Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

arkadaşlar iki bisiklet arasındayım fiyatları aşağı yukarı aynı kararsız kaldım ilk karbon yolum olacak.

2017 lapierre sensium 300
Kadro:SENSIUM CARBON
Maşa:LAPIERRE SENSIUM CARBON - Carbon Steerer
Maşa yatağı:FSA 1’’1/8 1’’1/4 FSA ORBIT C-33 44E + 15mm Top cover
Aynakol:SHIMANO SMBB7141B PRESSFIT
Aynakol:CP: SHIMANO TIAGRA FC4700C 50x34
Gidon boğazı:LAPIERRE with LP cap 7° Ø: 31.8mm
Sele borusu:LAPIERRE SP-3D1 Ø: 27.2mm L: 350mm
Gidon:LAPIERRE HB-CR12 40mm (XS) / 42mm (S, M, L) / 44mm (XL)
Ön vites:CP: SHIMANO TIAGRA FD4700F / TP: SHIMANO TIAGRA FD4703F
Arka vites:SHIMANO TIAGRA RD4700GS 10-Speed
Fren:SHIMANO TIAGRA BR4700
Vites kolu:CP: SHIMANO TIAGRA ST4700 2x10-Speed / TP: SHIMANO TIAGRA ST4703 3x10-Speed
Sele:SELLE ITALIA X1
Jant seti:SHIMANO HBRS400BL - SHIMANO FHRS400BYBL 10 / 11-Speed - MACH1 CFX 700C 32H
Arka dişli:CP: SHIMANO TIAGRA CSHG50010132 10-Speed 11-32T
Dış lastik:CONTINENTAL ULTRA SPORT 2 700x25c
Fiche_A410-Sensium-300-FDJ-CP-TQAV-1000x624.jpg

2016 lapierre sensium 500
Kadro: Sensium Karbon
Maşa: Lapierre Sensium Full Karbon
Vites Sayısı: 22 Vites
Aynakol: Shimano 105 5800 50x34T (M-172.5mm, L-175mm)
Orta Göbek: Shimano BB-7141B Pressfit
Arka Vites: Shimano 105 5800-GS
Ön Vites: Shimano 105 5800-BL
Ruble: Shimano 105 5800-11 11-32T
Fren: Shimano 105 5800
Vites/Fren Kolu: Shimano 105 5800 2x11
Furç Takımı: FSA Orbit C-33 44E 1"1/8-1"1/4
Gidon: Lapierre CR12 42mm
Gidon Boğazı: Lapierre LP Cap 31.8 (M-100mm, L-110mm)
Sele Borusu: Lapierre SPC-619 Karbon 27.2mm / 350mm
Sele: Selle İtalia X1 Siyah/Sarı
Jant Seti: Shimano RS010 Sky Blue
Lastik: Michelin Dynamic Sport 700x25
Ağırlık: 9,00kg
2016-sensium-500.jpg

Scudo
@BadBadWhiskey 2016 lapierre sensium 500 105 setli yıl 2014 olsa bile alınır. Bu arada 2016 lapierre sensium 500 nekadar a buldunuz?

@grean sundu bisiklete yazdım facebooktan nakit alımda 5800 tl ye olur dedi bilemiyorum daha ucuzu var mıdır

@OnurÖzdağ
bunu özel bir nedeni var mı? Tercihiniz niçin böyle..

Merhabalar, ben de maksimum 1200 liralık mtb alacağım.ilkokuldan beri ilk bisikletim olacak.aklımdakiler şunlar:

(link)

(link)

Nakit olarak alacağım.boyum 193 bacak boyum 87 cm.buna göre kadro 53cm olmalıymış.yardımcı olabilecek var mı?

@Bench tavsiyem en az 27 vites almanızdır. Temiz 2. el de olabilir çünkü alışkanlık olarak sürmeye devam ederseniz 1 yıl geçmeden şehir veya yol bisikletine geçersiniz.2.el bisikleti de görerek almanızda fayda var.

@BadBadWhiskey seninle hemşeriyiz fark ettin mi bilemiyorum :) Ben ilk bisikletimim Canda oyuncaktan aldım (Kent ormanına giderken), orda Osman bey var yardımcı olur size 2017 Lapierre için bana 6250 taksitli fiyat vermişlerdi. 2. seçenek Dr.Bisiklet olabilir orası da yetkili satıcı İhsaniye istasyonunun az ilesinde.Merve dönerin karşısında.

