Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhaba,

Aranızda çok yeniyim. Bu işe gönül vermiş bir abimizin tavsiyesi ile bisiklet almaya (genelde spor amaçlı) karar verdim. Marka takıntım yoktu ama abimizin vermiş olduğu bir kaç marka arasından Kron TX 500'ün fotoğrafını sitesinde gördüm özellikleri abimizin, görüntüsü benim hoşuma gitti.

Ancak bayileri aradığımızda yeni sezon TX500 lerin daha piyasaya sürülmediğini öğrendim. Genel Merkezini aradım ay sonu gibi çıkacağını söylediler.

Neyse ki, bu bisikleti önerirmisiniz...

7qkPja.png

Özellikler

Bisiklet Tipi

Trekking Bisikleti
Erkek
Jant

28
Vites

27
Fren

H-Disc
Kadro

Double Butted Aluminyum
Kadro Ölçüleri

16"-18"-20"
Maşa

Suntour SF-14 NVX DS / HLO
Arka Vites

Shimano RDM3000
Ön Vites

Shimano FD-M310
Vites Kolu

Shimano SL-M3000
Fren

Shimano
Aynakol

Shimano FC-M371
Ruble

Shimano
Gidon

Zozo
Gidon Boğazı

Zozo
Sele Borusu

Zozo
Orta Göbek

Neco
Jant

28"Zozo çift kat alüminyum
Lastik

700X40
Sele

Kron
Hazne

Shimano

Scudo
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle.
Bisiklet gönüllüsü adayı olarak burada bulunmaktayım.
1.95boy 115 kilo eski basketbolcuyum sakatlıklar vs. düzensiz yaşam sonucu kilo aldım ancak
şu sıralar eriyorum düzenli beslenme ve spor ile.
Bisiklet uzun süredir aklımın bir köşesinde vardı hep denedim yeltendim ama bir türlü kısmet olmadı.
Ancak bu hafta içerisinde 1000TL Civarlarında bir bisiklet alacağım kesinleşti ve şimdilik aklımda olan araştırmalarım sonucu
düşündüğüm ürün Kron TX150 V Fren 28 '' jant 24 vites modeli.
Siz tecrübeli arkadaşların tavsiye ve önerileri için şimdiden teşekkürler.
[Dip not:] Amacım öncelikle 100 kilo altına inene kadar evde trainer veya roller ile kullanacağım sonrasında da öyle ufak çaplı şehir turları
Sahil turları düşünüyorum.2 saati geçmeyecek şekilde .
Tekrardan teşekkürler ve selamlar herkese.

Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle.
Bisiklet gönüllüsü adayı olarak burada bulunmaktayım.
1.95boy 115 kilo eski basketbolcuyum sakatlıklar vs. düzensiz yaşam sonucu kilo aldım ancak
şu sıralar eriyorum düzenli beslenme ve spor ile.
Bisiklet uzun süredir aklımın bir köşesinde vardı hep denedim yeltendim ama bir türlü kısmet olmadı.
Ancak bu hafta içerisinde 1000TL Civarlarında bir bisiklet alacağım kesinleşti ve şimdilik aklımda olan araştırmalarım sonucu
düşündüğüm ürün Kron TX150 V Fren 28 '' jant 24 vites modeli.
Siz tecrübeli arkadaşların tavsiye ve önerileri için şimdiden teşekkürler.
[Dip not:] Amacım öncelikle 100 kilo altına inene kadar evde trainer veya roller ile kullanacağım sonrasında da öyle ufak çaplı şehir turları
Sahil turları düşünüyorum.2 saati geçmeyecek şekilde .
Tekrardan teşekkürler ve selamlar herkese.

@ognsylr

ben istanbul kartalda oturuyorum günde totalde 30 km asfaltta mahalle aralarında işe gidiş geliş için bisiklet düşünüyorum ve bisikletler hakkında hiç fikrim yok uygun olsun sağlam olsun işimi görsün .Beni yönlendirebileceğin güvenilir bir yer varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

