Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar bisiklet almak istiyorum şehir içinde üniversiteye giderken ve gezilerde kullanmak için günlük ortalama 15 km yol yapacağım. 2 marka arasında kaldım Carraro ve Salcano
(link)

(link)

Sizce hangisini almalıyım özellikler aynı fakat salcano daha ucuz kullananlar tavsiye eder mi ? 400 tl fark ile carraro almak daha mı mantık lı ? bide boyum 1,74 kadro boyu 46 yeterlimi?

Scudo
Bana 3000 tlye kadar hangi yol bisikletlerini önerebilirsiniz arkadaşlar boyum 1.88 95 kiloyum dağdan yola geçeceğim çünkü her yer asfalt oldu ve hamallık yapıyorum :(

sitede 3400 tlye merida reacto 400 lampre var ne düşünüyorsunuz kilom fazlamı gelir sizce?

@MTLHKSY

Yanlız bu bisiklet türkiyede yok yurtdışından getirtme şansın varsa al tabiki.Bende ilk başta gönlüm bu bisikletteydi ama türkiye de olmadığı ıçın mecburen hardtail (rockrider 540) aldım.BTwin in avrupada canavar gibi modelleri var ama decathlon bunları türkiyeye getirmiyor malesef.Biraz para biriktirip 560s al derim ya da 720s.Ama eğer yüksek donanımlı birşey istemiyorsan 520s sana yeter

@EmreTzn090909
endurance kadrolara bak derim

Sonunda 2017 model bisikletler gelmeye başladı. Tur amaçlı kullanacağım en az haftada 2 3 gün işe gideceğim (20+20=40km) bir bisiklet alma niyetindeyim. Kafamda iki tane bisiklet belirledim. Ama çok aradayım yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.

GİANT ROAM 1

(link)

1.jpg
2.jpg
SizesS, M, L, XL
ColorsCharcoal/Lime Green
FrameALUXX-grade aluminum
ForkSR Suntour NEX HLO, 63mm travel
ShockN/A
HandlebarGiant Connect, Low-rise, 31.8mm
StemGiant Connect
SeatpostGiant Connect, 27.2mm
SaddleGiant Connect Upright
PedalsGiant Sport
ShiftersShimano Deore
Front DerailleurShimano Deore
Rear DerailleurShimano Deore
BrakesShimano M365, hydraulic disc, 160mm
Brake LeversShimano M365
CassetteShimano HG50 11x36, 10-speed
ChainKMC X10
CranksetShimano T521, 26/36/48
Bottom BracketSealed Cartridge, Threaded
RimsGiant Alloy, Double-wall
HubsAlloy, 32h
SpokesStainless Steel, 14g
TiresGiant CrossCut, 700x38
ExtrasX-Defender
WeightThe most accurate way to determine any bike’s weight is to have your local dealer weigh it for you. Many brands strive to list the lowest possible weight, but in reality weight can vary based on size, finish, hardware and accessories. All Giant bikes are designed for best-in-class weight and ride quality.

MERİDA CROSSWAY 500

(link)

merida.jpg
COLORmatt black (blue/grey)
FRAME SIZES41cm
44cm
46cm
48cm
52cm
55cm
58cm
61cm
FRAMECROSSWAY TFS
FORKSR NCX D-RL 63
DERAILLEUR FRONTShimano Deore-48
DERAILLEUR REARShimano XT-T
SHIFTERSShimano Deore
BRAKE LEVERShimano M315
BRAKESShimano M315 160 cen
CHAINWHEELFSA Alfa drive 48-36-26 CG
CHAINGUARDattached
CHAINKMC X10
HUBSShimano Centerlock
RIMMERIDA comp D
FREEWHEELShimano CS-HG500-10 11-34
TIRESMaxxis Overdrive II 40 kevlar ref
SPOKESBlack stainless
HANDLEBAR STEMMERIDA Expert OS 5
HANDLEBARMERIDA comp OS 660 R25
HEADSETEGG steel neck
SEAT POSTMERIDA Expert SB15 27.2
SADDLECrossway comfort
PEDALComfort Alloy triple
WEIGHT13.07 kg

Ya ben downhill yapmak istiyorum.Burak Uzun diye de bir abimiz var downhillde bilirsiniz . O dirtjump bisikletiyle başlayın diyor ama ben biraz karasız kaldım dj mi yoksa xc mi diye . Yardım ederseniz sevinirim saygılar.

