Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Bu konuyu neden onaylamiyorsunuz ?

HUAWEI KII-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
salcano ng650.750 kron xc100 2sinide baya araştırdım fakat bisikletler hakkında pek bir bilgim yok izmirde yaşıyorum bu bisikletleri alırken 1.70lik yol lastiğide alıcam sadece patika yola çıkıcağım zaman veya behzat tepesine çıktığımda veya balcova dağ yolunda kullandığım zaman dişli lastikleri takmayı planlıyorum fren olarak ise md mi v mi karar veremedim bu konularda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Herkese selam. Kron xc 250 almayı planlıyorum. Bu bisikletin kadrosu tam aradığım kadro.
V fren,26" jant. Tur bagajı delikleri vesaire gayet iyi.
Bu bisikleti alıp yavaş yavaş yükseltmeyi planlıyorum. Fakat alacağım parçalar uyumlu olur mu?

Mesela sram x7 ön ve arka aktarıcı,rubleler,vites kollar vb. Yani bir nevi kadroyu boş sayıp alacağım hemen hemen tüm parçalar uyumlu gelir mi?

Merhaba Arkadaşlar
Grupta yeniyim kafamı kurcalayan bir soru var yol/yarış bisikletine geçmeye karar verdim ama bir türlü ne alacağıma karar veremedim aklımda şu modeller var
Salcano XRS 070
Salcano XRS 700
Btwin TRİBAN 300
Benim gönlümde Btwin var ama sizinde bir fikrinizi alayım dedim sizce hangisini almalıyım
NOT: (BÜTÇEM 850 Yİ GEÇMEYECEK. XRS 700 de de biraz gözüm yok gibi değil :D)

Konuyu hortlatiyorum ama bende bisiklet arıyorum. Max 2100 TL şehir bisikleti. V fren ve amortisörsuz tavsiye verecek olan var mı

@yb672501

bütcenin birazcık üstünde ama meridanın 2016 model bu bisikletini begeniyorum bir bak derim
(link)

Öncelikle hepinize iyi günler ... Konuyu yanlış yer açtıysam özür dilerim zira forumla bugün tanıştım . Ben 17 yaşında konya da oturan bir kardeşinizim ... Bisiklete olan ilgimi hep küçük çaplı bisikletlerle törpülemeye çalışsamda artık yetersiz kalmaya başladı ve profesyonel bir şekilde olmasa da bir kaç seviye üste çıkmak istiyorum ama bisikletlerle ilgili yüzeysel bir bilgim olduğu için modeller arasında tıkılı kalmış durumdayım sizden ricam bana " hangi bisikleti almalıyım ? " sorusuna cevap aramama yardım etmeniz .
Bütçem 800 tl
Kriterlerim ( evlilik programı havası vermiş gibi oldu )
1 - uzun yola cıkmayacagim beni sehir icinde sıkıntısız idare edebilecek bir bisiklet olmalı
2 - agir olmamalı
3- boyum 1.80 kusur ve uzamaya devam ediyorum 27.5 jant dusunuyorum dogru bir karar mı
4- mekanik disk almayı düşünüyorum ama v fren alsam sehir icinde hele ki konya gibi duz arazide farkı ne olur
5- kron xc 100 MD vs corelli cyborg 2.2 arasında kaldım sizce ne almalıyım
Bu arada salcano al diyen arkadaşlarım var ne düşünüyorsunuz ... Şimdi den cevap veren herkese çok teşekkürler ...

• Beğen
Tepkiler: Caner Geyik
Öncelikle hepinize iyi günler ... Konuyu yanlış yer açtıysam özür dilerim zira forumla bugün tanıştım . Ben 17 yaşında konya da oturan bir kardeşinizim ... Bisiklete olan ilgimi hep küçük çaplı bisikletlerle törpülemeye çalışsamda artık yetersiz kalmaya başladı ve profesyonel bir şekilde olmasa da bir kaç seviye üste çıkmak istiyorum ama bisikletlerle ilgili yüzeysel bir bilgim olduğu için modeller arasında tıkılı kalmış durumdayım sizden ricam bana " hangi bisikleti almalıyım ? " sorusuna cevap aramama yardım etmeniz .
Bütçem 800 tl
Kriterlerim ( evlilik programı havası vermiş gibi oldu )
1 - uzun yola cıkmayacagim beni sehir icinde sıkıntısız idare edebilecek bir bisiklet olmalı
2 - agir olmamalı
3- boyum 1.80 kusur ve uzamaya devam ediyorum 27.5 jant dusunuyorum dogru bir karar mı
4- mekanik disk almayı düşünüyorum ama v fren alsam sehir icinde hele ki konya gibi duz arazide farkı ne olur
5- kron xc 100 MD vs corelli cyborg 2.2 arasında kaldım sizce ne almalıyım
Bu arada salcano al diyen arkadaşlarım var ne düşünüyorsunuz ... Şimdi den cevap veren herkese çok teşekkürler ...

