000: (link)
bianchi slr200: (link)
carraro cr-race 012: (link)

1200TL civarı bütçem var. Sizin de önerilerinize açığım.

Ayrıca bir bisikletçiye gittim ve yol bisikleti sordum(Kocaeli'de). Adamın tepkisi: "Neabacan sen yol bisikletini tekerlerini patlatçaksın, burda nerde sürcen yeaa." oldu. Boyum 1.87 kilom 95. Beni nizami bir biçimde taşıması için içine basmam gereken havanın basıncı patlamaya yatkın eder mi bisikleti? Ne dersiniz?

Merhabalar, forumda yeniyim. Yol bisikletine başlangıç yapmak istiyorum.
Kafamda modeller var bunlardan hangisini seçmeliyim? Artı ve eksilerini belirtirseniz sevinirim.
triban 100: (link)
salcano xrs060: (link)
kron RC1000: (link)
bianchi slr200: (link)
carraro cr-race 012: (link)

1200TL civarı bütçem var. Sizin de önerilerinize açığım.

Ayrıca bir bisikletçiye gittim ve yol bisikleti sordum(Kocaeli'de). Adamın tepkisi: "Neabacan sen yol bisikletini tekerlerini patlatçaksın, burda nerde sürcen yeaa." oldu. Boyum 1.87 kilom 95. Beni nizami bir biçimde taşıması için içine basmam gereken havanın basıncı patlamaya yatkın eder mi bisikleti? Ne dersiniz?

Yakın zamanda bisiklet alıcağım Salcano NG 650 ile Kron XC 100 arasında kaldım sizce hangisi ikiside mekanik disk fren Salcano :948 TL Kron:903

@arpa sanırım bisikletçi Kocaeli'nin şehir içi bazı malum yollarının azizliğinden bahsediyor. Zaten oralarda sürmezsiniz. Ben sıkıntı olucağını sanmıyorum ama hava basıncı konusunu hiç bilmiyorum:(. Bisikletlere gelince de Salcano yokuşlarda sizi zorlar gibi. Bianchi o konuda daha iyi çünkü 3'lü aynakol var. Btwin 7 vites ama en büyük ruble dişlisi büyük(34 dişli). Kron 14 vites ve iyi bir bisiklete benziyor. Carraro özellik bakımından Kron'la aynı ve bu ikisinin fiyatına yakın Bianchi SLR 400'e bakmanızı öneririm.

Geri