Öncelikle merhaba, dayanıklı,bir yerlerden atlamaya müsait ama bir o kadarda hafif ve hızlı bir bisiklet istiyorum.Mesela kron un şehir bisikleri ile dağda sürsem veya atlayış yapsam bisiklet zarar görür mü bunu merak ediyorum.BMX e de biraz baktım ama Türkiyede satılan adam gibi bir yer yok sanırım.İnternette tam istediğim cevaplara ulaşamadım siz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba arkadaşlar ben yakında 540 veya 520 almayı planlıyordum tüm ihtayaçlarımı giderecek bir bisikletti ama şu şey geldi aklıma merdivenden atlama.Ben şuanki dandirik bisikletimle korkmadan atlıyorum zaten amörtisör yok bişey yok 180 tl bişe jantlar falan yamuk içine ediyorum bisikletin kısacası.
ama ben 520 yada 540 ı aldığımda amörtisörleri merdivenlerden atlamaya yeter mi cevaplarsanız sevinirim

not:eğer yetmez ise lütfen kolay bulabileceğim (mersinde) bir bisiklet önerin bütçem 1400e kadar

çok kararsız kladım sevgili forum üyeleri bir el atın
öncelikle şehir içinde kullanıcam suspansiyon cok onemlimidir sehir içi ?
hangisinin selesi daha rahattir
istanbulda oturuyorum boym 1.84 kilom 94
önerilerinizi bekliyorum

Arkadaşlar ilk defa adam gibi bisiklet alacağım. Btwin triban3 ü 650-700 tl gibi fiyatlarda buldum ( yanında kask pompa ). 1 adet triban 500 fb yi 750 tl ye buldum ve triban 500 ü 780 tl ye buldum( yanında kask kilit pompa )
Şimdi sorum şu arkadaşlar bisiklette yenüyim ilk defa yol bisikleti alacağım. Hangisini alayım ? Yol gidonuna alışmak çokmu zor çokmu zorluk çekerim 97 kilo bi kardeşinizim ona göre triban 500fb alabilirim.. Ve performans olarak hangi bisiklet daha iyi ?

merhaba arkadaşlar bisiklet alacağım nasip olursa. şehir bisikleti olarak birkaç modele baktım hangisini önerirsiniz
Salcano city fun 60
corelli pierre modelleri
kron tx 150
mosso legarda.

birde uygun fiyata alacağım bisikletcileri söylermisiniz. ve en hesaplı ne zaman alabilirim biraz daha bekleyeyimmi
cevaplarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar ilk defa adam gibi bisiklet alacağım yol bisikleti tam bana göre ( tertemiz geniş asfalt yollar ve bisiklet yolu mevcut ) triban 500 yada 520 yi 2. El olarak alacağım. Triban 500 ün fiyatu 850 tl yanında kilit eldiven kask sele kılıfı sele altı çanta veriyor. Ve 1000 tlye triban 520 var. İkisi arasında kaldım. 150 tl fark var beni maddi olarak birazcık zorlar. Yardımlarınızı desteklerinizi bekliyorm

2500 Tl Bütçem Var.Salcano İgman Slx Almayı Düşünüyorum.Bu Fiyata Daha İyisini Görmedim.Varsa Önerileriniz Nedir.

1-Temiz kullanılmış on arka değiştirici deore. 1500 tl nakit fiyat.
2-dechatlon dan btwin triban 520 fb. 1500 tl taksitli fiyat.

Evet biri yol biri fitness bisikleti fakat benim ihtiyaçlarımı ikiside karşılıyor. (Mesaiye geliş gidiş ve ara sıra birkaç günlük tur)
Tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

@BadBadWhiskey
normal indirimsiz fiyatı ne kadardı.

@freestyler
seda bisikletin fiyatları çok yüksek

@freestyler Disk frenle uğraşma. 410'u al gitsin. Carraro da güzel, tatlı bisikletler yapıyor. Tipini beğendiğini al derim.

şu sıralar bisiklete merak saldım ve kendime almak istiyorum. biraz araştırma yaptım. şehir bisikleti hem bütçem hem de tercihim için en uygun seçenek olarak görünüyor. fakat markalar ve modeller içinde internette kayboldum diyebilirim. görünüm olarak şöyle:(link)
play.png
birşey olsun istiyorum. bütçem 700-1100 arası. hangi marka-model bisikleti almamı önerirsiniz ? yerli markaları önerir misiniz ?