Türkiye'de yaşamadığım için ne almanız gerektiğine cevap veremem. Ama mekanik diskten uzak durun. Ve kesinlikle lastik kalınlığı 2.00'yi geçmemesine dikkat edin.

Cemal Ç.

@CmlCLK
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ama aklıma takılan mekanik disk den neden uzak durmam gerektiği ( bilgisizliğime verin )

Sehir icinde,konya gibi bir yerde kullanacaginizi dusunursek size sehir-tur (hibrit) bisiklet uygun gozukuyor. Ha ama ben dağ taş ormanda da gezerim dersen mtb (dag bisikleti) öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@oguz169
Mtb bisiklet istiyorum ama modeller arasında. Kaldım . şehir - tur bisikletlerine de kanım bir türlü ısınamadı . teşekkürler

@brkclk_99

Ne amaçla kullanacak olduğunu yazman çok iyi olmuş.

1- Şehir içi kullanacağın için ve bildiğim kadarıyla Konya oldukça düz bir coğrafya Şehir bisikleti (city bike) modellerine ve katlanır bisikletlere bakabilirsin. Uzun yola çıkmayacağım demişsin. Yine de uzun yollarda önerilen tur/trekking modellerinden bazılarına da bakabilrsin (carraro sportive serisi gibi). Kullanımın genelde asfaltta olacaksa Dağ (mountain) modellerini almasan da olur. Fakat uygun fiyata dağ bisikleti alıp daha dişsiz ve ince lastik takarak da verim alabilrsin. Özetle, (hız yapmak istemediğini ve şehir içi ulaşım amaçlı kullanacağını düşünerek) yol/yarış modelleri hariç tüm modellerden sana uygun birşeyler çıkabilir.

2- Ağır olmayan bisikletler genellikle yol bisikletleri kategorisinde. Ya da hangi kategori olursa olsun "pahalı" bisikletlerde. Eğer bunu daha az enerji harcamak için düşünüyorsan çok kafana takma. Yok 5.katta oturuyorum hergün taşıyacağım diyorsan anca o zaman önemli olabilir. Katlanır burada iyi bir çözüm gibi.

3- Jant boyu ile senin boyun arasındaki ilişkiden ziyade, kadro boyu önemli. Yani kısa bir insan da 28 jant kullanabilir. Uzun bir insan da 26 jant kullanabilir. Forumda ve google amcada kadro boyu seçimi diye arama yap. Bazı markalar S,M,L olarak kadro boyu verir bazıları cm cinsinden (48, 50 gibi). İç bacak boyuna göre sanırım L olanlar sana uygun olacaktır.

4- V fren bakım gerektirmemesi açısından avantajlı. Eğer bakımı sorun değilse disk de alabilirsin. Ben uğraşmamak için V olana yönelmiştim.

5- Dediğin modelleri aratmadım çok da bilgim yok. Bu sene bisiklet fiyatları ne oldu onu da bilmiyorum. Mosso bisikletler görece daha ucuz diye biliyorum. Mosso, Carraro, Salcano, Sedona, Btwin .... hepsi şehiriçi ulaşımda işini görecektir.

Gravel diye tabir edilen bisikletlere bakmanı öneririm. Google'da gravel bike ya da gravel bisiklet diye aratırsan görsellerine ulaşabilirsin. Bu bisikletler son zamanlarda peydahlanmaya başladı. Hem hafif arazi kullanımına, hem de asfalt-stabilize kullanımına uygun bisikletler. Bence sen tam olarak böyle bir şey arıyorsun. Dağda tepede gezmeyeceksen, ağır arazi sürüşleri yapmayacaksan boş yere dağ bisikleti alıp kendini yormamanı öneririm.

Lastik kalınlığı konusuna değinen arkadaşa katılmıyorum. Benim yeni taktığım patlamaya karşı dayanıklı Rubena ultimate stop thorn lastikler 1,75 lik ama daha önceki 2,00 lik IRC diye ucuz bir marka olan lastiklerim kadar iyi hızlanmıyorlar. Dönüş ya da yuvarlanma direnci dedikleri olayı daha fazla dikkate almak gerekiyor.

@brkclk_99
Öncelikle mekanik disk frende fren kablosu kullanılır. Ve bu da fazladan bir kaç yüz gram ağırlık ekler. Zaten sizde hafifliği aradığınızdan söz etmişsiniz. Ve çok araziye girmeyecekseniz amortisör önermem. O da fazladan ağırlık yapar.
Saygılar ...

Cemal Ç.

Mosso legarda serisi sana uyar gibime geliyor.

Ya Mosso Legarda ya da Kron TX 150 veya TX100 modeline bakmanızı öneririm. Tam şehir bisikleti hem de fiyatları sizin istediğiniz aralıkta.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Geri