26" V fren ile başlangıç yaparsın, mtb'yi niçin istiyorsun bilmiyorum ama ilerde şehir ya da yol bisikletine geçeceksin büyük ihtimalle. öyle bir düşüncen varsa bütçe kısıtlıysa 29" mtb alıp lastikleri değişimli de kullanabilirsin.
@epsilon91 suan zaten 100 kmlik turlar düzenliyorum ama benim yollarım genelde yuzde 50 asfalt yuzde 50 toprak arazıden kestirme yapıyorum ama çift amartisör 24 jant umit var ve cok yoruyor küçük geliyor bu amaçla kullanıcam beni 100 150 km taşısın günlük arazi asfalt ve manevra kabileyeti yüksek olsun istiyorum bütçem 2000 e kadar

1350 liralık öğrenci bütçemle aranıza katılmak istiyorum :) En iyi f/p önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca bazen yol sebebi toprak patika taşlı yola vs girebiliyorum onun haricinde hep normal yolda kullanacağım şehir bisikleti arıyorum. En düşük 15 km yol yapıyorum denilebilir, uzun turlarda, şehir içinde ve spor amaçlı beni üzmeyecek bir bisiklet arıyorum :) Önerilerinizi bekliyorum.

@ognsylr

ben istanbul kartalda oturuyorum günde totalde 30 km asfaltta mahalle aralarında işe gidiş geliş için bisiklet düşünüyorum ve bisikletler hakkında hiç fikrim yok uygun olsun sağlam olsun işimi görsün .Beni yönlendirebileceğin güvenilir bir yer varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
@mehmetgacar

Merhaba bu bisikleti aldın mı sanki bana da istediğim bisiklet gibi geldi.+ ve - leri neler acaba.sağlamlık kullanım yedek parça v.b.???

@Dethagorf
ben pek bir ürünü alıp ilerleyen zamanda değiştiren biri değilim :( aldığımla uzun süre kalırım.O sebeple uzun zaman beni götürecek bir bisiklet istiyorum.bütçe olarakda 1500-2000 tl ye çıkabilirim.ama bak şu tam senlik al unut diyeceğiniz bir model varsa onuda bütçeye bakmadan öğrenmek isterim.

HOPRIDER 300 HF ŞEHİR BİSİKLETİ B'TWIN

forumda bunu tavsiye etiklerini okudum n11den bir bisiklet satıcısına sordum tavsiye etmiyoruz dedi :)
sedone 410 2015-2016 tavsiye edilen yazılar okudum sonlara doğru kafam karıştı.Hiç bisiklet bilgisi olmayan bir arkadaşınıza sağlam iş görücü ve al işini gör diyebileceğiniz tavsiyeler bekliyorum .Teşekkür ederim

@agahun hocam HOPRIDER 300 HF almadım. Bende sizin gibi ihtiyaçlarımı karşılayacabilecek bir bisiklet diye görüyordum ancak uzun araştırmalar sonucu viteslerinde sorun çıkarttığını vites geçişlerinin sorunlu olduğunu söylemişler bazı yerlerde o yüzden bisikletten biraz soğuduğum için almadım 1080 liraya daha iyi bisikletlerde alınabilir yada bütçeyi 200-300 daha arttırıp daha üst seviye bisikletler mevcut 2015 modeller falan. Bisiklet btwin garantili ancak btwinin garantiside çok önermiyorum yapmak yerine bozuyorlar.

Merhaba

Bir bisiklet almayı düşünüyorum. Fakat ne bisiklet hakkında nede markası ve nede fiyatı hakkında bilgi bulamadım. Kandırılmak istemiyorum. 27 vites olduğunu öğrendim. Fiyat ve genel bilgileri hakkında sizlerden yardım rica ediyorum.

IMG-20170305-WA0011.jpgIMG-20170305-WA0010.jpgIMG-20170305-WA0009.jpgIMG-20170305-WA0008.jpgIMG-20170305-WA0007.jpgIMG-20170305-WA0006.jpgIMG-20170305-WA0005.jpg

Arkadaşlar Merhaba. Kron SPX 450 2017 Modelini almayı düşünüyorum. Daha hafif olsun ve sürekli asfaltta kullanacağım için düz maşa tercih ettim. Günlük ortalama 30 km yol yapacağım okul ve ev arası.

Bisiklet hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

(link)

@agahun

Şöyle söyleyeyim, ben sedona 410 kullanıyorum. Tabiki herkese kendi bisikleti en güzel görünür.

