Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@clk Bana Kron daha albenili geliyor ama mosso iyi diyorsunuz ben şimdi kron mu alayım mosso mu ?

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Scudo
Mosso Legarda 1621 MSM V modelini 3 ay ve 2000 km kullandım. Çok memnundum fakat dağ bisikletine geçtiğim için sattım. Bisikletin tek kötü yanı maşası idi ZOOM maşa :). Alacaksan düz maşa olan modelini tavsiye ederim. Kalite, donanım, sürüş olarak kesinlikle krondan iyidir emin ol. En azından kron markasındaki gibi saçma kadro, gidon kırılmaları olmaz.

@Gökhan06 mosso daha iyidir demedim :) oyle bir kiyas yapmam mumkun degil. sadece diyorum ki donanimsal ve yapisal olarak birbirine cok yakin bisikletler. ben ucuz diye mossoyu tercih etmistim hatta sabit maşali aldim. ilk bisikletim oldugu icin fazla yatirim yapmak istemedim. sizin icinize hangisi siniyorsa onu alın. sadece servis durumlarini da göz onune alin o kadar.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Gökhan06

Bence kesinlikle Yerli markamız olan Kron"û alın.

Alın, verin, ekonomiye can verin :)

godzilla nickli arkadaşın mesajının aksine ısrarla krondan uzak durun yerli merli hikaye diyorum, yerli malı diye destekleyeceksek adam gibi servis, ürün kalitesi ve müşteri hizmetleri sunsunlar.Sırf bu yüzden böyle tutum sergileyen yerli firmalara karşıyım.Bütün yerli firmalar böylemi tabi ki hayır, sedona-carraro vs. iyi durumdalar diye duyuyoruz çevreden-sosyal medyadan.
Yukarıdaki arkadaş sorunlardan bahsetmiş zaten KRON diyince çoğu kişi kırılan kadrolar ile hatırlar bu markayı.Boyasını gösterişli-albenili desenler ile yapıyorlar insanlarda oo güzelmiş diye alıyor sonra da hiç beklemediğin, çok saçma bir yerden kadro kırılıyor.Kaynak yerinden kırılsa anlarım, kaynak sağlam olmamış vs. derim ama resmen kadro üst borusu ortadan ikiye ayrılmış bisikletler gördüm :koptum: önceki mesajımda dediğim gibi mosso alın hatta zoom maşa olmayan modelini alın, zoom maşa neden üretilip bisikletlere takılır onu da anlamış değilim, 0 olarak alındıktan ortalama 3-4 ay sonra kendi kendine kilitlenip kalır içini de açamazsınız kalan ömrünü sabit maşa olarak devam ettirir ama 2.7kg ağırlığı ile boş yere yük taşırsınız.Zoom maşa yerine sabit maşalı olan modelini alırsanız en az 1.5 kg daha hafif bisikletiniz olur

Kron denilince nedense aklıma kadro kırılmaları geliyor. Ömür boyu garanti olayını da duyduğuma göre geri çekmişler, eskiden varmış... Kron bu konuda güvence verene kadar markaya uzaktan bakacağım.

Fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar size ve biraz da araştırmalarıma güvenerek Mosso legarda alacağım maşa konusunda da dediğiniz gibi sabit maşa alacağım inş. pişman olmam

Mosso daha çok fiyat performans ürünü gibi. 2016 da bunu çok belirgin gösterdi :) 2017 için de Kron'un f/p olacağı söylendi ama zamanla göreceğiz.

Hiçbiri,seçeneği yokmuydu?

@ilhami35 malesef amca yok o_O:)

@clk msm mdm farkı nedir ?
bildiğim kadarıyla cinsiyetle ilgili bir şeydi amma

@Gökhan06
  • MSM= Erkek Amortisörlü modeli
  • MDM= Erkek Düz(sabit) maşalı modeli
  • LSM= Bayan Amortisörlü modeli
  • LDM= Bayan Düz(sabit) maşalı modeli

Arkadaşlar 10 gün önce bianchi discovery ( (link) ) bisiklet aldım amacım şehir içi ve çevresi kullanmak. Merak ettiğim bir husus var acaba bisikletimle uzun yol yapabilirmiyim? uzun yoldan kastım toplam 50-60 km yol. Sıkıntı yaşar mıyım merak ediyorum.Çok yorar mı? uygun mudur bu mesafeli turlara. Siz tecrübeli dostların fikirlerine ihtiyacım var.

Arkadaslar decathlon yeni tilt 729 getirmis. 1979 lira. Ne dusunuyorsunuz sizce deger mi? Keske 7 veya 8 vites olsaydi...

(link)

Seçenekleriniz aynı kategoride bisikletler değil sanırım mosso legarda Trekking(tur-seyahat),Kron dağ bisikleti görünüyor.Konfor,rahatlık açısından geniş lastik,amortisörlü maşa iyi oluyor.Üçüncü bisikletinizi alacaksınız eğer iki bisiklettten farklı tarz modeli seçerseniz bence daha mantıklı seçim yapmış olursunuz.Sonuçta diğer ikisini modifiye edebilirsiniz.

@gok evet dostum ama birbirlerine çok benzer seriler xc100 serisi hard mtb değil şehir içi sürümede uygundur

Merhabalar, öncelikle foruma yeni kayıt oldum. Yanlış biryerde konu açtıysam affola.
Şimdi gel gelelim soruma, bu hafta sonu 2. El olarak ntx9 alacağım iyi bir fiyata, nasıl bir bisiklettir? Alınır mı beni uzun yıllar rahat götürür mü? Sorularım bu şekilde. Teşekkürler..

@Hasan Ç. dostum çünkü ileride o maşa kilitleniyor ve o ağırlığı boşa taşıyorsun ayrıca fiyat farkı ödüyorsun

Geri