Arkadaşlar, merhaba. Bisiklete gönül vermiş ve yıllar sonra bu aşkı yeniden depreşmiş biri olarak, bahar ve yaz mevsimlerinde kısa ve uzun turlar yapmak niyetindeyim.

Cube Touring Pro 2016 fiyat ve performans olarak çok hoşuma gitti. Kendi seviyemi de göz önüne alarak... Ne dersiniz? Donanım, kalite olarak nasıl bir tur bisikletidir?

Saygılar,

Fatih
search

MarkaCube
Kullanım AlanıŞEHİR
KadroAluminium Superlite Trekking Comfort Double Butted
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)46cm, 50cm, 54cm, 58cm
Kadro Boyu (üretim)46,50,54,58
Jant Ebatı28"
Vites Sayısı24
Amortisör / MaşaSR Suntour NEX
Fren SistemiTektro HD-M290, Hydr. Disc Brake (160/160)
Fren KollarıTektro HD-M290, Hydr. Disc Brake (160/160)
Ayna KolShimano Tourney FC-T801, 48x36x26T, BB-UN100, 175mm
Vites KollarıShimano Altus SL-M310, Rapidfire-Plus
Arka AktarıcıShimano Altus RD-M310, 8-Speed
Ön AktarıcıShimano Altus FD-M310, Topswing, 31.8mm; EE: Shimano Altus FD-M313, Downswing, 34.9mm
RubleShimano CS-HG200, 12-32
ZincirKMC Z51
Jant Seti/ÇemberiCUBE SX24, V-Brake, 36H
Jant Ön GöbekShimano DH-3D32, Hub Dynamo, QR
Jant Arka GöbekKT K68R, QR
Jant TelleriSapim
GidonLevel 9 Riser, 660mm; EE: Level 9 Comfort Shape Bar
Gidon BoğazıLevel 9, 31.8mm
ElcikCUBE Natural Fit Comfort
PedalCUBE ALU MTB
Sele BorusuLevel 9, 27.2mm; EE: Level 9, 30.9mm
Sele KelepçesiCUBE Close, 31.8mm; EE: CUBE Close, 34.9mm
Ön Dış LastikSchwalbe Spicer, Active, 700x40
Arka Dış LastikSchwalbe Spicer, Active, 700x40
ÇamurlukEvet
Park AyağıEvet
Lamba YapısıDinoma bağlantılı ön ve arka lamba
EkstraFRONT LIGHTBusch&Müller Lyt 1781 BACKLIGHTBusch&Müller Toplight Flat Plus KICKSTANDCUBEstand Cmpt MUDGUARDSSKS Black Shiny BELLHumpert CARRIERStandwell Bag Carrier
Ağırlık16,30kg

Merhabalar . ben bir aylık araştırmam sonucu iyi bir f/p bulmaya çalışıyordum . kimi pahalı geldi eledim kimi tura uygun değildi. ama bu kalan son iki bisiklette birini seçemedim. ikiside 900 tl ve temiz . %90 şehiriçi sahil vs. &10 turlarda kullanırım. lütfen bilgili arkadaşların tavsiyesini merakla bekliyorum .
2.el de varsa istanbulda tavsiyelere ek olarak beklerim .
GEOTECH TRİP CX5 .................................................................................................... SEDONA 410
KADRO:GEOTECH TRIP 6061
MAŞA/AMORTİSÖR:SR SUNTOUR SF14-NEX HLO-DS-700C PM DISC TYPE, Travel: 50mm, LOCK OUT, BLK
FURÇ TAKIMI:NECO H115M-1 1-1/8" TOP CAP 23mm BLK
ARKA VİTES:SHIMANO ALIVIO RD-M4000SGS
ÖN VİTES:SHIMANO ALTUS FD-M370
VİTES KOLLARI:SHIMANO ALTUS ST-M370 3x9Speed
ARKA FREN:PROMAX DSK-310 BLK ROTOR F/R:160mm
ÖN FREN:PROMAX DSK-310 BLK ROTOR F/R:160mm
FREN KOLLARI:SHIMANO ALTUS
RUBLE:SHIMANO CS-HG200-9 11-32T 9-SPEED BLK
ZİNCİR:KMC X9 GY/GY
AYNAKOL:SR CW14-XCE-T318-SQ-PB(G) 48-38-28x175L BLK, W/ CG
ORTA GÖBEK:NECO B910K
ARKA GÖBEK:FH991/RH991 ALLOY/BLK 32H W/ QR/ BLK, for 8/9-SPEED for DISC BRAKE