Öncelikle ne için kullanacağınızı belirlemişsiniz ve şehir bisikletinde karar kılmanız sizin için mantıklı olacaktır. Fiyat aralığınız 1500 civarı ise yerli üretimlere yönelmek durumunda kalacaksınız. Yerli üretimden de korkmayın. Çok profesyonel olmak zorunda değil bisikletiniz ama çok kötü birşey de olmamalı ki sizi soğutmasın.

İlk bisikletinizi aldıktan sonra bol bol araştırın, okuyun. Zamanla artıları eksileri ayırt edebilecek düzeye geldiğinizi göreceksiniz zaten.

Şu marka bu marka demeyeceğim. Çok detaylara inmeden, kafanızı bulandırmadan, sitedeki kullanıcıların yorumlarını okuyun. Kendinize öncelikle iki-üç marka belirleyin. Sonra o markanın şehir bisikletlerinden birer adet seçin -tekrar söyleyeyim çok detaycı olmayın- ve üç bisikletten birini seçin. Hiç aceleci olmayın.

Bisikletçi olarak da Bakırköy'de Tilmen Bisiklet var. Müsait vaktinizde gidin oturun, Serdar abi çok iyi birisi. Yardımcı olacaktır mutlaka.

@ognsylr

çok teşekkür ederim yaklaşık 1 haftadır forumu inceliyorum ama insan bilmediğinin cahilidir prensibince gerçekten hiç ilgi alanıma girmediği ve bahsettiğiniz gibi kullanmadığım için çok yabancı ve kafa karıştırıcı geldi .incelemelerimden süzebildiklerim aşağıda bu modeller nasıl hangisi daha uygundur siz üstadlara bırakıyorum.modellere ekleme yapacak arkadaşlarda benim kavrayış seviyemi düşünerek anlayabileceğim şekilde açıklayarak tavsiyede bulunurlarsa çok müteşekkir kalırım.

Carraro 29 Force 291 Bisiket

Mosso Wildfire HYD 29 Jant Bisiklet

Sedona 410 2017 Model Şehir Bisiklet

HOPRIDER 300 HF ŞEHİR BİSİKLETİ B'TWIN (bunun için mehmetgacar kardeşim olumlu bir kanaat belirtmemiş ama sona yazayım dedim.

@mehmetgacar

siz hangi modelde karar kıldınız

Merhabalar ben bu aralar(1 haftadır falan) bisiklete baya merak duymaya başladım yine.(Önceden de sürüyordum.)Fakat ne alsam karar veremedim yaşadığım yerde düz asfalt da var kumlu,taşlı,yokuşlu ve çukurlu yollar da çok fazla bu yüzden dağ bisikleti almayı düşünüyorum sizin önerileriniz nelerdir arkadaşım bana kron dan xc serisini önerdi.Sizce onlardan birini mi almalıyım yoksa başka bir şey önerir misiniz?

Evim merkeze biraz uzak.Evden merkeze giderken ilk başta 500 metre %10 eğim yokuş aşağı.Sonra uzun bir düz yol (2km) ardıdan tekrar yokuş aşağı 450-500 metre %10-%15 eğim merkeze gidiyor.(Zemin tüm yollarda asfalt)

Yani merkezden eve dönerken 2 kere yokuş yukarı çıkacağım.Durum böyle arkadaşlar.

Boy: 1.83
Kilo: 79

Bütçe max: 1500 ₺

Sizce B'Twin Triban 500 iyi bir seçim midir?

(link)

yoksa Salcano Astro 29V daha mı iyidir?

(link)

Benim için en uygun hangi tür ve model bisiklettir?

@agahun Bende btwin var abi triban 500 ancak senin aradığın tarzda değil o yüzden onu söylemeyeyim size. Saydıklarınızın arasında da sedona 410 daha ağır bastı bana. Kullanan arkadaşlar var forumda popüler bir bisiklet ayrı konusu bile var isterseniz okuyabilirsiniz. Vitesleri diğerlerine göre daha iyi size yetecektir 24 vites ayrıca 21 vites yokuşlarda sizi yorabilir.

İki yıldır 16 jant yan tekerlekleri olan bisiklet süren oğluma bu yaz daha büyük bir bisiklet almayı planlıyorum. Boyu 122 cm ve bacak uzunluğu 51 cm. Bütçem de 700- 750 TL arası. Bu fiyat aralığında bisiklet önerisi olanlar olursa çok memnun olurum.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Değerli dostlar başlıkta belirttiğim gibi forumda yeniyim, yeni bisiklet almak istiyorum, City Life 20 mi City Fun 50 arasında kaldım, ne tavsiye edersiniz?