Arkadaşlar ilk defa bisiklet alacağım. Çok fazla bütcem yok ama 500-600 max 700 olur. Bisikleti hobi/spor olarak kullanmayı düşünüyorum. Canıma estiği an alıp sürmek gezmek için. Araziye falan girmeyeceğim ama bildiğiniz üzere Türkiye'nin yolları da kaymak gibi değil. Bozuk asfalt, köy yolu gibi hafif toprak yollarda da gidebilecek bir şey. Mesela Belgrad Ormanı'nda, Moda Sahil'de veya sokaklarda sürebilriim kafama nasıl eserse. 1.75 boyundayım, 71 kiloyum, erkeğim. Biliyorum 700 tl maksimum bisiklet almak için çok iyi bir bütçe değil. Tabi ki çok kaliteli bir şey olmasını bekleyemem ama en azından yine de belli bir kalite beklentim var. Çok da dandik olmasın :D Böyle en az eforla en çok mesafe kat eden, beni pek yormayan, şekli güzel olan bir şey arıyorum. Dağ bisikleti mi? Şehir bisikleti mi? Ne önerirsiniz hangi model?

Mesela bu nasıl? (link)

@grean hocam 2.el alsam bisikletleri çok tanımadığımdan güvenemem.alış amacıma okula giderken ve dağa tırmanırken kullanmak olacak.zaten denizlinin yollarını bilen bilir, dağ bisikleti bu yollar için bile ideal :D o yüzden yol bisikletine geçeceğimi sanmıyorum.zaten şehir içinde sürmek istemiyorum.

@kopser11 ben o aralikta kron xc150 düşünmüştüm, sen de bak istersen.

@Bench Bilmem ki nasıl iyi midir? Dağ bisikleti diyor ama ben arazide sürmeyeceğim. Patika yollarda veya sokaklarda falan yani.

@kopser11 fiyatına göre ancak o kadar oluyor hocam.sen daha tecrübeli birinden fikir al bence.ama o fiyata bianchi, salcano, kron, btwin, carraro var bildiğim.anlayabildiğim kadariyla hepsinin donanımı aynı gibi.ben kronun kadrosunu begendiğimden onu tercih edecektim.

@Bench Bu nasıldır sence? (link) Hibrit bisiklet hem asfalt için hemde hafif toparklı bozuk yollar için. Yorumları olumlu yönde.

@kopser11 dediğim gibi tecrubeli birine sorsan iyi edersin.çünkü ben ilk bisikletimi alacağım ve sadece dağ bisikleti araştırdım.

@tifosi Kablolar kadro içinden geçince görüntü güzelleşiyor ancak kadroya çarpıyor. Gidon bandı altından geçmesini isteme sebebim ise sadece görüntü.

@Bench Denizlide yaşıyorum gayet de yol bisikleti kullanılıyor. :) Lastik ise 85kilo olmama rağmen çok da patlamıyor.

• Beğen
Tepkiler: tifosi
@Bench Oranın neresi olduğunu tam olarak bilmiyorum ama Kampüs civarlarında sanırım. Orada ayakta sürerek gidilebiliyor. Lakin şu var ki yol bisikleti alırsan şehiriçi kesmez zaten seni.İlçelerdeki yolar çok iyi değil ama berbat da değil. MTB alırsan Göveçliğe bile gitmeye üşenirsin. :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@grean evet hocam biliyorum ikisini de teşekkür ederim bi konuşayım onlarla

(link)

Arkadaslar turum icin bu bisikleti dusunuyorum sizce dogru bir tercih mi bide boyum 1.70 52 cm bana olur mu

Selamlar geotech path xc 1.1 26 jant 20.yıl ozel seri bisikleti almayi planliyorum.ama once daha tecrubeli birilerine danismak istedim linkte bisiklet ile ilgili detay var.gorusleriniz degerlidir tesekkurler...
(link)

Arkadaşlar dirt jump bi bisiklet almak istiyorum ama nekadar bütçe gerekir ikinci el dirt jumplar ne kadar toplamaya kalkarsam nekadar tutar cevaplarsanız sevinirim

Geri