Fiyatı1.044,00TL1.194,00TL
Ürün KoduCITY LIFE 20 VCITY FUN 50 HD
Marka
Stok DurumuStokta varStokta var
Özet....
Ağırlık14.40kg15.00kg
Boyutları (U x G x Y)0.00cm x 0.00cm x 0.00cm0.00cm x 0.00cm x 0.00cm
Bisikletler
TİPİŞEHİR VE GEZİŞEHİR VE GEZİ
KADRO28" Hydroformed Tubes Alüminyum Kadro28" Aluminyum Kadro
MAŞAZoom CH120 Alüminyum Taçlı 700C MLO Kilitlemeli Amortisörlü MaşaZoom CH120 Alüminyum Taçlı 700C Amortisörlü Maşa
ARKA VİTESShimano STEF51 / RD-TX800 Tourney 24 vitesShimano SL-M310 / RD-TY300 Tourney 21 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ18" - 20"18" - 20"
ORTA GÖBEKChin Haur CH51Chin Haur CH51
AYNAKOLShimano TY301 48t/38t/28t krank takımıSr Suntour XR178 48t/38t/28t krank takımı
FREN TAKIMIAlüminyum V Fren SistemiShimano M315 Hidrolik Disk
VİTES KOLLARIShimano ST-EF51Shimano SL-M310
RUBLEShimano CS-HG31 32t/11t kasetShimano MF-TZ21 Tourney 28t/14t ruble
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano FD-TZ31Shimano FD-TZ31
SELE BORUSUZoom C208 Alüminyum Sele BorusuZoom C208 Alüminyum Sele Borusu
SELESalcano Logolu Jel Takviyeli SeleSalcano Logolu Jel Takviyeli Sele
FURŞ TAKIMIChin Haur CH-9280TBWChin Haur CH-9280TBW
JANT SETİSalcano XPRO HB 32H Jant SetiSalcano XPRO HB 32H Jant Seti
TEKER SETİTREKKING COMFORT reflektörlü lastikTREKKING COMFORT reflektörlü lastik

[THEAD] [/THEAD]

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Yaptığım araştırmalar sonucunda yol bisikleti almaya karar verdim . Bütçem ortalama 1500tl olmakla birlikte 200 tl oynayabilir. Mosso cavalier 700 tourney ile carraro race 012 arasında kaldım. Daha önce salcano ng 650 kulanıyordum ama hiç yol bisikleti tecrübem olmadı. Kısaca bu iki bisiklet arasında kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

(Bisikleti 0 alıcam )

Merhaba
Biliyorum ki bir kısmınız üstüme atlayacaksiniz aramadın mi bir sürü konu vardı vs diyerekten. Bir kısmınız da tiagrdan aşağı alma diyecek. Ben önce derdimi anlatayım.

Tura çıkmıyorum, sıcak havalarda yani Nisan sonundan Eylül sonuna kadar haftada 4 veya 5 kere 30 35 kilometrelik şehirler arası yola çıkıyorum. Yol dümdüz çarşaf gibi değil fakat engebeli de değil. Aklımdaki model kron rc1000

İçinizde shimano tiagradan aşağı set olmasın diyenler olacak. Zozodan memnun değiliz diyenler olacak. Lütfen yukarıdaki kriterleri okuyun,yapacağım yol fazla değil

Arkadaşlar merhaba foruma yeni katıldım ve 800 lira bütçem ile bir şehir bisikleti almak istiyorum yukarda belirttiğim bisikletlerin fiyatları aynı yeni başladığım için pek fazla bilgi sahibi değilim bu seçim konusunda bana yardımcı olabilir misiniz ?

Salcano :

TİPİ
ŞEHİR VE GEZİ
KADRO28" Aluminyum Kadro
MAŞAZoom 700C 130 Amortisörlü Maşa
ARKA VİTESShimano SL-RS36 / RD-TZ50 Tourney 21 vites
ORTA GÖBEKChin Haur CH51
AYNAKOLProwheel AD08 48t/38t/28t krank takımı
FREN TAKIMIAlüminyum V Fren
VİTES KOLLARIShimano SL-RS36
RUBLEShimano MF-TZ21 Tourney 28t/14t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano FD-TZ31